Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
?? Ezt most tényleg nem értem, miért lenne kötekedés? Eszembe sem jutott. Leírtam, hogy kis tapasztalat után én részben mást látok. Remélhetőleg lesz majd időm többet fotózni, mert most nagyon nem...
Egyetértünk, a 80mp nincs meg, nagyot csökken a zaj, csökken a színhiba, csökken a demosaic hatás. Megtehették volna, hogy nem 80mp-esnek adják el, de a javukra legyen írva, hogy van valamilyen 40mp-es mód is! De azt meg se próbáltam.
Én visszaméretezem a highres-t ezzel kapok egy nagyon éles, pixelpeeper szinten is részletes képet.Akkor a 26MP-es X-Trans nem rajzolja ki a 26-t, viszont úgy látom nagyjából egyik szenzor se rajzolja ki a rájuk írt MP-el számot. Tele vannak színhibával, mozaikkal, meg interferenciával, nincs is meg a részletességük, mondanám hogy a highres kép ilyen formán nem szégyenkezhet.
vond: Panánál az elektronikus zár a kezdetek óta iso 1600, max 1s záridő. Miért? Nemtom.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
FEDman
üzenetére
Nem laborkörülmények, de a múltkor csináltam egy kis tesztet ezzel kapcsolatban.
A 80MP tényleg túlzás, az nem valós. De a 40 szerintem nagyjából megvan ezzel a pixelshift módszerrel.
Mondjuk RAW-ból mindenképp 80-as készül. De ha azt pl. leméretezed, akkor elég durván jó eredmény jön ki.Azt kéne már csak megfejteni, hogy miért maximalizálták az érzékenységet ISO1600-ban.
Mikor pont itt lenne értelme felengedni 12800-ra, vagy akár 25600-ra is. Az 1600-as Hi-Res képeken kb. annyi zaj van, mint a sima 200-asokon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én visszaméretezem a highres-t ezzel kapok egy nagyon éles, pixelpeeper szinten is részletes képet.
A 80MP tényleg túlzás, az nem valós. De a 40 szerintem nagyjából megvan ezzel a pixelshift módszerrel.
Mondjuk RAW-ból mindenképp 80-as készül. De ha azt pl. leméretezed, akkor elég durván jó eredmény jön ki.
Mikor pont itt lenne értelme felengedni 12800-ra, vagy akár 25600-ra is. Az 1600-as Hi-Res képeken kb. annyi zaj van, mint a sima 200-asokon.