- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
válasz nort_on #55590 üzenetére
Az utóbbi egy év elég durva volt, a 2020-as crashkor kezdtem el intenzíven egyedi részvényekbe tolni a pénzt. Amit látok az az, hogy a pre-covid időszakhoz képesti árat már elérte sok papír, de nagyon gyenge az osztalékfizetés.
Azért is nézegetem a lazyportfóliót, mert lassan megint érdemes lesz a mindennapi megtakarításokat valami egyszerűbb ETF-be tenni, és csak a negyedéves jutalékot/bónuszt/osztalékot visszaforgatni egyedi papírokba. Van minimális kriptó is, de az - elnézést a kifejezésért - de csak olyan pénz lehet, ami a lexarom kategóriába tartozik. A vásárolt kriptó amúgy nálam is maximum a teljes megtakarítás 5%-a lesz, de ettől még messzire vagyok.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
SzGee
aktív tag
válasz nort_on #55590 üzenetére
Ben Felix véleménye (és én is sokat agyaltam rajta), hogy fiatalon még a hitelből részvény is egy jó stratégia, szerintem van is benne ráció, mondjuk nem most indítanám, de egy esetleges korrekció után lehet értelme - persze ehhez kell az olcsó hitel, az IBKR-es 1,58%-os USD hitel nem is rossz, ennél hosszú távon szinte biztosan többet lehet keresni, igaz ehhez kell egy kis plusz cash, amit a margin call-ra be tudsz tolni , ha esetleg gebasz lenne, 10+ évre én nem tartok örödgtől valónak egy 50%-os margint felhasználni, persze csak indexkövető részvényekre, egyedi részvény lottózás kizárt
If you leave me, can I come, too?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest