Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Rekord negyedévet zárt az Apple
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
X@b3e
addikt
Azonos munkacsoportot kell mindenkinek beállítani. Az IP szintén legyen mindenkinél ugyanaz, csak az utolsó számot változtassátok meg (255.255.255.x, x helyén legyen mindenkinél más érték)
Ha másolni is akartok egymástól, akkor kapcsoljátok be a vendég postafiókot. Ha nem, akkor nem. Ennyi dióhéjban -
o0tomy0o
tag
Bocs a láma kérdésért, de nem kell beállítgatni az IP ket meg ilyesmi? vagy az magától?

-
[pod]Diablo
őstag
a működő képes gépbe benne van a LAN kártya is????
ha ezek megvannak akkor márcsak imátkozi kell hogy jók legyenek és érdemes venni pótkábelt ha négis beszarna az egyik kábel és innetöl ima hogy lássátok egymást.a látjátok egymást utánna márcsak megegyeztek egy játékba elindítjátok multiplayer csinál valaki szervert (lehetőleg az csináljon akinek a legjobb a gépe mert akkor nem lesz lag) és a többi rálép és mehet a gém ennyi.

Ha öten akartok játszani szerintem vegyetek egy 8 prtos swich-et mert lehet hogy bedöglik az egyik port.Mi is jártunk így és kikellet cserélnünk a swich-ünket 8 portosra és azóta nincs semmi gonsdunk sok sikert

-
o0tomy0o
tag
nah senki?

-
o0tomy0o
tag
Mi is tervezünk ilyen lanparty-t itthon.
Szeretném ha valaki összefoglalná hogy téllegesen mi kell!
Eddig szerintem:
- egy D-Link DES-1005D (5 portos) Bővebben: link
- 5 db UTP CAT5 patch kábel 10m
- 5 db aránylag működő gép (mindenestül
)
- 5 jó arc
- kaja, pia, áram
Mit hagytam ki?
És ha minden együtt van utána nagy vonalakban mit kell csinálni hogy mennyen a game??
-
CuKoR
senior tag
Ne ilyenröl beszéljünk...hanem hogy hányan jöttök lanozni
még van kb 50 hely...ott majd megbeszéljük h mit iszunk 
-
CuKoR
senior tag
Mire gondoltok....ejjjj ejjj

-
-UnReal-
csendes tag
ahogy az ember csak a címet látja akkor azt kell felelnie hogy sok pia

-
Toness
őstag
válasz
petygrinder
üzenetére
Patch kábellel kell rákötni, bemész boltba és veszel olyat, vagy ha van, akkor milyened van?
-
CuKoR
senior tag
Kecskemét környékiek ...gyertek lanozni !!!! Bővebben: link
-
petygrinder
tag
szevasztok! 1 kérdés: milyen kábelekkel kell a switchet összekötni a gépekkel? azt is külön venni kell?
-
Suliro
senior tag
Nos a lan party december végén meglesz, de kellene egy hálókártya is. Milyen márkát ajánlotok, az smc az jó, nem? Árakat is mondjatok.
-
lamadou
senior tag
Bővebben: link
Amúgy egy 8 portos switch 7-8k körül van, a hálókábel fejenként egy ezresből megvan. Hálókari valszeg van alaplapi minden gépben. Ha nincs akkor max 4k. Ha WinXP van a gépeken akkor Start->Csatlakozás->Összes Kapcsolat megjelenítése->Helyi kapcsolat->Tulajdonságok->TCP/IP Protokoll->Tulajdonságok->A következő IP-cím használata: 192.168.0.x (az x helyére írsz egy akármilyen számot(256-ig) csak ne legyen két ugyanolyan a gépek között
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Ezt minden gépen megcsináljátok.
Aztán jobb klikk a sajátgépre tulajdonságok->Számítógépnév->Módosítás->Munkacsoport: minden gépen ugyanaz legyen. Ennyi -
chop
őstag
nem erdemes sajat kezuleg fabrikalni utp kabelt, boltban lehet venni elore bekotott kabelt, amin toresvedo is van(vagy minek hijjak). az tutira jol van bekotve, es az ara se veszes
nekem edimax 5 portos switchem van(netmegosztasra hasznalom), 6 rongyert vettem, teljesen jo, lanpartyra idealis -
chop
őstag
válasz
Speederer
üzenetére
ha ismereteiem nem csalnak, a 8 mb az teljesen normalis. de ink 7 mega lehet a realis, mert 8 mega a felso korlat, azt nyilvan nem leeht teljesen kihasznalni(ahogy anno 56k-s modemmel se tudtal 56k-val tolteni, csak 48-50-el-jobb esetben), mert kell a savszelesseg masra is
-
TomDog
tag
Köszi a hozzászolásokat srácok

-
MikeMyers
tag
Ha valaki kábelt fabrikálna, akkor itt hozzá egy aránylag jó leírás.
Bár sok kábelnél lehet spórolni a gyáriakhoz képest, de sztem többnyire kell némi próbálkozás mire stabilan működő, némi rángatást is bíró kábeleket sikerül összehozni. Legalábbis nekem kellett.
-
TomDog
tag
Köszi az edigi hozzászolásokat.
Köv.kérdés az NVIDIA[nforce] integrált hálokari jo vagy érdemes rászánni azt a pár ezer Ft.-ot? -
Speederer
senior tag
Azért 1 intel chip-es kártyától többet várnék! Bár 1ik havernak realtek (talán 8139), a másiknak + vmi integrált hálókártyája van, de még van pár ilyen intel chip-es kéznél, akkor majd +próbáljuk azzal is.
Bár jobban belegondolva itthoni felhasználásra azért többnyire elég a 7-8MB/s. -
Protezis
őstag
Bocs, hogy bepofátlankodok, de 5800-ért vettem kb fél éve 8 portos Repotec switchet. SMC 8000 körül volt.
Semmi gond nincs vele.
Amúgy manapság már a crosslink kábelek is működnek a switchekben.
[Szerkesztve] -
n0tr3adY
tag
Nemvagyok guru de csináltunk már jónéhány lanpartyt
cross -> keresztkábel, ez 2 hálókártya közé kell, úgy működik mint régen a serial/parallel kábel. 2 gép összekötésére jó.
patch -> hubba/switchbe való kábel, egyik vége a gépbe, másik vége pedig a ''csillagközpontba'' (switch/hub, párezer ft) megy. -
TomDog
tag
Switch az oké.De a kábel a lényeg,valaki leirhatná hogy mikor milyen kábelt kell használni.Tehát mikor kell a patch a croslink,melyik a kereszt kötéses.Légyszi valaki guru irja le érthetöen,szájbarágossan.
-
Tégla
tag
hi
Szerintem is switch-et vagyél ha veszel és a 8 portosat 6200-ér vettem úgy egy éve vagy kettő már nem tudom!
A HL2 multiját hol lehet letölteni Apophis?
Pontos címet hogyha lehet kösz!
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
nekem van 10megás háohoz is meg 1000hez is crosslink
annyi hogy a 10megáson belehet kötni mind a 6szint de nem kötelező az 1000nél pedig mindet be kell kötnöd (100nál is ) én igy sporoltam 50m zsinort hogy a szomszéd és köztam 1 kábel megy de 2gépre osztdik a jel ( barna+zöld =1. 10megás kapcsolat sárga+kék= 2. 10megás kapcsolat bár ez nem crssra van kötve remélem érthetöen irtam -
Speederer
senior tag
Az szerintetek mitől van, hogy elvileg 100mbit-es hálón csak 7-8mb/s-el megy a cucc?
Slax: Szerintem jól gondolod...
-
Slax
senior tag
UP
-
a router akkor switc is ?
most a Dlink d-601 -re gondoltam csak érdeklődés képpen. -
Johnny19
tag
Üdv.
Hát kell elöször is sok haver a gépével együtt. Kaja és pia minden mennyiségben és jó hangulat.
A hardveres részét már megbeszéltétek. -
Slax
senior tag
Üdv.
Volna egy kérdésem ebben a témában, és el akartam kerülni egy topik nyitását miatta. Gigabites kapcsolathoz két gép között, milyen kábel kell?
[Szerkesztve] -
Suliro
senior tag
Köszönöm, a topicot mindjárt bezáratom.
-
Apophis
őstag
És nehogy cross-link kábelt vegyél!
-
Derlie
tag
Egy 8-as switch vagy egy 8-as hub kell csak és elég kábeé. A switch azért jobb mint a hub, mert közvetlen ahhoz az emberhez irányítja a cuccokat akinek szüksége van rá (nem akarom bonyolultan leírni) Egyébként, ha jól láttam már leginkább csak switchet tudsz venni. 6-8 ezerért kapsz már újat, mezei is elég neked gondolom nem foktok éveken át napi több giga adatot pakolászni. Ennyi.
-
hobizoli
nagyúr
Annyiert 16portosat is kapni mar.
8portos:
Switch 8 port 10/100 Edimax 6,192 Ft,- 7,740 Ft,-
hobizoli
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
Inkabb switch-t hasznaljatok, alig dragabb. A HUB egy olyan csillagpont ami passziv, ha bejon egy jel az minden kimeneten megjelenik, a switch az aktiv, csak a celnek kuldi tovabb. Ha jaccik par juzer es ugyanakkor masik ketto elkezd pl masolni -persze nem olyantol aki eppen jaccik is-, nem vesztek eszre semmit, a HUB-nal igen.
hobizoli
[Szerkesztve] -
Suliro
senior tag
Helló. Ígérem, hogy amint kapok egy választ a topicot töröltetem.
Ha peer-to-peer hálózatot akarok 8 géppel, akkor ahhoz a hálókártyán kívül még mi kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- GIGABYTE RX 5500 XT GAMING OC 4GB Garanciával!
- Palit RTX 2060 SUPER DUAL 8GB Garanciával!
- MSI RTX 3080 Ti VENTUS 3X 12GB Garanciával!
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

)
még van kb 50 hely...ott majd megbeszéljük h mit iszunk 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)