Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
Aktív témák
-
Szerintem meg nyugodtan bekapcsolva lehet hagyni, mert 85-100 fps bőven elég, ha meg kevesebb, akkor meg legalább rendben van a szinkronizáció, nem rajzol a gép a monitor alsó felétől mást mint a tetején.
-
karib
addikt
Szerintem a VSyncet nyugodtan lehet kikapcsolva hagyni, hacsak nem csúszik a szét a kép 3D-ben, de ez nagyon ritka. Teszteléshez mindenképp, egyébként pedig mindegy, ha nincs vele gond. Talán nyersz is pár FPS-t, ha nem kell szinkronra várni, csak nyomhatja ki a képeket a kártya, ahogy jönnek.
-
Guard_W
csendes tag
Persze minden elképzelhető. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy XP alatt egy csomószor le-föl pakoltam a drivert, mert ez vagy az nem volt oké. Lehet, hogy a sok pakolgatástól kicsit összeakadtak a szálak, de nemsokára úgyis reinstall.
Mindenesetre köszi az infokat!! -
Guard_W
csendes tag
Nos, köszi a válazokat. Egy OpenGL tesztprogramban találkoztam vele, ahol ajánlották a kikapcsolását. Mivel nem tudtam, hogy mi az, nem is tudtam, hogy hol kell kikapcsolni :)
De most már tudom :). A VSYNC ugyanaz, mint az Ati Radeon 8500 driver-ében a Képszinkron-jelre várás? Mert ha igen (márpedig ahogy tapasztalom, akkor igen), akkor kikapcsolt állapotban miért hoz mindig ugyanolyan eredményt pl. a DrorneZmark-ban, mint bekapcsoltban? Ez az eredmény elég kevés. És valóban, nem megy 85-86 fps fölé konkrétan ebben a tesztben, ugyanis a monintor is 85HZ-re van állítva. De ha kikapcsolom a képszinkront, akkor se. Ez a driver hibája miatt lehet vajon? (WinXP, v6071) -
rog
addikt
ha a vsyncet kiikszeled a tweaker progidban (gondolom ot talalkoztatok), akkor a driver nem varja meg a video memoriafrissitessel a fuggoleges visszafutkosast, es igy elofordulhat, hogy epp akkor rajzol egy adott teruletre , amikor a kartya azt kikuldi a monitornak. ilyenkor lathatsz ugralasokat, meg felig megrajzolt kepkockakat.
szoval legyen belove. vagy overclockold a monitorodat 200 hz-re :) -
guest
veterán
Hi!
A lényeg tényleg ebben rejlik: a monitor képfrissítése fölé nem megy egy játékban az fps. Ezt játékon belül, vagy segédprogramban lehet ki/bekapcsolni. De ami nagyon lényeges: ha a kártyád tényleges sebességét akarod méregetni (pl. 3dmark), akkor ki kell kapcsolni, ha meg játszol, akkor be kell, mert a képfrissítésnél nagyobb fps-t úgysem tud kirajzolni a monitor, ha mégis fölé megy, ez azt fogja eredményezni, hogy a kép alja meg teteje elcsúszik. Üdv. -
Agyzuzo
addikt
Vertical Synchronisation. Magyarán a vid. kártyád nem fogja engedi, hogy egy játék fps értéke a monitoros frissítési értéke fölé menjen. Magyarán, ha a moncsid megy 100Hz-vel, akkor az FPS-ed is max. 100 lehet.
-
Guard_W
csendes tag
Ez csak egy gyors kérdés, hamar elhaló topicban :)
Köszi a választ!
Aktív témák
- ASUS ROG Strix XG32UCWG
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- Kifogástalan (első tulaj) AOC C24G1 1080p 144hz VA
- Samsung Odyssey Neo Miniled S49AG952 240Hz
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest