Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Biztos vagyok benne, hogy az indokoltnál magasabb áremeléseket hajtanak végre a gyártók, forgalmazók, mert most úgyis minden drágul. Nehezen hiszem, hogy a legtöbb, általam vásárolt élelmiszeripari termék árának 1 év alatt duplájára kellett emelkednie. Nem tudom, ez is magyar specialitás-e?
-
Yutani
nagyúr
válasz
S_x96x_S #185 üzenetére
Nem a TSMC-re gondolok nyilván. Nem attól lesz egy kártya MSRP felett több 100 dollárral, mert a $45 GPU-t a TSMC $50-ért adja jövő héttől.
Egyébként látjuk fentebb, hogy a kártyák árai azért elég jól alakulnak. Jó 2-2,5 éves termékekről beszélünk, és azért ilyenkorra azért a legtöbb kifutó kártyának az ára MSRP alatt kéne legyen, de ugyanakkor viszontagságos is volt ez az időszak.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano #183 üzenetére
Az AMD procik tüskéinél én is arra gondolok, hogy kifogyott a készlet, így ami volt, drágábban kínálták (nem mondom, hogy el is adták) a procikat. Az Intel esetén szép lapos a vonal, de azt tudjuk, hogy náluk supply win volt.
A VGA-knál meg az látszik az NV esetében, hogy az elmúlt 1 hónapban még emelkedtek is az árak, nem hogy csökkennének. Kérdés az, hogy milyen készletszint van a jelenség mögött?
Az a baj, hogy a mining craze után ennyivel bármilyen áremelkedést csakis manipulációnak vagyok képes elfogadni. Sorry, my bad.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano #181 üzenetére
Megnéztem, a PCPartPicker milyen lowest árakon kínálja a kártyákat:
Való igaz, az AMD minden terméke elérhető bőven MSRP alatt. Az NVIDIA oldalán a legjobb ajánlat MSRP közeli szinten kapható, de több kártya is az felett van, a 3070 Ti-t meg nem is értem a 3080 közeli árával.
Szerk: De ugye az AMD CPU-k ára a téma, ezért érdemes megnézni az átlagos CPU árak alakulását. Érdekes, hogy az AMD árak felfelé tüskéznek, főleg a 2023 január nagyon érdekes az első 2 hét kiugrásával. Nagyobb volt a kereslet, mint a kínálat? Tehát miért is volt indokolt az undershipping?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest