Aktív témák
-
Rapid
aktív tag
fel
-
Rapid
aktív tag
fel
-
Rapid
aktív tag
fel 1000 forint /coll áron
-
Rapid
aktív tag
ELADÓ TUTIRA, mivel már a Dell TFT-m használom!
Sajna közben olyan csúnyát csinál, hogy időnként összeugrik a kép egy vonallá, maj helyre áll. Mindezt egy pillanat alatt. Természetesen ezért odaadom olcsóbban is
22k-ért 1000Ft= 1 coll -
Rapid
aktív tag
fel. 23 333Ft?
-
Rapid
aktív tag
Jó reggelt!
Eladó, vehető, vihető. Jó lenne minél előbb. Kell a hely! -
Rapid
aktív tag
up
-
Rapid
aktív tag
Jó reggelt!
-
Rapid
aktív tag
ELADÓ TUTIRA, mivel már a Dell TFT-m használom!
Sajna közben olyan csúnyát csinál, hogy időnként összeugrik a kép egy vonallá, maj helyre áll. Mindezt egy pillanat alatt. Természetesen ezért odaadom olcsóbban is -
Rapid
aktív tag
up
-
Rapid
aktív tag
27 500 forintra áraztam be.
-
Rapid
aktív tag
Nos nos nos?
-
Rapid
aktív tag
Nos eníbadí?
-
Rapid
aktív tag
re privi ment
-
Bordács
aktív tag
up
-
Rapid
aktív tag
-
Rapid
aktív tag
És most mennyit ér?
-
Rapid
aktív tag
Lupin kolléga visszalépet. Megint várom a megnyilvánulásokat.
-
Rapid
aktív tag
Lupin kolléga nyerő ajánlatot tett
-
pcMANiac
aktív tag
Mekkora LOL ez a CRT vs TFT vita.
Mint mikor a trabantosok beszélgetnek azon, hogy a világ legjobb verdája az övék és ingyen sem kéne toyota. Felhoznak ezer érvet, hogy miben jobb a trabi mint a toyota, persze mindenki tudja, hogy ez csak az ő szemszögükből igaz. Nem hinném, hogy van köztünk olyan, aki nem használt hosszabb rövidebb ideig CRT-t.
Én is használtam évekig és nem a leggagyibbakat. Vannak előnyök a CRT-k javára, de jelenleg sokkal több érv szól egy TFT mellett. Hogy valami topic ON dolgot is írjak:
Ha sokat rágódsz a moncsid eladásán, akkor tényleg megtathatod, mert a piac nem tolerálja, hogy mikor és mennyiért vetted. TFT árak csökkennek, CRT-k pedig eladhatatlanok lesznek lassan.
Free UP -
Lupin.
tag
40k + 1 IIyama Vision Master 1451 (LS902UT) ?
Sajnos ez a max amit össze tudok kaparni. -
Rapid
aktív tag
Ezek után lehet veszek egy EIZO crt 21'-est 20k-ért
-
Rapid
aktív tag
Lásd a topic címet!!
Én vagyok kiváncsi az itteni véleményekre. Tudom mit ér ez a moncsi nekem, mint munkaeszköz. De kinéztem már egy két igazán jó TFT-t is és nyilván csak akkor váltok, válthatok ha ebből megfelelő pénzt hoznék ki.
Az előző hsz-ek is bizonyítják, hogy 30-40k ért nem érdemes odaadni, mert az még a harmadát sem adná egy megffelelő tft-nek, vagyis akkor inkább használom tovább és hidd el nem fogok sírni akkor sem, ha marad!
Mivel a haverom egyik 19-esét jó áron eladtuk, ezt sem fogokom elkótyavetyélni! -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #45 üzenetére
Én most 1280*960-on használom és 100Hz-re állítottam (85Hz felett már szinte tök mindegy!!)
De az 1600*1200-at is tudja 85Hz-en
(legnagyobb: 2048*1836 65Hz) -
Doo!
tag
Hi!
Olvasgattam a topic-ot, hmmm : Fehérebb vagy nem fehérebb...jobb képe van...
bántja a szemem...stb.
A TFT és a CRT olyan mint a CD és a Bakelit lemez. A CD túl digitális,
tökéletes, de nem igazán jó. Ezt úgyis csak az tudja aki hallott már bakelitet és
CD-t. Rengeteg a különbség, így van ez itt is. A katódcső valóban bombáz, és
bizony nagyapám tvje még ilyen. De a technika 1picit fejlődött az utóbbi években,
és 85Hz felett a szem már tényleg nem veszi észre a vibrálást. A TFT-től meg
senkinek nem fáj a szeme hacsak nem valami hard gamer és 32 órája nyomja
a neten a Diablot. A TFT kicsit lassú válasz idővel rendelkezik ami engem bosszant, persze vannak gyorsabbak is sok sok pénzért. Kicsit drága, de
kishelyet foglal. Egy szép nagy CRT-nek lehet jó képe 018-024 közötti képpont
távolságú képernyővel. 1600x1200már jólnéki rajta. Kár hogy elfoglalja az egész
asztalt, meg 30kg, meg 60Hz-n kifolyik tőle a szemem, meg olcsó. Mint azt már feljebb említettem a bakelit és a CD témát itt is hangsúlyoznám. Soha! Soha a büdös életbe nem lesz 1 TFT-nek olyan színhűsége mint 1 CRT-nek. Ameddig
lesz CRT addig nekem az lesz. Most is azt használom 21'' Viewsonic Flatron
Már öt éves a drága, de még megy. Annó 3-400 000Ft volt egy ilyen, most talán
kapnék érte 20-30-at. Visszatérve a Monitorra: Ha Tényleg elakarod adni érdekel.
35-40k-ig Max. -
jah én ajánlottam 30k-t
nekem kell ez a moncsi, mert fasza és elfér!
mennyi az irányára? -csak mert választ sem akptam az ajánlatra...
hova szól a garancia?
hol van a monitor helyileg?
és mennyi az ÁRA, ez lenne a legfontosabb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
gerjus
senior tag
telleg nem faj egy flatron 775 ftm van ami 1280 on csak ennyit bir !!
mindenkinek faj csak nekem nem ezt az ''extrem'' peldat csak azert hoztam hogy erzekeltessem hogy ez mennyire emberfuggo nemkivanok itten vilaghaborut inditani biztos van erre topik CRT vs TFT vagy ilyesmi !
Mennyi az az annyi valaki valaszoljon please !! -
Loha
veterán
de akkro is bombázz , és azért mert ez így alkot képet , olyan mint a freon gáz annó a hűtőkben...
Na gondoltam, hogy vmi ilyesmi tévképzet van a háttérben. A CRT-k sokat fejlődtek ám 80-as évek óta
Gondold végig, hogy mi bombáz, a freon gázt meg ne lélegezd be
Ja sorry, asszem az csak az ózonréteget roncsolja
De mondom olvassgasd azt a linket amit írtam
[Szerkesztve] -
mclord
aktív tag
megkérem magam amit teljesítek, és mást is ne offoljuk szét a topicot!
Amúgy tényleg nagyon jó a moncsi. és crt-m van nekem is photosopra. mert sokkal olcsóbb mint ugyan ebből a tft, de valamit valamiért..... ,az meg hogy mennyit ér , a piac diktálja annyit amennyit adnak érte..., de ne keverjük a tft-ket bele , se a szem álapotot ismerjük be előnyt hibát
elnézést a sok offtól, többet én nem írok...., ha magánba megkestek akkor igen de ide nem -
mclord
aktív tag
akkor én nem vagyok eletrotechnika tanár, és nekem a tft-se fizet , de fogj 1 elák könyvet nézd meg a katód sugár cső működését, (erősítők után veszed találod meg ), és rájösz miről beszélek : HZ: annak annyi köze van hogy nem villog, de akkro is bombázz , és azért mert ez így alkot képet , olyan mint a freon gáz annó a hűtőkben...
gerjus
60hz-es crt-től nem fáj a szemed úgy hogy órákig nyomod , na ezt nem hiszem el, nem tft az
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
Na egy ilyen moncsi az almom ! UP neki !!
Mennyin all a licit elvesztem a sok hozzaszolasban ? lehet osszetudom kaparni ra a let !
csak hogy kicsit beleszoljak en is EN hangsulyozom EN semmi penzert nem vennek tft-t es hogy folyna a szemed a crt tol ? hmmm ez alkat kerdese alighanem nekem 3 eve 60 Hz en van a monitorom egyaltalan nem zavar es a szemem sem romlott semmit ezt alatt tudom tamasztani leletekkeles a haverom tft jetol kifejezetten faj a szemem ! ja es nem gepezek keveset
Persze elobb utobb ugyis tft lesz mindenhol de amig nem muszaj addig nem ! -
mclord
aktív tag
Nekem is van kb 2 éve,ha nap mint nap évekig crt-n dolgozol nekem pl X idő után éreztem hogy elfáradt a szemem fájt amikor lecsuktam : és mióta meg vettem no problemeo, tft-vel meg elvagyok nincs is baj ( ez is bizonyított a kép alkotás miatt ,hogy szem barátibb)
Printszkrín
Lehet akár 200hz is akkor is katód cső bombáz állandóan a szemedbe, mondjuk 85-100hz-től a vibrálás legalább nem zavaró, ez igaz ..
[Szerkesztve] -
Printszkrín
senior tag
Úgy látszik az anyagi lehetőségeid végtelenek. (csúcsot-csúcshoz)
Persze egy Eizo tft-t én is elfogadnék, de szerintem a kispénzü ember
jobban jár egy használt csúcs CRT-vel.
Nem tudom ez az Iiyama mit tud felbontásban, de a SUN monitor amiről az
elején írtam 1024x768-ban 140hz frissítést produkál.
Ez szerintem nem rontja a szemet sem.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Meséld el mit tudunk?
Akkor próbáld ki amit mondtam, aztán meglátod.
Egyébként a fehér papírlap félhomályban szürke, sötétben meg fekete.
Fénycsővel megvilágítva kékesfehér (hideg), hagyományos izzóval pedig sárgás fehér(meleg). Persze ezt csak akkor látod, ha egymás mellett van a kettő, mert különben mind1ik fehér.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Monitorszűrő lencsékkel kapcsolatban érdemes ezt olvasgatni: Bővebben: link
-
mclord
aktív tag
te más világon élsz érzem
gyilkolja a szemed ez úgy ahogy van hülyeség.
Légyszives támaszd alá tényekkel, ne csak a levegőbe beszélj.
Van akinek a pap, van akinek a papné, de hogy káros lenne, ezt még senki nem tudta bebizonyítani.
Jó tudni hogy nem bizonyított,azért van monitor szűrő szemcsi meg a katód sugár cső is király ugye, na ne csináld már ezt ennyire nem hiszem el ,hogy elvakult vagy
,mert ezt azóta tudjuk mióta megalkottuk a crt-t, tv-t (nem a tft, plazmára gondolok )
Digitális fehér az fehér, ezeknek a crt-knek a fehérje szürke melette
Mi az hogy digitális fehér? Ugyan úgy ''analóg'' fehér mint a CRT-é csak azért látod fehérebbnek mert világosabb. TFT-nél egy fénycső bocsájta ki a fehér fényt, abba bámulsz bele. Reggeli napsütésben fogj egy fehér papírlapot nézd erősen pár percig, aztán nézz bele a TFT-re és rájössz hogy ahhoz képest az is szürke.
ISmét nincs igazad, én képeket szerkesztekitthon PS-el, mivel fotózok ,és tudom hogy mi micsoda , tehát akkor a tft-tvidd a moncsid mellé és meglátod a 2 fehér szint, már mintha nem valami régi moncsi, vagy nagyon olcsó kategória :Lg -k alatti katrgóriára gondolok -
TexT-BoY
addikt
Nekem is CRT-m van 19''os Flat Samsung MBVvel és nagyon állat...
NEm cserélném le csak Eizo TFT-re (1 már van a családba az tökéletesen megy igaz k. drága)és isntenkirály ennek a 19''esnek a képe és játszani bövenjo hameg nem játszom 100HZ feletti képfrissitéssel netezek ergo a szemem nem bánjaés nem fáj 12ora gépezé sután sem
-
mclord
aktív tag
válasz
Printszkrín #38 üzenetére
haszerkeszteni kell akkor inkáb 30k-s crt+ 30k zeiss monitor szű lencse +keret (30k) =60k
és szemed meg marad és ugyan ott vagy, ellenben ha nem szekeszgetsz akor semmi értelme szerintem..., de emberünk 50-70 k környékén eladni, tehát vagy komolytalan, vagy balekot keres
Ha jól emlékszem arról volt szó tft -k milyen roszak..., a crt milyen jó most meg már te is komoly tft-t akarsz, na ez is jelent valamit
, ha hasonlítani akartok tegyétek de a szintet ne feledd graphic monitort graphichoz. simát simához
-
Loha
veterán
Nekem a CRT képe kellemes, nekem a TFT-től fájdul meg a szemem, és ismerek még pár ilyen embert.
Láttam már sok TFT-t, itt mindjárt a másik szobában van 2db, de SZVSZ ez nem ide tartozik.
Légyszives támaszd alá tényekkel, ne csak a levegőbe beszélj.
Van akinek a pap, van akinek a papné, de hogy káros lenne, ezt még senki nem tudta bebizonyítani.
Mi az hogy digitális fehér? Ugyan úgy ''analóg'' fehér mint a CRT-é csak azért látod fehérebbnek mert világosabb. TFT-nél egy fénycső bocsájta ki a fehér fényt, abba bámulsz bele. Reggeli napsütésben fogj egy fehér papírlapot nézd erősen pár percig, aztán nézz bele a TFT-re és rájössz hogy ahhoz képest az is szürke.
Kategoriákat hasonlítunk nem , csúcsot csúcsal
Igen árkategóriát. Egy csúcs használt CRT, egy árkategóriában van egy gagyi TFT-vel, de képminőségben sokkal jobb. -
mclord
aktív tag
látom te se használtál még crt-n kívűl tft
, csak szajkózod a sok butaságot, én graphicai cégnél dolgoztam 1 jó ideig másod állásba , ahol egyszerre 2db 21-en nyomtuk és én tisztába vagyok a dolgokkal, úgy látom veled ellentétbe
Te ha ezt komolyan mondad akkor no comment hozzád, dolgozz tft-n 10 órát és crt-n moncsi szűrő szemüveg nélkül. és nem mondanál ekkora butaságos
és igaz csúnyább a szine a gagyi tft-nek, de a fehér szin 10000X szebb rajta még azokon is Ez is hülyeség, te nem láttál még ilyen moncsit.
és ha a graphic tft-ket vesszük , akkor meg rájösz hogy miben is jobb ez: SEMMIBE , max ár
És az ár nem elég? Vagy az neked egyáltalán nem számít?
Kategoriákat hasonlítunk nem , csúcsot csúcsal -
Loha
veterán
--gyilkolja a szemed ez úgy ahogy van hülyeség.
és igaz csúnyább a szine a gagyi tft-nek, de a fehér szin 10000X szebb rajta még azokon is
Ez is hülyeség, te nem láttál még ilyen moncsit.
és ha a graphic tft-ket vesszük , akkor meg rájösz hogy miben is jobb ez: SEMMIBE , max ár
És az ár nem elég? Vagy az neked egyáltalán nem számít? -
mclord
aktív tag
13 ével ezelőtt a p2-es 333 as gép meg 130-160k volt , tehát most akkor 50-70k-t ér
, azért hol élsz te ? , a crt moncsik ára lenn lesz és még lejebb kerül a flatet még úgy ahogy ellehet paszolni de a többit szinte lehetetlen vagy legalábbis nagyon olcsón , de ez így is van rendjén , mert ez már az elavult kategória :--gyilkolja a szemed 30kg körül vannak --, és igaz csúnyább a szine a gagyi tft-nek, de a fehér szin 10000X szebb rajta még azokon is pl, és ha a graphic tft-ket vesszük , akkor meg rájösz hogy miben is jobb ez: SEMMIBE , max ár
. Nekem is volt crt-m tft-m sőt most is
2 éves Eizo F 930 6 hó garos moncsi : 18k-ért árulják és ha raklappal veszel még olcsóbb, szerintem ez is a reális áruk ezeknek... -
pcMANiac
aktív tag
válasz
Printszkrín #29 üzenetére
Csak nem tom miért hasonlítasz egy csúcs CRT-t a legolcsóbb ótvaros tesco gazdaságos TFT-hez. :Đ
(rejtett UP) -
pcMANiac
aktív tag
válasz
Printszkrín #21 üzenetére
Először is UP a jó monitornak.
Azt már csak az igazságérzetem mondtatja velem, hogy nincs százszor szebb képe, mint amilyen egy jó PVA vagy MVA TFT-nek van. Mondj valami más előnyt a TFT-vel szemben, de pls ne a képminőségetmert az baromság.
-
engrm komolyan érdekelne, ha hibátlan és van papír a novemberig szóló garról!
teszek egy ajánlatot is, ami bár tényleg nem sok ezért a moncsiért, de még mehet feljebb is....ha licit alakul ki majd visszanézek
30K!!! -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #25 üzenetére
Igen. CRT-t csak venni érdemes, eladni nem. Én csak TFT-t adtam el az idén, mert megérdemlem
Jó éjt mindenkinek! -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #23 üzenetére
Na ide azt hiszem betérek.... Köszi!!!
-
Printszkrín
senior tag
Marseus. Bővebben: link
Most valamiért nincs az árlistában, de pénteken még hegyekben állt. -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #21 üzenetére
Ezt hol vettétek, lehet érdekelne egy a melóhelyre...Az tényleg jó darab.
-
Printszkrín
senior tag
Ja hát arra, hogy egy átlag user nem tudja értékelni a képminőséget, stb.
Csak azt látja, hogy bazi nagy, és hogy férne el az asztalon a sok haszontalan
kacat között.
Meg bemegy a hipermarketba és látja a csilivili 8 milisec.-es 19-es thin film
izéket fillérekért.
Azt nem tudja, hogy ennek a képe százszor jobb.
Mindazon által Lohának sajnos igaza van.
Pénteken vettünk a kolegámnak egy Sonyi-SUN 21''-est 24.900-ért.
3 hó gart adnak rá, és ugyan nem olyan szép mint a tied, de állat jó képe van. -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #16 üzenetére
Mire gondoltál?
''Neki nagy, de nem a képátlóra gondolok.'' -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #13 üzenetére
Ha most azt mondom, hogy múlt ősszel, zsír újként ez bruttó 160 000 volt, akkor majd megkapom, hogy ez itt és most senkit nem érdekel...... töttöttörörröö....
-
SpenceR
tag
Tényleg mennyi ennek most a reális ára?
-
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #8 üzenetére
Még mennyit kéne ráfizetnem?
Viccen kívül, az esti Bécsi út esélyesebb lenne. Felírtam a mobilod!!!
-
orbano
félisten
Bővebben: link upp
-
Rapid
aktív tag
Moncsi Moncsi Moncsicsi
-
Rapid
aktív tag
A címszereplő még garis november közepéig, USB hub-os, hangszóros talpas...
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest