Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- iPhone topik
Aktív témák
-
extract
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ASUS A7N8X alaplapot, és a 2 darab 256MB-os 400mhz-es DDR-RAMomat (dual channel) csak 133mhz-en hajlandó futtatni. BIOS-ban a Memory Frequency eddig 100% alatt volt valahol, most feltettem 150-re, így is csak 200mhz. Viszont a beállítás utáni első rebootnál elkezdett fütyülni a gépem. Kikapcsoltam és a következő indításkor már nem fütyült, de nem merem feljebb tenni.
Szerintetek hogy érhetném el, hogy 400mhz-en menjenek a memóriák? -
Flashy
veterán
általában olyanokat lehet tuningolni hogy több memót használjon filerendszer cache-nek vagy ikon cache-nek vagy ilyesmi. erre jó progi a CachemanXP.
programonként alapból nem lehet megadni, nincs arra lehetőség Windowsban hogy kiválaszd az Internet Explorert és beírd hogy 10M memót kaphat. ha a kernel támogatja, elképzelhető hogy van rá lehetőség, de nem hiszem hogy 3rd party programot találunk rá. ha valaki tud ilyet írni az a Microsoft. -
BlackP
csendes tag
üdv!
a következő lenne a kérdésem: létezik e olyan program, mint a netlimiter, csak memóriával. (megadni, hogy egy program maximum mekkora memóriát kaphat) -
Dufresne
addikt
A BE6-II meg ráadásul csak 100-as FSB-t tud, viszon biso frissítéssel, ami már 3éves ( a legújabb) azzal egészen 1,1 gigás procit is kezel úgyláttam.:DD De ezek sztem tényleg nem kezelik az 512-es modulokat sajna...
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
A Vl6-os sztem csak max 256-os modulokat kezel, bár ne legyen igazam, a másikról meg nemigazán láttam eddig hasznos infót. Új bios ezeknél meg kb 2-3 éves, szóval abban sem lehet túl sok újdonság.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Azt hittem, abból hogy leírtam, nyilvánvaló, hogy NEM.;]
Szerintem ne ragozzuk tovább, ''memória'' vagy ''RAM'' címszavakra keresve nem 2 db témát találsz.
Ennek a címe pedig nagyon általános, szemben a problémáddal.
Jobbra fent találsz egy rövid olvasmányt az Alapelvek-re kattintva. Hasznos, ha regisztrálsz egy oldalon, aminek már közel 20e tagja van.
Egyébként üdv a PH!-en.:P
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
erdokének igaza van pedig...
Amúgy leírhatnád, hogy milyen alaplappal van a gond és milyen márkájú memóriával, az segíthet talán, hátha valakinek van hasonló cucca. Vagy vannak alaplapgyártók, akik a tuti kompatibilis memóriákat feltüntetik, stb... -
Flashy
veterán
van ''nagy memória topik'' is :) de legalább adj olyan nevet a topiknak amiből kiderül a probléma is. szerintem.
az hogy egy gépben különböző méretűnek látja már érdekesebb, lehet egy gépben különböző slot, egyik egy, másik kétoldalas. de valószínűbb a kontakthiba. slotot kipucolni, memória érintkezőit letörölgetni érdemes. de ha ugyanabban a slotban teljesen bepattintva változik akkor egyszerűen valami szar. vagy a modul, vagy a slot. nekem még a billentős EDO slotoknál volt ilyen ha nem pattant be teljesen és menet közben kimozdult. -
Krogoth
senior tag
És hova kellett volna írnom szerintetek?Oda, hogy gyors memóriák, vagy oda, hogy kell-e 1gb memória?
Meg ide minden memóriával kapcsolatos dolgot le lehet írni: az előző kettóbe meg a cím alapján nem igazán
de bocs ha tévedek -
Krogoth
senior tag
Egy kis érdekesség:
van egy 512Mb-s sd ramom 133Mhz-vel
1. csak 256Mb-t ismer föl belőle
2. egyik alapba 256-ot lát másikba 128-at lát! Vissazraktam az eredetibe 128-at látott 256 helyett, pihiztettem egy darabik/5-6óra/ vissazraktam a gépbe és rögtön 256-nak ismerte!
Erre lépjetek valamit!!! :):):):):)
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1 humoros
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- World of Warships
- További aktív témák...
- IttEladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest