- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
Természetesen csak egy 250 gb-os ssd lesz a gépben.
Már rákérdeztem, itt a konfig és a kérdés, több topikban is megtettem.
Remélem a cpu tényleg jól teljesít grafikus téren, szóval elég lesz az igp-je és a ram, alaplap is szépen passzol majd. -
Burt1793
veterán
válasz
syberia #104945 üzenetére
Köszönöm!
Szerintem a Be quiet! jó lesz, szeretem azt a márkát.(#104946) WP14: Köszi szépen, maradok a be quiet-nél asszem.
A passzív géppel kapcsolatban kérdezhetek esetleg valakitől? (Milyen házba érdemes rakni, illetve a házra egy-két néha elinduló ventivel el lehet intézni a teljes mozgó alkatrészes hűtést stb...)
-
Burt1793
veterán
Sziasztok!
A fanless seasonic 520at passzív gépben fogom használni mostantól (remélem nem lesz hangja...), a helyére szeretnék egy másik tápot, nyugodtan lehet ventis, hangszigetelt házba kerül, a lényeg, hogy 4 hdd-hez legyen alapból kábele, legyen félmoduláris és silver vagy jobb minősítésű. Jó ár/érték arányút keresek, a paramérekhez képest minél olcsóbbat, 30-40 ezerért maximum.
A gép: Asus P8P67-M, Intel i7 2600k+Scythe Ashura, Asus Radeon R9 280X TOP DriectCuII, Seasonic Fanless 520W Platinum, 2*4GB Corsair Vengance, 3*2TB Seagate, 120 GB OCZ SSD, Fractal Design Define R4+2db Nocuta
Köszönöm!
-
Burt1793
veterán
Sziasztok!
Ehhez e géphez szeretnék tápot: Asus P8P67-M, Intel i7 2600k+Scythe Ashura, Asus Radeon R9 280X TOP DriectCuII, Seasonic Fanless 520W Platinum, 2*4GB Corsair Vengance, 3*2TB Seagate, 120 GB OCZ SSD, Fractal Design Define R4+2db NocutaA most benne lévő táp egy passzív hűtésű gépbe kerül, ezért kellene ebbe valami normális, csendes (természetesen nem fanless) táp. Köszönöm!
-
Burt1793
veterán
válasz
Burt1793 #64354 üzenetére
Egy seasonic g650-re gondoltam első körben, mert az 20%-os terhelésig fanless. A mostani fanless igazából szoba hőmérsékletű idle-ben. Kb 60W-ot fogyaszt a gép ilyen állapotban, de ez csak tipp, ez az adat nem ezzel a kártyával volt. De a g650 130W-ig fanless.
Ez jó választás vagy inkább más legyen?
-
Burt1793
veterán
Sziasztok!
Egy fanless 520as seasonic platinum tápot cserélek le éppen (mivel a ház hangszigetelt és alsótápos).
Milyen tápot ajánlotok, ami 30k, csendes és megbízható (és legalább félmoduláris). Ha van, akkor olyan kéne, ami idle-ben nem pörgeti a ventit,Köszi szépen!
-
Burt1793
veterán
válasz
proci985 #61356 üzenetére
Nem azért váltanám le, mert nem bírja 520W-os létére a 400 W-ot
Ezt tuti simán bírj,a így ha nem veszi meg senki a bolti ár alatt 6 ezer forinttal, akkor nem lesz eladva.
100 fokig is bírja.Plusz később, ha mégis 0 dB-es konfigot szeretnék, jó lesz alapnak.
Most amíg a gépem darabokban van, a fél éves asus notebookomat használom, ami ssd-s és full hangtalan. Egy élmény. -
Burt1793
veterán
válasz
Potzee #61349 üzenetére
Oké, most kirakom apróra is, amúgy szerintem aki ilyet vesz, annak nem kell a fizetésre várni.
Nagyon profi cucc, igazából most, hogy mellettem unatkozik (nincs gépházam) nagyon tetszik.
Szerintetek megéri kiemeltetni a hirdetést? Ilyen nagy összegnél már el kell rajta gondolkozni. -
Burt1793
veterán
-
-
Burt1793
veterán
válasz
Potzee #61227 üzenetére
Szia!
Seasonic fanless 520w platinum [link]. Minden tartozékával együtt úgy 38 ezerért még csak-csak eladnám. 44 ezerért vettem 3 hete...
Csak gondolom ennyiért az ember már megveszi újonnan. Nem mintha ez nem lenne új. Minden csomagolása meg minden meg van, a szaga is teljesen újszagú.
Csak hát ugye az a 6 ezer forint már nem sok, főleg, ha az ember egy ilyen luxuscikket vesz (mert ugye egy 0db-es konfig, ami erős nem olcsó.
De ha kell vagy tudsz valakit akinek kell, Budapesten, személyesen átvehető.
Én meg akkor vennék egy 25 ezres seasonicot, ami alul szív és hátra nyomja a meleg levegőt a hangszigetelt házamban a 3 db hdd hangja mellett ez is hallhatatlan... -
Burt1793
veterán
válasz
Potzee #61220 üzenetére
Nem tudom, ha kell eladom, 3 hetes! Még a régi is megvan...
Amúgy 0dB-es gépet akartam (ez volt az eredeti ötlet), de mivel sok nagy hdd-t kell használnom, így nem lesz ebből 0 db, ezért most szigetelt házat veszek.
vennem kellett volna egy csendes seasonic-ot, valami 650w-osat, az is sokkal olcsóbb, mint ez volt.
lehet, hogy eladom, de nem akarok rajta 10 ezreket bukni... max 5-6-ot. De még új, szóval akár ennyi bukás is sok (tekintve, hogy 7 év gari van hozzá). Vagy eladom, vagy berakom a ház mögé és kész... -
Burt1793
veterán
Most a silverstone ps07-ben van fent rács és felsőtápos, de ez meg hangos. Akkor kint lesz a táp, a ház mögött, engem nem zavar.
És ha ebbe a szigetelt házba ráccsal felfele, ahogy kell berakom ezt a fanless tápot mondjuk 4 db házventi kíséretében, akkor már minden ok, nem?
Konfig:
asus p8p67-m
i7 2600k+ashura
asus r9 280x
8 gb corsair ram, 3 hdd, 1 ssd
1 db dvd íróBent lenne egy noctua venti, egy xilence, ezek 12 cm-esek és a ház gyári két darab 14 cm-es ventije.
Van még 3 házventim ezeken felül, mind 12 cm-esek, de nem szeretném mindet felrakni, nehogy behangosodjon, illetve nem biztos, hogy ennyit tudok működtetni. -
Burt1793
veterán
Sziasztok!
Egy seasonic fanless 520w-os tápot beszerelhetek egy fractal design define r4 házba fejjel lefele?
Mivel ugye nincs benne ventilátor, ha felfele szerelem be, akkor egy szigetelős házba szellőzne, ami nem igen jó.
Így vagy fejjel lefele rakom be, vagy a házon kívül rögzítem.
Vagy tudtok esetleg olyan szigetelős házat, ami kb 25k és felsőtápos és a táp jól tud szellőzni magában? -
Burt1793
veterán
válasz
Graphics #60256 üzenetére
tehát akkor menjenek folyamatosan?
Tudnál olyan felsőtápos házat ajánlani, ami jól néz ki, kábelmenedzsmentes, belefér az ashura, meg az asus 280x enyhén szigetelt, de inkább szellőzzön (legyen rajta 2-3 ventilátorhely) 10-20 k-ért? Az lenne a lényeg, hogy a fanless tápom egymagában tudjon szellőzni, mint pl itt.
A házas topikban pangás van.
Köszi. -
Burt1793
veterán
válasz
Morris #60254 üzenetére
Van egy 12centis elöl, egy hátul, egy meg a vga alatt. Nem hangos, csak eddig a vga ugyanígy alapjáraton forgott, de csak 30 fokos volt...
Sajnos a merevlemezek illetve a nagy vga betesz a kereszthuzatnak.
Van 4 merevlemez a gépben, meg egy ssd. Általában nem használom a merevlemezeket, de pl egy windows zárolás után is beindul egy. Beállíthatom a windows-ban azt, hogy 1 perc inaktivitás után leálljon az adott hdd? Nem teszi tönkre? A legjobb, amikor az aida-t elindítom, egymás után pörgeti fel őket, nyiú-nyiú-nyiúA táp és a vga között hátul ilyen második vga befogadó hely van. Oda nehéz ventilátort rakni, ráadásul az plusz egy ventilátor. Akkor egy felsőtápos ház a megoldás. Írtam is már a házas topikba, hogy adjanak egy jót.
-
Burt1793
veterán
Rájöttem egy kisebb hibára. A házam alsótápos. Eddig az fsp táp a ház aljáról szívta a levegőt és ment ki hátra a meleg levegő.
Most ez a fanless táp árasztja a meleget maga fölé, a vga-ra... így már alap pörgésen, netezés közben is 40 fokos a 280x...
Kivegyem a házból a tápot? Van erre valami megoldás? -
Burt1793
veterán
Na, sikerült berakni a tápot (seasonic fanless 520w) és vele együtt egy új cpu hűtőt (ashura). A végeredmény zseniális, bár 2 órán keresztül tevékenykedtem, jó alaposan csináltam nehogy gond legyen. Nem is volt. Bár az alaplap egy kicsit megijedt, amikor észlelte, hogy a cpu venti 350 rpm-mel pörög, de mondtam, neki, hogy nyugi, jó az úgy. Le is teszteltettem gyorsan mindent, mindent kiválónak talált.
A CPU hűtő pont befért, a ház oldalához egy kis műanyag hozzáér, a vga irányába 1 mm hely van, de nem érnek össze. Mit mondjak, kicsi a ház és a lap is.
Biztatásképpen egy pár kép (némelyik kicsit homályos (szar rom van a mobilon)).
1. CPU cooler kivéve
2. Összehasonlítás
3. Száműzött darabok
4. Tisztogatás
5. Egész tiszta lett
6. Minden a helyén (kicsit sok a tápkábel (sok a vinyó))
7. Az oldalfal éppenhogy felfértJó volt a szerelgetés, élveztem
A csend meg zseniális. Konkrétan semmit se hallani. -
Burt1793
veterán
válasz
atti_2010 #60192 üzenetére
Mint írtam, eddig 4 is volt benne (mind 120-as).
Amúgy most rákerestem passzív gépekre, van egy pár, persze nem kell olyan, csak az zavar, hogy egy új asus notebook teljességgel hangtalan (ssd-s), az én otthoni gépem meg elég hangos. Ha lesz időm, berakom az új tápot és cpu coolert (hétvégén).(#60195) zibo73: Sajnos valakinek a feketelistáján is rajta van, illetve az ajánlott tápok között sincsen, szóval szerintem ne ilyet vegyél (mondjuk biztos olcsó ez a táp).
-
Burt1793
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #60190 üzenetére
Most, hogy 3 házventi megy, egy cm tx3-as van a procin, alapjáraton forog (800 rpm) és 30 fokos a legmelegebb mag.
Néztem, hogy ez a proci csak 95W TDP-s.Egy ilyen jó lenne, de nem fér be.
Viszont ott van még az asus directcu 280x, és a sok hddAmik amúgy nem hangosak, de akkor már nem kell passzív cpu cooler sem.
-
Burt1793
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #60188 üzenetére
Én most egy ashurát fogok felrakni, mert ez a max, ami befér, remélem csendes lesz. Mindent megteszek, hogy 300-on forogjon a venti.
Nem tudom, ha leveszem a magok órajelét nagyon alacsonyra van esély, hogy leálljon? Illetve kéne valami program, ami nem engedi beindulni a hdd-ket, a windows elég gagyi, 20 perv után kikapcsolja őket. A másik probléma, hogy ha sokszor be kell indulniuk, akkor meg tönkremennek.
-
Burt1793
veterán
Miért baj, ha normál méretű a ház?
A szarrá szigetelt házak a vizes hűtésnél jók, a nagy radiátorok úgyis folyamatosan pörgetik a ventilátorokat 1600rpm-mel.
Egy passzív hűtésű gépnek szellős és nagy ház kell.Amúgy van egy ssd-s asus laptopom, 0 hangja van. Na az jó lenne itt i7-tel is.
-
Burt1793
veterán
A hétvégén fogom beszerelni a fanless seasonic 520as tápot. Képeken úgy láttam, hogy rá van írva a szellőzős oldalára, hogy ezt ne úgy rakd be, hogy ne tudjon szellőzni. Na már most, nekem egy cm elite 430as házam van, alsótápos és az alja is szellőzős, a mostani táp ventije is arra néz. Merre rakjam a fanless táp szellőzős részét a ház belseje felé vagy kifelé?
A ház elég szellőzős 3-4 házventis, de a vga is eléggé tud melegedni (280x).
Thx! -
Burt1793
veterán
válasz
bluyoo #60084 üzenetére
Én kb fél méterre vagyok a háztól, a táőtól 75 centire. Bekapcsoláskor csendes, de kb egész nap előtte kell ülnöm, így 10 perc után beáll hangosra. Búg, pedig csak 3 éves és fsp.
kol8: Eléggé le van butítva, mert 1,6ghz-en megy a 4 mag (jó, levehetném egy-kettőre) és így is 0%-on van. max 5%-ig megy fel a használat.
-
Burt1793
veterán
Procira van passzív hűtés? Ez az i7 nem nagyon melegszik, főleg, hogy 1.6 ghz-en megy végig. Vízre nem cserélem le, met az alapjáraton hangosabb, mint egy jó sima ventis. És én nem használom 3,4 ghz-en.
Örvendetes, hogy a seasonicot írja a legjobbnak, jó lesz ez a vétel, már látom.
-
Burt1793
veterán
válasz
Firestormhun #60024 üzenetére
Jujj, nagyon hasonló a konfigunk, nekem 500as táp van bent, semmi gond nincs vele. Most lecserélem egy 520-asra (nem azért mert kevés a kraft, hanem mert kipróbálom a fanless platinum seasonicot).
-
Burt1793
veterán
válasz
GBZorSmizzeY #59938 üzenetére
Én most még ezt a tápot használom 280x-szel, simán bírja.
-
Burt1793
veterán
válasz
DokiBaxxi #59924 üzenetére
Jó táp, 3 éves, most kezd behangosodni, le is cserélem egy fanless tápra.
Lazán elér minden kényelmesen mindenhová. Igaz, az alaplap microatx-es, de mindenesetre furcsa, hogy a 400W-os verza ennyivel kisebb (vagy az a ház nagyobb ennyivel???)
Nekem egy cooler master elite 430-ban van, a tép egy asus p8p67 m -
Burt1793
veterán
válasz
freestailo #59845 üzenetére
Elég hozzá.
-
Burt1793
veterán
válasz
Graphics #59814 üzenetére
HDD-k le vannak kapcsolva, akkor búgnak fel, ha használatban vannak, az ssdnek ugyebár nincs hangja, a videókártya elég új és 0%-os pörög.
A házventik is lekapcsolhatóak. Amúgy most a táp zaja messze elüt a többitől, egyszerűen kibírhatatlan. 3 év alatt behangosodott. Na ez majd nem fog!Egy ilyet egyszer kell megvenni, főleg azért mert 7(!) év garanciát kaptam rá.
Játszani sose szoktam, szökőévente egyszer egy kis gta4, más semmi, tehát a teljesítménye gondolom elég lesz. -
Burt1793
veterán
Rendeltem egy ilyet: Seasonic Platinum Fanless 520W
43 ezer forintért.
Jó döntés volt? Nyugtassatok meg légyszi. A mostani táp (fsp 500W) hangja már nagyon idegesített.
konf.:
i7 2600k(+cm tx3; na ezt kén még valami ultra csendesre cserélni,csak sajnos kevés a hely a mini alaplap miatt. Konkrétan kisebb az alaplap mint a kártya.)
asus r9 280x
asus p8p67m
corsair 2X4gb 1600MHz
120gb ssd
2 tb hdd -
-
-
Burt1793
veterán
válasz
Graphics #59581 üzenetére
Vagy ezt? [link]
Melyik a legcsendesebb?Mi a baj az enermax-szal? Az csak bronzos, az enermax meg arany...
(#59585) Duliee: Bocs, az első mondatod most nem értem.
Ez a revolution nem jobb? Nem tudok akkor kiigazodni a honlapukon.
14 centis ventije van, ráadásul 300as fordulaton pörög, nem lehet hangos -
Burt1793
veterán
Sziasztok!
A legcsendesebb tápot szeretném megvenni, ár 30 ezer forintig (a kulcsszó a minőség).
Konfig:
i7 2600k (cooler master tx3-as hűtő, ezt most leváltom egy scythe ashura-ra)
asus radeon 280x
8 gb corsair ram (1600mhz)
4 hdd+ 1ssd
p8p67 alaplap
dvd íróNagyon ritkán játszom, netezésre használom a gépet. A mostani fsp hexa 500W-os táp nagyon hangos lett 2,5-3 év alatt, ezért szeretném leváltani. Illetve az alaplap pc-s programja többször írta, hogy nincsenek meg az adott ref. feszültségek (komoly terhelés esetén).
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- FSP 650W HYDRO GE 650 80+ Gold tápegység
- 3 hónapos Zalman ZM1200 ARX 80plus Platinum +21 hónap garancia!!!
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest