Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MacTavish
tag
Sziasztok!
Korábban már jártam itt, ajánlottatok is tápot, de bizonyos paraméterek változása miatt több mint valószínű, hogy új táp kell.
Pillanatnyilag a konfiguráció nagyjából ÍGY néz ki, annyi különbséggel, hogy ebbe később még egy Quadro M4000 is be fog kerülni. (Tudom, hogy a 1060 nem alkalmas SLI-re, a végösszeg függvénye, hogy 1070 vagy 1060 kerül bele.)A táp kérdésében kérném szépen a segítségeteket:
A 40.000-es határ alatt mit tudtok ajánlani, ami megbírkózik két GPU-val és a többivel? Tier 1-es tápról nem álmodozom, de ha belefér, akkor happy leszek.Előre is köszönöm szépen!
Üdv,
Mac -
MacTavish
tag
válasz Grave_444 #100123 üzenetére
És ha azt mondom, hogy harisnyázás, újrakábelezés kilőve, legyen egyszínű fekete a gyári kábel és csak a teljesítmény és a hatásfok számít? Úgy mi a minimum, ahova le lehet menni az utóbbi kettő kompromittálása nélkül?
(Háromszáztíz körül jár így is a vas és periféria még nincs benne. Perifériával fel fog csúszni 500-ig is, ha a táp nagyon drága. A lélektani határ OS-sel, mindennel együtt 499.)
[ Szerkesztve ]
-
MacTavish
tag
válasz Grave_444 #100098 üzenetére
Sajnos a kábelezés részéhez nem értek. Nem tudom, mire kell figyelni, IT-s cimborám fogja összerakni, én csak annyit tudok fejben, hogy próbálok egységes témát összerakni a későbbiekben majd: ház belső megvilágítás, akár a ventiken is, táp kábelei ehhez passzoló (de nem feltétlenül egyező) színben, stb.
Én annyit vettem észre rajta, hogy az alaplap, a cpu és kábelei fixek, a többi moduláris. Ezek szerint ezt a két kábelt nem tudnám ezzel a táppal cserélni. Ugyanez igaz a Seasonic tápjára is, ha így késő este még jól emlékszem...
EZ kevésbé jó a többihez képest?
(Én csak annyira értek hozzá, hogy nagyjából milyen teljesítmény kell, 80+ minősítésűek elég jók és minél olcsóbban kéne minél jobbat kihoznom, hogy ne szálljak el a büdzsével.)[ Szerkesztve ]
-
MacTavish
tag
válasz Grave_444 #100094 üzenetére
Much appreciated!
30 alatt mit tudsz ajánlani? A nagy venti nem elsődleges prioritású, inkább csak "jó lenne ha...", a teljesítmény, megbízhatóság és hatásfok, valamint az ár inkább fontos tényező... Ha halkan búg/zúg ott lent, hát annyi baj legyen.
Ezekről milyen a népítélet?
Thermaltake London 550W 80Plus gold
Pure Power 9 600W CM
Cougar GX 600W 80+ GoldHarisnyázás helyett az sem kizárt, hogy megfelelő színű kábel beszerzése lesz. (Vagy hagyom feketén és megoldom a színvilágot LED-ekkel.)
[ Szerkesztve ]
-
MacTavish
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek leendő gamer build tápjának kiválasztásához.
A gépbe az alábbi cuccok kerülnek:
- Gigabyte Z170-HD3 alaplap,
- Gigabyte GTX 1060 G1 videókártya,
- i5-6600K processzor,
- Kingston Savage 240 GB SSD,
- Kingston Savage 2 x 8 GB 2666 CL13 DDR4 RAM,
- Western Digital Cav. Blue 1TB HDDA későbbi tuning és személyreszabhatóság (egyéni kábelezés a szín-összhang érdekében) miatt moduláris, vagy legalább fél-moduláris tápot keresek. Hűtésben a 135-ös, 140-es ventillátor preferált, de nem létszükséglet.
Online becslés alapján valahol 550 W fölött kéne teljesítményben.
A megbízhatóság fontos, nem a tápon akarok spórolni, de a lélektani határ 25-30.000 forint.Gyártóban ismerősök ajánlásai alapján Zalman, XFX, Sharkoon, CM tápot néztem, de amíg a megbízhatóság és a hatékonyság (80+ hatásfok) rendben van, addig el tudok tekinteni a fentebbi gyártóktól.
Előre is köszönök mindent!
Üdv,
Mac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)