-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fitzgerald
veterán
válasz
blp85 #157235 üzenetére
Fasza, akkor high-end kártyákhoz marad a 3x8. Focus GX 850-hez ahogy látom nem adtak olyan kábelt amin 2x8 pin van, úgyhogy 3 különböző kábelre lesz szükség (vagy veszek egy 2x8 pines kábelt Seasonic-tól, de gondolom megkérik az árát). Viszont legalább nagyon jó a kábelek és a csatik minősége is, a Focus+ kábelei, csatijai is sokkal merevebbek voltak.
-
-
Olomlovag
tag
válasz
blp85 #151329 üzenetére
Köszönöm az infót! Segítettél, mint ahogy a többiek is.
S tudsz ajánlani olyan boltot, ahol összeraknak olyan gépet, ami működik és nem vizes. Továbbá nem kell küzdeni valamivel és a fővárosban van?
Sajnálom, hogy kifakadtam, de kész vagyok teljesen. Ma műszaki temetői napot tartottam. :-( -
válasz
blp85 #150071 üzenetére
Olyan Fractal tápom is volt. Csak hallgasd meg ezt: [link] . Igen, ezen a felvételen az én Fractal tápom és az 5700 XT kártyám közötti "nászének" hallható. Elegem is lett belőle, ment fel Hapróra.
Érdekes módon a Primenál, ha elengedem az FPS-t, akkor sincs egy deka coil whine se. Ki érti ezt?
-
válasz
blp85 #150068 üzenetére
Nekem tegnap volt másodjára FSP tápegységem, azóta soha többet nem veszek. FSP Hydro Ti Pro 1000w, ráadásul nem is egy olcsóbb kategória. Bekapcsolod a tápot és szól benne a tekercs. Egy díjnyertes, 100k+ forintba kerülő tápnál. Iszonyú gáz.
Power never ends? Hát persze... Próbálgattam az utóbbi egy év alatt pár tápegységet, de eddig még nálam a Seasonic Prime viszi a pálmát.
-
Wolfskin
őstag
válasz
blp85 #150060 üzenetére
Igen, köszi, az ajánlottak közül nekem is a System Power 10 450W tűnt a legracionálisabb választásnak. 19 ezerért.
A PURE POWER 11 400W szerintem nem ér meg 5 ezressek többet...
gyengébb, bár (az adatai szerint) terhelve halkabb:
System: 8,7-19,2 dBA / Pure: 10,5-14,9 dBa
és a 2% hatékonyságkülönbség neméri megViszont a FSP 500W 80+ Bronze Hydro K Pro elgondolkodtatott... melyik jobb +/-?
-
válasz
blp85 #148334 üzenetére
Én egy régebbi Delta tápba P8 Silent-et tettem. Nem tudta a táp elindítani. Érdemes ezért vásárlás előtt átnézni a paramétereket, szerintem a P12-nél is hasonló gondok előfordulhatnak.
Egyébként úgy oldottam meg, hogy a ventilátor kábelét a házból kivezettem és rácsatlakoztattam az alaplapra. Majdnem ugyanott vagyok, talán még egy fokkal jobb is, mert tudom (tudnám) a fordulatot állítani.
-
Atilla001
senior tag
válasz
blp85 #148280 üzenetére
Üdv.
Amit szerettem volna. Van egy 2015-ös FSP Raider RA 550W tápom.
Mikor bekapcsolom a gépet az egés zrendszer szinte hangtalan. Ez jó, de kb. 1 óra után ventilátor hang lesz és a tápventi csinálja, sima böngészés közben. Nem hangos, más kinevetne, de engem már ez is zavar. (olyan léghűtések vannak amiket elnyom a tápventi)
Nem zörög vagy zajos a venti csak nagyobb fordulaton forog szerintem. Van ennek öregedés oka? Gondolom itt a venticsere sem segítene. Terhelés esetén még jobban felpörög, de ez indokolt. Itt az az érdekes számomra hogy bekapcsoláskor hangtalan és után a sincs terhelés szinte semmi, mégis csak idő kérdése a légzaj)
Igazából nem szívesen válnék meg tőle, (anyagi okok), több gépet is kiszolgált már.És akkor jelenleg ez a konfig:
i5-12400F - Gigabyte B660 Gaming X - ASUS Dual 3060Ti V2 8G - BeQuiet Pure Base 600 ház
Ha lenne zs, ebbe gépbe tennék egy tápot ami frankón csedes és olcsó(bb) is. 650W fölé nem mennék, nincs tervben bővítés. Félmoduláris, nincs satás eszközöm. 30k fölött inkább elviselem a mostanit.
Köszönöm hogy elolvastad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Formula-1
- PlayStation 1 / 2
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest