- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ricsip #160410 üzenetére
Érzelmi oldalról igazad, de ahogy a végén írtad is...
"gépet vettem tavaly januárban 5 (öt) ezer forintért. Aztán táp meg 30 ezer, mert olcsóbban nincs megbízható kisteljesítményű"
... és ha nem is pont 30.000 de aránytalannak tűnhet az ára a géphez képest.Az a baj, hogy minden öreg kocsiban ugyanannyi a kuplung, a fék, akkumulátor és minden alkatrész, meg a autószerelő órabére is.
... és minden öreg gépbe ugyanannyiba kerül egy bele passzoló tápegység a gép korától függetlenül.Egyébként nemcsak a gép értéke és a műszaki dolgok határozzák meg a tápegységet, hanem a rajta lévő adatok és a feladat amit el kell látnia. Tehát ha valaki egy öreg gépen könyvelget és az áfabevallás napján a tápegység behal és megával ránt még némi adatot is... akkor senkit nem érdekel, hogy egy öreg I3-as gép volt-e a Klári könyvelőnél vagy sem... ha emiatt Klári könyvelő csak jelentős késéssel tudja összekaparni az adatokat és nem kis késéssel leadni egy csomó ügyfelének áfabevallását és magyarázni a NAV-os késedelmi pótlékot a megbízónak. Hja... de spórolt valaki 10 ezret egy PSU-n, mert hát öreg gépbe... olcsó tápegységet kell venni a szabály van.
Vagy csak egy éttermi kis gép, de a rendezvény előtt behalt a gagyi táp a gépben és nem tudod asztalra felütni a rendeléseket és papíron... azaz fecniken kell lebonyolítani az egészet. Pedig... tudod az is csak egy öreg kis gép volt, amiben egy occsó PSU lett véve nemrég.
-
válasz
ricsip #160404 üzenetére
Ilyet nem mondott senki. Ez túlzás... sőt félrevezető!
Csak pl. azt, hogy kisebb a választék. Azt is pl. én... Nem olyen régen.
És az 550W-nál még lehet is találni ezt azt... 550W alatt nehezebb és drágábbnak tűnhet a végeredmény.
Nem kevés 550W-os B osztályú táp van.500W-nál van pl. ez... és ez sem friss gyártás:
BQ Pure Power 11 500W -
kromatika
veterán
válasz
ricsip #160347 üzenetére
Pasz.Mondom 9 gépbe szereltem be,plusz az enyém .Az 10. Nem volt semilyen silány műanyag csatlakozó .Egyetlen review nem lehetett itteni felhasználó ként mert én írtam róla tapasztaltból már vagy kb egy éve. Valószínű hogy a nála lévő gyári hibás volt.Minden gyátónál van ilyen.De attól még ez nem álltalános.
-
thomasvold
őstag
válasz
ricsip #160336 üzenetére
Ez egyértelmű, persze azóta eltelt nagyon sok idő, szép lenne, ha még ott tartanánk, hogy az alsó polcos tápegységekben semmilyen védelem ne legyen.
"Én csak azt nem értem, ha ennyire "szarok" az 50-60 ezer forint alatti tápok..."
Ilyet nem mondtam, hogy azok szarok. Sőt, a jó tápok 850W-al ott kezdődnek. 50-60 körül. Mármint a mezei gépszerelő usereknek. Aztán, hogy az "egybegépekbe" mit építenek be, azt nem tudom.
Corsair RM850x 65 ezer körül, ami szerintem nem vészes ár, most tervezem az RM1000x-et, az 81 ezer. Fentebb nem mennék sem árban, sem teljesítményben, sem hatásfokban, felesleges szvsz. platinum, meg titanium azért a 2-5% + hatásfokért, legalábbis az árkülönbözet nem éri meg a gold-hoz képest.Az 5090-et hagyjuk is, nem adnék ki soha a büdös életbe annyi pénzt érte, még akkor sem, ha mindenféle csili-vili védelemmel lenne ellátva. Inkább veszek egy kismotort belőle
Maradok a 9070XT-nél, ami majdnem 5080 szint, sok helyen be is éri. Raytracing pedig pont hidegen hagy, de már az is az 5070Ti szintjén van a 9070XT-ben.
-
-
válasz
ricsip #160275 üzenetére
450Wra abban a sheetszes adatbázisban tényleg nem sok van A-B kategóriában. No meg nem gyártják, boltban nem kapható.
Be Quiet Pure Power 10, 400W B- / 11, 11 CM 400W B
Bitfenix Formula Gold 450W A
Corsair CX (Szürke cimkés) 450W B
Corsair SF Gold 450W A
EVGA Supernova GM 450W B
FSP Hydro X 450W B
Silverstone Nightjar 450W SFX-L Platinum A+
Seasonic Prime Fanless Platinum 450W (PX) A-
Seasonic Focus Gold (GM) 450W AAmit nem említek, hogy tranziens problémás
Asus TUF Bronze 450W B (mediocre transient response, low quality caps)
Be Quiet 10 CM B- (Weak 3.3V transient response)Ezek akkor hogy kaptak B és B-t?
-
Paxker315
veterán
-
Csandi
őstag
válasz
ricsip #160275 üzenetére
Ezt nem tudom, de egyébként rengeteg modellnél van, hogy pár évente változik a bele. Nézd meg csak a Corsair RM meg HX szériákat, ugyanaz a név de már 10 vagy több éve futnak és rengetegszer változtak.
A kilowatt nyilván a túlvége a dolognak, de mondjuk egy 30-40 ezres 650-es már valszeg ezerszer jobb választás, és kevésbé overkill mint az ezres. Persze annak fölös a 650 amit írsz, de ha megfelelő biztonság csak amellé társul akkor azt kell venni.
-
válasz
ricsip #160268 üzenetére
Nézd, én úgy látom ezt, hogy amit erre a tápra kötök, nem egy nagy összeg, úgyhogy mivel az alapvető védelmek megvannak benne, és a venti csendes (system power 10 450w), és nincs fullra terhelve, még 40%a sincs kihasználva, ezért ez teljesen jó ide, ilyen HTPCbe, vagy office gépnek. Na és, egyébként mi van ha nem a legmodernebb a felépítése, ha nem a legtartósabb japán kondik vannak benne. Ekkora terhelésnél ki fog bírni egy évtizedet.
-
válasz
ricsip #160266 üzenetére
A gyártók nagyon nem koncentrálnak az 500W alatti tápokra. A kínálat szűkös és ami van, az is jó esetben a "vállalható" szóval illethető... a nagyobb tápoknál elérhető minőséggel összehasonlítva.
A BQ System Power 11 450W-nál is kb. ez van. 450W-os méretben az épp még vállalható minőség.
Ha én vennék, akkor most talán a BQ Pure Power 11 450W-ot választanám vagy ennek az 500W-os utolsó darabját.550W-nál kezdődik a választék és 650-900W között a legnagyobb a kínálat. Az a tipikus igény.
@ricsip
Neked is kb, ezt tudom mondani. 2025-ben nem lehet normális kis tápot venni, pláne értelmes áron.... összehasonlítva a közepes tápok elérhető minőségével! Így kell érteni a kijelentést.
500W alatt nincs élet? Szerintem sajnos nincs. Lehet ezzel vitatkozni, meg ilyen... olyan drága... átlagosnál rosszabb tápot példának hozni.- Legyen már kb. halk egy kis tápnál ez fontos. Itt nincs füles a felhasználón és nem dübörög a játék a hangszórókon.
- DC-DC...
- japán kondik mindkét oldalon
- Stabil single rail felépítés
- 3-5 gari minium (többről ne álmodjunk) -
válasz
ricsip #160266 üzenetére
Ezt már megválaszolták nekem a táblázat készítő.
Tier E doesn't necessarily mean dangerous, it just basically means that it is problematic and we don't recommend buying it. In the case of the System Power 10, it's built by HEC using a platform that is significantly out of date. The OCP triggering points aren't necessarily problematic on the whole, but they need to be set relative to the capability of the platform. Because the platform is so weak, the ripple is allowed to get to nearly 200mV before the OCP kicks in on 12V, which is well beyond the ATX specifications. Ripple is barely within spec on 12V even without an overload. The low efficiency is relative to other units in its class. Although it bears a Bronze badge, it barely qualifies for 80 Plus Bronze and really performs with an efficiency curve similar to 80 Plus White. The low quality fan doesn't refer to the noise, it refers to the fact that it's a sleeve bearing fan made by a budget manufacturer, which, again, isn't competitive with other units in its class. This data comes from Aris Mpitziopoulous from HWBusters.com. He's also the lab director for Cybenetics.
Az E szint nem feltétlenül jelent veszélyt, csupán azt, hogy problémás, és nem ajánljuk a megvételét. A System Power 10 esetében a HEC építette egy jelentősen elavult platformra. Az OCP (túláramvédelem) kioldási pontjai önmagukban nem feltétlenül problémásak, de a platform képességeihez viszonyítva kell beállítani őket. Mivel a platform annyira gyenge, a ripple (hullámosság) közel 200 mV-ra is felmehet, mielőtt az OCP bekapcsolna a 12V-on, ami messze meghaladja az ATX specifikációkat. A ripple még túlterhelés nélkül is alig marad a specifikáción belül 12V-on. Az alacsony hatékonyság a kategóriájában lévő többi egységhez képest értendő. Bár bronz plecsnivel rendelkezik, épphogy megfelel az 80 Plus Bronze minősítésnek, és valójában a 80 Plus White hatékonysági görbéjéhez hasonlóan teljesít. Az alacsony minőségű ventilátor nem a zajra vonatkozik, hanem arra, hogy egy perselyes csapágyazású ventilátor, amelyet egy költségvetés-orientált gyártó készített, ami ismét nem versenyképes a kategóriájában lévő többi egységgel. Ez az adat Aris Mpitziopouloustól származik a HWBusters.com oldalról. Ő a Cybenetics laborvezetője is. -
-
aAron_
őstag
válasz
ricsip #160166 üzenetére
Nvidia kötött designja miatt nem lehet fuse elvileg, nem a gyártók spórolnak. AMD kártyák sokkal jobbak ebben. Buildzoidnak van egy videója erről.
-
válasz
ricsip #159970 üzenetére
A Bronz egyáltalán nem gagyi hatékonyságú, sőt... még a sima 80 Plus White is elég hatékony, ugyanis a 80 Plus tanúsítványt csak olyan készülék kapja meg, amelyik:
Certification is acquirable for products that have more than 80% energy efficiency at 20%, 50% and 100% of rated load, and a power factor of 0.9 or greater at 100% load.
20% terhelésen már 80% hatásfokkal dolgozik, ami azért valljuk be, elég jó. Inkább az alkatrész minőségben szokott különbség lenni pl. egy 80 Plus White meg egy 80 Plus Gold tápegység között az utóbbi javára.
-
Paxker315
veterán
válasz
ricsip #159970 üzenetére
csoportos feszültségszabályozás pl. A linken csak topológiákról& szabályozásról van szó, de, általában ezek a termékek a felhasznált alkatrészekben, összeszerelésben sem a felső polcosokkal versenyeznek.
Megvan, működik, nincs gond: megtart, használ. DE, újonnan venni nem jó ötlet.
"Verdict:
In the most ideal situation you get a DC-DC unit with an LLC Resonant Converter" --> nem véletlen volt néhány éve slágercucc a Bitfenix Formula széria sem, mert minőséget adott kis pénzért. -
-
MMIX
addikt
válasz
ricsip #157519 üzenetére
Nincs. Rád van bízva.
Pár ötlet volt mert, hasonló cipőben járunk, én is olcsóbb tápot keresgéltem a napokban, 10 éves gombokat érő géphez.
Választék semmi, PC boltban 20 ezer alatt, ami nem gagyi.
Apróhirdetést nem nézem át. Vagy javíttasd meg a régit.Deepcool PF350 350W
Gigabyte P450B 450W
Be Quiet! System Power 10 450W
Ennyi, 20 ezer fabatka. -
MMIX
addikt
válasz
ricsip #157499 üzenetére
FSP Fortron HEXA 85+ PRO 350
FSP 350W SP400-AD
Hátha. Terra 250W Desktop mATX ház TFX HEC-250FP-2RG
Hyundai ITMC USB3 DVD 180W SFF ház FSP180-50IHBCA Flex ATX
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest