- Yettel topik
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
válasz
Frenky89 #93950 üzenetére
Nekem az 550GS volt, (amiben más venti van) és elviselhetetlen volt a hangja, illetve Win indítása után nem sokkal már ment is a venti.
Azóta FSP Hydro G 650W-ot használok.A hangjáról nem tudok nyilatkozni, mert eddig nem sikerült elérjem, hogy bekapcsoljon a venti.Ezt a tápot is érdemes lenne szemügyre venned. -
takacsbotond
őstag
válasz
Frenky89 #93788 üzenetére
A G2-ben másfajta venti van, illetve lehet csak én vagyok nagyon kényes, de egy nagyon halk gépem van.Ha nem tuningolsz idle néma lesz a tápod.
ló úr: Mivel jobb a Hydro G?A Corsair nekem szimpatikusabb, mert sokkal tovább néma a ventije, illetve a Corsair Link is tetszetős.
-
-
takacsbotond
őstag
válasz
Frenky89 #93776 üzenetére
Közben megvettem az EVGA GS550-et, de nagyon hangos, hidegindítás után pár perccel már megy a venti (ebben benne van, hogy egy komoly tuningos gépem van).
Milyen halkabb tápot tudnátok ajánlani helyette?
Én két tápot néztem ki eddig ami tetszik, de sajnos nincs belőlük kisebb 550Wattos verzió:
-FSP Hydro G 650W
-Corsair RM650i
Szerintetek melyiket?
Más táp is szóba jöhet. -
Gothmog
senior tag
válasz
Frenky89 #93602 üzenetére
Én is furcsa szemmel nézegettem az ECO módot, de gyakorlatilag csupán annyit tesz, hogy egy bizonyos hőmérséklet alatt nem kapcsolja be a ventit, illetve egy adott hőmérséklet alá érve pedig újra kikapcsolja azt. Ez a hőmérséklet pedig jól van megválasztva, tehát nem akkor kezd el pörögni a venti, ha már meg akar sülni a táp, hanem jóval előbb kapcsol be. Két dologra jó:
1. nem pörgeti annyit a ventit, ergo tovább fogja bírni az is (mielőtt hangosodni kezdene az "elhasználtságtól")
2. Bár szinte semmi hangja nincs a ventinek sem, de mégis, ha nem terheled nagyon a gépet/tápot, akkor időszakosan (ami lehet akár a használatban eltöltött idő nagyobbik része is) passzívban is tud menni, garantáltan hangtalanul.Ha pedig még mindig szkeptikus vagy, akkor ott az Auto mód, ahol hagyományosan fog működni a táp, nem félpasszívként.
Egyébként a "túlméretezés" ebből a szempontból szvsz hozhat némi hasznot (kisebb relatív terhelés, kevésbé melegedés), de azért csak ezen szempont alapján nem érdemes a szükségesnél jóval nagyobb tápot venni.
Nekem mondjuk szerencsém van ebből a szempontból (már ha ezt lehet szerencsének nevezni), mert ilyen 400W körüli kategóriában nem találtam épkézláb, nekem tetsző tápot, így lett végül egy 550W-os SF Leadex Platinum. Ellenben a gépem fogyasztása várhatóan valahol 250W körül fog tetőzni (i5 4590 + gtx960 + aprólék). Tehát nálam vszg. full passzívként fog üzemelni a táp, maximum majd nyáron a kánikulai napokon a hőség/hangszigetelésre specializálódott ház kombójára fogja beindítani magát néha a ventillátor. De ha lett volna ilyen szintű/tulajdonságú (moduláris, csendes, toppos minőségű béllel/komponensekkel ellátott) tápegység a 300-400W-os kategóriában, akkor bizony azt vettem volna, nem egy 550W-os dögöt -
-
umkumiut
csendes tag
válasz
Frenky89 #93538 üzenetére
Szvsz egyik sem kifutó modell, csak momentán nincs.
A GS és G2 közt gondolkodtam, végül azért a GS-t választottam, mert annak a PCB-je FR4, míg a G2-es FR2 szerű (netes képekről). Tápegységbe szerintem FR4-et illene használni. Szilárdsága, hőállósága és az elektromos paraméterei jobbak, mint az FR2-é. -
Gothmog
senior tag
válasz
Frenky89 #93534 üzenetére
A GS-t is rendszeresen ajánlják itt a hozzáértők, tehát biztosan nem járnál rosszul vele! Más kérdés, hogy ezeket a köröket én is lefutottam (a Be Quiet SP 550 CM és az EVGA GS 550 is a jelöltjeim között volt még az első körben), és a G2-ben lévő Leadex Gold bél veri a GS-ben lévő Seasonicot, tehát bosszantó, ha már csak a "gyengébbik" (bár ez egy vicces kifejezés, mert a Seasonic bél is minden igényt kielégítően kiváló minőségű) verziót látja mindenhol.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Frenky89 #93531 üzenetére
Igen, az EVGA Supernova G2 az SF Leadex Gold beles táp.
Az SF gyári weblapja tényleg érdekes/furcsa, mert ha a leadex platinum szériában keresni kezdesz, akkor a 650W a legkisebb, amit találsz. Ám pl. google-ből indulva megtalálható a gyári weblapon az 550-es iskatt. Kissé érthetetlen. (Bár szerintem alapból igen gagyi és uninformatív a Super Flower weblapja. Ez szöges ellentétben áll a korábban említett tápok minőségével, tehát a weboldaluk ne tántorítson el azért
)
Én különben, ha kapható jó/megbízható helyen, az EVGA G2-t venném, a 7 év kiterjesztett garancia, valamint a három említett típus közül talán legkedvezőbb ár/érték arány miatt. (Bár nekem most Leadex Platinum lett - pont tegnap vettem meg -, mert az általam kinézett egy-két helyen éppen ezen a héten fogyott ki a G2...)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Frenky89 #93520 üzenetére
Szia!
Nem vagyok táp szaki, én is részben érdeklődni jártam itt kb. két hete (bár már nagyjából konkrétumokkal, mert azért alaposan végignyálaztam a dolgokat előtte). De ha már nem sajnálsz kb. 30-35 ezer forintot egy 500w körüli teljesítményű jó tápra, és fontos a csendesség is, akkor az EVGA Supernova G2 550W-vel vagy a Super Flower Leadex 550W-vel (Gold vagy Platinum verzióssal) szerintem jobban jársz. A tesztek alapján ezek összerakottság, stabilitás és anyagminőség tekintetében egy ligával feljebb játszanak az általad kinézett Be Quiet tápnál (ami eredetileg nálam is a jelöltek között volt még az első körben). Ami pedig a hangerőt illeti, a Super Flower Leadex Platinum 550W-re például azt írták tesztben, hogy gyakorlatilag a leghalkabb nem passzív táp, amit az utóbbi néhány évben találkoztak. A mérések szerint még halkabb, mint az amúgy tényleg csendes Be Quiet Straight Powere. (Egyébként az általam említett tápok mind fépasszívak is, ha ECO módban használod őket, tehát terheléstől függően akár teljesen némák is maradhatnak.)
Ezek kb. egy árban vannak a Be Quiettel, max 2-3 ezer forint difi van típustól függően, viszont minőségben ennél sokkal nagyobb a különbség. Ezzel amúgy nem a Be Quietet akarom lehúzni: jövő hónapban cserélem a már alaposan elöregedett gépem, és Be Quiet lesz a kinézett ház és a procihűtő is. (A házat már be is szerváltam.) Szvsz szimpatikus a márka, de itt most, táp terén, ebben a kategóriában nem ő a nyerő.
Ha valamiben hülyeséget írtam volna, akkor a tényleg hozzáértők majd javítanak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest