- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
a1200
aktív tag
Átnéztem az összes üzimet, és a válaszokat, igazából nem sok új választ kaptam, majdnem mindegyik olyan volt, amit már tudtam, csak megerősítettetek benne.
28662:
Az 1-es fogyasztást én is sejtettem.
A 2-esnél és a 3-asnál a 2 legjobbnak tűnő tápot én írtam meg a 2 nap alatt olvasottak alapján, nem ti ajánlottátok. Arra, hogy van-e értelme kicserélnem a Codegenemet az egyikre, valaki azt írta, hogy igen, mások meg hogy működhet még pár évig.
A 4-esre rákérdeztem a 28699 3-asban is, de sosem lesz válasz.
A 6-osra se jött egyértelmű válasz, valaki szerint nem árt a kikapcsolgatás, másik szerint árthat.
A 7-es fogyasztást én is sejtettem.
A 8-as nem ide való.
A 9-esre a legtöbben nem válaszoltak, aki igen, az azt írta, hogy simán kössem rá 1 PC táp 5V-jára, de ezzel nem mondott újat, mert eddig 1 kis ideig ezt csináltam a 2001-es régi tápommal, ezen akartam változtatni.28686:
1-esre jött olyan válasz, hogy nézessem meg, kondiztassam át, és olyan is, hogy dobjam ki.
A 2+4+5-ből kitűnik, hogy nem nagyon van értelme új tápot vennem a PC-mbe.
A 3-as szerintetek nem ide tartozik.
A 6-osra semmi válasz.
A 7-esre sem, senki se tudja hogy mi lesz csak 5V-os kis terhelésnél.28699:
Az 1+2-t is én döntöttem el.
A 3-asra sosem kapok választ.
A 4-esből se lesz semmi.
Az 5-ös szerintetek offtopic, pedig nem.
A 6-osban látszik, hogy miért nem érte volna meg használtat venni 4 éve.
A 7-es ugyanúgy semmi.
A 8-ast meg én döntsem el.
A 9-esre meg most jött a válasz. -
a1200
aktív tag
-
a1200
aktív tag
Azért, mert nem kaptam rájuk választ, vagy csak 1 embertől, azaz senki sem erősítette meg (az 1-es pontban megírt mostani konfigom fogyasztását sem).
1 ember válasza alapján lehetetlen dönteni.
Addig nem tágítok innen, amíg mindenre választ nem kaptam min. 2-3 embertől.
Pont ezért nem szoktam fórumozni, de most muszáj.
Érdekes hogy sok más ember kérdésére többen is válaszoltak, az enyémre miért nem?
A monitor téma nem ide való, ezért ezt nem erőltetem itt. -
Mercutio_
félisten
A 380-asnak 2 hónapja még a régi bele volt, jó lenne tudni most mi a helyzet vele
-
wesker24
senior tag
-
-
Azt értem, hogy mi szól az egy ágasság mellett, de nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy miért nem veszélyes, hogy egy egyágas rendszerben pl. egy ventilátor felvehet 40A áramot, anélkül, hogy a táp közbeavatkozna.
(#28452) Ribi
3. A johnnyguru-s tesztekből az derült ki, hogy (1) ha a +5V ágon nagyobb terhelés van, akkor +12V ág nem annyira stabil, és elég közel mászik a szabványban előírt határértékhez, (2) a +12V realisztikusabb terhelések mellett is konstans +2.5%-al magasabb, mint a szabvány. Persze a szabványban előírt tűrésben (5%) így is benne van, de azért egy minőségi táptól ennél talán többet lehet várni...Természetesen a tesztelőkkel szemben is lehetnek fenntartások (amellett, hogy maximális tisztelet mindenkinek, aki időt szán ilyesmire, és ezáltal segít a tájékozódásban).Pl. érdemes megjegyezni, hogy mindkét esetben gyártók által küldött példányokat teszteltek?!
5. Amikor a Corsair gyártót váltott (SS->CWT), akkor a típusszám egyértelműen jelezte, hogy más tápról van szó (CX400->CX430). Amikor utóbbit módosították, akkor a módosított típust CX430V2 néven említik mindenhol.
Az XFX a módosított (lebutított) típust eredeti néven hirdeti és forgalmazza. Így természetesen mindenféle boltban is ugyanazon néven jelenik meg, sőt a legtöbb bolt azt sem tudja, hogy volt típusváltás.
-
freaghill
őstag
390 x 203 x 392 mm
Azon is gondolkodtam, hogy talán másik ház kéne, mert elől van csak egy 12cm-es ventinek hely, hátul meg nem úgy van kialakítva, hogy oda lehetne rakni. Drága lesz ez, úgy érzem.... -
1. 2-3 tesztről tudok, azokat elolvastam (450/550-ről jGuru + KitGuru, meg még néhány nagyobb teljesítményűt is, ahol találtam, bár azok nem igazán relevánsak. Elolvastam a fellelhető SII-es review-kat meg néhány klónét is (pl. az említett antec-et).) Tudsz még?
2. Ezen a fórumon végigolvastam az összes XFX-es bejegyzést (kereső), de ha kapok linkeket, megköszönöm.
3. Néha a tesztelők sem értenek egyet, és a teszteredményekben sem tetszik minden (pl. azok a +12.3-as értékék?!)
4. Függetlenül a tápok jóságától nem szimpatikus az XFX (mint cég), mert szerintem félrevezető információkat adnak. (V.ö. pl. BeQuiet.)
5. Esetemben, ami XFX tápot kézhez kaptam, az nem az, amit teszteltek (más kábelezés, más alkatrészek, stb.) Kb. olyan, mintha rendeltem volna egy Corsair CX400-at és kaptam volna helyette egy CX430-at (hogy V1-est vagy V2-est, azt még nem tudom), csak itt ez nem nyilvánvaló.
+1 Szerinted sem gond az egy ágasság egy 44A (kb. 500W) ágnál, de te sem árulod el, hogy miért nem, nekem viszont az érvelés lenne érdekesebb, mert érteni szeretném. -
cashback
őstag
Akkor kiéből?
A legtöbb ember csak szidja és szidja ezeket a tápokat, de a felének nem volt vele különösebb baja (ha egyáltalán volt neki). Az már más hogy majd minden esetben "user error" miatt van hiba és a legtöbbször nem hardveres.
Meglátnak valamit a neten és egyből arra fogják... "...belassult a gépem... 400W-os tápom van... veszek egy 700W-osat majd gyorsabb lesz..." -
Ezt írtad (#28420): "Erős egy 12V ágas seasonic belsős." (Kiemelés tőlem.)
Arra próbáltam utalni, hogy a seasonic belső (vs. CWT vagy akármi) önmagában nem sokat jelent . Az hogy Seasonic SII variánsnak tűnik, már inkább, mert az SII-ről született egy csomó cikk (dicsérik is, szidják is), ami adhat némi támpontot. Azért csak támpontot, mert a konkrét áramköri felépítés nem feltétlen ugyanaz, pl. Antec-nél (High Current Gamer?) is van SII, és ott pl. konkrétan más a ventivezérlő modul.)
XFX-szel kapcsolatban nem sok tapasztalatom van. Nemrég vettem egy 450-est, de még nincs beszerelve. Az már intő jel, hogy a papírjában megadott műszaki adatok nem igazán egyeznek azzal, ami a honlapjukon olvasható, meg ami különféle teszt site-okon írva vagyon (pl. akkor most van benne OTP vagy nincs?) Eleve kussolnak arról, hogy ez már a V2-es változat. Az pedig egész egyszerűen vicces, hogy hosszasan magyarázzák, hogy miért elengedhetetlen, hogy egy tápot 105 fokra méretezett kondenzátorral szereljenek, majd lábjegyzetben megemlítik, hogy ebben a tápban csak 85 fokosak vannak... (A papír amúgy angol nyelvű - engem nem zavar, de ha valakit igen, akkor vásárlásnál kérdezzen rá.)
Amúgy az 550-es elvileg még az eredeti, az talán jó választás, de a V2-es 450-es pillanatnyilag zsákbamacska. (Amúgy sehol nem V2-ként árulják.)
Ja, az egy ágasság sem pozitívum a szememben, bár elvileg van egy iskola, ami szerint nem veszélyes, csak sajnos az érveiket nem ismerem (bár lehet, hogy meggyőznének.)
-
Attól tartok, a gyártó nem feltétlen garancia semmire. A gyártók nyilván képesek különféle paraméterek mellett (alkatrészek, gyártósor, minőségellenőrzés, stb.) előállítani ugyanazt a berendezést a tisztelt megrendelő óhaja (és pénztárcája) szerint. Pl. az XFX tápoknál alkatrészileg 650W felett elvileg minőségi kondenzátorok vannak, az 550-esben kevésbé minőségi, de legalább 105 fokra méretezett, a 450-esben meg már csak 85-re.
Vagy ott van a Corsair: két beszállító (Seasonic, CWT) gyártja a modelljeit, kivéve a csúcsmodellt, amit a Flextronics gyárt. Vajon mire következtethetünk ebből? A csúcsmodell vacak? Vagy az SS és a CWT (meg a többi ismertebb tápgyártók) nem elég jók?
-
timeja4
csendes tag
táp:Asus 450W A-45GA
vga:EVGA 8800 GTS 640 mb
memória: 2 giga (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
alaplap:Asus P5KPL-VM
processzor: c2d e4300 1800mhz
hdd: SAMSUNG HD252KJ (250 GB 7200 RPM SATA-II)
+ dvd olvasó/író+
hdd: WD (160 GB 7200 RPM SATA-II)Ebbe az Asus helyet.
Rövidek a kábelek az alsó tápos házhoz? Pedig pont most vettem Sharkoon Vayát. Akkor ezek szerint hanyagoljam ezt a tápot? -
88Prot
tag
És ha egy ilyet vennék?
szerintem az 500as csifivel besem indulna... a két kártya olyan 110-120W-ot eszik max / kártya, a proci 130-140watt nyaldossuk a 400Wot alulról és itt még belesincs számolva a többi egysége a gépnek ami még van úgy 30-40W... ha ez a csifi 500as 80 certified akkor is csak 400Wot képes leadni kevés lesz...
namost azt nem tudom hogy ez a Nexus ez mennyire jó... és hogy biztos hogy elég lenne e a gépemhez
-
vásárló
csendes tag
-
MMIX
addikt
LEPA N sorozat CWT GPA, mint a Chieftec iARENA és ENERMAX NAXN nem 80+
LEPA B sorozat CWT és Sirtec/HighPower vegyesen.
B450-SA = CWT DSAII (mint a Corsair CX v2 és ENERMAX NAXN 82+)
B550-SA = CWT DSAII
B650-SA = CWT DSAII
B700-MAS = Ez újdonság, nincs belső kép, azt írja a LEPA, hogy van benne DC-DC, ez alapján CWT PUQ, vagy CWT DSG (egyelőre csak tipp)
B800-MAS = lásd B700-MAS
B750-MA = HighPower HP-750-G14C (mint a Chicony Hipro Adrenalin és az ENERMAX NAXN 82+ ENM750AWT)
B850-MA = HighPower HP-850-G14CLEPA teszt adatbázis [link]
-
Jim-Y
veterán
A HD6850 CFX maximum olyan 350-400W körül kérhet, hol ennyit írnak, hol kevesebbet: itt pl ~400W-os full loadot, de avarage-ben csak 245W-ot. A 955BE 125W-ot. Én azt mondom, hogy váltanék a helyedben nagyobb tápra
A csifi csak 400W-ot tud leadni a 12V-os ágán, tehát a két VGA-nak csak cca 300W jutna ami lehet, hogy nem elég. üdv
-
Jim-Y
veterán
Pár napja megjött egy ctg-500-80P és 2 db 6+2 pin-es PCi-e csati van rajta?
http://www.chieftec.com/A80.html
Annyit le is tudna adni vagy csak úgy rajta van?
ennek a kérdésnek sajnos nincs értelme -
vzsryl
nagyúr
Szia!
Hec beles. Azt kell róla tudni, hogy a HEC a saját tápjaiba (Cougar) is belerakta ugyenezt a belet, és ott nagyon rosszul szerepelt, de az ADATA-ban valamilyen oknál fogva mégis megbízható. Mindenesetre nem ajánlom, inkább Cooler Master GX450, FSP Hexa, Chieftec CTG stb...
(#15009) 04ahgy: Az csak jó pont egy tápnál, ha ágakra van bontva, mert biztonságosabb. Nem véletlenül 18A-es az ATX szabványban meghatározott áramerősség egy ágra. Egy gyári Seasonic pedig vagy megbízhatóbb, vagy ugyanolyan megbízható, mint amit pl. a Corsair lecímkéz, és meggányol kicsit. Gondolok itt a sima 80+ S12II 520-ra és a Corsair HX520-ra. Ennek a párosnak ugyanaz a bele, de a Corsair annyira belenyúlt a ventilátor szabályzásba, hogy minden HX520 jobban melegszik, mint szabadna neki. De ez igaz a VX450, HX620, sima TX650-re is.
A TX650V2 elektronikailag nagyon jó, de valami bibi mégis van vele, ha ennyivel hangosabb a gyári kiadásnál.(#15010) trufa12: A venti cserével nem oldódik meg a probléma, ha a szabályzás erősen forgatja az új ventit is.
(#15012) Valter: 400W is bőven elegendő a gépedhez, és egy 650W-os táp nem lenne optimális. Megbízhatóságban a gyári Seasonic-nál talán csak a gyári Enermax a jobb, vagy inkább egyenlő vele.
(#15013) Petzval: Ahogy bebizonyítod, el is hisszük neked ezt az állításod, de egyelőre az eddigi ténykedéseid miatt Én nagyon szkeptikus vagyok veled szemben.
(#15030) viperabácsi: Sharkoon Rush Power M 500 vagy 600W-ot javaslok.
-
Dexter-2000
őstag
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Mindkettő jó lenne a gépéhez. A Seasonic jobb minőségű és halkabb, az Aurum-nak magasabb a hatásfoka. A Seasonic ajánlottabb.
(#13365) lizRRR: Az Aurum is megbízható.
(#13366) scr: Szia!
Nagyon jó választás lenne.
(#13367) phoenix64: Ha még nem adták át a futárnak, akkor vond vissza a rendelést, majd mond meg melyik webshop-ban rendelted, és mennyit szánsz a tápra.
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Necces. Ha nem bírná, és lekapcsolna, akkor vegyél újat. Jó minőségű belet kapott, tehát elvileg nem tehet kárt a gépedben.
(#12823) sittes79: Szia!
Ilyen komoly bővítésre már nem javallott, de ez függ attól is, hogy Te melyik fajtát vetted még. Ha van rajta PCIE csatlakozó, akkor be tudod majd kötni a VGA-t. Ha nincs, akkor előfordulhat, hogy nem tudod bekötni, tehát mindenképp új táp kell. 12V-on 276W-ot tud leadni. A GTX560Ti egy erősebb CPU társaságában simán kifuthat ebből.
Ha cserélsz, akkor Cooler Master GX450-et javaslok. Ez már 408W-ot tud leadni 12V-on.(#12824) Petzval: A gyártó garanciát attól még el lehet intézni, csak a gyártóval kell ledumálni.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Suzuki topik
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Kuponkunyeráló
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest