- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
intercooler
őstag
Moduláris inkább. És akkor olyat ajánlasz amibe 1ben van az ág? illetve hány wattos kellhet?
(#18022) h1n1_900
Sajnos ezt már elég nehezen tudnám megnézni mivel az 1ik karinak satu, de ilyen szempontból bírta, de ha tényleg végig futott rajt 1 tulfesz vagy valami
Azóta be sem kapcsoltam a gépet ne hogy valami baja legyen
-
intercooler
őstag
köszönöm
Gondoltam nagyon nem is értek a tápokhoz, ezt már vagy 4 éve vettem akkor még nem is tudtam erről a forumrol, sajnos
Mit ajánlanál ehhez a konfighoz? Persze ráhagyással mert még kitudja mit hoz a jövő
Olyat is olvastam azt hiszem itt mikor keresgéltem. Hogy több kártyás rendszerekhez inkább olyan táp való aminek mondjuk 1 12 voltos erős ága van, ez igaz?
#18020) h1n1_900
Igen de ez nem az, olyan már nálam is volt.
a topikjában is kérdeztem (5870), az volt az első kérdésük milyen a táp. Belinkeltem nekik de nem ismerik szóval ide jöttem.
-
shadow1901
aktív tag
Elég sokat megy ([link]) most még keveset is használtam. Volt már az elérhetőség 60-65% is. Gyanítom még így sem éri meg a felárat a magas hatásfok. A CTG és az általam említett táp között ~5k különbség van, annyival jobb/rosszabb is? A CM kisebb is, drágább is meg 6 pines csatiból is csak 1 van rajta. Kb ugyanott lennék vele ahol most...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nem, nem, nem nekem lesz, egy havernak elszállt a gépe, de a táp még működik, és új lap, proci, vga, meg ram lesz.
Azért kérdeztem meg, mert nem tudtam eldönteni vegyünk-e egy új Hexa 400-ast, vagy maradjon ez a régi PNF, igaz az is eszembe jutott már, hogy ez már régi és lehet kéne egy új. -
Petzval
senior tag
Tegnap kezdtem tesztelni egy CTG 450-et. A 12V-nál a rövidzárvédelem három próbálkozás után sem oldott ki. A negyedikre ment csak. Az 5V-nál elsőre kioldott. Láttál már ilyet? Nem tudom hogy ellenőrizték a védelmet mert az az alkatrész nem 100%-os!
Egy 400-as Iarenánál meg a múltkor az 5V-nál nem oldott ki 3x egymás után sőt megfutott a táp. Negyedszerre aztán kioldott. Valahogy a Chieftec MEO nem 1000%-os!Pedig a rövidzárt ellenőrizni a legkönnyebb és időben is semmiség!
-
joker1220
őstag
Köszi a segítséget mégegyszer, kipróbálom azért, ha nem válik be akkor továbbadom, elvileg ez már egy újabb szériás, olvastam róluk tesztet is, ott is írták hogy az első generácio nem volt az igazi, de ezek már egész jók.,Volt kingston és kingmaxom is, azokkal is szívtam már, de majd kiderül
-
joker1220
őstag
Köszönöm a válaszokat Qru és vzsryl !
Már csak annyit kérdeznék hogy halkságban azonos szinten vannak?
A CTG 500 at ismerem mert ilyenem volt eddig is, a másik kérdés pedig
hogy OFF szagú is legyen, a rammal kapcsolatban mit gondoltok,
ott kérdeztem ahol a konfigot is írtam?
-
joker1220
őstag
A config a következő lenne:
Giga MA-78LMT-US2H
Amd Phenom II X4 B55
2x2Gb OCZ Gold 1600Mhz CL8 ( ez jó fajta, nem akarom bekérdezni a ramosba ha úgy is itt vagy?!7 rongyért venném használtan de még 2 év számlás garival)
Sapphire hd 6790 v 6850 (még nem tudom melyik lesz)
Western Digital 500gb sata2 black
Valamilyen dvd íróAlsó tápos microatx es házba (aerocool qs202) kellene, szerinted elég hosszúak a kábelei?
A procit gyári alapfesz alatt fel lehet húzni stabilan majdnem 4ghz re.
-
Csaby25
őstag
Talaltam egy kepet az Enermax belsejerol
Enermax NAXN ENP500AWT -
Konflikt
addikt
az remek, en is csak jokat olvastam rola.
felso tapas full plexi hazba tervezem (a 3 eves VX550 helyere), de sztem annyira nem veszes a merete (15 cm hosszu, ellenben pl. a v2-es, es a legtobb hasonlo teljesitmenyu tap legalabb 16 cm hosszu, foleg a 14cm-es ventivel szereltek.)
hozzam 16cm-es ferne be max, ami nem modularis a felso hazventi miatt. (mert ekkor a kabelei a tap hatuljanak also reszen vannak kivezetve, es elfernek a venti alatt) a kabeleket meg el lehet rejteni oldalt.
egy modularis 16cm-es tap mar a csatlakozok miatt nem ferne be, mert alatalban ezeket a tap hatuljanak kozepso-felso reszen vezetik ki, es utkozne a ventivel. -
-
kissz84
tag
Van egy tápom 1 éves EZCOOL 650w eddig két 5770 ment benne cf-be ,de az új karit már nem merem rábízni főleg ,hogy bekapcsnál kereg egy 10mp-et aztán elhalkul.Lehet hogy csak panel porcica mentesíteni kéne, de azért valjuk be az EZCOOL eléggé veszélyes darab
Valami 10k volt újonnan az ebay-ről.Világit is meg nem is csúnya darab, de biztos van anyag hiánya ennyi pénzért. Kisebb gépekbe simán elég volna. -
Balazuz
tag
Szóval ha egy táp 4×12V ággal, áganként 18A-rel rendelkezik akkor egy ágra max. 216W-os fogyasztó tehető, mert P=U*I (P=12V*18A=216W).
Szóval a több ágúnál mondjuk csak arra kell vigyázni, hogy pl. a két Geforce GTX 560 Ti ne egy ágra kerüljön, de gondolom nem is lehetséges. Persze a PCI-E 2.0 is ad neki majdnem elegendő feszültséget, tehát akkor még lehet egy ág is elbírna két Geforce-ot.
Szóval a 216W az sok mindenre elegendő, de akkor a 4×216W az meg jóval több mint a 650W összteljesítmény, és az 5V-os és 3V-os ágakról nem is beszéltünk, hogy is van ez?Nekem most egy Chieftec GPS-450AA-101A-m van, azon 2×12V-os (14A,15A) van, hogyan látom hogy melyik ág melyik???
Ja szóval a procihoz megy mindig az egyik ág (ha több ágas), az ügye a 4-6tűs csati, ami az alaplapra megy?
A 24 tűs meg az alaplapot látja el 5 meg 3,3V-al?
Ezt is valaki elmagyarázhatná röviden, Köszönöm! -
Cheater-666
csendes tag
Pénteken raktam össze a gépem, minden jól müködik, de még egy kártyával futnának tökéletesen fullon a játékok, és a többi programok.
Igy néz ki a házam összerakva, ezen kitudsz valamit venni, hogy befog-e férni jó szellőzéssel a másik kártya is? és a tápnak jó helye van szellőzés ügyileg? Nincs benn egy hütő sem a gépben, csak a processzoré.
-
Piftuka
veterán
Ne tessék félreinformálni!
A hatályos fogyasztóvédelmi rendelkezések értelmében a forgalmazónak (akit általában "kiskereskedőnek", "kisker boltnak", vagy "számtech szaküzletnek/boltnak" hívunk - kinek hogyan tetszik) kötelessége a teljes gyártói jótállást továbbadnia a fogyasztó (vásárló) felé tartós fogyasztási cikkek esetében. (Kormányrendelet határozza meg ezek körét.)
Hogy hogyan oldja meg, az az ő feladata. De ha forgalomba hozta, akkor mindenképpen meg kell oldania.
(A probléma ott van - hogy azért a forgalmazók védelmében a tényket ne hallgassuk el -, hogy a Fogyasztóvédelmi Törvény világosan ismerteti ugyan többek között a "gyártó" fogalmát, de ha és amennyiben az Európai Gazdasági Térségben az sem telephellyel, sem képviselővel nem rendelkezik, akkor az "importőr" minősül "gyártónak".
Akire ebben az esetben a termék biztonságossági megfelelőségével kapcsolatban vonatkozik teljes körű felelősségvállalási kötelezettség, a gyártói jótállásra vonatkozó irányelveket, kötelezettségeket viszont - egyelőre - nem említi a törvény az "importőrök" kapcsán.Így fordulhat elő, hogy Magyarországon több importőr (nagykereskedő, ha úgy tetszik) a gyártói jótállást nem adja tovább a partnereinek (forgalmazók/kiskereskedők).
Így aztán rosszabbul a forgalmazók jártak, mert a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján őket egyértelműen felelősségre lehet vonni, s számon kérni rajtuk a gyártói jótállást (vagy annak hiányát).
Ettől függetlenül (vagy éppen ezért) a "neked kell a gyárhoz visszaküldeni" dolgot tessék nyugodtan elfelejteni, tudatos fogyasztóként viselkedni, s ha a forgalmazók ilyen szöveggel próbálnak lerázni, akkor nem annyiban hagyni a dolgot. (Első körben a területileg illetékes Békéltető Testület a megfelelő fórum a vitás kérdések rendezésére.)
A lényeg az, hogy ilyen esetekben nem lehet a fogyasztóra hárítani a felelősséget.
/Forrás: http://net.jogtar.hu /
-
-
vzsryl
nagyúr
Ezek szerint a Te méréseid alapján 357-146=211 + 54=265W Furmark közben a GTX480-ad fogyasztása. De mivel komoly tesztoldalak jóval többet mértek, és mindegyikük, ezért az eredményeidet irreálisnak tartom.
De ha elfogadjuk, hogy 265W-ot eszik max. a GTX480, akkor is bőven kifut a 18A-es ág limitjéből, és csak azért mehet egy ilyen táppal a GTX480, mert túlterhelhetőek az ágai, általában 22A környékéig bírják ezek.
Aminek már 3-4db 18A 12V-os ága van, ott már nincs probléma, mert a V2-V3-V4-es ágakra rá lehet kötni a VGA-t külön-külön is, és így elkerülhető a túlterhelés. A V1-es ág szokott fixen az alaplaphoz és a CPU-hoz tartozni. -
vzsryl
nagyúr
Sajnálom, de engem a tesztek győztek meg. A méréseidet nem tartom reálisnak. Főleg azért nem, mert kisebb terhelésen (csak GPU stresszteszt) 482W-ot mértél, de amikor már a procit is terhelted, akkor már 111W-al kevesebbet. Ez logikátlan.
A linkelt tesztekben is alapórajeles GTX480-ak vannak.
A HD4870x2, HD6990 ref. hűtői se tűnnek túl komolynak mégis elegendőek a 300-400W-os fogyasztású VGA-k lehűtésére. -
vzsryl
nagyúr
Olvasd a szerkesztés utáni részt is. AndandTech, Guru3D és Xbitlabs eredmények. Ezek még nagyobb nevek. Csak elhiszed nekik.
(#12666) D1Rect: Dehogynem.
Csak kérdés, hogy mennyi az idle fogyasztása a kártyának. Mert amit belinkeltem, ott 54W volt, de mivel a max. terheléses eredményt nem hitte el Qru, akkor az idle-t miért hinné?
-
vzsryl
nagyúr
Most azt magyarázod nekem, amit Én is írtam neked.
Nekem azért 409W és nem 414W jött ki, mert 85%-os hatásfokkal számoltam, tehát 482*0,85-öt.
Tehát ha kb. 410W-ot fogyasztod a géped csak Furmark közben, akkor simán 300W felett kajálhatott a GTX480-ad, mert a procidnak is csak egy magja lett teljesen leterhelve, és a meghajtóid közül csak az terhelődött le komolyabban, amin a rendszer, illetve a program futott. A többi meghajtó olyankor idle állapotban volt, mert nem használtad őket. A ventilátorok ~1-3W-os fogyasztása elenyésző, de a merevlemezek darabonkénti max. ~5W-os étvágya sem túl komoly...
Linx-et nem ismerem túlzottan, Én Prime95+Furmark-kal szoktam tesztelni.(#12663): Ok. Akkor most magyarázd meg, hogy az előbb hogyan jött ki csak Furmark közben a 482W.
Szerk.: AnandTech i7 920@3,33Ghz + GTX480 Crysis: 421W, Furmark: 479W
Guru3D játék közben a GPU-ra kb. 254W (És ez csak játék, ami még nem a max.)
Xbitlabs i7 920@4Ghz Furmark: 477W, Furmark+Linpack x64: 645W -
vzsryl
nagyúr
230V-os hálózaton a TX650 hatásfoka 50%-os terhelés mellett kb. 85%, tehát az a 325W valójában 409W. 482*0,85, de 0,8-al szorozva is 385W. Valamit elszámoltál.
Furmark közben csak egy mag terhelődik a CPU-n.
Feszültséget emeltél a CPU-n?
A Furmark csak GPU benchmark, a gép többi részét nem terheli max-ra. Továbbá a ventilátorok, HDD-k pár W-ot fogyasztanak, és egy GPU benchmark-nál maximum egy meghajtód pörög rendesen, mivel a többin gondolom épp nem másolsz HD anyagot és nem küldtél a merevlemezekre valamilyen benchmark programot. Kicsit logikusabban gondolkozz el ezen.
Szóval Én maradok a komoly tesztoldalak tesztjeinél, mint pl. a Techpowerup. Ők konkrétan a VGA-ra mérnek rá, és eddig nem cáfolták meg a méréseiket.(#12649) Prego: Ha csúcs minőségű táp kell, akkor még mindig jó vételnek számít.
-
vzsryl
nagyúr
Baj nem lesz, max. megadja magát a táp.
Az a lényeg, hogy a GTX480 kifuthat a limitből, mert képes akár 320W-ot is fogyasztani tuning nélkül, és erre nem árt odafigyelni. Ha valamelyik táp papíron nem képes egy adott teljesítményre (mindegy, hogy 1 ágon, vagy kombináltan), akkor azt nem ajánlom biztosra, vagy az adott VGA-t nem ajánlom megvételre.Szerk.: A példát nem tudom miért hoztad fel. Írtam is, hogy láttunk már gyengébb FSP tápot megküzdeni nagyobb fogyasztóval is, mint a GTX480. Pl. Aurum 400W (szintén 18A-es limit), de mégis vitte az akár 380W-ot bekajáló HD4870x2-t játék közben, ráadásul gond nélkül.
-
Reibek
senior tag
4,5GHZ-re ment fel tesztek erejéig de inkább csak 3.8-on használom ha meg az asszony gépezik leveszem alapra. a VGA-nak elég lesz 18A? ez használt nincs rá gari hogy tudom megnézni nincs e lestrapálva?
Másik dolog most van egy Raidmax RX-1000W-os tápom és néha olyat csinál hogy minden jel nélkül lekapcsol mind1 hogy játszok vagy csak netezek gondol egyet azt kikapcsol elvittem sógorhoz ők panelba laknak mi kertesbe és nála 2 napig ment nem kapcsolt le. Lehet hogy nálunk az áramhálozattal van a baj? -
vzsryl
nagyúr
SS-400ET, a sima 80+-os, ami 360W-ra képes valójában 12V-on, csak a Corsair picit többet írt rá.
Ennél sincs sok értelme az egyben hagyott ágnak. Én biztos nem kötnék rá 300W-ot fogyasztó GPU-t...(#11979) Cadal: Valóban képes annyit zabálni a VGA, de játékok közben nem ilyen durva a helyzet. A GPS-550AB-A 12V-on 360W-ot képes leadni, mégis elég a gépéhez. Ebből is látszik, hogy nem kell olyan táp, ami majdnem a duplájára képes. Bár ha nem elírás, és tényleg ennyibe kerül ez a TT táp, akkor nagyon jó vételnek számít, mivel egy 80+ Silver FSP bél van benne, viszont tesztet nem találtam róla.
Inkább ADATA HM-550-et vagy 650-et javasolnék.(#11976) bogyo112: Meguntam a régit, és gondoltam nekiesek az arcképcserés folyamatnak.
-
Nipponka
tag
Ilyesmikre gondoltam:
FSP Hexa
FSP Bluestorm
Coolermaster
Gigabyte 550 Superb (450-es és 460-as verziót használok ebből a jelenlegi gépeimben. Nagyon megbízható és csendes tápnak ismertem meg) -
Isual
veterán
Igen, a legtöbb többágas tápnál én olyan 15-19A/ágat láttam, ami már azért elég jó, a MODU87+ 600W-asnál meg 3db 25A-es (300W-os) ág van, amik közül a 1-1 ág már egy durván fogyasztó CPU/VGA-ra (GTX590/HD6990) is nagy biztonsággal elég (annak ellenére, hogy 3 ágas a táp).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- LEGO klub
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest