Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DIGI Mobil
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok ! Véleményeket szeretnék kérni ehhez a táphoz: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX . Egy GTX 560 DC-t kényelmesen ellát e ? A gép további adata az adatlapomon. Előre is köszönöm.
kengyel
-
BPY-167
tag
Sziasztok!
A Cooler master elite power 500-asom elbírná ha a AMD Athlon II X4 645 mellé beraknék egy HD 6970-et?Vagy esetleg egy moddolható 6950-öst? -
fonseca
tag
Sziasztok. Ma a kezembe akadt egy döglött gép, (céges,speciális) amiben elszállt a tápegység. Miután szétkaptam akkor látom hogy maga a táp sem hétköznapi. I-STAR nevezetű,és nem igazán találok róla semmit. Normál méretű,de jó nehéz ezért gondoltam elsőre hogy nem lehet rossz minőség,de inkább elnéztem ide. Sajnos nincs róla infó,de hátha valaki tud róla pár dolgot mondani. Esetleg ha valakit érdekel holnap délután szivesen töltök fel róla pár képet is,mert a kinézete sem átlagos. Addig is ha valaki hallot már ilyen tápról,megköszönök minden infót.
-
urdug
aktív tag
válasz fonseca #22709 üzenetére
I.STAR 400W ATX tápegység
I-STAR 400W ATX tápegység
Specifikációk:
Input:
115/230VAC
10A/6A
50/60HzOutput:
+3,3V 20A
+5V 40A
+12V 20A
-5V 0,5A
-12V 0,8A
+5VSB 2A1db 20 pin ATX csatlakozó
1db +4 pin ATX 12V csatlakozó
5db Molex csatlakozó
1db Floppy csatlakozóEgy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
cytec
csendes tag
válasz fonseca #22711 üzenetére
Pontosat nem tudok mondani róluk, csak rémlik valami velük kapcsolatban. Nem akarok butaságot mondani esetleg rossz irányba terelni. Biztosan akad valaki aki többet tud nálam. Esetleg nincs valami pontos típus száma vagy hasonló és azzal rákeresni a neten?
>>> ???? <<<
-
Coq
aktív tag
válasz 04ahgy #22672 üzenetére
Koszi a tanacsot, vegul sajnos kolcsonbe nem tudtam szerezni tapegyseget, igy vettem egyet : COOLER MASTER Elite Power 400 RS-400-PSAP-J3. Szuper jo, de a gep nem megy Most az alaplap csere kovetkezik, de ezt egy masik forumban folytatom, mert nem ide vago tema. Meg egyszer koszonom.
-
törölt tag
Üdv!!
Nemsokára új vid karit veszek. A 2 kiszemelt egyike lesz a nyertes! HD 4870 v 4890! Ezek egy E8200, 2x2Gb DDR3, 500GB HDD mellé mennének, milyen táp illene az új vid karikhoz? -
Thermaltake
tag
Sziasztok!
CPU- vásárlás előtt állok, jelenlegi konfigom:
Cooler Master Centurion 590-es ház,Gigabyte EP45C-DS3 hybrid alaplap,Intel Core 2 Duo E8500-as CPU with 3,16 GHz,Gigabyte HD6870 OC 1GB GDDR5 ,2*2 GB DDR II -es Kingmax mem. modul,Pioneer 216 D DVD,Western Digital 250 GB Sata HDD,Chieftec GPS-450AA-101A with activ PFC,Arctic Cooling Freezer 7 Pro Cpu Cooler,Cooler Master Case Fan SI1 12 cm 3*,Microsoft Wireless Keyboard 300 v2.0 és Wireless Mouse 5000,Philips Ambx Premium Kit.(bocs a teljes felvonultatásért, kiemeltem ami elvileg itt most fontos)
szóval az E8500-ast cserélném le egy Q9650-re.
Bírná- e a Chieftec GPS450AA?
Előre is köszönöm a válaszokat!
üdv minden PH-társnak. -
fonseca
tag
Cytec urdug köszi a segítséget. Úgy látom ez szívás lesz. Még jó hogy nem nekem kell majd kifizetni..
-
Jim-Y
veterán
válasz Thermaltake #22722 üzenetére
Szia, bírná, főleg ha csak simán kicseréled de nem feszeled meg.. üdv
-
nagybá
senior tag
Üdv mindenkinek,
azt szeretném megkérdezni (félelmetesen és ijesztően hülye vagyok a tápokhoz), hogy az új VGA-mhoz milyen tápot érdemes venni? Lehetőleg minél olcsó, hisz nem vagyok dúsgazdag.
Mostani config: AMD Phenom X2 550 Black Edition protkó
2GB DDR2 RAM
(mostani táp 400W CODEGEN)
és a kiválasztott kártya a gtx 460-as drága.Köszi a választ előre is!
-
Balage21
tag
Sziasztok!Szeretném kérni a véleményeteket a COOLER MASTER ELITE RS500 (500W) tápról.Találkozott már valaki vele, esetleg tudni valamit a belsejéről?Venti gyártója, hangja ilyesmi érdekelne.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
davidsz
senior tag
Mekkora értéket (ár) képvisel fél évesen az alábbi táp:
Gigabyte ODIN GT 550W
HomepageKöszönöm a segítséget előre is!
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
törölt tag
Sziasztok!
Milyen tápot vegyek szünetmenteshez? A mostani Gigabyte superb 460(aktív pfc) ha UPS-ről megy akkor folyamatosan serceg. Így nem is merem használni...
A szünetmentes egy Eaton nv800, Line interaktív. -
balpis
őstag
neked 8 pinre átalakító kellett volna - de olyat még nem láttam. A 4->8-nak nincs igazán értelme.
ha nem tuningolsz, akkor az i5-nek is elég lesz a 4 pines, úgyhogy nyugodtan használhatod így a gépet egyelőre. Az 5850-nak bőven sok az a proci alapfrekin is.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz építész #22739 üzenetére
Az a konfig 300W-nál többet nem eszik, ha nincs szénné tunigolva. Egy JÓ 400-450W-os táp is bőven elég lesz hozzá, ahogy (#22731) Jim-Y írta.
A gyári VGA ajánlások úgy vannak kialakítva, hogy a leggagyibb tápokkal is elinduljon - amik a névleges teljesítményük felét, ha le tudják adni 12V-on. És persze az egész rendszerre vonatkoznak, nem csak a VGA-ra.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
építész
aktív tag
válasz balpis #22740 üzenetére
A 300 watt az 12 Volton 25 Ampert jelent ! Ugyanis mind a proci, mind a videokártya azt zabálja.
Mutass olyan 400 wattos tápot, ami ennyit lead +12V-on, és a megfelelő csatlakozói is megvannak hozzá (toldók nélkül).Egy kocsival se járnak padlógázon és maximális sebességen, mert idő előtt szétmegy. Ez meg szétmelegszik és megpuposodnak a kondik aztán pár év mulva csodálkozik, hogy meghalt a gépe, vagy időnként kékhalálba megy.
[ Szerkesztve ]
bye
-
moha21
veterán
válasz építész #22739 üzenetére
[link] elég neki kevesebb is, sokszor a silány minőségű tápok miatt ad meg a gyártó érdekes paramétereket.
(#22741) építész: CM gx450 peldaul 32 ampert lead 12 volt mellett.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
építész
aktív tag
válasz BRIKLY #22742 üzenetére
A csatlakozók névleges teherbírása tudtommal 6A. A négypontos ugye 12A, ami 144W. 6 A-t behazudott a cimke, vagy tojnak a csati terhelhetőségére. A másik ágon talán összejön a 18A.
Én inkább a diódákat értékeit lesem a tápokban, ahova lehet beteszem a 20A-es diódákat +12Voltos ágba (kb. 250Ft/db).
bye
-
moha21
veterán
válasz építész #22741 üzenetére
Mire elég 400 W Ez az FSP 348 W-ig tud 12 V-ot. És ezekről van teszt is.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
balpis
őstag
válasz építész #22741 üzenetére
Egyébként a GTX460 TDP-je 150W, A Phenom 550 95W. Legyen 4 magosítva és kicsit megrángatva, úgy az is 150W. Jó, perzse HDD 5W, RAM 1W alaplap is 10W, szóval ha tuning van, akkor 330W. ha nincs, akkor alulról 300W.
Az valóban 25A (28). CTG400: 18A+18A, együttesen 25A. Ez komoly tuning nélkül elég kell, hogy legyen. Megvan aGTX460 6 pines csatlakozója is, az alaplapi 4 pines tuning nélkül elég kell, hogy legyen.
Ha meg komolyabb táp kell, ott a GX450 vagy XFX450, mind 400W feletti 12Vos terhelhetőséggel. De már a CTG450 is elég kell legyen, 350W-ot kombináltan az is tud, áganként 20A-res terhelhetőség mellett.Ja, és a számítógép se megy mindig furmark meg superPi alatt, nem csak a kocsi nem megy padlógázon folyamatosan
Egyébként Rudi cikkei nem mindig tetszenek (finoman szólva), de ez egy tűrhető és hihető, szerintem.
Persze nem nagyon fáj, ha egy GX550-et teszel a gép alá, csak felesleges, mert a felhasználás 90%-ában jó eséllyel 30% terhelés alatt fog dolgozni.
huu, de lassan írtam ezt meg...
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
törölt tag
szünetmenteshez nem tud senki ajánlani tápot? [link]
-
építész
aktív tag
válasz moha21 #22745 üzenetére
Köszi a linket a tesztről. A gyakorlati (statisztikait) fogyasztás nyilván kisebb mint a számított. Necces az a teszt, mert nem egyszerre fogyasztja a négy mag és a videokártya a maximumot. A tápnak azt is bírni kell, ha a négy magon FPU Julia test fut a videokártyát meg valami más teszt fekteti ki és ez megy órákig, közben az ELMŰ felől jönnek a hálózati tranziensek és 32 fokos kánikula van a pamelban. Közben az elkók se száradjanak ki.
Az a 65% meg 80 % hatásfok is gáz. Ha kevésbé terheled a tápodat jobb a hatásfok és kevesebbet is melegszik. A 100W hőnől csak 20W-ot megspórolsz pár év allatt megjön a táp ára a villanyszámlán.bye
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- TÁPEGYSÉG felvásárlás 80+ Bronz minősítéstől!!!
- Corsair RM850x SHIFT (új, bontatlan, garancia)
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- Enermax Revolution DFX 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR RGB Led
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest