- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
Giant
csendes tag
Ebben a témában kérnék tanácsot én is Tőletek. Rendszeres klubfoglalkozáshoz, fiataloknak és kezdőknek csinálok hálózatot P1-esekből. A hardverhez értek, a linuxhoz nem. A haverok, akik értenek hozzá dög lusták, és nincsenek képben a jelenlegi linuxos lehetőségekkel kapcsolatban... Ami még fontosabb: 1előre ott, ahol a gépek lesznek, nem lesz net, nálam viszont elég normális elérés van. Szal szeretnék leszedni/fenyomni a vasakra pár linuxos dolgot. Ez a háttér.
A gépek nagyrészt P1 133-asok, sajnos macera lenne mindegyikbe MMX-est szerezni (khm... az MMX Linuxnál mennyit számít?). A szokásos S3-as, 1/2 megás vidkártyák, 32 mega mindegyikben megoldható (legalábbis marhára remélem). HDD-k 5/6/800-asok, illetve van mindenféle méretben, és egy gépbe akár több is mehetne, de olyan, ami több 800 megánál, max 2 db van. Plusz van egy Celeron 733-as, VH6II-es, 32 megás ATI kártyás vas is, ez lenne a hardverigényesebb appekhez a kiszolgáló. A háló úgy néz ki, nem gond (10/100-as, UTP-s kártyák, Compaq 8-as 10-es switch, uplink, 1 bnc).
Na és akkor amit szeretnék:
- grafikus felület a gépeken
- lehet, hogy jobb volna a magyar nyelvű OS (UHU? Más?)
- jó lenne legalább 1 régi fps+1stratégiai, ami fut. Illetve már az is jó lenne, ha lehetne hálóban játszani akármit. Van vmi ingyenes, amit tudnátok javasolni? Tényleg, hogy van ez az ismertebb játékok linuxos verzióival - pénzért lehet megvenni őket, vagy vhonnan letölti az ember, de nem tök fehér a dolog, vagy teljesen tiszta+ingyenes?
- az Open Office pl. jó lenne, ha futna. Azt sem tudom mondjuk, minimum mennyi hely kell neki (szövegszerkesztéshez).
Ha mindezt szerintetek nem lehet, vagy NAGYON nem érdemes megpróbálni a fenti hardverparaméterek valamelyike miatt, megpróbálok az adott dologból jobbat szerezni. Debian minimal cuccost (LichLord félét, pl.) raktam már fel P1-esre is, de ennél tovább sosem jutottam veleNem mintha nem ment volna gyönyörűen. Szóval odáig tegyük fel eljutok, hogy a gépekre felrakok egy bootolható, de grafikus felülettel még nem rendelkező Debiant. Ezután jönne az icewm vagy blackbox? Őket honnan szedjem le?
És a legfontosabb... Én csak a SuSe kézikönyvével találkoztam eddig, és amit Debianhoz a neten találtam, az enyhén szólva nem kezdő volt (bár volt vmi kezdő cucc is a main pagen). Hol tudnék beszerezni lehetőleg több db, lehetőleg magyar nyelvű kézikönyvet az oprendszerhez, amit javasoltok? Az se baj, ha nem kerül egy vagyonba darabja... Vagy nyomtassak/fénymásoljak inkább vmit??? Hű, nagyon jó lenne ha minden menne... Hogy simán, azt nem mondom, mert persze hogy hülyeség
Aktív témák
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest