- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
mér kéne feltenni a régit?
nekem a következők vannak fent és mindent le tudok játszani, amivel találkoztam eddig.
Windows Media Player 10 (Fraunhofer mp3 codec van benne) Bővebben: link
DivX6 (DivX Play Bundle only) Bővebben: link (vigyázz mert a disznók beletettek google toolbart meg minden szart, lassan a telepítésnél)
AC3 Filter 1.01a RC5 Bővebben: link
XviD 1.0.2 Bővebben: link
VobSub 2.23 (feliratokhoz) Bővebben: link
DVD-hez pedig egyértelműen Media Player Classic (magyarul) Bővebben: link -
-
dpetiba
aktív tag
Sziasztok. Újratelepítettem a Windowsom és nem igazán tudom milyen kodekeket kell pontosan feltenni. Ezzel kapcsolartban a kérdéseim:
1. Meg van határozva a kodekek feltevési sorrendje?
2. Mely kodekeket kell akkor feltennem?
3. A packokról rosszakat hallottam. Létezik olyan ami nem csinált káoszt a gépemen és ezt javasoljátok szemben az egyesével feltevésnek?
Köszi szépen előre is a segítséget! -
Korcsii
őstag
A *.mov elvileg a Quick Time Player filéje tehát próbáld meg azzal.
Találtam egy oldalt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
Találtam egy ilyet az mplyaerből
Bővebben: link
De itt azt mondják hogy töltsem le a forrást, hozzá fontot, betütípust, meg skint.
Ez meg is van de azt már nem irja hogy mindezeket hova másoljam be...vagyis valószinűleg irja de angolúl van leirás, és azt pedig nem beszélni perfekt.
Szal ha vki tudja a választ akkor irja meg vagy ha más megoldást mond az is jó.
Nem feltétlen ragaszkodom az mplayer után se(pláne ezeke után) de azt mondták hogy nagyonjó.
THX -
mdk01
addikt
*.mov fájlhoz miylen kodek kellene nekem és honnan szedjem le?
Ajánlották az mplayert meg hozzá full codecet de már az mplyert se találtam meg neten.
thx -
kisho
senior tag
UP!
-
kisho
senior tag
UP!
-
kisho
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legjobb lossless video codec? Nem valós idejű tömörítéshez kell úgyhogy, nem a sebesség, inkább a hatékonyság lenne a fő szempont.
Köszi. -
q13579
senior tag
Nagyon király. Leszedtem az összes codec-et ami a gépen volt, és csak ezt raktam fel, de minden megy, az is ami eddig kicsit nyügös volt. Még1X thx
-
q13579
senior tag
THX mindenkinek, megprobálom
-
robo01
tag
divx, xvid, ac3 mindenből a legújabb
windows media player10
Bővebben: link -
q13579
senior tag
sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy melyik CODEC-et tegyem fel, hogy minden film normálisan menjen.
Mert az a problémám hogy némely filmnél szaggat, akadozik. Mi lehet a baj, mert ezt csak néhány filmnél csinálja? -
Fantaloczy
csendes tag
Sziasztok...letöltöttem az ace mega packot és mennek is a filmek de elég soknál hibaüzenet ír ki a bsplayer, konkrétan ezt:file is corrupted!Seeking will be very slow!..A kép jó de hang az nincs..ha tud vki megoldást a problémára kérem jelezze.Előre is köszi
[Szerkesztve] -
Tomiii258
tag
Hasonló az előző oldalon általam már ajánlott Mplayer is.
(eredetileg linuxos asszem)
Kb 20mega...szóval van 1-2 beépített codec-je,de eddig még mindent vitt!!! -
Gamespy™
tag
most rakatam vinfost alaplapcsere miatt és csak a vlc van fönt semmi codec!
megnéztem vele a 8kert (dvd) a törékenységet(avi) a az intim részeket(avi) és a dogville-t(avi) igy naturban ahogy van - mielött megkérdezed nem tudom hogy milyen avi de 700 mb és egész jo minöség ja meg barátnömmel megnéztük a cápamesét(dvd) szintén vlc-vel és eddig nem volt semmi panasza a codecre! -
Gamespy™
tag
VLC player is játszik sokmindent codec nélkül!
-
moonman
titán
-
válasz
Fantaloczy #91 üzenetére
Feltelepíted, oszt annyi.
-
Gamespy™
tag
ace mega codec pack 6.03 rulz!!!
-
xcbiker
addikt
www.codecpack.com
-
robo01
tag
válasz
Fantaloczy #87 üzenetére
telepitsd fel
-
Fantaloczy
csendes tag
naok Xvidre gondoltam...
Tehát az, de attól h letöltöm vhova a gépemre még nem megy a film..nincs hozzá használati?
-
válasz
Fantaloczy #85 üzenetére
Olyan nincs, hogy vidx...
Töltsd le a xvid-et, más nem nagyon kell. -
Fantaloczy
csendes tag
Napot!Teljesen új vok a témában, de van pár filmem ami miatt nem ártana letöltenek pár codecet...tök gyökér vok benne szal azt az 1et +mondaná nekem vki h hova mentsem v mit csináljak h pl.:letöltöttem vidx-et?Előre is 1000köszönet
-
Kekmen
senior tag
Ezekkel nálam korrektül megy minden:
DivX 5.11 Pro
Xvid
Media Player 9
Ogg
AC3 -
Tomiii258
tag
Ha viszont ez egyszer van egyszer nincs probléma akkor lehet h nem is a codec-el van problem...
Az Mplayert viszont télleg mindenkinek ajánlom.
Beépített codec-jei vannak és én még olyat tényleg nem láttam amit az nem játszott volna le -
vallas
őstag
Hali!
Nálam ezekkel általában minden film megy
divx legújabb
ffdshow legújabb
xvid legújabb
bsplayer legújabb
én ezeket szoktam használni, és kb negyed évente frissíteni, és megy minden
remélem segített -
Tomiii258
tag
Hát annyiból már akár a fullost is felrakhatod, ha vágod h melyik codec mire jó és mit csinál akkor magad úgyis kiválaaszthatod h melyiket telapíted melyiket nem...
ÉN egyébként azt szeretem a codec-pakkokban h ha vmi gáz van 1ben le tudom zúzni és újra fel tudom rakni az egészet...
Ja és még1!
Mplayer...
Ez olyan mint a piros7es.
Mindent visz...
Még az olyan filmet is frankón elviszi ami pl sérült és nincs meg a vége....
Egyébként asszem eredetileg ez egy Linuxos progi,csak már megcsinálták Vindózra is. -
Integra
titán
megtaláltam gspot segítségével mi volt a hiba
intervideo windvd6 mpeg4 codecje bekavart...
azóta minden ok megint, még az ogg-ok is mennek rendesen
csak azt nem értem, hogy elég hosszú ideje fent volt és nem volt baj vele -
Integra
titán
válasz
Tomiii258 #71 üzenetére
megvan
itt van három féle is belőle, melyiket?
[Szerkesztve] -
Tomiii258
tag
Javaslat:
K-Lite...
mindenestül... -
Integra
titán
há faxom....
ogg úgy akad képben mint atom miközben a hang rendben.
bizonyos avi-k meg egyszerűen kikapcsolják az egészet.
ááááááááááááááááááááááááá
most ezek vannak fent:
01 - DivX Light 5.1.1.exe
02 - ac3filter_1_01a_rc5.exe
03 - XviD-1.0.3-20122004.exe
04 - OggDS0995.exe
05 - ffdshow-20050216.exe
06 - bsplayer100.814.exe
[Szerkesztve] -
moonman
titán
nemtom, mit problémáznak egyesek huszonix megás csomagokkal.
wmp10 + divx 5.2.1 + ac3 és kész.
(esetleg ha belefutsz néha xvid videókba, akkor egy xvid)
nálam ennyi van, nem több és még nem volt olyan, hogy ne játsszon le valamit.
Integra: divx mikori verzió? -
Integra
titán
bazz, egyre több avi nem megy
szaggat vagy egyszerűen megnyílik aztán összeomlik és bezárt...
régi lenne a codec cuccom?
ac3
divx pro
xvid
ogg
bs player
csak ezek vannak fent
frissíteni kéne? -
ggx
tag
valaki segíthetne, hogy milyen kódekkel kódoljam a videót, ha sok a számítógéphez nem értő embernek kell utána kiosztanom, és nem szeretném a CD-ra a kódeket is feltenni, valami olyan kéne, amit a windows xp alapból is tud.
szóval virtual dub esetén mit válasszak video illetve audio kodeknek? -
INNUENDO
tag
Én azt utálom, de nagyon, hogy a mp3 kodekek többsége nem írja ki hogy 8 bit-esen vagy 16on enkódol. Mindíg ellenőriznem kell utólag virtualdubban hogy milyen lett
Még a legutóbbi formázásom előtt volt egy olyan kodekem ami mingid kiirta hogy 16 bit de elfelejtettem a nevét
-
mari
csendes tag
melyik codec-et kell letölteni és honnan ha remeg a kép???
-
Torry
addikt
EZT!
Olvasd, töltsd, élvezd! -
Integra
titán
lejött egy avi, ezt írja ki a mocsok:
''Cannot play back the file. The format is not supported.''
na akkor most mi van?
hiányzik a codec amikell hozzá, vagy egyszerűen hibás a file és amúgy sem tudnám megnézni? -
Sikoly
tag
Csá srácok:
Sosem volt codec gondom, de most vmi naon kib..... velem, mégpedig a VCD formátumú filmeknél elég szép zöld kockás a kép vmint a hang is akadozik, mint amikor a magnó becsípi a szalagot és...najó ennyire nem vicces!!
Szóval a feltelepített codec-ek:
- DivX 5.2.1
- Koepi's XviD Codec 1.0.2 Final
- MPEG2 2.0.0.0
- Subtitles DVobSub 2.23, 2.33
- OGG Vorbis 0.9.9.5
- AC3 1.01a RC5
- Morgan Multimedia Stream Switcher 0.99
Szerintetek hol hibázik? A Gspot nem jelzi ki a filmre vonatkozó információkat. -
Viktor77
titán
Amíg nem használtam SP2-t volt egy jól müködő OGG codec-em. Mióta fent van, azóta ez a codec nem jó a Media Playerhez.
Szóval ajánljatok nekem tuti jól müködő codecet, szigorúan MP alá. -
Bash
őstag
-
Lőre
tag
Tudom hogy van egy kis progi ami megmondja hogy melyik filmhez milyen codec kell de nem jut eszembe a neve ha belepusztulok sem.
Aki tudja árulja el nekem !!!!
esetleg letöltési linket ha nem túl nagy kívánság -
bitmad
aktív tag
-
bitmad
aktív tag
Sziasztok, egy kis segítség kellene!
Az a probléma, hogy az avi kiterjesztésű videókat homályosan játsza le minden lejátszó. Olyan mintha letekertem volna a kontrasztot a monitoron, pl.: a fekete az szürke. Amióta újraraktam az XP-t azóta nem tudom normálisan lejátszani az avikat. (mpg,mov,ezek jók)
Ami fenn van : Divx 5.11 bundle, Xvid 1.0.1-05062004, Ac3Filter v1.0.1a Rc5
Milyen codecet kellene még felrakni? -
KnOx
tag
Szasztok!
Vázolnám a problémát: Minden áldott film ugrál! Ez alatt azt kell érteni hogy lejátszás közben ugy csinál, mintha bele-beletekernék kb 1 másodpercet! Igy lemaradnak szavak, stb! nem tudom mi lehet a probléma! Kazaa Lite packot használok, de ha nem az van fennt csak az XviD, DivX, AC3 akkor is csinálja!
Kérem, ha valaki ért hozzá adjon tanácsot!
köszi! -
atus
senior tag
Épp az a probléma, hogy _nagyon_ komoly különbséget ad ki. Pl ha a Threshold-dal játszol, az óriásit tud változtatni a lépminőségen, a teljesen egybemosódottól a szemcsésig. Megpróbálom akkor az autót mégeccer, hátha arra nem figyeltem. Ötleteket továbbra is szívesen fogadok...
-
Gaskin
aktív tag
Közben megkérdeztem pár havert; ők is látni vélik a ''hullámzós problémámat''. Tehát ha nem azzal van a gond, hogy többnyire ők is sörrel a kézben nézik a filmeket, akkor úgy néz ki, hogy nem a géppel, meg a codec-ekkel van a gond, csak ''nyersanyaggal''...
Mondjuk néha nehéz detektálni a dolgot. Nem mindíg feltünő. Kb. olyan, mint amikor a hifi cuccosban várja az ember a sercegést. A végén idegességében már lehet, hogy mindenhová odaképzeli... -
up
senior tag
Erre viszont nem tudok mit mondani!
Ha a probléma az avi-ban van, az ffdshow valószínűleg nem tudja javítani (azt csak azért érdemes föltenni, mert nem akad össze semmivel, és nem is túl bugos, meg kicsi és csomó opciója van. de mpg-t ne játssz vele, az fagyhat!). Ez minden filmnél előjön? Ha nem, mi különbözteti meg azokat a filmeket, amiknél előjön, azoktól, amiknél nem? Csak cd-ről vagy vincsiről játszva is? Nézd meg, hogy a Gspot (keress rá google-n) mit ír az aviban használt kodekekről (mind a jóknál, mind a rosszaknál)! Próbálj minél több adatot megadni, akkor talán több esély lesz arra, hogy segítsünk! -
up
senior tag
válasz
VladimirR #34 üzenetére
Szia!
Amit írtam, az egy teljesen korrekt ac3 kodek, sőt, tudtommal a legjobb, ami most létezik. Nem lehet, hogy a file-ban nem ac3 hang van? (GSPOT mit ír rá? Hát a Virtual Dub?)
Ha ez nem jön be, tegyél fel egy (teljes) WinDVD-t vagy PowerDVD-t, tudtommal azok is felrakják az intervideo kodek egy újabb verzióját. -
VladimirR
nagyúr
Letoltottem az AC3Filtert, van is hangon, de a gspot szerint a megfelelo codec nincs installalva es csak egy masik (WMPLUG) cuccon keresztul muxik.
Kerdesem az, hogy honnan lehet normalis AC3 codecet szerezni, es hogy mivel lehet a .AC3 file-okat lejaccani? -
up
senior tag
Szia
1) lehet, hogy a filmjeid bugosak. Például hiába kódolsz Divx5.02-vel akármilyen magas bitrátával valamit, ha a global motion compensation be van kapcsolva, az ilyen akadozóvá teszi a ''panning'' kameramozgásokat, scrollozásokat. Nem tudom más kodeknek milyen születési hibái vannak, de elvileg a géped tökjó hozzá, szóval vagy avi hiba, vagy szoftveres gond (mindent letúr, ffdshow felrak segíthet).
2) valószínűleg egy régi hackelt Intervideo ac3 kodeked van fent, ami ezt nem engedélyezi. Hagyd a fenébe, tedd fel ezt: http://ac3filter.sourceforge.net . Sokkal több beállítási lehetőség, ingyenes, és alapból van 5.1 meg SPDIF vagy mi a góc -
up
senior tag
Nem értem pontosan mire gondolsz, de Image settings\Postprocessing -nél ha a Presets-et választod és az Automatic Quality Controlt bepipálod, akkor a rendelkezésre álló prociidő függvényében finomít a képen... az nem jött be? (vagyis elvileg nem képzelhető el olyan, hogy beszaggat a posztprocesszing miatt, mert csak olyan műveleteket végez el, amihez elég a sebesség és a prioritás.)Elvileg ez optimális minőséget ad, de felrakhatsz mindent maxra is. Komoly különbség szinte csak az egy cd-s filmeknél látható.
-
Gaskin
aktív tag
Éreztem, hogy még elő kell vennem ezt a topic-ot... Remélem most is segítetek.
- Szal: Már régóta nézegetem, mintha nem lenne teljesen folyamatos a lejátszás. Nem olyan igazi szaggatós, csak olyan mintha vagy 5-10%-ot hullámozna a lejátszás sebessége. Nagyobb kamera mozgatásoknál egyértelműen látszik. 1200 Athlon-om van, ti4200-vel. A rendszer kb 40%-on fut lajátszás alatt full screen-be. Tapasztalt valaki valami hasonót? Egyáltalán a hiba nálam van? Vagy már az avikban van valami Bug?? (szinte minden filmben látni vélem)
- A K-19-et néztem. A Gspot21 azt írja rá, hogy 5 csatornás ac3 a hang. Viszont lejátszás alatt ha belenézek az ac3 dekoder property-be, akkor csak a stereo surround van engedélyezve. A 4, és 6 csatornás hang radio button-a szürke. Nem is választható. Mér van ez? Hogy lehet abből télleg kicsalni az 5 csatornát??
Előre is kösz... -
atus
senior tag
Meg tudná valaki mondani, hogy mik eredményezik a legszebb képet mondjuk ffdshow DivX codec beállításainál? Mert a gépem már meg tudna vele birkózni, de sehogy sem sikerül eltalálni az optimális képminőséget adó értékeket.
-
marcee
addikt
Nem, csak a Codec-packok tudnak sok problémát generálni.
DivX 5.0.3
Xvid
VobSub
Fraunhoffer mp3
Ac3
Ez már úgy kb elég a legalterjedtebbekhez.
Plussz: GSpot 2.1
http://www.headbands.com/gspot/gspot21.zip
Ez elmeséli egy avi állományról, hogy milyen codec-et igényel a video/audio stream lejátszásához és hogy nálad telepítve van-e. -
Hunreal
tag
Hali!
Van egy avi kiterjesztésű filmem, melyet cd-re felírtam, de úgy hogy az asztali DVD le tudja játszani. Kérdés a következő: hogyan lehet felíratot betenni a filmbe úgy, hogy a TV-hez csatlakoztatott DVD-n frankón megjelenjen??
Hunreal -
KovacsUr
addikt
A feliratfájlnak már meg lesz a kiterjesztése, amikor letöltöd (többféle formátum van, legelterjedtebbek a .sub, .srt, .ssa, .smi). Ha te szeretnél készíteni feliratfájlt, az már bonyolultabb dolog, de nem hiszem, hogy most erről lenne szó
Be kell tenni ugyanabba a könyvtárba, mint ahol a film van (vagy az egyik általad megadott mappába; a VobSub beállításainál lehet hozzáadni felhasználói könyvtárakat, ahol keresgél). A fájlnévnek egyeznie kell a video nevével.
Pld.
conference_2001.avi
conference_2001.sub
ha több nyelv is van, lehet pld. így:
conference_2001.avi
conference_2001.English.sub
conference_2001.Magyar.sub
És így majd választhatsz lejátszáskor az ''English'' vagy a ''Magyar'' nyelv közül -
KovacsUr
addikt
Úgy tudod előcsalni, hogy pld. jobb klikk a lejátszott videón -> properties -> details -> ''xvid bla bla bla'' codec kijelölése a listában -> Settings...
Lejátszó: bsplayer http://www.bsplayer.org/ vagy mplayer2.exe (igen, a microsoft-féle). Feliratokhoz VobSub. http://vobsub.edensrising.com -
lesaux
veterán
Köszi a segítséget, de ezt honnan kéne előcsalnom?
Az Xvid könyvtárban csak egy AviC meg egy MiniCalc van, de egyik sem az.
A MediaPlayerben kéne állítgatnom? Azt is végignéztem, de nem találtam ilyet sehol.
Egyébként milyen lejátszóprogit ajánlasz? Olyan kéne, ami ingyenes, és a feliratokat rá tudja varázsolni a filmre. -
lesaux
veterán
Valaki meg tudná mondani, hogy egy-egy videó miért sötét annyira, hogy csak néhány pixel látszik belőle? Na és hogy mit tegyek az élvezhető minőségért.
Tudom, feltekerem a monitoron a fényerőt, de valami tisztességes megoldásra gondolok. -
KovacsUr
addikt
-
Gaskin
aktív tag
Azért azt még valaki megmondhatná, hogy mitől függ a vobsub automata beindulása? Néhány film esetében be nem indul az istenért sem...
-
KovacsUr
addikt
Pld. http://www.divx-digest.com/software/xvid.html. De ha nem találkoztál vele, akkor nincs is rá szükséged. Csak akkor tedd fel, ha van olyan film, amit nem tudsz lejátszani nélküle.
-
Gaskin
aktív tag
-
KovacsUr
addikt
-
Gaskin
aktív tag
Eddig a Nimo Codec 5.0-át használtam win2000prof alatt, default install-al. Igaz ugatott néhány ignore-t install alatt, de szinte minden filmet letudtam játszani. De újabban kaptam filmeket, amelyek vagy codec hiányra hivatkozva nem futnak le, vagy futnak, csak ''zöldben''. Nem tudom mi a fenét csináljak. A nimo-t, már majdnem mindenféleképpen felnyomtam, de semmi.
- Honnét lehet megtudni, hogy adott esetben melyik codec hiányoltatik??
- Van olyan amely mindent visz?? Ha igen kérnék egy link-et hozzá.
- Azt már meg sem merem kérdezni, hogy mi a fene, az a szédületesen sok codec a nimo-ban. Azok mikor kellenek? Mire jók? Amig csak egy divx5.02 volt fent semmi más, az is szinte mindent vitt...
A válaszokat előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest