- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Almosito
tag
válasz
Csontikka #39 üzenetére
hi
Sokkal többen látogatják ezt a topikot, inkább ott kérdezz:
[link]
A linkelt topik első HSZ-ében össze vannak foglalva az ajánlott tápok, azok közül válassz..
Bőven elég egy 400Wos tápegység is, sőt...
Ha nem hiszed nézz utána pl a PH!-s videókártyatesztekben, ott találsz mért értékeket a hálózatból felvett teljesítményre... -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfig alá szeretnék tápot választani:
Alaplap:
Gigabyte 965P-S3 Intel965 LGA775 ATX
Processzor:
Core2 Duo-1,86GHz/1066MHz LGA775 2MB Box (E6300)
Videókártya:
Gigabyte NX62TC256P4-RH (nVidia 6200TC) 64/256MB PCI-E
Memória:
1GB/800MHz DDR-II Kingmax PC2-6400
Winchester:
4X - Western Digital 400GB SATAII 7200RPM 16MB Raid Edition
CD meghajtó:
52X LG
Nem szeretném túlméretezni a tápot, egy 450W-os táp elvinné ezt a masinát szerintetek?
Nézegettem, hogy mi mennyit fogyaszthat, én főleg a vinyó miatt aggódtam, de ez itt nagyon keveset ír:[link]
Szóval, kinek mi a véleménye?
Előre is köszi a segítséget
Üdv
CSontikka -
harry
veterán
válasz
kalmanka19 #35 üzenetére
számora akkor is érdekes - ok, h barebone, de a konfig ugyan olyan izom. nem tudom hogy számolják a bb. tápok teljesítményét, de elég érdeles.
-
jakobkacsa
senior tag
válasz
kalmanka19 #35 üzenetére
igen, tudjuk, ezt mar elmondtuk, harry benezte, elofordul
de ha egy hangyanyit hanyagolnad a felkialtojeleket, es nehol pontot is hasznalnal, jot tenne a stilusodnak
megertjuk a sok felkialtojel nelkul is...
(no offense meant) -
kalmanka19
tag
-
lol
senior tag
válasz
jakobkacsa #32 üzenetére
ohh látom látom
-
harry
veterán
válasz
jakobkacsa #28 üzenetére
ok, úgy értettem 2 különböző gépről beszél
[Szerkesztve] -
o0tomy0o
tag
Hát nem nagyon értem ezeknek a topic-ok nak az értelmét. . . .Nekem egy Enermax 300W os szolgálja már 3 éve a gépem, most ujjítottam bele egy A64 es rendszert (3200+ es 2700Mhz en járatva), van még DVD és CD író is benne meg 2 winyó, 2 kártya+1VGA és az összes USB port lefoglalva. . . soha meg sem kottyant neki. . . Volt amikor CD írás közben CS-ztem is, tehát gondlom terhelés alatt is bírja. . . .
Szal röviden, minnél nagyobb annál jobb és fő a minőség!!! -
harry
veterán
válasz
kalmanka19 #24 üzenetére
a srác 250w es táppal hajt egy fullos a64et? volt pénz drága procira, de a táp az úgysem fontos, jó valami pár ezer forintos darab. jól van...
minimum egy chieftec 360at tennék alá. -
kalmanka19
tag
válasz
jakobkacsa #25 üzenetére
át ja a lénye a 12v-os ág !! (a többi is lényeg csak a 12v-ot használja nagyon sok minden)
az e,litet barebone cuccosban a 250w-os táp a2v-on 18a-t tol!!!!!!!!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jakobkacsa
senior tag
válasz
kalmanka19 #24 üzenetére
egye fene, tenyleg nem a teljesitmeny szamit, hanem az, hogy az egyes agakon mekkora aramerosseget tud leadni, mivel azonban az adott agakhoz adott feszultseg tartozik, nem okoz nehezseget osszeszorozni a feszt az aramerosseggel, ami ugyanannyi informaciot tartalmaz, es ez a teljesitmeny
az viszont mindenkeppen igaz, hogy nem _csak_ az OSSZteljesitmeny szamit, hanem az agak teljesitmenyei kulon-kulon is
eppen ezert ajanlottam egy 500W koruli Enermaxot, mert mar lattam Enermax specifikaciokat, es tudom, hogy baromi eros a 12V-os ag, es a nagyobb (500W korul mar biztosan) Enermaxokban 2 12Vos ag van - egy ilyen HDDkkel teli gepnek pedig pont ez kell, ha jol tudom (legalabbis indulasnal mindenkepp)
de ha tudnek olyan tapot mondani, ami mondjuk osszesen 360Wos, de 12V-on tudja egy ilyen nagy Enermax teljesitmenyet, akkor azt ajanlanam (merthogy egyebkent nem egy uberkonfig, bar sok RAM van benne, de kis fogyasztasu VGA, es a Thunderbird sem zabal meg 100Wot..)
ilyen tapot azonban nem ismerek, es a gyartoknak egyebkent is szokasuk a jo dolgokat a nagyobb/dragabb termekekbe beepiteni (nem csak szamtechben - lasd autogyartas), igy velemenyem szerint az 500as (vagy 480-490es, pontosan nem tudom, milyen van) Enermax egyaltalan nem egy rossz ajanlat/tanacs -
kalmanka19
tag
válasz
jakobkacsa #19 üzenetére
a tápknál nem feltétlenül a w-t számitt!
szerintem ez a w-t számó oldal is bőven fölfelé kerekkit vagy inkább codegen-re számol!
azt ne felejtsétek el hogy 1 barebone rendszert ugy visz egy 250w-os táp hogy semmi gond!
(havernak van 1 és a konfig:3000+os a64 1 hdd,2mem modul,1 dvd-író,3 venti,1 kárnyaolvasó, kis világítás van benne , és 6800!!!!!!!!!!!!!!!) szerintem ez a számolós oldal bőven elégtelennek ítéli a 250-es tápot! és még a táp nem is megy 100%-on ! a ventije allig pörög föl és lanyos levegő jön belölle! ennek a gépnek csutkára el kellet volna vágnia a konfigot az oldal szerint!
(ez a w-t számolós oldal 335w-ot mutat ami kell neki! és 4-hónapja nem mehet neki enyi töbletterheléssel! enyit egy enermax sem birna ekkora távon!!!!)
[Szerkesztve] -
Mizo
tag
válasz
jakobkacsa #21 üzenetére
Nekem is van egy szabályt erősítő kivételem
Visszatérve a topicra: semmiképpen nem lehet belőle gond, ha a táp teljesítménye túlszárnyalja a hardverek összigényét, inkább a fordítottja gond. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy alap gépbe is 500 W-os kellene.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
válasz
jakobkacsa #21 üzenetére
Szerintem az a mak kategoria.
-
jakobkacsa
senior tag
OMG
es ezt egy 420as Chieftec elinditja? hmmm, jo ajanlolevel
ha mar egyszer elindult, akkor valszeg sokkal kisebb a terheles, hacsaknem egyszerre seekel/ir/olvas az osszes HDD
de indulas nem lehet kissamli
szerk: en is egy szep nagy 500W koruli Enermaxot vennek egy ilyen szornyeteghez, 2x 12Vos aggal, hogy tenyleg ne legyen gond, amikor felporognek a vinyok
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
Eddig egy 420-as chieftek viszi... remélem elég neki...
-
harry
veterán
nem semmi
Bővebben: link szerint ~500W, szal legalább egy 460as chieftec vagy noisetaker enermax EG495AX-VE (G) (480W). -
kraftxld
félisten
Én is megkérdezném, hogy mekkora táp kell....
Abit AN7
3x512 DDR 400 Mhz
Amd Thunderbird
Ati 9200SE
Adaptec 3210S
2x37GB Seagate Cheetah 15K rpm
2x37GB Seagate Cheetah 10K rpm
2x200GB Maxtor SATA
1x160GB Maxtor SATA
1x200GB Maxtor PATA
2x160GB Maxtor PATA
1x120GB Maxtor PATA
1x120GB Samsung PATA
Pioneer DVD-RW+NEC cdrom
+ egér meg ilyenek -
mr_ricsi
veterán
-
ZeUS2140
aktív tag
Szia!
Igazad van, de szerintem nekem is.
Én is tudom, hogy mi mennyit fogyaszt. W-ra.
Összeadom. kijön, hogy 349W. akkor Te pl. teljes biztonsággal ráraksz egy 350W-os tápot? Név nélkül, mert a fent említett odlalon táp márkát nem mond. (tudom, hogy lent van egy link, ahol méregdrága tápok vannak, aminek felét vagy nem lehet kapni, vagy egy vagyonba kerül).
Én inkább 10 hozzászólásnak hiszek, ahol 8-9 azt mondja, hogy elég, 1-2 azt mondja, hogy inkább egy nagyobb.
Plusz emberrel még meg is lehet adott esetben beszélni, hogy miért, és mit.....
Főleg, ha még hasonló, vagy ugyanolyan konfigotok van....
Ez szubjektív vélemény. A tied is az volt. Én emberekben jobban bízok, mint egy számoló excel táblában. -
ZeUS2140
aktív tag
Köszike mindenkinek.
Ez a topic ennyi lett volna. Ha gondoljátok törölhető.
Akkor megpróbálom. Mekkora eltérés fogadható még el? 12V - 11-13V, Mekkora az elfogadható tűrés?
Tudom0 tűrés az ideális
Üdv all! -
sztem ha használtad volna a keresőt, nem kellett volna új topikot nyitni ezért
Bővebben: link
de komolytalanságot félretéve ez a táp a mostani konfigodhoz bőven elég, azonban ha váltasz A64-re, tegyél bele sztem legalább egy 420as Chieftec-et vagy valami izmosabbat. -
G@ben
addikt
Hasonló a konfigom, kisebb VGA-val, több rammal és több vinyóval. Bőven nem használja ki a 350-es Enermaxomat. Igaz, hogy az Enermax meg a DTK nem ugyanaz, de szvsz elég. A feszültségeket nézd meg mondjuk Everesttel és ha nagyon alacsonyak vagy ugrálnak, akkor kell egy erősebb táp.
-
nRu3
addikt
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy lerágott csont, de érdekelne, hogy az alábbi konfigot ellátja-e a tápom?
A konfig:
Abit NF7
2500+Barton
2x256/400
80Gb Sata maxtor
DVD-RW
Elsa Gladiac 6600GT
1x12cm-es világítós venti
3x8cm-es világítós venti
2db inverter 2 UV és 1 db buborék-neon cső
Most egy 400W-os DTK PFC single-ventis tápom van. kb 1 éves.
Bírja, vagy felejtsem el.
Ne azt mondjátok, hogy ''a helyemben eldobnám/cserélném'', mert tudom, hogy egy erőssebb kellene, de most nincs rá pénzem. Majd nyáron megy bele egy A64 és akkor kap egy nagy/új tápot.
Csak azt kérdezem, hogy lehet vele gond, vagy szerintetek tudnia kell?
Üdv all!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest