Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Az AMD-s TDP egy marketing hülyeség Zen 1 óta - a képlete két °C-ben mért érték és egy hővezetési együttható alapján számol egy értéket ami után csak önkényesen odabiggyesztik a Wattot. Létezik egy Package Power Target nevű beállítás ami ténylegesen meghatározza a fogyasztási keretet.
Bizonyos esetekben a gyári PPT és reklámozott TDP értékek közel vannak egymáshoz (tipikusan a 6 magos, nem-X CPU-knál), de erre nincs garancia. Zen 2-nél (Ryzen 3000 CPU-k) már elég messze voltak egymástól 8 magtól felfelé - a PPT kb. 20-40W-tal volt magasabb a TDP-nél.
A PPT megjelöl egy maximális fogyasztást Wattban, de tartozik hozzá külön-külön állítható áramerősség és feszültség limit is - az AMD ECO módja is ezeket állítgatja, de pl. B550-es alaplapokon simán hozzáférhetőek.
-
gejala
őstag
Úgy látom itt sokan elfelejtették már, hogy az 5800X 180k-ról indult, miközben 10-15%-al volt csak gyorsabb a fele annyiba kerülő 10700F-nél. És akkoriban az EURHUF is 350-360 körül volt...
-
GoldhandRent
őstag
nem nagyker, meg beszer árat látsz a cikkben.. fogyasztói árakat!
-> az megvan, hogy a szlovén ár, egy random "ipon" jellegű boltból ered, tehát már ők is lezongorázták a berendelés, szállítás, haszon stb árának számolását ?
ergó ha váltasz ejrót itthon, és kimész megvenni, akkor ~5%-al olcsóbban kapod meg mintha itthon vennéd az iponból. -
Valamivagyok
tag
Ez maximálisan igaz, jelenleg egy 2700x-em van egy 6600xt-vel. Játszok és FullHD videókat szerkesztek rajta. 4 éve nyúzom és hibátlan arra amire kell. Igaz RAM-ot bővítettem 32GB-re és 50-ért nem bírtam ott hagyni a 6600xt-t ami egy RX580-at váltott. Fél/egy éve gondolkodom egy 5700x/5800x3d-n, de nem visz rá a lélek, mert a Ram elfogyott az 580-at éreztem, hogy kevés, de most a 75Hz-es monitoromon, látszódna valami, hogy a CPU 120 frame-et tud számolni vagy 180-at? Ezzel s "kövület" procival sem érzek semmi hiányt.
-
hokuszpk
nagyúr
neked jon az uj Intel. Az 5800X -em 640 koruli erteket dob a cpu-z singlere ; szoval az mar majdnem dupla lesz.
-
gpuco
tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
En mindig kizarolag akkor cserelek cpu-t ha 2x gyorsabb a munkamban (php, plsql, stb..), mint a jelenlegi.. Nekem most Ryzen 5 5600x van, es nem latok 2x gyorsabbat meg dragan sem
-
tibaimp
nagyúr
Érdekes!
Kíváncsi leszek ezek után, az Intel hogy árazza majd az Arrow Lake-et! -
-
fanti
addikt
Kevesen teszik fel a kérdést itt a PH-n arra, hogy "szükségem van erre?".
Tény, hogy vannak akik nagyon jól keresnek, akár havi 1-2-3 milliót, de akár többet is, és a szenvedélyük a hardver. Nos, őket megértem, hogy mindig a toppot akarják mindenből. És valójában nem tudják kihasználni ők sem pl. egy friss top proci teljesítményét, de ugye a megismerés varázsa...
Viszont a többség teljesen jól elvan a meglévő gépével, és használja arra, amire vette, ennyi. Nem bencsmárkol és nincs kint neki játékok alatt mindenféle grafikon és érték a képernyőn...játszik szimplán és még élvezi is.
Én a magam részéről üdvözlöm az új processzorokat és bizonyára mérnöki zsenialitásnak köszönhetik a létezésüket, de oly mindegy nekem hogy mennyibe kerülnek, hiszen úgy sem veszek belőlük, mert nincs szükségem rájuk.
-
Héraklész
senior tag
Nagyon rosszul számolsz. Soha nincs ekkora különbség, amit írtál.
Nagyjából egy áron vannak a termékek az EU-ban, pedig valahol 9, valahol 27 % az ÁFA.
Annyi különbség van, mint két országopn belüli bolt között.
Ha már szőrszálhasogatunk, akkor a nyugati boltos, fuvarozó és raktáros fizetését is hasonlítsuk a magyaréhoz.
Aztán, ha valaki ennyire árérzékeny, az ne nézegessen friss, ropogós procikat. Örüljön annak, hogy emiatt esik az előző generáció ára.Ja, és amúgy emlékeztek a "chiphiány" miatti magas árakra? Több millió forintért raktak össze gépeket a PCX-es videókban vagy 50-et... azóta törölték a videókat. De itt a fórumban is millió felett voltak az ajánlott videókártyák. Ahhoz képest a mostani árak nevetségesek.
-
-
Ribi
nagyúr
Nem tudom melyik részét nem érted annak, hogy ez az ár egy kisker ár, olyan mint pl az aqua itthon.
Most a 7600x abban a boltban 219ojró, 400-al számolva az 87600. Az aquaban a 7600x 84000. Vagyis kb ugyan annyi. Szóval az egész agymenésednek az ég világon semmi értelme. Le lett írva sokszor, hogy ha ezek tényleges árak, akkor itthon nálunk is ennyi lesz. -
-
GreatL
őstag
I9-9900K-ról hová lesz majd érdemes fellépni? Nagyon olcsón (100 ezer felett valamivel) vásároltam amikor kifutó termék volt. Sokkal többet nem áldoznék procira, I3-14100 kiválthatja akár? AMD-s vonalon milyen proci lenne értelmes áron?
-
karky
csendes tag
"most egy Ryzen 9 7950X itthon áfa nélkül körülbelül 150 000 forintba kerül"
Jól gondolom, hogy van némi elírás? A 7900x kerül annyiba. -
fanti
addikt
Én két éve az 5950X-et pont 286 ezerért vettem hazai boltból magánszemélyként.
És 400 ezerrel kezdett előtte...egy évvel tán...
És ugye két éve még hol volt ilyen infláció. -
Dr. Akula
félisten
Gémeléssel hogy áll ez? A Zen5 +teljesítménye kibalanszolja az X3D hiányát?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
andy19770128
üzenetére
ki ne dobd ! epp elektronikai hulladékgyujtéssel foglalkozom, házhozmegyek érte !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
korren
aktív tag
válasz
andy19770128
üzenetére
B@zd ki az ablakon tesikém!
Merre felé is laksz és melyik is az ablakod?

-
válasz
andy19770128
üzenetére
Küldöm a címet, ha kidobnád.
Miért kéne kidobni? Kidobhatod persze, és akkor vegyél komplett új platformot.
-
andy19770128
aktív tag
Akkor most dobjam ki szerintetek a 5900X et?
-
Valamivagyok
tag
Nem értem ezt a nyitóáron rugózást, ha a 9600x 150 körül nyit az hibátlan. A 7600x 150-160 ezer körül nyitott 5-6 hónap alatt ment le 100-ra ma 80-ért bármikor kapsz. Az új mindig drágán kezd, ez mindig így volt, de akinek viszket rá az pengessen, a többi meg vesz, ha elmúlt a hype.
-
Yodamest
veterán
Jelenleg nálam még egy 5600x szolgál, ezt tervezem cserélni majd, én biosban belőttem egy fix 1.1V-ot feszkónak és kilőttem a PBE-t és a másik ilyen auto OC featuret. Ahogy írod is, jobb pontszámok, mert magasabbra tud fixen boostolni a proci és közben 15c mínusz, nálam is ilyen 55 fok körül áll meg a proci hőmérséklet, de nekem csak egy noctua U12S hűtőm van és ilyen 600RPM-en megy az az 1db venti is ami rajta van. Gyakorlatilag teljesen silent a setupom jeleneg, ezért nálam az kizáró tényező, ha valami atom melegedős.
-
-
Feri1984
tag
Jelenleg 7600X-em van.4K/120Hz gamingre használom.
Biosban a következőket állítottam.
Max boost 5450MHz helyett 5400.-24 all core negativ curve.Max 65W TDP.
Átlag 15 fokkal hűvösebb ( ebben a melegben is max 55 fok,360 aio,venti 1250 fordulat)
és 50-60W fogyastás jellemzi.És nem hogy lassabb lett de benchmarkok alatt jobb pontokat is kap,mintha elengedném a kezét a gyári fogyasztásra.
Ezért tűnik nekem úgy,hogy csak "gyárilag" tökéletesre állították a feszültség görbét.
Persze azt nem tudhatom,hogy teljesítményben mit tud.
Mindenesetre nagyon várom a teszteket. -
tasiadam
veterán
5800X is retek draga volt, nem? Valami 150k.
-
Robitrix
senior tag
először is a magyar áfa 27%.. az már simán 5%., ráadásul amikor a nagykereskedő megvveszi a valutát akkor nem középárfolymaon fogja venni hanem eladási áron.... aztán mivel nem 200 ezer darabot fog venni a nagyker itthonra, hanem pár száz darabot nm fog érdemi kedvezményt kapni a kinti árból. Aztán van a szállítási költség, a nagykereskedő haszna, aki aztán eladja az itthoni kiskereknek tucat darabjával. akik ismét szállítanak, hasznot tesznek rá stb. Én meg ha bemegyek a boltba kisker áron veszem meg ÁFA-val. Vagyis a 150 ezeres ár az 310 euronál tuti... de számold ki. Vegyünk egy 7600x-et, ami most az amazonnál 197 dollár körül van. Az amazon nem nagyker lista ár, hanem egyedi végül is netes kisker ár. Az euróban számolt lista nagyker ár sok darabra lehet úgy 160 euro kb. Na ebből a 160 euros árból lesz itthon kb. (ÁFA ott is van csak alacsonyabb, mint itt. ha vissza osztod a kb. 80 ezere forint árat az fog kijönni, hogy 1 euro 500 forint. vagyis simán ott a deviza közép árfolyam plusz 25% itthonra. Ezért is számolunk kinti deviza ár plusz 25% itthoni árra... Vagyis a 150-160 ezer itthonra egy reális forint ár....
-
-
törölt tag
Mindenki dobálja a 150-170-et, de ha lehet hinni ezeknek az áraknak, akkor magyar áfával ugyanez 127k-ra jön ki, és azt lehet mondani, hogy az előző szériához képest csökkent az MSRP. Nem tudom, mikor volt ilyen utoljára, de valahogy most ez is "rossz", ha valaki autopiloton hőbörög.
(persze ez nem jelenti automatikusan azt, hogy megjelenéskor ezek versenyképes árak, ha az előző generációval hasonlítja össze az ember, de az már jó jel fogyasztóként, hogy már csökkent árakkal indul ez a széria)
Ha tényleg ennyi a 22% áfával, akkor az amerikai MSRP talán 269$ lehet a 9600x-ért, míg a 7600x-nél 299$ volt. -
Robitrix
senior tag
Így van, ha veszed a valutás árat és felszorozza az ember az aktuális forint árfolyammal majd rászámol további 25-27%-ot jön ki az itthoni elfogadható ár, ami tartalmazza a magasabb áfa, a nagyobb szállítási költség és a kereskedő hasznot. és ez valóban 150-160 ezer körüli ár lesz 310 euros árnál. ami azért mégis csak túl sok egy 6 mag 12 szálas CPU-ért szerintem...
-
Robitrix
senior tag
Ja 1-2 napja olvastam valami új mobil CPU-ról, de egyenlőre olyan szar a sikeres kihozatali arány, hogy minden 5-ig jó teljesen. 80% teljesen vagy részlegesen szarnak sikerül. Mostanra már úgy 60% körüli sikeres arányt vártak volna. (3-4 nm-en gyártanak(de lehet, hogy 2 nm-ről van szó), de kicsi a siker élmény a tökéletes példányok tekintetében) Szóval be kell állni még rendesen a gyártásnak egy elfogadható szintre, ami persze majd kihat az árra is. Gondolom a kezdeti új AMD CPU-k közt is sok lesz a selejt, Ami nőveli a költséget, de kevesebb lesz az eladható példány...
-
Yodamest
veterán
Igen, ahogy írom is kettővel feljebb, semmi para nem lesz itt, 130K körül lesz a 9600x nyitóára és 160 körül a 9700x, de ezek idővel csökkennek amennyiben valaki tud várni pár hónapot. Számomra nagyon szimpatikus, hogy a fogyasztást elvileg sikerült alacsonyan tartani, gyakorlatilag egy sima toronyhűtő, egy ventivel elég kell legyen még a 9700x-hez is.
-
Robitrix
senior tag
Végül is semmi nem gátolja az embert, hogy ha megjelenik a ZEN 5 és új gépet fog be az ember, abban ne ZEN 4 legyen a CPU olcsóbban. Majd veszünk ZEN 5-öt, mikor megjelenik a ZEN 6 és tolja lefele a ZEN 5 árait.
Azért racionálisan vizsgálva a kérdést kevés olyan dolog van, ami miatt egy átlagos embernek feltétlenül ZEN 5 CPU kell majd és amihez nem elég egy ZEN 4 vagy akár egy ZEN 3...
Azért egy 25-30% körüli teljesítmény többlet nagyjából csak pár % teljesítmény nővekedést okoz egy programban. Azért volt eredetileg mondjuk ZEn 2-s CPU-m 2019-ben(3600-as) Játszottam egy játákot 100 FPS körül. Majd lett egy ZEN 3-mas CPU ami megdobta magában 2,5-3 FPS ugyan azt a játékot. Aztán ZEN 4 esetében már akár felment az FPS 110-112-re is. Aminek csak egy része származott magának a CPU-nak a sebességéből, mert belejátszott a A DDR 5 RAM nagyobb sebessége és a PCI busz újabb generációja is. Most nem fogunk memóriát, PCI buszt cserélni így szerényebb lesz a teljesítmény nővekedés szerintem. Így lesz a teljesítmény 120-125 FPS. Ezért tuttira nem éri meg kicserélni a CPU-t úgy két évente valami újra drágán. Véges elem számítást meg amúgy se fogok otthon végezni a gépemen.....
A következő gépemet már átkell építenem alaplap, memória és ilynek tekintetében úgyis. De ha ki kell fizetnem ZEN 4-ben gondolkodnék racionálisan. -
Yodamest
veterán
"egy 7600x ára úgy 78-80 ezertől indul itthon.... akkor a 9600x 160 körüli áfa igen csak húzos"
Nyilván egy új termék, mindig aránytalanul drágább lesz, egy már értékcsökkent régebbihez képest, nem lehet így összevetni őket."Vélhetően az is 6 mag 12 szálas lesz. Ha úgy 20-25%-kal gyorsabb lesz, mint a 7600X az már elfogadható eredmény, de ennyi teljesítményért nem adnék dupla árat azért."
Először is, nem fog annyiba kerülni a 9600x, te a 9700x árait veted össze a 7600x-el, ez megint csak nem fair. A 9600x annyiba fog kerülni, mint minden más 300$ termék és azok ilyen 120-130K környékén mennek kishazánkban. Illetve ez az ár nyitóár, 3-4 hónap elteltével (karácsonyra mondjuk) már 100K körül megkapod, nyugi."Ha úgy 20-25%-kal gyorsabb lesz, mint a 7600X az már elfogadható eredmény, de ennyi teljesítményért nem adnék dupla árat azért."
És megint, nem dupla ár, mert ilyen 125K körül lesz a nyitóára, illetve ne csak azt nézd, hogy 25%-al gyorsabb lesz, mert ha láttad az előzetes infókat tájékozódhattál, hogy a fogyasztása majd 40%-al alacsonyabb lesz emellett!!! Ez nagyon sokat számít, ugyan azt csinálja most az AMD, mint az NVIDIA amikor a hibás 30xx-as széria után, kiadták a kijavított 40xx szériát nagyobb teljesítménnyel ÉS sokkal alacsonyabb fogyasztással.
Még a 9700x is csak 65W TDP a hivatalos adatok szerint, a teljesítményéhez képest ez kiváló! -
JulianSinulf
őstag
Ennél drágább legókat is vettem, már, mint itt akármelyik proci.
Kíváncsi leszek a 3D-s verziók teljesítményére, fogyasztására. Lecserélném az 5950X-et, mert játékra fölösleges, ellenben sokat fogyaszt. De 5800X3D-t ma már nem akarok venni.
Akkor már inkább egy DDR5-ös platform, a mostanit meg egyben eladom.
Mikor is jönnek az új VGA-k?
(Nekem még 3%-kal olcsóbbak is lesznek a procik, mert németben csak 19% az adó. Elvileg olcsóbbak, aztán majd meglátjuk. A magasabb kereset miatt lehet, hogy nem lesznek annyira olcsók.) -
hahakocka
őstag
Ez igaz de ne felejtsük nálunk a 400 Ft os euró S a 27% àfa is mèg szèpet dob rajta majd. Az Intel meg szokásához híven szerintem megint mèg dràgxbb lesz, S vàrhatóan dupla fogyasztással, ha csak nem tettek vele vègre valamit . 8 èven át Intelem volt S 12 èvebln át Amd -m eddig a 19 èv alatt. Most lehet mègis marad a 7700x-7800x3D váltás mert a 9700x kicsit drága lesz itthon. Èn majd tudok várni árcsökkenèsre csak èv vègèn vagy 25 elejèn veszek új gèpet.
-
Robitrix
senior tag
hát ha abból indulok ki, hogy egy 7600x ára úgy 78-80 ezertől indul itthon.... akkor a 9600x 160 körüli áfa igen csak húzos. tuti nincsen köztük 2-szeres teljesítmény különbség. Vélhetően az is 6 mag 12 szálas lesz. Ha úgy 20-25%-kal gyorsabb lesz, mint a 7600X az már elfogadható eredmény, de ennyi teljesítményért nem adnék dupla árat azért.
-
igen, erre utaltam én is.
ha magas is az ár amit gépre költ az ember, akkor nem biztos hogy ezen kell rágódni, mert vagy hosszútávú beruházás mert 1 évtizedig kiszolgálhatja a kommersz igényeket. Vagy másik opció, pénzt termel, és így ez az ok hogy totál felesleges rágódni hogy huh drágult ismét az infláció/duna áradás/telihold miatt 15%-ot az előző genhez képest -
hokuszpk
nagyúr
-
Chiller
őstag
És ehhez hozzátenném, hogy van az a réteg, aki "bármennyit" kifizet. Ezekből élnek (főleg) a scalperek, ez akik megveszik akár 10x áron is, mert nekik azonnal kell, és megtehetik.
Az elején mindegy az ár, úgyis elfogynak a polcról a termékek, akkor legalább az AMD és a kereskedő keressen.Pár hónap után meg szépen beáll a kereslet-kínálat (remélhetőleg).
-
pengwin
addikt
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Mostani árfolyamon az a 310€-s 9600X kb. 120 ezer JMF lenne, ha erre még rárakod a 27% ÁFA-t akkor az máris kb. 150 ezer. Ha augusztusig valamelyik vezetőnk mond egyszer valami nagyon okosat akkor még meg is lehet a 160, de akár a 170 is.
És azért egy 6 magos Ryzen 5 nem egy felsőkategóriás processzor. Nyugodtan tekintheted alapszintűnek is, főlég, hogy ennél kisebb CPU-t nem is adott ki az AMD AM5-re DIY vonalon.
#2 bteebi
PCIe 5.0 és DDR5 miatt az újabb platformokon nincs nagyon értelme túl olcsó CPU-kat kiadni - az alaplapok a vastagabb NYÁK lapok és komplexebb vezetékezés miatt úgysem tudnak olyan igazán olcsók lenni.Sajnos manapság úgy kell gondolkozni, hogy az olcsóbb árkategóriákban az előző generációs platformok között kell nézelődni... legalábbis úgy néz ki a gyártók ezekkel akarják a kisköltségvetésű embereket kiszolgálni. Én a múlt hónap elején vettem 59 ezerért egy OEM 5700X3D-t, szóval azért szerencsére lehet nagyon jó ár-érték arányban gépet építeni.
-
Lendova
őstag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Messziről el kell kerülni az inflációt számoló oldalakat, köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Csak az elmúlt 3-4 évben nagyobb változás volt ténylegesen mint nálad 2005 óta.
-
"ezek talán még egy darabig használható kategóriába esnek"
Minden annak függvénye ki mire használja. Számomra a gépem, AMD FX 8350, 32GB DDR3, 1050Ti 4GB a mai napig használható.
Annyi a trükk, hogy netezés, arduino-zás, és casual gaming (Apex, WoT, LoL, és haverokkal épp felkapott indie címek) a felhasználás.Aki meg HC munkára használja a gépét, annak lehet hogy a ma reggel megjelenő vas is kevés.
-
kovsol
titán
De az Eurós MSRP az már bruttó ár nem? Szóval ezt a szlovák áfát levonjuk részt nem értem.
-
ricsip
addikt
Bejelentéskori árak, agybetegen magasan.
Elvileg az volt a mondás régen, h. az idő teltével ez a csúcsszuper hightech le fog szivárogni a teljesen megengedhető árszínvonalra is. Hát most nem épp úgy tűnik h. hugyér-szarér kapnál csúcsteljesítményt.Majd megveszik a függők 1. nap. Aztán bétatesztelik 3-4 hónapig. Kijönnek a kapkodásból fakadó hibák, és talán lesz rájuk javítás is. Ha ez mind lecsengett, 6 hónappal megjelenés után már nem lesz rájuk kereslet. Akkor amd lecsökkenti az árat az értelmes szintre, és meg lehet venni. Bónuszként az 1. napos hibák nagy részével se kell akkor már szopni.
-
bitblueduck
senior tag
azért ha visszamegyünk mondjuk 2005-be és azt nézzük hogy az akkori Extreme Edition intel $999 ma úgy $1600 lenne akkor ez még nem is annyira durva.
az első generációs Ryzen 1800X $499 ára is csalóka, az kb $640 lenne ma. Meg még a forint is csuda jól alakul 2017 óta. így máris nem kell csodálkozni.
másik meg, hogy egy 9700X vagy 7800X3D akár sokkal okosabb választás lehet felhasználástól függően. -
bteebi
veterán
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Az már tényleg nem, de alapvetően úgy értettem - volna -, hogy csak processzor. Remekül lehet millás gépet építeni rájuk.
Amúgy szerintem eleinte a 9700X is közel 200k lesz.
A 9950X meg jóval közelebb lesz a 300k-hoz, mint a 200-hoz. -
bteebi
veterán
Tehát egy "alap" processzor ára 160-200 ezer Ft lesz.
Remek. Már a fele se kevés pénz. -
Franklin
addikt
Mikorra várható a 9800X3D?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- BestBuy topik
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- OLED TV topic
- Le Mans Ultimate
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
^^

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azért racionálisan vizsgálva a kérdést kevés olyan dolog van, ami miatt egy átlagos embernek feltétlenül ZEN 5 CPU kell majd és amihez nem elég egy ZEN 4 vagy akár egy ZEN 3...