- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quasi_modo
nagyúr
Nem mondtam, hogy igaz.
Persze a Nokia felvásárlásáról szóló pletykákat is hülyeségnek minősítették némelyek annak idején.Van abban a cikkben azért olyasmi is ami nem hülyeség: pl "Bejött azoknak a számítása, akik úgy gondolták már 2011-ben, hogy a Windows Phone felkarolása bukott ötlet."
-
MR007RM
addikt
Én csak azt nem értem a Nokia szempontjából ez miért lényeges, ha hamarosan megszűnik létezni ebben a szegmensben. A siker és profit, felemelkedés már mást fog gazdagítani. A Nokia itt már halott, mint a........tudod. Együtt halt vele.
Egyébként kijátszották. Ügyes volt a Microsoft.
-
Quasi_modo
nagyúr
Az átlag vásárló a Nokia feliratot fogja keresni. Az javarészt meg nem lesz a mobilokon.
A MS fejlesztésekben meg nem bízom, elnézve hogy milyen tempóban faragják a WP-t.
Persze tudom, hogy ugyan azok a fejlesztők, meg ugyan azok a munkások, de a MS vezérlete alatt akkor is más a leányzó fekvése.
Egyébként meg majd meglátjuk.
Én minden esetre még nem kezdek lelkesedni. -
MR007RM
addikt
Az ok. A korábbi kezdeti vitákra gondoltam vissza. Egy páran másképp szerettük volna. Ahogy telt az idő egyre rosszabb lett a Nokia helyzete a házastársé meg egyre jobb. Nem volt itt semmilyen házasság, csak valamiféle megszálás és átalakulás, felkészülés a beolvadásra. A fórum nagytudású szakértői meg csak legyintettek és mosolyogtak. A Nokiával kapcsolatban mindenkit megvezettek. Ennyit erről.
Te szereted a Microsoft termékeit és üzletpolitikáját én meg nem annyira.
-
MR007RM
addikt
Az utóbbi időben egyre kevésbé láttam a Nokiában a Nokiát. N8,E7,C7.....N9,808...után...Lumia 800,900.....szépen átalakult minden apránként. És most ez van. Ne mond hogy te ezt nem láttad előre. Mindent megírtak már a kezdet kezdetén, előre el volt minden rendezve. Ami most van nem a véletlen műve. Meghalt valami ami tetszett nekem. Minden a Microsoftról szólt.
-
cskamacska
addikt
"Így múlik el a világ dicsősége."
Akkor végre visszatérhetnek a gumicsizma gyártáshoz? Elop meg tovább működik mint Sárbatiprási Igazgató?
Akkor ez azt is jelentheti, hogy nem csak oprendszerben, de mindenben követik a zapplét, és minden más gyártó kikopik a WP mögül.
De a szabadalmaknak hála, ha a WP be is bukik, szépen megének majd szabadalmi trollkodásból.
-
MR007RM
addikt
Stephen Elop már vagy egy tucadszor repült volna más cég vezéreként, de nem így történt. Így a vita értelmetlen. Az MS és a Nokia már ugyanaz. Egy vezetőt bármikor le lehetne váltani, márcsak vérfrissítés miatt is, akit többen is tudnának helyettesíteni(főleg egy ilyen pancsert), akár ugyanazokkal az elképzelésekkel célokkal.
Én csak azt sajnálom hogy a kedvencem színe eltünni látszik. Felőlem legyen WP csak legyen mellette más is. Maradjon meg a Nokia önálló független döntéshozó vállalat, mert ha ez nincs meg, akkor nincs miről beszélni, csak szójáték az egész.
Legalább megpróbálna változtatni, a saját lábára állni és a vásárlók kegyeiben járni, visszahozni valamit a régiből, nem pedig erőből mindent, mert ha nem elfenekelik.
Mostmár tisztán látszik hazudtak azzal amit igértek, egy gondnélküli stabil biztonságos oprendszer, mely sokkal jobb lesz a Symbian-nál, de jelenleg ez nincs így a felhasználók visszajelzései szerint. Így nem volt értelme az egésznek.
-
Quasi_modo
nagyúr
Igen láttam a folytatást, mivel tudok olvasni.
A folytatás sem változtat... A Jolla a garázscég ? Szóval azt gondolod erre piacra csak erőből lehet belépni. A MS még sem sokra jutott. Azért a Jolla mögött is van háttér.
De mondom az újakról egy év múlva többet tudunk.szerk.:
hogy pl a ket meg sem jelent rendszer majd sikeresebb lesz, mint a wp?
A majdnem nullánál azért talán nem olyan nehéz többet összehozni. -
Quasi_modo
nagyúr
itt a wp, tobb, mint ket eve, alig tud teret nyerni a piacon
Pontosan erről van szó. Neked kellene logikusan gondolkodni.
remelhetoleg az ms sem ul tetlenul
Elég tétlenül ülnek mert csak odáig jutottak, hogy majd erőből felfuttatunk valamit és passz.
Ami meg az új rendszereket illeti: a WP is telített piacra akart belépni, a piac ma sem telítettebb mint a WP indulásakor.
De majd év végére meglátjuk. -
MR007RM
addikt
A Symbianról most már egyre kevesebbet beszélnek, alig van hír hébe-hóba, mert azt akarják hogy kikopjon. Akkor miről beszélsz és győzködöd magadat a lumia milyen fasza? Elég a L920 topikot átfutni és látható a WP egy szánalom az összeszereléstől és anyagminőségtől kezdve.
Semmi más nem folyik csak a figyelem terelése a symbianról a lumia modellekre, amit a symbivel ellentétben egyedül árulni és terjeszteni akar.
Míg a lumiákról kiderül mit nem tudnak még, addig a symbiről kiderül mit tud még amit eddig nem mondtak.
-
Воланд
titán
-
MR007RM
addikt
"egyebkent errol is volt mar szo, szoval feleslegesen nem akarok plusz koroket futni, de annyit meg leirnek, hogy az ilyen "nem tudta, hogy miféle Nokiát vesz" embereket, vasarlokat valahogy nem tudom sajnalni."
Ezzel egyetértek én is. Kiad egy csomó pénzt és nem tudja mit vesz. Vagy nem tudja megkérdezni az eladót ez és az van-e, ha neki fontos.
-
Quasi_modo
nagyúr
es ezt sikerult egyetlen egy telenoros eladoval folytatott beszelgetesbol leszurnod?
A T-seket is kérdeztem. Bevallom a Vodánál nem voltam.
egy par evig marad a metro.
És lehet, hogy el is bukik.Mellesleg ismét találkoztam egy csalódott Lumia tulajjal. Igaz ő megvette, mert az eladó rá tudta sózni, másrészt nem tudta, hogy miféle Nokiát vesz. (Ő először az MP3 csengőhang problémába akadt bele, utána meg a BT transferbe.) Ilyen is van.
Jó lenne, ha a WP8 valami sokkal komolyabb dolog lenne, nem ilyen összecsapott hiányos valami.
-
MR007RM
addikt
De még csak 2012 van. A Nokia mindent megtesz hogy csak véletlenül sem legyen sikeres a WP-on kívül semmi sem. Vagyis a hanyatlás irányított, aszisztált, nem pedig szükségszerű.
Az elején ráfogták a vásárlói rétegre a piacvesztést, most pedig ellenkezőleg ők akarnak piacot veszíteni a Microsoft érdek javára. Ez egy agyrém. Persze pénz van mindenre, mert ha kell adnak a megbízók, de ez így undorító a Nokia részéről. A Symbian visszafogja a Windows Phone üzletet, meg elnyeli a pénzt? Megy az erőszakos hittérítés. -
MR007RM
addikt
Eddig még csak az asztali gépemmel használtam. Kellett egy jó feltöltő oldal vagy hely, ahová nagy méretű fotókat(akár 10MB) videókat tudok rakni és nyilvánossá tenni, linkelni, megosztani másokkal. Ezt ajánlották és igen ez így bejött. Azért adattárolás céljából az SD kártya, külső HDD, netbook-nak jobban örülök, ha saját célról van szó.
Ha a WP8 vagy inkább 9 átvesz mindent, ami nekem fontos symbi kapcsán és már Symbian nem lesz, akkor még bármi elképzelhető. De én szeretek a mában élni és harcolni azért ami jelenleg tetszik.
-
Quasi_modo
nagyúr
Nem hiszem, hogy akkora öröm lenne a Nokiánál, azért mert kevésbé rosszabb a helyzet mint amilyet vártak.negyedévet vártak. Ők is látják, hogy egyelőre ez a WP dolog nem jött be.
A felhő nyilvános fotók feltöltésére jó, de semmi komolyabb információ tartalmú dolgot nem tennék oda.
-
cskamacska
addikt
"Vagyis tulajdonképpen 1 milliárd euróra értékelik a piacok a vállalatot, ha a készpénzállománnyal nem számolunk. "
Vajon melyik arab olajsejk fogja megvenni a vállalatot nászajándékul fiacskájának?
Egyébként ez már nem az a pont, ahol a Microsoft zsebből megvehetné a finneket?
-
MR007RM
addikt
Gondolom te azt feltételezed nagyon egyedül lesznek. Lehet, de majd meglátjuk. A vásárlók a nagyközönség nélkül mindenki halott. Majd kiderül ki milyen mágus és nem csak álmodozó. Azért sokan vannak, akik szeretik az egyedit például mint én. Ők legalább bíznak önmagukban nem úgy, mint a Nokia. És az elméletekhez visszatérve szerintem tudnak vmit, ami az elhatározásukat hozta. Ez engem igazol.
Miért nem tudsz néha a vesztesnek, az esélytelennek is drukkolni? Európa/Nokia/ vs USA. A kivált banda számomra a Nokiát fogja jelképezni és ha megmaradnak a jövőben az ő megoldásukat fogom használni.
-
Quasi_modo
nagyúr
Hasonló viták azóta az egyéb mobil c. csomagban is voltak ilyen-olyan hírekkel kapcsolatban, azért oda nyitottam annak idején. Sebaj, itt is elfér, csak ide kevesebben jönnek.
Hogy a topik témájához is kapcsolódjak, azért kíváncsi leszek mire jut az új MeeGo projekt (Jolla). Mert azt azért el tudom képzelni, hogy beérik majd a WP részesedését. Hacsak a WP8 nem lesz nagy durranás.
-
cskamacska
addikt
Ez mondjuk ilyen "félig teli" felmérés, ha egy maréknyi WP fanatikuson kívül más nem vett Lumia 900-at, akkor még gyengék is a számaik..
Majd meglássuk, a WP8 mindenképp igéretesnek néz ki(feature phone rendszerből végre okostelefon irányba váltanak
), viszont az igen kellemetlen, hogy bármilyen drága WP7 telefont vehet most az ember, nem kap később teljes értékű WP8-at rá.
Éppen ezért nem is gondolom, hogy a Lumia 900 komolyabb eladásokat fog produkálni(és ezzel együtt egy sor véégeanokijának sirám lesz még ebből
), aki kicsit is képben van, szerintem mindenképp megvárja a WP8-at.
-
MR007RM
addikt
És akkor te miért égeted magad úgyszintén. Ugyanazt csinálod. Bizonygatod, hogy a WP a legjobb, nélküle nem lehet élni, vegyük már észre. Az a keresztes hadjárat sem semmi, amit itt folytatsz rendszeresen szegény megtévedt embertársaidért rááldozva az értékes idődet. Főleg ha hozzávesszük ezt a topikot nem sokan olvassák.
Nyilván van akinek tetszhet, bejöhet az ami neked is, de a többségnek ez még nem kell elég egyértelműen. Cikkből meg van ilyen meg olyan is, attól függően a szerzője hová húz( vagy felkészült
).
-
Quasi_modo
nagyúr
Hiányosságok, vagy ami nem tiszta így elsőre:
USB OTG
BT f.transfer (Wifi direct van?)
FM transmitter kezelés.
Komolyabb kamerák kezelése egyelőre csak igéret
csengőhang mizéria
hangerő szabályzás még mindig egyben minden ?
SD bővítés hogy ? Bármikor eltávolítható/betehető probléma nélkül ?
Mass storage hogy ? Csak a kártya vagy a beépített memória is ?
Háttérszínek: még mindig fekete és fehér csak?
Csempék - színkeverés
Betűméret állítás ?Fél percben ennyi jutott eszembe. Persze lehet, hogy ezek közül valami már van, csak elsiklottam felette vagy félreértettem.
Viszont ha jobban elgondolkodok, biztos találok még. -
Quasi_modo
nagyúr
nem lattad a keynote-ot
Elolvastam amit lehet, megnéztem amit lehet. És azt mondom hogy egy Symbian vagy Droid felhasználónak ez még mindig kevés. Az a tippem, hogy talán a 10-es verzióra éri el megközelítőleg azt a szintet amit sokan várnának. Addig viszont szvsz változatlanul nem nagyon fog labdába rúgni a többi mellett. Addigra meg a Nokiának annyi, ha nem változik valami.
Ismétlem: szerintem. -
Quasi_modo
nagyúr
-
MR007RM
addikt
Ez a ökoszisztéma szó engem egyre jobban idegesít. Persze úgy kell alakítani a dolgokat hogy az folyamatos bevételt generáljon nem csak telefoneladás, hanem fizetős szolgáltatások terén is, mint felhő meg a többi....de valahogy ez a függetlenség feladás olyan mértékben, ahogy azt érzem nagyon nem jó, mert bizonytalan kimenetelt is tartogathat.
Ők a cégen belül jobban látják mi fog jönni 1 vagy 9 hónap múlva, mint mi. Nem látták a 808 eljövetelét? A Symbian egyre szimpatikusabb az embereknek, olvasgatásom kapcsán ezt szürtem le. Szerintem képes lenne felállni, és ezt ők is tudják. De eldöntötték itt a vége. Azért szurkolok a feltételezett ellentábornak ha van olyan, ha nem baj.
Csillagok háborúja.
-
MR007RM
addikt
"És mi van ha a felhasználóknak/vevőknek nem csak ez a fontos. ill. nem ez a legfontosabb."
marmint micsoda? ezt most nem ertem.
Vannak más igények is, mint pl az enyém. Ha a symbi meghal nagyon nem biztos hogy WP-re fogok váltani, mert kiráz tőle az ideg. Akkor ha nem lesz más jön az android. Namost az a elgondolás miszerint symbit visszatartani, kinyírni fondorlatosan nem feltétlenül hajtja az MS, Nokia vagyis a WP orrára a szekeret. Elop talán úgy gondolja rásegít az átállásra, de akkor rosszul gondolja ha ezt pozitívan kezeli. És ezt elmélet mentesen próbálom gondolni. Túl sokat kockáztat, úgy hogy annak semmi értelme. Elop kinek tartozik jobban a Nokiának vagy a Microsoftnak?
-
Quasi_modo
nagyúr
Azt írtam, ha elérné a Symbian összetettségét. Még nagyon nem érte el.
Azt viszont nem írtam hogy a Symbian azért (volt!) lassú mert sokat tud. Azért volt lassú, mert soha nem tettek alá megfelelő vasat. Gyenge volt a proc., kevés a ram, stb. Na ez viszont erősen a Nokia régi vezetésének a bűne. -
MR007RM
addikt
Tudnál vmi hasonló kaliberü dolgot mutatni Windows Phone-os telefontól? Válaszolok helyetted is. Nem. A Symbian és a WP nem egy súlycsoport. És ennyi.
A fél világ erre a telóra vár. És hidd el nem véletlenül nem igazán kapni. De előbb-utóbb eljut mindenhová. Ide is.
-
MR007RM
addikt
Én "felsőkategóriás" okosteló alatt, amiről ugye szó van funkciók (és szolgáltatások is) garmadáját, vagyis mindennaposan használva nem csak egy-két felhasználási területet értékelek/nék. Itt már rég nem önmagában telefonról van szó. Ez már jóval tágabb fogalom, jó sok pénzért. Úgy gondolom általában itt már közel hasonlóaknak kellene lenni-e az igényeknek. Minél több erős terület.
-
MR007RM
addikt
"2.: a nev helyesen: Jorma Ollila (es ezen kivul is tele van elutesekkel a "cikk""
Ezt a név elírást én sem vettem észre, pedig tudom ki ő, nem most találkoztam a névvel. A cikk írója azért átolvashatta volna mit írt. Még engem is megszopatott. De úgy érzem sokan nem szimpatizálnak a helyzettel. Ez kiszűrődött a cikkből is. Az ilyen és hasonlókba szeretek belekapaszkodni, mert más irányt szeretnék venni a dolgoknak, akár tetszik akár nem. Ez egy egyéni szubjektív dolog.
-
MR007RM
addikt
Na jó. Ezzel csak arra akartam célozni, hogy bizony alapos magyarázkodásra kényszerül a Nokia vezetése a jelenlegi helyzet miatt. És ez már elég régóta tart.
"Ollia az előadásában kifejtette a visszaesések és veszteségek okát, melyet már szinte mindannyian tudunk, vagyis azt, hogy nem vették figyelembe a telefonok piacának átalakulását. " Ez a legjobb a cikkben. SEMMI SEM VÁLTOZOTT ELOP-AL AZ ÉLEN.
-
Quasi_modo
nagyúr
Azt hiszem te nem fogod fel, hogy ez a lassú növekedés nagyon kevés a Nokia helyzetéhez képest. Most már nem egy egyhetes platformról beszélünk.
Értetlenkedés ? Meglátjuk a részvényesek mennyire értetlenek.
Ha jól emlékszem az általad linkelt írás is mintha vérszegénynek nevezné a WP-t. Valóban találó kifejezés. -
-
Quasi_modo
nagyúr
hogy irjatok ezeknek a cegeknek egy-ket
Az a link a reklám helye ?A siker definíciója ? Van egy pár fajta, ha beírod a keresőbe.
Ebben az esetben azt gondolom a nagy eladott darabszám, emellett a vevői elégedettség, az ide kapcsolódó nagy bevétel, az ismertség, közkedveltség, stb. Azt gondolom itt a házastársak majd az eladásokból származó bevételeken mérik a sikert vagy a sikertelenséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest