- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz
Micsurin #6010 üzenetére
Tavoktatasban tanulok, Open University, UK. Gyakorlatilag folyamatosan megy a tanulás, Júliusban van egy het szünet, de azt is felzarkozasra használja mindenki (nekem volt egy kis elontom, elmentünk családdal SSpanyolországba ). Evente kétszer indul kepzes, es en februárban kezdtem, szóval szeptember közepén fejezem be, de októberben mar kezdem a köv. modulokat.
De ha mar itt vagyok, utolsó beadandó, utolsó három kerdes, komplex szamok.
x^6=-1. Megoldasok polar formaban, complex plane-be (grafikon azt hiszem) felrajzolva. Vegigvettem az anyagot, nagyjából fogom ennek a lényeget, a többi komplex számokkal kapcsolatos kérdést meg is oldottam, de ennek nem tudom hogy álljak neki. Ehhez (is) kell használni a de Moivre formulát? -
moleculez
veterán
Na elkészültem a beadandóval, beadódott, meglátjuk milyen lesz. De a következő témakör, Matrices, Networks már sokkal jobban fekszik.
-
moleculez
veterán
There we go, pont azt csinálom
Kicsit, de tényleg csak kicsit olyan, mint mindig újra feltalálni a kereket. De tényleg tudni kell mi zajlik a háttérben, viszont miért csússzak el el egy sokismeretes egyenletben egy algebrai elszámolás miatt, ha a gép pontosan oldja meg? -
moleculez
veterán
WA, photomath, meg hasonlókat csak önellenőrzsre használok. Kiszámolom, aztán megnézem jól sikerült-e. De amúgy ennek a modulnak is része a WXMaxima, minden amit manuálisan papíron megtanulunk, megtanuljuk gépen megoldani is. Ott gyakorlatilag csak a syntaxot kell elsajátítani.
Nem vitatom, hogy tudnom kell ezt, megteszem a legtöbbet nyilván, de valszeg ez lesz a mélypontja ennek modulnak. Úgy tippre ez olyan 40-50%-t kap. Az összes többi 60-90%. -
moleculez
veterán
Az van, hogy data scientist-nek tanulok, és deriválni, integrálni tudnom KELL az analízisek kapcsán, most tök jól értem is, meg át is látom miért kell, meg mire, főleg, hogy mikor. De nem papíron kiszámolva. Az nem igazán megy. Most a következő modulom az statisztika lesz, ott is kell, de belenéztem: és nem azt várják, hogy ebben pro legyek, hanem hogy tudjam mikor mit kell alakalmazni.
-
moleculez
veterán
Sziasztok!
Adott ez [kép] a gyönyörűség, indefinte integral-t keresek.
A bekeretezett részre mi vonatkozik? 1/x = ln |x| + c ?? Ha igen, akkor mit szorzok mivel? Tehát lesz 4ln(3x^2)? -
moleculez
veterán
Na szóval adott ez [kép] a gyönyörűség. Az addig oké, hogy külön kezelem a chain rule-t (lánc szabály?!), majd ami előtte van 2t^3 deriválom, szépen egybe eresztem őket, de utána azzal ^4/3-dal mi a gyászt csináljak (képen WTF néven jelölve)? Vagy azt még azelőtt kéne meglépni, hogy bármit is deriválnék? - avagy mi a műveleti sorrend itt?
-
moleculez
veterán
Sziasztok! 100eve itt fórumozok, viszont ide még nem kellett jönnöm, eddig. Egy fórumtárs irányított ide. Szóval beleolvasva a topikba többnyire fekszik, viszont én angolul tanulom, és fogalmam sincs magyarul mit hogy hívnak, vagyis nagyjából van, csak nem minden van meg.
Szóval adott esetben ha Hunglish lesz kérdés az úgy belefér? Vannak koncepciók amiket 5-6 forrásból nézek meg, mire tényleg megértem (nem csak a teszteken akarok átmenni, tudni is akarom mit csinálok), van hogy a magyarosch gondolkodással (me' van ám olyan) értek meg valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest