Hirdetés
- Yettel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Akciófigyelő: Százezer forint engedmény a Nothing Phone (3)-ra
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
MC Zenitar 50mm F2 adapterrel egy Pana GF1-en, nyitott rekesszel

-
-
Mercutio_
félisten
Ennyiért Soósnál K-bajonetes Auto-Chinon 135/2.8-at vettem ahol nem kell adapterrel kínlódni és bevált darab szép rajzzal

Szvsz csak ha elismerten jó rajzú, vagya K-bajonettel nem elérhető gyutávú M42-es obihoz jutunk hozzá van értelme adaptert használni.
HydraSR jól mondja, nem csak lencsékről szól egy obi...
-
Mercutio_
félisten
Egy klasszikus

-
Mercutio_
félisten
Pentax 2.0/50 + fokozatmentes közgyűrű
[link] -
Mercutio_
félisten
Biztatóak a képek, milyen rekeszértékekkel készültek?
Hogy lehet gombásodásra egyéb hibára utaló nyomokat találni az obin?
Ja makrós topiba raktam 2 képet amit már a 2/50-es manuális obival és egy friss szerzeményemmel csináltam
F8-as rekesszel lőttem őket, még nem tudom ezeknél a nagyobb fényerejű obiknál mennyire kell makróhoz lerekeszelni, mindenesetre a dof-bantartása a témának nem egyszerű 
-
Mercutio_
félisten
Ha olyan kép ''kijön'' a pentaxból mint a pókos...

50-es fixel egyetlen gondom lesz szerintem, hogy túl kicsi lesz a tárgytávolság a rovarok meg nem csípik, ha belemászunk a képükbe
pl. egy bögölyt próbáltam elcsípni, de folyton elmenekült
Esetleg valami nagyobb gyutávú fényerős fix-el is érdemes próbálkozni, pl. Auto Chinon MC 2.8/135, vagy ha nem tudok a konkrét típusról semmit jobb nem kísérletezni, menjek inkább biztosra? -
Mercutio_
félisten
válasz
Hydra SR
üzenetére
Jó-jó, de élességben is komoly eltérések vannak, báááár, gyanítom, hogy a szemem nem olyan jó mint egy AF és ez is lehet az oka, hogy a fix 50/2.0-ás manuálobi képei nekem nem elég részletgazdagok

Ha már szóbajött: Jól gondolom, hogy ha erre a fix obira feltekerek egy(-két) közgyűrűt és rendesen lerekeszelem egy ''makróobit'' kapok szinte fillérekért
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Mercutio_
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3712, 97% AKKUMULÁTOR
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pl. egy bögölyt próbáltam elcsípni, de folyton elmenekült