- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latitude
aktív tag
válasz
macskajancsi #1450 üzenetére
Köszönöm
.
Akkor csak egy kérdés maradt. Ha ezt az obit (zuiko 50/1.8)visszateszem a filmes gépre akkor az ott kapott látószög d-slr-en minek felel meg? 50-nek vagy 100-nak?
-
Latitude
aktív tag
Köszönöm a választ, cseppet sem szájbarágós (nekem) a stílus.
Ha gyakorlati oldalról közelítem meg a dolgot, akkor abban az esetbe, ha feldobom a vázra a 40-150-es alap obit, majd beaállítom a zoom gyűrűt 100-ra, csattintok. Ezt követően felteszem az 50/1.8-at az adapterrel. Majd evvel is készitek egy képet, és tegyük fel a két fotó ugyan arról a tárgyról, ugyan akkora tárgytávolsággal (álványról), beállításokkal stb készül. Akkor a két képnek képkivágás szempontjából teljesen meg kell egyeznie? Jól értelmezem a 2x-es szorzót. Bocsi, hogy ilyen láma vagyok...
-
Latitude
aktív tag
válasz
Latitude #1446 üzenetére
Ami miatt igazából keresem a cikket, azaz, hogy tegnap végre megérkezett a 4/3-OM adapterem. Volt kb 20 percem és gyors kipróbáltam a zuiko 50/1.8 obimat. Korábban Stitch kolléga írta, hogy ez az obi 4/3-ad rendszeren 100/1.8-at jelent. Keresőbe belenézve, és a kijelzőn kapott kép alapján nekem nem úgy tünt, hogy ez az obi egy fix százas lenne. (bár lehet, hogy tévedek és nem figyeltem meg alaposan a kapott eredményt). Feltettem egy tokina 28/2.8-at azzal is löttem gyors egy két képet, de az sem tűnt nekem 54 fix-nek. Szóval ezt nem értem pontosan. Ha esetleg segítenétek, azt megköszönném.
-
Latitude
aktív tag
Sziasztok!
Korábban olvastam egy cikket, arról, hogy ha manuális objektívet helyezünk a d-slr gépünkre, akkor az obi képalkotása (fókusztáv , látószög tekintetében) hogyan viselkedik. De az istennek sem találom. Légyszi segítsetek.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Path of Exile (ARPG)
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OTP Bank topic
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest