- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
válasz
Flashback #1775 üzenetére
A lencsék karcolódása fényszóródást okoz.
Ez rontja a kép kontrasztját, néha furcsa foltokat hagyhat. Általában nem zavaró, de néhány képen előjöhet. Főleg szembefénynél számíthatsz rá.A gombásodás viszont veszélyes, mert átterjedhet más objektívekre is, főleg a régebbiekre.
A képen látható objektív kapott egy nagy ütést, valószínűleg leejthették.
Behorpadt a szűrőmenete.
Ezt viszont vagy túlélte a lencsék beállítása, vagy nem. Lutri !
Ez okozhat élességi vagy színhibát a képen.Meg kell nézni a csavarokat, látszanak-e rajtuk tekerésnyomok ?
Ha szétkapta valami ezerkontár, szinte biztos hogy romlott a képe.
Szintén élességben és színhibán látható nyoma.Eléggé sok érv szól ellene, én inkább egy megkímélt darabot vennék,
még ha drágább is.BEE
-
Cancer
senior tag
válasz
Flashback #1776 üzenetére
Én anno simát akartam venni, de aztán "hirtelen kellett" és egy chipes volt a leggyorsabban elérhető. Annyi, hogy f/2-esnek maszkolja az M42-es obikat, mér fényt (sem alul, sem fölül, hanem pontosan) és van AF visszajelzése. Igaz, azt hibásnak ítélem, mert frontfókuszos...
A 2nd gen chipes nem tudom milyen talán a programozhatóra értik. Nekem egyedül a fénymérés miatt éri meg a chip. Amúgy simát vennék.
-
válasz
Ha tényleg nem gombás belülről (bizonyos fényviszonyok között nem látszik rendesen), akkor az említett árért teljesen jó ez az objektív. A képen, amit először mutattál, azon ujjlenyomatos és a frontlencse szélén (körbe) látható valami sárgás elszíneződés. Ezért mondta johnjohn, hogy lehet gombás belül.
Sokan szeretik azt mondani, hogy nem szól bele a rajzolatba egy-egy kisebb karc. Beleszól, ez egyértelmű, de hogy milyen mértékben, az függ az érzékelő felbontásától, a karc mélységétől, a használt rekeszértéktől. Fényerős objektívet általában tág rekeszen szokták használni (hiszen ez az előnye), ilyenkor szerintem észrevehetetlen egy, a frontlencsén lévő kisebb felületi karc.
Mielőtt megveszed, mindenképpen próbáld ki! Készíts vele szűk és tág rekeszen is egy-egy képet, bokeh-s képet.Canon-os adapterekkel kapcsolatban nem tudok segíteni.
-
válasz
Up nekem!
Milyen EOS - M42 adapter érdemes rendelni az ebayről?
- Sima
- chippes
- 2nd gen chippes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest