- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tibiajax #11713 üzenetére
Ezt nem igazán értem.
Az én képeim nem alexpósak, nagyjából helyes vagy inkább kevésbé elrontott WB, kontrasztosak, de mégis a sötét és világos részeken sok a részlet, a repülők a nagyobb nagyításnak köszönhetően jóval nagyobbak, színesek és világosak. Valahogy több a részlet, meg élesebbnek látszik. Mivel ezzel az obival akartam lődözni, ezért csak olyan kompozíció jöhetett szóba, ami belefér ekvivalens 380mm-be. Így a pilóta is látszik a repülőbenPersze a csíkhúzás nem igazán fért bele, csak ha elég messzire ment, vagy ha még nem értek a Duna fölé virgázni. Szerintem jobban néznek ki mint a kicsi sötét repülők.
Aztán lehet igazad van, nem versenynek szántam a képeim, de akkor nemtom miben a d60/135-ös manuál által simán verve van. -
MrChris
nagyúr
válasz
Tibiajax #7341 üzenetére
Topik összefoglalóban van, hogy nikonra problémás az adapterezés. Meg egy korábbi hsz-em:
"A bázistáv a szenzor-objektívbajonett távolság, e szerint tervezik a rendszerek optikáját, ez a nikonnál 46.5mm, a többinél pár milivel kevesebb. Pl az m42-eseké 45.5mm vagyis egy m42-es obit 1mm-el beljebb kéne tolnod a vázba mint a bajonett és az adaptert még nem is számoltuk ami még kb 1mili. Mivel ezt elvileg nem teheted meg a végtelen pont marha közel kerül, pár méterre. Olyan mintha makro kihuzatot használtál volna.
Létezik a lencsés adapter ami megtoldja ezt az optikai távolságot, de eddig jót nem olvastam róla, csak azt hogy mennyire rontja a képminőséget.
Ha visszaolvasol sokat a fórumban akkor találhatsz néhány megoldást aszem helios 44-2re meg néhány szovjet obit kiadtak nikon f bajonettre. Meg neten is találni némi infót ki hogy csinálja."
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest