Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe9
tag
Szép estét.
Megosztanám az utóbbi napokban szerzett tapasztalataimat manuális obik vs Nikon 1 S1 témakörben.
Kezdem az adapterrel, én ilyet vettem: [link]
Kevesebb, mint három hét alatt ért ide, blendeperemes, szétszedhető, állítható a menetes része, ami azért jó, mert felülre tudom tekerni az obi számozását, látom, amit állítok. Illeszkedése viszonylag pontos.
Az obi: Face csoportban vettem egy kifogástalan állapotú Helios 44M 2/58 obit, korrekt áron (egyetlen apró gondja, hogy kissé dohányfüst szaga van, remélem, majd kiszellőzik).
Elég sokat olvasgattam, mielőtt nekikezdtem a manuálozásnak. Nem vagyok nagy fotós, de hobbiként kezdem megszeretni ezt a dolgot, és erre nagyba rásegített ez a Helios, ad egy olyan feeling-et, amit nem igazán tudok körülírni.
Én bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne ebbe belevágni, nem egy ördöngös dolog, rá lehet érezni az ízére. Az alapigazságok itt is igazak: nem szabad azonnali eredményt várni, próbálkozni kell, kint is, bent is, aztán előbb-utóbb rájön az ember, hogy mikor milyen beállításokkal érdemes lődözni. Arra hamar rájöttem, hogy kézből elég nehéz kitartani a gépet, állványom nem lévén, egy kis párnácskát csináltam a gép alá (zokni, rizzsel megtöltve, nem ér röhögni
Íme, négy kép, amiket készítettem (kérem a szakértőket, fenntartásokkal kezeljék, csupán bemutató céllal teszem közzé, tisztában vagyok a korlátaimmal):
FlickrKöszönet jár Vyndree fórumtársnak az iránymutatásért, tanácsokért.

Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 250D gépek objektívvel, kiegészítőkkel. (2220 / 4250 / 5800 expoval)
- Eladó Sony 55-210mm f/4.5-6.3 E OSS
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 560 / 4200 expoval )
- Canon 5D Mark IV + 24-70mm f/2.8L II + 50mm f/1.8 II teljes szettváltás miatt 780 000 Ft
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 3800 / 6400 expoval)
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest