Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Olyan menő, hogy Google nélkül is elfogadnád
- Android szakmai topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amazonas
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Jellemzően a /var/log/journal alkönyvtár szokott megtelni.
sudo journalctl --vacuum-time=1d
Ezzel szoktam takarítani - ez 1 napra visszamenőleg minden journal-t kitöröl.
Az egyenlőségjel utáni időváltozót tetszés szerint írhatod át (lehet hetekben, de órákban is megadni), de méret szerint is szabályozhatod, pl.sudo journalctl --vacuum-size=100M- így csak a visszamenőleg legfrissebbeket tartja meg kb. 100 MB-nyi mennyiségben.
(Nagyobb rendszerváltoztatások után azért egy ideig érdemes megtartani azért a naplófile-okat, vagy ha valami nem jól működik.)
/etc/systemd/journald.conf file-ban lehet paraméterezni egyébként, hogy mennyire logoljon, bár én default-an hagytam ott mindent, mert egy esetleges gebasz esetén mégiscsak segítség lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PANASONIC Toughbook CF-53,i5-3340M,4GB RAM,500GB HDD,DVD,WIN10
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest