Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vilmoci

csendes tag

Tiszteletem!

Igaz hogy volt már szó traktorról, meg a Rábáról, de valami kimaradt.
    Mégpedig a Rába-Steiger előtti korszak...
    Mert volt ám azelőtt is mezőgépgyártás hazánkban, de én most a DUTRA traktorokról szeretnék megemlékezni. Arról a trakiról, amelyből ma is ( 34 évvel a gyár [ vöcsi ] felszámolása után ) dolgozgat pár db nemcsak a magyar földeken, de eljutott németországba, franciaországba, angliába, dániába, svédországba ( még DUTRA találkozót is rendeztek a svédek ) stb.
    Nos én erre is büszke vagyok :)
    Más : Duna-tengerjárók, korábban a monarchia haditengerészeténel szolgálatot teljesítő magyar gyárakban épített hajók ( és azok is amelyeket máshol építettek), később a MAHART tevékenysége, mely során a Föld miden kontinensének kikötőiben megfordultak magyar hajók és hírét vitték ennek a kis országnak.
    Megint más: Ha átsétálva vagy átvillamosozva a Petőfi-hídon, megpillantok egy ukrán zászló alatt hajózó kétcsavaros tolóhajót, akkor is eltölt a büszkeség, ugyanis az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy azok a hajók is itt Budapesten "látták meg a napvilágot".
    De egy MALÉV festésű 737-es is fontos szerepet tölt be, ugyanis messze földre elviszi a hírt: még MINDÍG létezik MAGYARORSZÁG!!!

maradok mély tisztelettel: vilmoci

Új hozzászólás Aktív témák