- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Trailblazer
veterán
Nem nanodroid, hanem nandroid, és félig-meddig megoldódni látszik.
Viszont crok-ot kérdezném: hardware-es evaltype van, attestation failed, mindezt úgy, hogy a magiskhidepropsconfigban kapott támogatott fingerprintet. Viszont ctsProfile nem oké. Lehet ezzel valamit kezdeni? Így szerintem a Google Pay nem nagyon fogja szeretni a telót...
-
crok
Topikgazda
Sok lett mar az off - de okay, ezeket termeszetesen tudom, ismerem.. nem a Vanced miatt linkeltem, irtam is (szerintem) csak frissebb buildnek tunt mint amiket hasznaltal es van emlitve par bug ami eleve a regi uninstallt es uj installt ajanl. Akkor majd latod mit hogy csinalsz.
-
crok
Topikgazda
Vanced-nél láttam hogy van mai MicroG update - esetleg egy próbát megérne..
-
crok
Topikgazda
Innentől egy kicsit jobb a helyzet azért, mert legalább már a basicintegrity-n átmegy, innentől már lehetne Magiskhideprops-al valami más eszközt spoof-olni + kdrag0n SafetyNet fix? Én mondjuk eleve szólnék a device maintainer-nek hogy valami nem egyenes a ROM-al, mivel hivatalos LOS így azért erre oda szoktak figyelni (kellene nekik..).
-
crok
Topikgazda
Végigfutottam a dolgokat és nem láttam hogy próbáltad volna de.. nem próbálnád ki úgy, hogy nem a LineageOS MicroG-t teszed fel (mert az majdnem két hónapos és abban egy csomó minden nincs benne még szerintem az elmúlt két hónap Google mókázásainak workaroundjai közül) hanem a hivatalos LineageOS Gingko-t (mert az nightly és tegnapi az utolsó build) és arra a MicroG-t mondjuk NanoDroid-al? Vagy ez is megvolt? (Gyorsan átolvasva amiket írtál csak a crDroid-ot látom meg a LOS MicroG-t).
-
crok
Topikgazda
Ez azért nem megy mert a SafetyNet-hez GMS kellene alapból. Az neked nincs csak MicroG é az is régen frissült a Google meg épp nemrég "keménykedett" - ez se Magisk-al se anélkül nem fog menni, amihez nézi a SafetyNet check-et az most épp "elavult":
MicroG:
Service Core (GmsCore) is a library app, providing the functionality required to run apps that use Google Play Services or Google Maps Android API (v2).
Amellett hogy a ROM-ban jól kell működnie a signature spoofing-nak (reméljük az okay) a GMS újraírásának a microG-ben követni kellene a Google vackait is (ahogy próbálja követni a Magisk is és a különböző "rejtést segítő" modulok) de se a GMSCore se a RemoteDroidGuard nem volt frissítve mostanában és hát pont szükség lenne rá. Itt van pár Issue és pull #24 #29 #30 és utoljára 6 napja volt merge de szerintem build nincs régen és most megint a Google jár előrébb és ez sose lesz fixen jó és tovább nehezíti a dolgot hogy akár egy pico OpenGApps helyett MicroG-t szeretnél használni. Menni fog csak gondolom megint várni kell majd míg kiötlenek valamit a "GMS újraírással". Ráadásul a felsoroltak közt vastagon vannak idejétmúlt dolgok, pl. busybox általában triggereli a root-ot figyelő appokat, a 2017/2018-as régi Universal SafetyNet Fix helyett most a kdrag0n féle fix van már, összefoglalóban írtam róla."Javaslatom lenne, ha lenne itt, egy aktív fejlesztő, aki hajlandó lenne karbantartani, egy : "Googlementes élet microG-vel, custom rommal, magiskkel" topicot, akkor jelezze" - hát' vágj bele
de a microG-nek van fejlesztője, nem tudom minek még fejlesztő. Ha baj van a MicroG-vel akkor GitHub-on nyiss rá issue-t.
"a custom romok használata esetén a safetynet check kikényszerítésére root jogosultságra lesz szükség mindenképpen a jövőben" - ehhez nem kell SEMMILYEN APPNAK!!! sem root jogot adni, a Magisk itt csak arra van használva hogy elrejtse hogy custom ROM-od van amihez bootloader-t kellett nyitni. Egyébként már kb. 1.5..2 éve ha custom ROM-ot akarsz SafetyNet check-el akkor a bootloader nyitottságát valahogy rejtened kell, ahhoz meg Magisk kell.
"de erre, sem a microg fejlesztői, sem a magiskesek, sem a többiek sincsenek még egyenlőre a toppon." - ahogy írtam, vágj bele akor
De, nagyon is topon vannak, azért érezd már hogy nem mindegy hogy egy techóriás ötleteit havi dollárezrekért megvalósító fejlesztők ellen gyak. hobbiprogramozók "harcolnak" a szabadidejükben.
A Magisk és a root-tól való görcsös félelmet se teljesen értem egyébként. Nem kell root jogot adni semminek és nem lesz root joga semminek..
Amugy miert nem LineageOS microG-t hasznalsz? Az karban van tartva, custom ROM es microG integralt.. [link]
-
crok
Topikgazda
Az Adaway megoldja ha kered ra, vagy eleve hasznald az Energized modult pl., de akar annak a hosts listajat is betoltheted az AdAwaybe. Eleg sok lehetoseg van [link] A nem Play-es Blokadaban pl. benne van az AdAway lista is, az Energized is.. es root se kell hozza (local VPNes). Ha gondolod olvasd at, gondold at.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest