- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iPhone topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
Android szakmai #42631 folyt. köv.:
"Smalival szerkesztve a system apk-t, majd magisk modullal felcsatolva simán megy a módosítás" -- Szerintem feleslegesen szivatod vagy szivatnád magad Exposed-al meg a sok leírttal, túlbonyolítod az egészet - én maradnék az Occam borotvája elvnél. Mivel amúgy is Pixel Experience-t használsz ami amúgy is custom ROM így próbálkozni próbálkozhatsz vele ha van időd és érdekel a mikéntje meg érdekel a téma de ha csak az eredmény kell szerintem teljesen felesleges az egész memóriában-runtime-módosítani-értékeket dolog egy FM app miatt, főleg ha a Magisk mellé bekerül a képbe az Xposed.. akkor végképp. Megérteném ha mondjuk egy gyári ROM gyári appját akarnád átverni de így.. minek..? Magisk modul, megkeresed hol van a gyári rádió app, a patkolt rádió app-ot beszúrod a gyári helyett és megvagyunk - legalapabb Magisk modul. Minden startnál lecseréli magic mount-al (bind-elve) az appot még mielőtt elindulna a rendszer és jó is vagy. Nem elég? Legrosszabb esetben ha az FM rádió app nem akart volna menni csak rendszerappként de az aláírásával gond lett volna.. akkor a modult úgy kellett volna megírni, hogy a gyári app-ot azt "törölje" (vagy ott van a debloater modul), a patkolt app-nak adsz másik package ID-t (csuklómunka) és úgy teteted be vele a privát rendszerapp-ok közé, plusz max. hozzá kell írni a permission xml-t. De ez egy FM rádió app, el nem tudom képzelni hogy olyan rendszerszintű jogosultság kellene neki ami miatt kellene külön permission xml - de ha mégis.. hát lemásolod a gyári app beállításait.
"viszont ez nyilván nem fog túlélni egy frissítést" -- ezt totál nem értem. Miért ne élne túl egy Magisk modul egy ROM frissítést, főleg eleve custom ROM-on? Jön a PE frissítés zip, TWRP-ben rátolod, a ROM-ban van addon.d támogatás így a Magisk -ha fent volt- szépen flash-eli saját magát a ZIP után egyből, magától. A modul tartalma meg nyilván megmarad, az amúgy is a /data/adb/ alatt lesz a modulok könyvtárában, ráadásul az FM rádió app az pont nem az az app ami minden frissítéssel kap változást, szinte soha az életben nem lesz benne változás úgyhogy azt is ötkilences valséggel' többé piszkálnod se kell, ha mégis akkor Smali, szétborítod, megpatkolod, kap a modul egy megnövelt verziószámot, mehet vissza a készülékre a modul zip és lehet betallózni Magisk-ban, feldobja, restart, profit - de szerintem erre -míg a készülék nálad van- nem lesz szükség egyáltalán, ez egy flash-and-forget project lesz imho.
Aztán a .*Xposed. Nem, a Magisk nem "képes" belenyúlni a memóriatartalomba, egyáltaáln nem arra való. A .*Xposed dolgok általában nem mennek át SafetyNet-en egyáltalán. De olvass tovább. Ott van a RiRu core. Lehet pakolni mellé az Xposed modulokat amiket nem hagytak magára (mint az eredeti Xposed-t) és kicsit továbbreszelték hogy menjen a Magisk modulos Xposed megoldásokkal meg van egy halom ami eleve már úgy lett megírva is hogy megy vele (lista a GitHub linkekben). De most mondom hogy Magisk mellett az Xposed-t IS elrejteni az művészet, Magisk topik összefoglalóban a gyorstalpalóban linkeltem / leírtam ugyan egy módszert (7-es) de az meglehetősen kacifántos és legutóbb pl. a VD Infos megfogta azt is (ha jól emlékszem) úgyhogy ha annak sikerült akkor az erős biztonságra törekvő appoknak is menni fog (nyílt a forrás..), pláne csak azért hogy egy custom ROM FM rádió alkalmazás ne kérjen 3.5 jack dugót a készülékbe hogy elinduljon.. Ott van a RiRu core, Riru, a Riru EdExposed framework és ja, használhatod az LSposed-t is. De ebben az esetben atombombával papucsállatkára, ha engem kérdezel. Egyébként miért lenne elhagyatott? Az Xposed-ot évekkel ezelőtt hagyta magára a fejlesztője, ezek pedig egyből átvették, max. pár hónappal ezelőttiek az utolsó GitHub módosítások (LSPosed pl. 4 nap..) és úgy nagyon mozgás sincs épp most Android főverzió téren, hiba meg nem nagyon van velük (ugye azt nem veszem most ide, hogy mennyire erőszaktevés egy erősen módosított Android (OneUI, MIUI, EMUI, etc..) ART kódját piszkálni, az ha megborul azért nem olyan egyszerű, mint egy Pixel Experience vagy bármelyik AOSP alapú ROM alatt..) szóval ez az elhagyatott dolog szerintem nagyon nem áll meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa Rally
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- VR topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- További aktív témák...
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Xiaomi 17 Ultra 16/512gb, Green, újszerű, 34 hónap gyári garanciával, Photography kit-el, eladó!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
crok