Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
slyking
csendes tag
nem kell parázni valamiben ugyis meghalunk!!

akkor ez legyen valami világjárvány
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
persze poént félre rakva elég durva hogy 1-2 hét alatt kishazánkat is elérte eme rettenet.
de még azé nem óriási a veszély ( remélem) -
N1
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azon kívül, hogy az életükre törnek, tényleg nem tudok az őket szidókról sok dolgot.
-
Lord Zero
addikt
mijalófaszról beszéltek itt?
az ebolát meg európa (gyarmatosító kényszerképzetének folytán) szabadította el afrikában, h a fekete kontinenst, ha már másképp nem, hát így döngölje a földbe
bár lehet, h az is amerikai volt, mert az ebola a hetvenes évek közepén öltött igazán járványjellegű rémformát, gondolom fordnak és/vagy carternek elege lett nixon és johnson vietnámi és kambodzsai hülyeségeiből, így belőtték afrikát, mint tuti sikert
persze, a kergemarhaság is amrikaji biofegyver volt, csak szarul sült el, mert a brit haverek földjén pusztított nemkicsit, így azt most lefújták, és kitalálták a madárflut
még jó, h ausztrália is haver, mert oda kicsit nehezebb lenne átpréselni a pándemiát, merthogy nincs az az ökör kaukázusi madár, aki odáig repülne, így kénytelenek lennének libatollpárnának álcázva megfertőzni a sok krokodil-dandeet
broáf
szerk. és hogy a picsába vontátok bele az izraelitákat a h5n1 témába?
elképesztő
[Szerkesztve] -
raczger
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
hát ezaz
ha van Isten, akkor már tehetne az amerikaiak, és a kiválasztott népe ellen valamit, ha a földön még akar maradni min. 5 milliárd ember! -
nRu3
addikt
Valahol olvastam egy hónapja egy ''összeesküvés elméletett'' mint hogy az amcsik terjesztik ezt a járványt hogy minden baromfi kipusztuljon europa ,afrika ,ázsia, mivel amerika földrajzi helyetének köszönhetöen védve van valamely modon,majd amerika szálitana mindenkinek baromfi húst a világban, hihetetlenek hangzik de az amcsik sok mocskos dologra képesek a saját gazdaságuk érdekében.

Megprobálom ezt a cikket megtalálni és belinkelni, vagy ha valaik találkozott vele megköszöném. -
raczger
őstag
ma reggel a tanárom hozzáért egy fecskéhez, szerintetek elkapta??

(a fecskék nem is hajlamosak az influenza elkapására)
azon röhögtem egy nagyot, amikor egomban 3 hattyút találtak és egyből influenzának hirdette ki a sajtó, mikozben valami a belükkel volt gond
sok hülye.....
nem lesz itt világméretű járvány, eddig 100 ember se halt bele a világon
nagyobb az esélye, hogy derült égből villám csap belém!
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
-
boszizsu
tag
Ráadásul ma hallottam, hogy a baromfitelepeken dolgozókat elkezdték beoltani, plusz az állatkerti MADARAKAT is, ez utóbbiakat pedig ingyér!!!
-
gabe_
őstag
Hali!
Nekem ezzel az egész háötenegy dologal már a t*köm tele van, a b*zi média miatt. Egyszerűen annyira pánikot keltően nyilatkozik a híradó, meg az egész sajtó, hogy az valami fantasztikus. A fél órás hírek alatt ha nem hangzik el vagy 500szor a ''vírus'' és a ''madárinfluenza'' szó, akkor egyszer sem...
Nem kéne ennyire riogatni a parasztokat, egyszerűen, ha normális hangnemben adnák elő az egész dolgot, akkor nem is lenne annyira ilyesztő. -
regent
aktív tag
Csak eszembe jutott:
Itt a laborban dolgozik egy srác, jó fej, kicsit lökött. Egyszer küldött normál postán egy anyagot valami külföldi laborba, és hogy ne legyen semmi baja ráírta jó nagy betüükkel angolul: Vigyázat vírus, óvatosan kezelendöö. Aztán nem értette miért nem érkezett meg a célba. -
boszizsu
tag
A toxoplazmózis tünetei olyasmik mint egy megfázásé. Hőemelkedés, köhögés stb. Az esetek 99%-ban az embernek fel sem tűnik, hogy ez most nem egy szimpla nátha, hanem egy jó kis toxoplazmózis. Mint már korábban említették, macskaürülék és nyers hús terjeszti. Aki már tartott macskát, az valszeg túl van a fertőzésen.
A terhes kismamákat szűrik ilyennel, mert az AKTÍV fertőzés veszélyezteti a magzatot. A terhesség első harmadában!!! Aki már túl van ezen (a fertőzésen vagy az első harmadon) annak kutya baja sem lehet és a babának sem.
Ergo: ha az ember lánya még nem tartott macskát, akkor ne a terhessége kezdetén kezdje el. -
Lord Zero
addikt
következő lépésként a bakteriális mutációt tartanám hírértékűnek
pl egy remek riporter megtudja, h a bacik különböző antibiotikumokkal szembeni rezisztenciája gyakorlatilag mutáció eredménye, másnap vezércikk: ''mutáns baktériumok a deák ferenc téren!!!'', vagy: ''még mindig szabadon garázdálkodnak a baciklónok!''
esetleg marsi anikónak vki megpróbálja elmagyarázni, mi az a bélflóra, mire főműsorban másnap: ''emberek milliói élnek baktériumokkal a seggükben!!!''
vhogy így -
N1
tag
Konkrétan mi bajod lehet ettől a toxoplasmától?
-
rlazol
veterán
válasz
Lord Zero
üzenetére
majd ez is mutálódik vagy vmi firkász nője elkapja és kész a világpánik.
Reszkessetek macskák!!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
most komolyan, volt a BSE, aztán a lépfene, a SARS, most a H5N1 a sláger. kiváncsi vagyok, mi lesz a következő.
Most már nem híradó az, amelyikben nincs legalább egy Rettenes Birodalmi Járvány... -
rlazol
veterán
válasz
Lord Zero
üzenetére
nyilván immunállapottól függ, alapesetben nem veszi észre senki ha elkapta, ha mégis feltűnik h vcalami nincs rendben, bekap valami csodaszert(algopyrin és tsa) és mivel másnapra elmúlik, ezért sose tudod meg, mikor volt toxoplasmád.
amúgy a T.gondii-n kívül van egyáltalán más faj? Nem emlékszem, szerintem nincs... de a mikrobi nem az erős oldalam. -
Lord Zero
addikt
''a toxoplasma kizárólag a magzatot veszélyezteti'' - a t. gondii-t te is elkaphatod, simán, az más kérdés, h túl is esel rajta, szintén simán, és nem veszélyeztet, max egy kis nyirokcsomóduzzanatod lesz (de ha hiv++++ lennél, vagy immunszupresszorokat szednél, talán másképp élnéd meg)
de legalább nem nagyon terjed emberről emberre (a magzati dolgot leszámítva)
szerk. ''komplett macskairtás'' - lol
[Szerkesztve] -
N1
tag
Tehát ez a toxoplasma olyan, mint a szervezetben előforduló sok más egyéb izé.
Jönnek, mennek, észre se vesszük, de ha macskaszart eszünk terhesség alatt kézzel, abból baj lehet. -
rlazol
veterán
egy egysejtű... emberben a toxoplasma kizárólag a magzatot veszélyezteti, őket is csak a terhesség egy adott periódusában és csak akkor, ha az az anya első találkozása a kórokozóval. Kizárólag macska terjeszti, kizárólag az ürülékével, kizárólag szájon át és csak a fertőzés után egy pár napos ciklusban. Amúgy 20éves a magyar nők több mint 70%-a már túl van rajta.
No para. -
WEBER
tag
valóban igazad van de én szerencsére nem igazán szárnyasok közt lakom ( nincs sok galab errefelé mondjuk mivel erdő mellett vagyok énekesmadarak azért vannak nagyszámmal ) szóval azért a veszély fennáll.
amúgy multkor eszembejutott valami.
Európai úniós vizsgálóbizottság felszólítja a gazdát hogy játszon többet disznóival mert nem jut ki nekik az előírt napi x perc.
a gazdától a válasz: hogy nem tud bemenni játszani a disznókkal mert a karantén miatt elzáták őt az állataitól és nem mehet be az ólba.
kicsit morbid tudom.
amúgy nem értem mért akarnak majd kiirtani annyi csirkét németóban ( szerintem ez is csak riasztgatás) elhiszem hogy hasonló elven gondolkoznaki mint erdőtűz esetén hogy az adott sávot leégetik és ott már nem terjed tovább a tűz, esetünkben a fertőzés mert nincs mit megfertőzzön.
mondjuk ilyen alapon sok mindent ki lehetne irtani.
összetöröm az összes tányért otthon hogy nehogy majd késöbb összetörjön.
[Szerkesztve] -
ragazzo
őstag
Gondolom most örülnek a vegetáriánusok meg a sertéstartók szövetsége.

-
nemcso
őstag
Én személy szerint csak saját nevelésü szárnyassal tömöm a bendőmet, de ha boltban kellene vennem (esetleg le kellene vágnunk minden baromfinkat, ami sajna a Velencei-tó mellett nem elképzelhetetlen, ha súlyosbodik a járvány), akkor én csak magyar terméket vennék a családnak, az biztos !
-
ragazzo
őstag
Azt ne felejtse el senki, hogy a HIV vírus is majmoktól származik.Meg gondolom az ebola is onnan szabadult ki valahonnan.Tehát reális lehet a veszélye az emberi mutációnak.
-
boszizsu
tag
válasz
Harrylles
üzenetére
Akik eddig meghaltak a madárinfluenzától, azok együtt éltek a madarakkal-> egy fedél alatt! Ráadásul a higiéniás szokások és főzési szokások sem olyanok mint nálunk. Nálunk kevés család van, ahol a hirtelen elhalálozott csirke fejével hagynák focizni a gyerekeket a szülők. Azon kívül mi több órán keresztül sütjük - főzzük a húsokat, nincs az a vírus vagy baci ami ennek ellenállna.
Nyugi. A csirkéket költöztesd vissza az ólba és nem lesz semmi bajod.
-
Harrylles
aktív tag
Igen, igazad van, csak ahogy mondtad, megpróbáltam felmérni, hogyan is kerülhetne veszélybe az ember, de elviekben valóban úgy van ahogy mondod.
Egyébként állítólag van a madárinfluenzának egy másik fajtája, úgynevezett ''mutánsa'' ami az emberre veszélyes. Nemtom..lehet ez már régóta van, én csak most tudtam meg. Nem akarok pánikot kelteni ezzel, csak leírtam.
-
nemcso
őstag
Elképzelni persze lehet, sőt az ember hajlamos is erre, hiszen megpróbálja előre felmérni a lehetőségeit, ha már nem csak a természetvédelmi területeken kellene összeszedni az elhullott madarakat, hanem közvetlen környezetében.
Az is igaz, hogy az emberi mentalitástól függően van aki határozottan gondolja, hogy ebből neki, az embernek nem lehet baja, és van aki rögtön rosszabbra, vagy a legrosszabbra gondol.
De azt a tény mindenképpen vegyük már figyelembe, hogy...
1. Eddíg sehol a világon nem fordult elő, hogy állati influenza humán vírussá mutálódott volna
2. A mi - európai - kultúránktól idegen az az ázsiai életforma, ahol az emberrel egy légtérben élnek szárnyasok
3. A higiéniás követelmények betartása mellett (az alap kézmosáson, mosakodáson, cipő, illetve ha kell ruhacserén túl), azt kiegészítve esetleges pót intézkedésekkel (pl. maszk hordása azoknál, akik szárnyasokkal dolgoznak) nem valószínű, hogy elkapja bárki a madárinfluenzát
4. A madárinfluenza elleni vakcina már most a rendelkezésünkre áll
5. A betegellátás pedíg -remélhetőleg- magasabb szinten áll, mint a halálos betegeket ''produkáló'' országokban
6. Ne úgy álljunk a témához, hogy ''jaj, itt a világvége, most aztán meghalunk''
7. Bízzunk azokban, akiknek feladata az ilyen állat- és népegészségügyi problémák megoldása -
Harrylles
aktív tag
Nemtom..én kicsit félek ettől az egésztől. Németországban állítólag rosszabb a helyzet, és tegnap felmerült az is, hogy elmarad a foci VB, de ma már azt mondták, hogy meg lesz tartva. Azért szerintem - attól függetlenül, hogy Magyarországon ember még elvileg nem kapta el, ha jól tudom - érdemes vigyázni. Lehet, hogy nem megy valaki madarak közé, de attól egy olyantól elkaphatja, aki jár madarak közé..Nem tudom...

-
ragazzo
őstag
Nem ijesztgetni akarok,de nekem lassan már unalmas a madárinfluenza.Sokkal inkább kellene foglalkozni a TBC-vel, vagy más betegséggel.Amíg nem terjed emberről-emberre a madárinfluenza, addig fölösleges parázni.Ha például elkapnék egy HCV-t vagy purulens meningitist, akkor jobban fosnék.
-
ragazzo
őstag
Ha már a fertőzéseknél vagyunk, akkor sokkal jobban kellene félni a himlőtől.Ugye aki 1977 vagy 75 után született, az már nem kap védőoltást ellene.Ha nincs igazam, majd kijavítanak.
-
N1
tag
válasz
boszizsu
üzenetére
Pontosan, ezért haragszom én is.
Miért kell pánikot kelteni, amikor minden másban sokkal többen halnak meg, akár naponta?
Hullanak a madarak, ez szörnyű, de megnézném azt a statisztikát, hogy hányan kaptak ezidőalatt áramütést azért, mert a fejükre esett egy mozdony. Kb. ugyanannyian. -
boszizsu
tag
A legkevésbé sem bagatelizálva a madárinflu veszélyeit, vagy a járványból adódó problémákat, tragédiákat, de azért megemlíteném, hogy valamely női magazin is megemlítette a ''járványt'', melyben Ázsiában legalább 70 ember meghalt. Törökországban meghalt maximum további 50.
Rémületes számok!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hatmilliárd emberből meghal legfeljebb 500 a madárinfluenza miatt...
Ezt hívják járványnak?
-
nemcso
őstag
Ma reggel a kocsiban a Kossuth-ot hallgattam 8 előtt, ahol egy idősebb prof.-fal beszélgettek, aki elmondta, hogy az 1975-ös hortobágyi madárinfluenza járványnál ők is a H5N1 vírustörzset mutatták ki.
És az alább belinkelt madárinfluenzás anyagban (#329) is az szerepel kutatók tollából, hogy jelen pillanatig egyetlen nagy influenzajárványt sem állati vírustőrzsek humánná válása okozta, hanem humán törzsek mutációja.
Az emberi szervezet (sajnos csak egy járványon való átesés után) képes emlékezni a megbetegítő virusra, és így antitestet termelni. Múltkor valamelyik ismeretterjesztő csatornán mutatták be, hogy az 1918-as influenzajárvány már nem okozna gondot, mivel a hatalmas járvány után úgy módosult a genetikai anyaga az emberiségnek (azt nem mondta, hogy minden kontinensen, vagy csak az érintetteken, köztük Európában), hogy jelen pillanatig emlékszik arra a vírustörzse és képes lenne antitesteket termelni.
Szóval bizakodjunk...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
meg ezt is - pdf file! [link]
-
nemcso
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi

-
Motion_Blur
félisten
[link]
Érdemes elolvasni
-
ragazzo
őstag
Ez a mostani influenza, ha valóban lesz, akkor sokkal gyorsabban fog terjedni mint gondolnánk.A károgásról meg annyit, hogy pont szakemberek beszélnek milliók haláláról.
-
nemcso
őstag
Persze, ezt én is értem és tudom (1918: spanyol nátha), de mutáció kialakulására nem csak most volt lehetőség, és ezt a lehetőséget (annak nem lekicsinylésével) nem kell minden nap százszor felemlegetni, mivel ezzel nem lehet sem megszüntetni, sem orvosolni. És azt se feledjük, hogy az európai és távol-keleti álattartás között azért vannak különbségek (például a tartási körülmények, higiéniás állapotok, szokások).
-
nemcso
őstag
Akkor végleg letettem a bütykös hattyú telepem felépítéséről.

De azért nagyon jó, hogy a média ilyen ''tárgyilagosan'' közli velünk nap mint nap, hogy cca. 3-4 éve alatt mintegy 120-130 ember halt meg madárinfluenzában. Csak semmi pánik(keltés) !
Mert végül is humán influenzában ''csak'' az előbbi érték több ezerszerese(?) hal meg évente világszerte. De ezt mindenki tudja, tehát nem szenzációértékü, tehát szót sem érdemel.
Ja, hogy a madárinfluenza nem újkeletű betegség a szárnyasoknál, és hogy hazánkban is volt már nem is egy ilyen járvány ?...ugyanmár, hol volt akkor még a TV2 és az RTLKlub, aki hitelesen, mértéktartóan tudta volna ezt közölni az emberekkel !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
rlazol
veterán
ami egyenlőre negatív.

minden hírfelverés ezzel kapcsolatban nálam pánikkeltésnek mínősül és büntetném. A híradóban előrébb szerepel az aznap Európában talált 3 madárhulla mint egy repülőgépkatasztrófa, ez rossz vicc. Legalább várjuk meg, amíg mutálódik az a szerencsétlen vírus. A sok barom így is állandóan be akarja magát oltani, persze a H5N1 ellen, mert ez hallják mindenütt... -
kymco
veterán
-
ragazzo
őstag
A nagymamám már vagy ötven éve foglalkozik csirkékkel, és érdekes neki soha semmi baja nem volt.Meg a csirkéknek sem.Pedig kint tartja a tyúkokat.
-
rlazol
veterán
-
WEBER
tag
majd igyekszünk

amúgy ez a népbutítás és a félelem illetve zürzavarkeltés egyik jó eszköze. Valami ami eltereli a figyelmet a fontos dolgokról. Ez a madárinfluenza.
amúgy mindenkinek ajánlom a kóla puska sültkrumpli címú dokumenetumfilmet abban találhattok hasonló elemeket csak ott a troorizmusra kivetítve tudom hogy teljesen más és látszólag semmi köze az egészhez de ha megnézitek lehet párhuzamot találni éppen a félelemkeltés témájábann.
én speciel jobban félek hogy rámesik egy billiárdasztal a fáról minthogy megfertőződöm ilyen vírussal. és szerintem nagyobb is a valószinűsége. -
regent
aktív tag
A barátnööm ezzel foglalkozik, éppen ma kérdeztem rá. Kis hezitálás után azt mondta, hogy ja, amit öök csinálnak azt lehet éppen tenyésztésnek is nevezni, persze senki nem hívja annak. Ugyanis az emberi náthavírussal végzik a kutatásokat, és ehhez szükség van a vírus DNS-ének kipraparálására. Ha van egy adott vírustörzs amit vizsgálni akarnak, azt ehhez elööbb el kell terjeszteni (tenyészteni) Ehhez vesznek egy baktériumtenyészetet, azt beoltják a vírussal, és a vírus szétterjed a sejtek között. Persze közben a bacik meghalnak, de egy megfertöözöt baci rengeteg új vírust termel a halála elöött (alatt). Aztán különbözöö technikákkal elkülönítik a vírusokat (az is lehet, hogy csak a vírus fehérjéket, nem magukat a vírusokat ''tisztán'') és ezeket vizsgálják. Szerintem ez tenyésztés, vagy nem? A folyamat elején kevés vírus van, többet akarnak, és a végére nagy tömegüü vírusuk lesz.
Láttam ma a városban egy döglött madarat, és náthás is vagyok, de a kettöö nem függ ösze. Remélem. -
rlazol
veterán
a mutáció létrejöttéhez nem kell feltétlenül jelen lenni egy emberi nfluentzának, de ''jó, ha ott van''...
a nagyüzemek itthon is, külföldön is zárt istállókban tartják az állatot, tehát ott nemigen kerül a közelükbe madárinfluenza vírus. Esetleg házi tartásban.
A vaddisznó egy másik kérdés, de az meg az emberi influenzával nem találkozik. Ennyi. -
pink75
aktív tag
marhaság az egész
megkerülte háromszor a Földet, mire ''ideért'' (mert hogy mindig is volt itt, akár a kergemarha meg a sertéspestis), és még ''csak'' az 500-at sem érte el a halottak száma...Ennyi minden évben meghal ebben, mert hát azért mégis 50%-os a halálozási arány...
De hogy valaki megfertőzödjön, ahhoz szinte már madárszart kell zabálni vagy szanaszét vagdosott testtel meghenteregni egy ebben elhullott dögben. Ahhoz, hogy mutáns változat jöjjön létre, ahhoz meg a vírusgazdának már be kellene előtte kapni valami hagyományos influenza darabot is, ha jól tudom. Esetleg a disznókban alakulhat ki új fajta a legkönnyebben, de amilyen sikeresen haza lett itthon ez a sertéstenyésztő, -tartó ágazat b.szva, na, attól sem remegek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti Formula Air Mesh G3 400W
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...fejezzük be, ne itt gyűjtögesd a hsz-eket! 
elképesztő
És teljesen igazad van...sajnos...

![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060223/Csibevicc1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
)