- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
cildren #27114 üzenetére
Pontosabban ilyen. Melos gepbe szerintem tokeletes, bar ha megtalalom a koltozesnel elcsomagolt 8800GTX-em akkor majd bedobom helyere, azon fullhigh-on megy az MW3.
Chal: Aha siman ment, annyi, hogy szokas szerint jott uj nvidia driver is, nem is ertem... ennek a franya msi-nek max-on megy a ventije bios alatt, es a gyari osx driverrel is... csak akkor jo ha felteszem a webdriver-t.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27111 üzenetére
Nem, az OS X alatt nem megy...
-
Smiley
addikt
Aha siman szedhetsz le belole, ugyanugy mint ha pendrive-ot csinalnal. Vagy latom van egy macbook pro-d, ugy is csinalhatod hogy veszel ilyen sata->usb atalakitot es usb-vel rakotod az adott disk-et a macbookra, es ott feltelepited ra pendrive-rol, majd ha vegeztel ratolod a bootloadert, es visszarakod a gepbe. Rengeteg megoldas letezik, mivel unix ennek kb tokmind1 hogyan kerul a disk-re mukodni fog.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26953 üzenetére
Akkor eleg ha minimal-ban elindul neki, felesleges szenvedni vele, net kell meg egy normalis smbios.plist... nvdisable aztan mehet is.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26869 üzenetére
Akkor egyszerubben... GraphicsEnabler=Yes
-
Smiley
addikt
En evekig toltam egy oreg sb live 5.1 digital-al, ennek azt mondom turheto hangja volt, aztan vettem egy sennheiser 598 hd-t es muszaj volt vennem egy maya pcie-s kartyat is melle, mert iszonyat hangja volt meg az sb-vel is.
Syd2012: Elivleg csak az inject kell neki, a pcirootuid pedig teljesen gepfuggo, nalam peldaul azert nem kell mert a sajat dsdt-be kijavitottam a hibas reszt.
-
Smiley
addikt
Hat hogy ez pontosan mit csinal az jo kerdes, 1300 sor bash script, csak gratulalni tudok annak az allatnak aki ezt igy megirta, igazabol az ilyen alc patch-re tobb megoldas van, ahogy a kodbol nekem lejon.
Lehet patchelni clover-en keresztul (KernelAndKextPatches), ez tulajdonkeppen megegyezik azzal mint ha bedobnal egy ilyen hdaenaber.kext-et ha jon ertem, ezen kivul lehet binarisan a driver-t, de ezt gondolom minden frissites tonkreteszi. Szerintem a legtisztabb a clover fele patch. -
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
Linux is ilyen, siman lehet cp -a masolni, Sot egyszer csinaltam mar olyat is az egyik fizikai server-en, live rendszer alatt gentoo-t telepitettem chroot-ban es kb kesz volt az egesz rendszer (nagyjabol 6-7 ora melo), mar csak a grub hianyzott es akkor lattam hogy elcsesztem a particios tablat raid-el egyutt, de nem is kicsit... fogtam rambol leszedtem 16gb-t bemasoltam oda mindent, szetkaptam a raid-et, ujraparticionaltam, ujra osszeraktam a raid-et, es visszamasoltam az egesz /-t a ram-bol, vissza a chroot-ba, grub-ot felraktam es ujrainditottam.
A windows meg egy vicc, egy vacak ahci driver miatt is ujra kell telepiteni. -
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
Megkerdeztem nektek, mar nem a conroe van a gepben hanem ez. Ennel az remlik hogy voodoo-val megy a hang, es kellett vmi kext a lan-hoz.
-
Smiley
addikt
válasz
CharlieDrop #26762 üzenetére
Intel wifi szinte biztosan nem fog menni, a tobbi igy ranezesre mukodhet, bar az ethernet-rol nincs semmi irva a lenovo oldalan.
-
Smiley
addikt
válasz
CharlieDrop #26760 üzenetére
Akkor tudod mirol beszelek...
Bar nalam az utolso es az utolso elotti szerias G4-es 15"-os PowerBook az etalon a mai napig, azok felelmetesen ossze vannak rakva...
-
Smiley
addikt
válasz
CharlieDrop #26757 üzenetére
Itt nincs olyan ami nem szivas...
Asztalin el lehet erni a full mac-es elmenyt, de ahogy mar regebben irtam, mezei pc-s laptop-on soha nem lesz meg az a feeling mint amit egy macbook pro tud nyujtani, legyen barmilyen szipi-szuper vas alatta...
-
Smiley
addikt
A fakesmc-t rossz helyre masoltad... A /System/Library/Extensions-be kell te pedig /Library/Extensions masoltad.
@tlac: A kernel logot vegigfutottam, nincs error, a DSMOS megvan, de csak strandlabdazik ugy hogy meg mindig a verbose mode latszik. Feltoltam mac alatt virtualbox-ba, ott meg siman megy...
-
Smiley
addikt
Linux alatt a virtualbox-ban mi a francot kell csinalni, hogy elinduljon ez a vacak? Nem talalok semmi normalis leirast.
-
Smiley
addikt
válasz
HollyBoni #26710 üzenetére
Lehet hogy kelleni fog egy dsdt... maceras sajat magadnak megcsinalni bill es eger nelkul, de nem lehetetlen.
Elso korben legyen a kov, letoltod ezt, es bamasolod ide: /EFI/CLOVER/ACPI/patched/
Amikor a clover bejon, kiszeded az osszes pipat, a DSDT fix-ek elol, csak a rootless=1 kext-dev-mode=1 -v kapcsolok legyenek az args-ban, es igy probald meg elinditani. -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26647 üzenetére
Ez igy ebben a formaban nem igaz! (Az en verziomban azert szamit mert mi darabokbol rakjuk ossze) Nem ismerjuk, hogy az unibeast hogyan patcheli a sajat clover-et, es hogy epiti fel a sajat telepitojet. Amugy meg odaig el sem jut, a kernel-t se tudja betolteni, szoval lovesem sincs.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26642 üzenetére
kicsit keso van...
Szerintem hulyeseg lenne valtani, a realtek-hez nem lesz nativ driver-ed. Nekem realtek kartyam van a ceges gepemben igaz ez baromi regi (p5qse2), de egy rakas szar, random csak 10mbit/s-em van felfele, ilyenkor uj kernel cache meg reboot, aztan 1-2 honapig megint jo. Pedig ez a driver a realtek oldalarol van... -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26640 üzenetére
Akkor keress egy olyan hangkartyat amihez van driver.
Ha nincs nagy igenyed, akkor egy mezei sblive 5.1 faszan megy a kxdriver-el stereo-ban.
Ha normalis AVR-re es hangfalakra akarod kotni (nem a genius, logitech es tarsai) akkor ugysem jelent gondot egy ilyen kartya. Hasznaltam 80eur-ert mar lehet kapni. Nekem ennek az elozo verzioja van, elotte evekig hasznaltam az sblive-ot, de az uj Sennheiser 598 fulesemhez baromi keves volt, mondjuk egy kozepkategorias yamaha vas is kellett hozza, de igy egyutt nagyon jo... -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26638 üzenetére
A lan a mostaniban megy rendesen?
-
Smiley
addikt
Ez az amit ezek szerint senkinek nem tiszta, le fogom ezt is irni az osszefoglaloban. Hackintosh-nal a lenyeg, hogy a rendszer magatol fusson stabilan, az teljesen lenyegtelen hogy nem megy a video hang lan es a tobbi. Ezek mind mellekes dolgok, ami fontos az indulas, leallitas, ujrainditas, es hogy panic nelkul fusson. Ha ez mar oke akkor lehet szenvedni a tobbivel.
Amugy 970-es nvidia-hoz nem kell semmi inject, nvdisable-vel inditod a telepites alatt, es az elso par inditasnal, aztan felrakod az nvidia oldalarol letoltott legfrisebb driver-t es az nvdisable-t lecsereled, nvda_drv=1-re.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26620 üzenetére
Pont ez a lenyege, hogy nem is kell hasznalni, nekem a windows-on csak a GTA V van felrakva es semmi mas, sot indulasnal bejon a start menu, es ki van dobva bazinagyban a GTA "csempeje". Szoval annyira hasznalom a windows-t hogy ebben a start menuben ranyomok a GTA-ra.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26616 üzenetére
Pffff. A GTA meg windows-on is huzos, nemhogy virtualizalva...
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26614 üzenetére
Milyen jatekrol van szo?
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26607 üzenetére
Ettol megis milyen teljesitmeny varsz?
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26605 üzenetére
VMware, de semmi ertelme jatekot futtatni, arra nativ windows-t kell hasznalni.
-
-
Smiley
addikt
válasz
lócitrom #26573 üzenetére
Akkor lehet hogy el vannak cseszve a fakesmc jogai... vissza a virtualis gepbe es ezt probald ki az usb-s telepiton aztan nezd meg hogy a boot soran szerepel-e valahol a FakeSMC
sudo chmod -R 775 /Volumes/Install\ OS\ X\ El\ Capitan/EFI/CLOVER/kexts/10.11/FakeSMC.kext
sudo chown -R root:wheel /Volumes/Install\ OS\ X\ El\ Capitan/EFI/CLOVER/kexts/10.11/FakeSMC.kext -
Smiley
addikt
válasz
lócitrom #26561 üzenetére
Ez mar jo, ehhez kelleni fog a NullCPUPowerManagement.kext Ezt be kell dobni a fakesmc.kext melle.
-
Smiley
addikt
Aha, 10.6-bol csak a server verziot, 10.7-tol az osszes desktop verziot lehet telepiten vmware ala, de csak mac-en... sot ez az uj fusion mar tud olyat is hogy a recovery-bol rakja ujra neked, szoval konkretan semmi nem kell hozza.
Hopp a link lemaradt.
Es itt van a virtualbox-os is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest