- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
válasz
r3dsnake #37289 üzenetére
azt meg lehet csinálni, hogy elrejtesz eszközöket a macos elől, viszont nem tudom, hogy ilyenkor a fogyasztással mi történik (szerintem nem 0 lesz)
de ha csak a fogyasztás optimalizálása a cél, nem biztos, hogy megéri foglalkozni vele
a modern kártyák, cpu-k nagyon szépen visszaveszik a teljesítményt, amikor nincs rá szükségvan fogyasztásmérőm és viszonylag komoly gépem van, de üresjáratban csak 35W körül eszik
Gigabyte Z490i AORUS ULTRA
Kingston FURY 2x8GB 2666MHz CL16 Beast
i5-10500
AMD 6900XT
Corsair SF750 Platinum táp
nvme-s ssd, 3,5-ös vinyó, sok venti
[link] -
tlac
Topikgazda
válasz
iater88 #37287 üzenetére
az eddig nem derült ki, hogy 2 ssd is van a 2 rendszerhez külön
ez magyarázat lehet arra, hogy miért találkoztál valami régebbi clover-rel, mivel lehet mindkettőn van 1-1 és az egyik régebbi indult el
remélhetőleg uefi módban vannak telepítve a rendszerek
csm meg legyen kikapcsolva a bios-bankönnyű megoldást nem tudok neked írni, valószínűleg mindkét rendszer megmenthető (kivéve ha hardverhibád is van), de a káoszt neked kellene rendbe tenni
ha van másik win-es géped, akkor az ssd ellenőrzéséhez vagy az ssd gyártójánál lehet hozzá programot találni vagy ott van még a hard disk sentinel
ha nincs és úgy sincs semmi fontos a win-es ssd-n, akkor húzd le a másikat és telepítsd rá újra a win-t az adatok megtartásával
-
tlac
Topikgazda
válasz
trialboj #37282 üzenetére
ez a topik azzal foglalkozik, hogy pc-re feltegyük macos-t, neked viszont valódi apple géped van, így ide tartoznak a kérdéseid inkább:
Apple asztali gépek -
tlac
Topikgazda
válasz
LaCeeN #37279 üzenetére
Valahogy mindig is szivesebben epitettem gepet uj alkatreszekbol de lehet mas lehetoseg nem is nagyon lesz.
azt érthető, biztonságosabb, meg tudod senki nem bénázott vele korábban
én úgy csináltam, hogy alaplapból új akciósat vettem, proci használt, de állítólag csak pár napot ment (meg nem K-s, így azt annyira tuningolni sem lehet)
ramot pedig szintén használt áron az apróról vettem, de látszott az érintkezőin is, hogy nem volt gépbe téve, plusz van rajta sok bolti garancia is
szóval lehet ezt ügyesen isAhogy olvastam, sokan a 12. gen-t is mukodesre birjak hibak nelkul, bar a DDR5 meg aranyarban van.
lehet ahhoz tenni ddr4-et is
de igp-re nem számíts, hogy működni fog valaha is
plusz nagyon más az architektúra az előző generációhoz képest, így pl. az E és P magok szintén nem fognak ideálisan együtt működni
ha már 12. gen, akkor inkább E mag nélkülit vennék -
tlac
Topikgazda
válasz
LaCeeN #37276 üzenetére
hasonló gépet cseréltem mostanában minimális ráfizetéssel egy 10. gen-es intelre
utóbbit a ventura támogatja teljesen (ez az utolsó intel)ha szeretnéd olcsón megúszni, akkor hardveraprón érdemes keresgélni használt, garis alkatrészeket
még egy 3 év szerintem van a hackintosh világban
itt meg tudod nézni, hogy kb. meddig volt támogatva 1-1 macos verzió
[link] -
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37273 üzenetére
jah, azt is írtam neked, hogy ne nagyon vedd figyelembe, amit a hackintool ajánl
usbinjectall én is szívtam már, amikor olyan smbios-t használtam, aminek pont nem volt benne a támogatása, ilyenkor nem csinált semmit
mappelni azt persze kell, azt csinálja nálam az usbports.kext
-
tlac
Topikgazda
válasz
jaroslav #37267 üzenetére
ha nem szándékosan veszed le a felbontást 1080p-ra, hanem csak a skálázást állítod át, úgy akkor 4k-ban fog megjelenni
hdr-rel nem tudom mi a helyzetez a topik egyébként azzal foglalkozik, hogy pc-re feltegyük macos-t, neked viszont valódi apple géped van, így ide tartozik a kérdésed inkább:
Apple asztali gépek -
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37264 üzenetére
Na király ! Végül az általad javasolt metódussal sikerült, két körben patcheltem. Először az USB2.0, majd az USB3.0 portokat, így működik az összes minden formában!
cool
Xhciunsupported.kext + USBinjectall.kext -re lesz szükség, amit hozzá kell adni az OC/kext mappához, illetve a config.plist-hez.
az Xhciunsupported az valószínűleg az adott platform-tól függ, hogy kell-e
Ha ez kész, kiexportáljuk a mappelést, amit az asztalon láthatunk. Ezek közül a fájlok közül az "SSDT-UIAC.aml"-re lesz szükségünk
az exportált kext-et szokták inkább ajánlani, hogy azt használjuk
-
tlac
Topikgazda
most, hogy olvasgattam a wifi-ről kiderült, hogy az új alaplapomon (gigabyte z490i) csak elméletedben lehet cserélni a wifi modult, azaz nagyjából másik ugyanolyanra
nem a szokványos foglalatja van, hanem cnvi
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37232 üzenetére
A MAIN antenna az wifi és bt, az AUX pedig csak wifi.
hmmm
hát ez érdekes, mintha használtam volna bt-t antenna nélkül is
úgy tudtam, hogy annak külön vande másnak is volt hasonló problémája
If you have pair/connection issue, make sure you connect your antenna "properly" -
-
tlac
Topikgazda
macOS Ventura minimális hardverkövetelmény:
iMac 2017 and later
Mac Pro 2019 and later
iMac Pro 2017
Mac Studio 2022
MacBook Air 2018 and later
Mac mini 2018 and later
MacBook Pro 2017 and later
MacBook 2017 and laternekem a haswell-es gépem kiesett, de számítottam is rá részben, ezért is raktam még össze egy intel 10. genes gépet, utolsó konfigot, amit még teljesen támogatott
-
tlac
Topikgazda
válasz
DIEGO15 #37164 üzenetére
ha a pendrive-on lévő telepítőt nem látja az opencore, akkor ott magával vagy a telepítővel van a probléma vagy valami usb-s beállítás még stimmel neki
itt ezeket még nézd megVan annak bevált módja, hogy csekkoljam a wifi whitelist-et?
jó kérdés, google-ön kívül nem tudok mást mondani, nem tudom, hogy dokumentálja-e rendesen a gyártó
Melyik az ajánlott mód egyébként a clover, vagy az opencore?
egy ideje áttértem opencore-ra, mérföldekkel jobb dokumentációja
-
-
tlac
Topikgazda
ez még hasznos lehet kezdőknek:
-
tlac
Topikgazda
jah igen, a monterey nem minden smbios-t támogat, mint amit korábban a big sur
ezt el is felejtettemmivel clover-ed van, megpróbálhatod ezt neki beadni a menüből:
-no_compat_check
meg elvileg az smbios is szerkeszthető
ha így sem nyer, akkor win alatt is lehet csatlakoztatni az efi-t, topikban is volt már róla szó úgy rémlik
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37060 üzenetére
én ezt az ingyenes stats nevűt használom, aktívan fejlesztik is
https://github.com/exelban/stats
telepíteni nem kell, csak behúznimacbook-on szó nélkül megy, hackintosh-on meg kellenek neki a virtualsmc szenzoros kextjei
-
-
tlac
Topikgazda
ezeket alaposan tanulmányozd át először
[link]
[link]
aztán a hackintool-lal viszonylag kényelmesen meg lehet szerkeszteni a configot hozzáhaswell desktop-nál ez a default beállítás:
ID: 0D220003, STOLEN: 32 MB, FBMEM: 19 MB, VRAM: 1536 MB, Flags: 0x00000402
TOTAL STOLEN: 52 MB, TOTAL CURSOR: 1 MB (1572864 bytes), MAX STOLEN: 116 MB, MAX OVERALL: 117 MB (123219968 bytes)
Camellia: CamelliaDisabled (0), Freq: 5273 Hz, FreqMax: 5273 Hz
Mobile: 0, PipeCount: 3, PortCount: 3, FBMemoryCount: 3
[1] busId: 0x05, pipe: 9, type: 0x00000400, flags: 0x00000087 - ConnectorDP
[2] busId: 0x04, pipe: 10, type: 0x00000400, flags: 0x00000087 - ConnectorDP
[3] busId: 0x06, pipe: 8, type: 0x00000400, flags: 0x00000011 - ConnectorDP3 DP-t definiál, és még az is lehet, hogy neked más busId-n lesz
de először csak a conntectorType-okat állítgasd, semmi mástha viszont 4K-s monitorod lenne, akkor a lefoglalható memóriát is meg kellene növelni
meg ha még hangot is akarsz átvinni DP/HDMI-n, az is extra szívás tud lenni -
tlac
Topikgazda
ha az egyik monitor működik rendesen, akkor nem ezt kellett volna csinálni
inkább azzal lehetett a gond, hogy rosszul van konfigolva a kimenet
pl. hdmi-nek hiszi a rendszer a dvi-tmelyik kimenet működött mielőtt még hozzányúltál volna?
a telepítő pendrive-ról bootolva működni kellene a rendszernek
egyébként meg sima fat32-es az efi partíció, az viszonylag könnyen szerkeszthető bármi alóljah és monterery is menne
-
tlac
Topikgazda
válasz
RaZroX #36905 üzenetére
én olcsóbban vettem egyet, bár macos alatt nem próbáltam még, de elvileg működne, mert úgy választottam, hogy támogatott legyen mindenhol (win, macos, linux)
az számít milyen chip van rajta, így legtöbb esetben jóval több dolog működik, mint ami az ilyen listákon fel van sorolva ([link])két usb wifi-s projektről tudok, így nem kell a gyári ősi driverekkel sem vacakolni
[link] [link]a routeres megoldás, amit még írtam bár lehet nem szép, de teljesen natívan működne a macos-szel együtt
apóról 5k környékén lehet találni openwrt kompatibilis routereket is, azokkal bármit megcsinálsz, de gyárilag is támogathatják ezt, utána kell nézni -
-
tlac
Topikgazda
válasz
digitibi #36770 üzenetére
csak macos lesz a gépen vagy van már más is?
ha esetleg van win is, azt nem ajánlom, hogy bcedit-tel hackeld át, hogy a clover/opencore induljon el helyette
jó kis gubancokat lehet vele okozni, amikor az alaplap meg a win is próbál egyszerre okos lenni, aztán elkezdenek beduplázódni az efi indítóbejegyzések -
tlac
Topikgazda
válasz
Smiley #36764 üzenetére
ne is mond, múltkorában kerestem linux kompatibilis usb-s wifi adaptert, szerintem legalább 10 estén át tartott
ha csak beírod a google, hogy best linux compatible wifi usb adapter, nem túl jó eredményeket kapsz
plusz a legnépszerűbb márkák az olcsó stick-jeikben folyamatosan cserélgetik a háttérben a chip-eket, egyszerűen nem lehet tudni, hogy mi lesz benne
végül a megoldást egy fejlesztő adta meg, aki ezekkel foglakozik: [link]
plusz ezt még ezzel az oldallal egészítettem ki, így meg lehet nézni, hogy melyikben mi van: [link]
aztán egy közepesen drága asus lett a nyertes: Asus USB-AC51 AC600
plug and play megy linux alatt is -
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #36741 üzenetére
lehet csak az alaplapon lehetne megtalálni a chipet hozzá
próbáltam megkeresni a gépet, de szerintem a típusát is elírtadmi volt az eredeti kérdés?
ha arra gondolsz hogyan lehetne megúszni a drága videokártya vásárlást, akkor csak az igp marad, esetleg újabb platformra váltasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hobby elektronika
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest