- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sp@rtan
senior tag
Transcript Offline - Buffer Pool Allocate (181000) failed - itt kb a képernyő fele szép zöld-rószaszín elmosost kockás lesu
...
jnl: disk0s4: journal replay done. - itt áll megfüstjelekkel nem kommunikált, de gyári hűtés van rajta, azon meg kell gányolni, hogy kicseréljem a ventit. na meg még van rá 2 év gari, és elég egyértelmű a hiba..
-
sp@rtan
senior tag
Hűtés meghalt, morog a venti, de nem forog.
Nem kell nekem QE/CI, annyi kell, hogy backupoljak pár fontos dolgot. QE/CI nélkül meg elvileg megy, csak nekem nem sikerül sehogyse bebootolnom. Ilyen van a BIOS-ban:
EFI CD/DVD Boot Option
-NON EFI
-EFI
-AutoAuto, Efi nem megy, most megpróbálom a non-efit.
-
sp@rtan
senior tag
Meghalt az 5770...
HD2000 ugye nem megy OS X-el, Windowszal menne, de azt meg nem tudom felrakni.. Hogy tudok felrakni egy wint? Akár formázom is, ha kell. -
sp@rtan
senior tag
válasz
belinea1971 #10763 üzenetére
ez még mindig warez...
-
sp@rtan
senior tag
10.7.1 update óta, rossz a hang. Mielőtt megszólalna, pattan egyet a hangszóró.
Ez mitől van? Kexteket már újra raktam.Windowsra akkor nincs más megoldás? -
-
sp@rtan
senior tag
Gigabyte azt állítja, hogy Hybrid EFI-s a lap, akkor miért nem tudok egy Windowst felrakni a GPT miatt?
-
sp@rtan
senior tag
Telepítenék windowst erre: " A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez GPT partícionálási stílus szerinti."
-
sp@rtan
senior tag
Akkor mivan, ha akkor is CMOS resetel a lap sleep után, miután felraktam azt a kextet )valami RTC
)?
-
sp@rtan
senior tag
válasz
barney992 #10535 üzenetére
ahci nélkül nem fog menni...
odessa: kiszedi a DSDT-d majd megpatcheli.
Más:
Bluetooth adapterből tud valaki mondani egy nagyon tutit, ami minimális mókolással (driver telepítés nélkülműkszik, leginkább a sleepből felkelés kéne, mert ez nem megy az occó kínai adapteremmel.
-
sp@rtan
senior tag
Na, sikerült haver gépét is végre belőni (H67M-PRO, HD5770, i5 2400), végig az volt a hiba, hogy GE=Yes...
Szóval, aki olyan hibával küzd, hogy bebootol a rendszer, de csak egy fehér képernyőt jára, az írja át Ge= No -ra, vagy törölje ki azt a két sort a com.apple.boot.plist/org.chameleon.nemtudommi.plist-ből.Egíedül a sleep nem megy DSDT hiányában, DSDT autopatcher leállt valami hibával...
-
sp@rtan
senior tag
Haver gépét (H67M PRO, HD5770) sikerült Lionra updatelni, felraktam az új Chimerát, mert csak azzal (vagyis ugyanaz verziószámú Chameleonnal) sikerült bebootolni az Installert. De nem tölt be normálisan a Lion. Háttérkép látszik, de a dock, statusbar, stb. nincs ott. Egyértelműen látszik (dashboardól pl.) hogy az egész asztal el van csúszva.
Mi lehet a hiba? Chimera helyett nyomjam rá a Chameleont? -
sp@rtan
senior tag
Amúgy az normális, hogy ha sleepel a gépet, akkor következő rendes indításkor nyom egy CMOS resetet?
-
sp@rtan
senior tag
Na még ezt kéne még megcsiáljam, hogy fel tudjam kelteni sleepből. Amúgy fura, mert egy gombnyomásra beindul a gép, majd a következő gomg nyomásra kapcsol be a monitor.
De ezt olvastam máshol is.
Itt az én BT adapterem System Preferencesből:Address: 00-15-83-3d-0a-57
Manufacturer: Cambridge Silicon Radio
Name: Balázs’s Mac Pro
Firmware Version: 3164
Bluetooth Power: On
Discoverable: No
Vendor ID: 0xa12
Product ID: 0x1
HCI Version: 3 (0x3)
HCI Revision: 3164 (0xc5c)
LMP Version: 3 (0x3)
LMP Subversion: 3164 (0xc5c)
Device Type (Major): Computer
Device Type (Complete): Mac Desktop
Composite Class Of Device: 3801348 (0x3a0104)
Device Class (Major): 1 (0x1)
Device Class (Minor): 1 (0x1)
Service Class: 464 (0x1d0)
Peer to Peer Supported: Noezzel is meg lehetne csinálni?
-
sp@rtan
senior tag
ko9, még van pár kérdésem.
Még nem raktam fel az iMac 12,1 sys defet. Ha felrakom, akkor ugye az semmilyen módon nem tudja elcseszni a gépet? Illetve, mivel lesz nekem jobb ha az van fent? -
sp@rtan
senior tag
Nekem felment a 2.1, azzal bootoltam, telepítettem Liont, majd Multibeast. Lehet régiek a kextek, de ez egyszerűen működik.
Köszönök szépen minden segítséget.
Azon gondolkozom, hogy rányomjam-e a 10.7.1-t, hátha elcseszem mégegyszer a gépet..
mod: még egy kextet kell felrakjak, mert narancssárgák a hdd ikonok, aztán teljesen megvagyok.
-
sp@rtan
senior tag
Gigabyte H67N-USB3 B3
BIOS: F5 -
sp@rtan
senior tag
UserDSDT
System Utilities
ALC8xxHDA
AppleHDA Rollback
Realtek network kextEnnyitől megy. Ma azért nem sikerült felrakjam, mert Time Machineból akartam visszahúzni s cuccokat, az meg lefagy, reset után meg nem bootol be a gép.
Ezt kb. eljátszottam ma négyszer, most megy fel megint, manuálisan pakolom vissza cuccokat..
-
sp@rtan
senior tag
-
sp@rtan
senior tag
Van ez a HDEF Gigabyte nevű app. Ezzel meg lehetne valahogy oldani, hogy működjön a hang? Az nem gáz ha nem Lnx2Mac realtek kextjét telepítem, hanem az eredeti Realteket?
-
sp@rtan
senior tag
ko9, amúgy nekem a Liont Chameleonnal kéne telepítsem (egy pendriveon minden), vagy egy pendriveon lévő Lion telepítő + HackBoot Lion-nel? Mert ez még mindig nem világos.
-
sp@rtan
senior tag
Ko9, nincs valami ötleted a problémámra? Vagy akármilyen telepítési ajánlatod, amivel végre megcsinálhatom működőre a gépet?
-
sp@rtan
senior tag
Btw, a kiherélt Lionön ment az 5770 GE=Yes nélkül is, de vissza akartam rakni a cuccokat TimeMachineból, ott lefagyott, azóta nem bootol be.
-
sp@rtan
senior tag
Na felraktam.
-DSDT most csinál valamit, sleepbe lemegy a gép, de felkelteni nem tudom, össze-vissza újraindul, stb. Amit még látok, hogy az About This Mac -> More Infonál Serial Numbernél most ez van: (null)
-Hang DSDT után nem volt, Multibeastből felraktam az ALC8xxHDA-t meg az AppleHDA Rollbacket, eddig így ment, most így se megy...
-Network még mindig nem megy Lnx2Mac telepítőjével, ugyancsak Multibeastből raktam fel az eredeti Realtek kextet.Kicsit csalódott vagyok, mert azt hittem, hogy lesz egy jól működő custoMacem, erre ugyanott vagyok mint az Asus lappal.
-
sp@rtan
senior tag
Tegnap este nekiálltam, de megint nem ment, szerintem a Tony féle DSDT úgy ahogy van szar, mert semmit nem csinál. Azt meg elfelejtettem, hogy a DSDT Patcher netről szedi le a cuccokat, úgyhogy nem lettem semmivel se előrébb..
Most megszerzem a DSDT-t, aztán csinálom ahogy írtad. Már csak egy dolgot nem értek. Hova kell a HackBoot Lion?
-
sp@rtan
senior tag
Na, ko9 leszek a kísérleti patkány, és megcsinálom a HackBootos módszert.
Eddigi kérdések amik felmerültek bennem:
-Tonymac által szerkesztett DSDT-t vagy a DSDT Autopatcher által készítetett használjam?
-Melyik System definitiont telepítsem?
-Ebben a guideban van egy ilyen, hogy "Power Management and restart fix use Chameleon RC5". Ezmiez?
-Plusz kext nekem csak a hálózat van, igaz? Azt meg csak lefuttatom Lnx2Mac telepítőjét.Ja meg a másik, most nézem, hogy a DSDT Autpatcher támogatja az Asus H67M Pro-t. Akkor ezt akár havernál is felrakhatom?
-
sp@rtan
senior tag
Akkor hogy csináljam meg a haveromnak?
Az a gáz, hogy procin kívül ugyanaz a gép, nekem úgy sikerült, de nála nem megy.
DSDT stimmel, de a Kakewalk is berakott magától az Extra folderbe egy DSDT-t, azt Multibeasttel felülírtam, szerintem ezért bugzik az egész. Kell egy normális install szerintem.
Na még egy kérdés: Ha a Kakewalkos módszer nem megy, akkor hogyan rakjak fel egy Liont magamnak?
Most találtam ezt, lesz még az új iBoot és esetleg te még tudsz valami Jolly Jokert.
Mod: Nekem van 5770!
-
sp@rtan
senior tag
1.: Igenis.
2.: Tonymacx86 DSDT gyűjteményéből van.
3.: Bluetoothos a billentyűzet, ezt semmilyen formában nem lehet használni BIOS-ban, Chameleonban? Az is elég lenne, ha be tudnám kapcsolni az USB-s nélkül, nem akarok se Chameleonban, se BIOSban turkálni.Most úgy megy, hogy Kakewalkkal telepítettem a Liont, de Multibeasttel raktam fel a kexteket (Lnx2Mac realtek kextje nem ment, úgyhogy az official realteket raktam fel) meg a DSDT-t, de ha tudsz valami megoldást a Kakewalkra, vagy ha kijön az új iBoot Lion támogatással, akkor újrarakom, mert most elég kesze-kusza az egész.
Mod: A másik problémámra nem tudsz megoldást?
Snow Leoról frissítenék Lionre, xMove-val, de amikor bebootolok az Installer partícióra nem jön elő a Lion menüje, csak a szürke csíkos háttérkép.
Sokat segítesz, köszönök szépen mindent.
-
sp@rtan
senior tag
Ilyen HIS-em van, de lehet eladó sorba kerül majd, mert nemsokára ITX házba költözik a cucc, oda meg kéne valami jobb hűtésű. De akkor majd figyelek, hogy milyet veszek.
Mod: Csak nálam halott a tonymacx86?
Mod #2: Hát szerintem működik minden, nagy ritkán csinál olyat, hogy bekapcsolásnál el van csúszva a kép meg villog, de egy restart megjavíta. GE=No-val nem próbáltam, lehet úgy is menne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- World of Tanks - MMO
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Filmvilág
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest