- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
Na akkor.
1.: Létrehozol 2 particiót. Egyik a telepitő (10GB elég neki), a másik ahova a Liont akarod rakni. Disk Utility megcsinálja, de csak óvatosan. Kiválasztod a vinyód - + jel, fenn 10GB
2.: Beszerzed a Lion GM-et. Saját forrás nem nyilatkozom
3.: Elvileg egy Install Mac OS X Lion.app lesz. Jobb klikk rá -- /Contents/SharedSupport, és mountolod a InstallESD.dmg-t. Ha nem találod, akkor keresned kell egy ShowAllFiles.app-ot, ami a rejtett fájlokat teszi láthatóvá. Google It.
4.: Nyiss egy Terminal-t:
open /Volumes/Mac\ OS\ X\ Install\ ESD/BaseSystem.dmg
5.: Vissza a Disk Utilitybe, a 10gigás particiónál fenn Restore -- Source-hoz a Mac OS X Base System-et behúzod balról, Destination-hoz a 10gigás particiót. Végül klikk a Restore gombra. Lesz egy párperc melója.
6.: Ha kész, akkor nyisd meg a visszaállitott particiót, menj a System/Installation-ba, és töröld a Packages aliast. Ha megvan csinálj egy Packages mappát.
7.: Vissza Terminal:
open /Volumes/Mac\ OS\ X\ Install\ ESD/Packages
Másold át az egész mappa tartalmát az előzőleg kreált Packages mappába.
8.: Ezt letöltöd, és telepited a telepitő-particióra.
9.: Restart - Telepit (nyelveknél a lista legalján van magyar!)
10.: Telepités után a /Extra mappád a SnowLeo alól ajánlott átmásolni! Sőt, ezt is lefuttatni, persze a configodnak megfelelő opciót kiválasztva.Ajánlott felrakni a legújabb Chimera-t a művelet előtt.
-
ko9
addikt
Én nemes egyszerűséggel szakitottam 2 10gigás particiót, egyikre felraktam a telepitőt (ez volt kicsit mókolós) majd a fennt lévő Chimera-val rábootoltam a telepitős particióra, és a másik 10gigásra felraktam. Pendrive se kellett.
Ha van fenn Maced akkor leirom mi merre. -
ko9
addikt
válasz
PlanetDada #7766 üzenetére
TonyMac?
-
ko9
addikt
válasz
PlanetDada #7749 üzenetére
Retail van fenn, vagy valamilyen herélt verzió? [Combo Update]-et próbáltál leszedni és felrakni? Milyen hibát dob?
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #7736 üzenetére
Ugyanezt találtam én is. Attól meg hogy elbabrálod nefossá
Van ugye ez a CrashFree BIOS 3 a lapodon, mielőtt frissíted a géped, csinálj egy ennek megfelelő pendriveot, és ha nem indul, egyszerűen csak belenyomod az arcába, visszarakja magának a penről a dolgot, és Brékesség.
-
ko9
addikt
Biztos nem lesz hetekig, addig nekem se lenne türelmem vele szívni, ilyen körülmények között. Nekem volt annyi előnyöm, hogy laptopon van, azt meg nem kell ugye így szétszedni.
Szerintem még ma próbálkozunk vele valamit, hátha sikerülne. Esetleg "egyeztetünk" egy időpontot, amikor te is ráérsz, és akkor ittleszek a fórumon, a haladás érdekében -
ko9
addikt
válasz
Exelsior #7650 üzenetére
Ez esetben a következő a dolgod:
Rámész a Mac partíciójára, megkeresed a gyökérben a mach_kernel nevű fájlt, átnevezed mach_kernel.old-ra. Leszeded ezt, kicsomagolod, bemásolod a gyökérbe, és átnevezed mach_kernel-re. Restart, boot a Macbe. Ha minden jól megy, indulni fog.Máté94: Nem mindig a reinstall a megoldás, mellesleg írták, hogy a Tonymac fórumba kitárgyalt Kexteket próbállták.
-
ko9
addikt
Én is néznék House-t csak láttam már minden részt
Paragonnak HFS cuccait NE használj, hulladék mind. A Paragon a Partition Manager Server 9.0 óta nem csinált jó programot...
Hogyan klónoztál rá két képet a pendrivera? Nálam általában az egyik felülírja a másikat.
Szerintem mára hanyagold a témát, most szétnézek keresek egy-két indokot, és holnap csakazértis-módszerrel megoldjuk.Esetleg amit emlitettél (biztosan induló telepitő) olyat tudsz szerezni? Vagy mondtad, hogy van másik géped, azon se ismeri fel az iBoot a telepítőt? Mert ha ott igen, akkor az Ön gépében van a probléma.
-
ko9
addikt
Valahol olvastam, egy próbát megér, csak egy pendrive kell hozzá:
UltraISO-t inditsd el (Rendszergazdaként). Bootable - Write Disk Image. Kiválasztod a pendriveot, megkeresed az iBoot ISO-t, Write Method-nál kiválasztod az USB-HDD+-t.
Berakod a Mac Retail DVD-t (ilyen sok duplaDVD-d van?Én kettőt szúrtam el rá, utánna drágálltam, és más megoldást kerestem
), és Restart. BIOSban a Bootsorrendnél beállitod a Pendriveot elsőnek, ha minden jól megy bejön az iBoot, és látni fogja a DVD-t. Ha ez sem sikerül, és van 8GBos pendriveod, akkor rárakjuk az egész telepitőt pendrivera
-
ko9
addikt
Itt nem kell külön program, csak egy terminálparancs:
diskutil erasevolume HFS+ "ramdisk" `hdiutil attach -nomount ram://1165430`
Ezzel megcsinál egy 550MBos RAMDISK-et, amit ha leakarsz választani, akkor, jobb klikk -- Eject. Ja meg berakod ezt a parancsot az automatikus inditáshoz, és létrejön mindig rendszerinditáskor.
-
ko9
addikt
Lejárt az időlimit.
Szóval a Safari Cache-e a /Libary/Caches/Safari mappa. Kitörlöd ezt, csinálsz a RAMDiskben egy pl. Safari mappát, jobbklikk - Make Alias, és ezt bemásolod a /Libary/Caches/Safari mappába.
-
ko9
addikt
Huhh, ezt sose próbáltam, de viszont nagyonjó ötlet
Elsőre ezt találtam.
A Mac kicsit máshogy kezeli a fájlokat mint a Windows. Teszem azt, ha a Trashbe raksz egy fájlt, addig tudod használni, amíg ki nem törlöd onnan is. Nem tudom, ez tán a Soft/Symbolic Link, régen tanultam -
ko9
addikt
kernel panic lesz az eredménye -- ezt te is tudod milyen tág fogalom. Képet legalább
-x meg kb olyan mint Windóznál a csökkentett mód. Elég gyatra olyankor a teljesítmény, nálam pl a Safari folyamatosan fagyott, bármilyen oldalra mentem, amin lehet letölteni (kexts.com pl)
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
válasz
kenwood3 #7570 üzenetére
Háát ez érdekes... Ez eddig nekem se volt soha gond. Esetleg próbáld úgy, hogy jobb gomb a vinyód nevén, Partition - Kiválasztod az oszlopban a 100gigás particiót, alul "-" jel. Kérdéseket lenyomod, megvárlod mig letörli. Majd katt az üresre, jobb fent beállítod a Mac OS Extended (Journaled), alul "+" és Apply. Hátha.
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #7541 üzenetére
Mert eddig (!!!) az a helyzet, hogy a Lionnak nem a telepítőlemezéről kell bootolni (mivel eddig meg nem erősített hírek szerint ilyen nem is lesz neki), hanem ki kell szedni a DMG-jéből egy másik DMG-t, amit ki kell írni egy HFS+-ra formázott pendrivera, belerakni az alapcsomagokat, és a kexteket. Ezt csináld meg Windows alatt
Hogy nem lehet kiírni egy ISOban lévő DVD-képet??? ImgBurn, letölt, felrak, Lemezkép írása, tallóz, ír. Ennyi a bonyolult művelet, ha akarnám akkor se lehetne elrontani.
Bocsi ha megsértettelek, de ez kijött... -
ko9
addikt
Pontosan ugyanilyen okok miatt raktam fel a Macet. Final Cut Pro-nak párja nincs az egész világon
Csak most van pár rövid lejáratú projektem, és Adobe Premiere + After Affects-et használok, mert tanulni kell a FC-t.
Mindenesetre ne a Liont rakd fel, hanem a Snow Leot először, sokkal jobban jársz vele. Ráadásul mint fentebb irtam, Lion telepitéshez kell egy működő Mac. -
ko9
addikt
Ha a Snow Leot nem sikerül felrakni, akkor a Lion se fog menni, ráadásul eddigi megoldások GMhez vagy DPhez, mindegyik igényelt egy már működő Macet.
Esetleg végső megoldásként (amennyiben tényleg a lemez a probléma), egy iATKOS-t leszedsz (ezek ISO-ban vannak), felrakod (teljesen minimális telepítéssel -- segítünk), és onnan már Disk Utilityvel akár pendriveról is felrakhatod a Retailt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest