- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooney8
aktív tag
hmm... eddig nem is tudtam a speedstep-ről
az alc883 pedig a hangért felelős igaz? de az nem kex-től függ?szerk: amúgy én usb-ről netezek és ezt alapból felismerte a mac
csak netezni nem tudok, mert azt írja hogy nincs kapcsolat, de közbe a modem-en meg villog a jelző ami azt jelenti, hogy van kapcsolat... viszont a modemhez kapott cd-n írják, hogy mac-re is van "driver" (nem tudom itt is így hívják e
). betettem a cd-t, de nem találtam semmi értelemeset, volt egy file, arra rákattintottam, de arra meg azt írta, hogy kell hozzá a rosetta, de azt meg csak netről tudom leszedni...
mi is ez a rosetta?
-
madgie
titán
A Java-t közben megoldottam (Developer Account
), Extra mappa már adott, reboot után ugyanígy fagy. A Kext Util-t véletlenül pont én is kipróbáltam, nem segített, akkor kizárásos alapon ez a NullCPU próba marad, vagy más baja van. Mindegy, ma már nem kezdem elölről, főleg, mivel a vinyóról pakolt Lion mindig csak Safe Mode-ban indul el nálam.
-
madgie
titán
Bemásztam a gép mögé, a pendrive mindig be dugva egy alaplapi csatlakozóba. Így sem megy safe mode-ban.
Nem tudom, milyen mappa van, finderben alig lát valamit a cucc, beszarás
Hm, lemezkezelőnek hívják a disk utility-t, megvan. Csak azt a partíciót mountolta fel, ahol a Lion van, a többit kiszürkítve mutatja
-
madgie
titán
Végigmegy ezer oldal és amikor bejönne az asztal, akkor előtte bevillan egy kék képernyő, ahonnan már az asztalra dobna. Na itt kapok almát. Adtam neki -x parancsot, úgy elindult, de nem tudom folytatni a telepítést, mert semmit nem ismer fel (se hálózat, se pendrive).
Most másodszor indítottam el verbose-ban, vagy öt perce az alma logónál strandlabdázik a drága...
Ja, egyébként alapból natív felbontásban ment, ez tetszett
Lehet nem magyar nyelvre kellett volna állítani?
-
Clemi
veterán
Ezért kellett volna azt próbálni, amit írtam (GraphicsEnabler=Yes lett volna a lényeg, azt rakattam volna fel MultiBeast-tel, de az nVidia pack amit felraktál, az összekavarta a kettőt, ezért nem indult neked.), mert ha azzal indul, akkor adok egy EFI stringet, amivel megy teljes mértékben a videókártyád.
Na ma még egy picit
Semmi gáz, fél óra alatt áll a rendszerem, már gyűlik a tapasztalatom, úgyhogy már tényleg csak a hang, és a videokártya marad. Írd le akkor légyszi a módszert, hogy ha nekiállok itt legyen a kezemben a megoldás
A hangkártyám az Realtek ALC892
-
odessa32
tag
Na megint nekialltam. Leparticionàltam a vinyot 4 fele 2 mc.. Journaled 2 win fatra. Feltelepitettem a wint làtszolag jo de nem indul. S azota ez a kèp fogad, ilyet mèg nem làttam. Na ja iphonerol nem tudok kèpet küldeni. Szoval ezt irja. Reading ramdisk image: bt(0,0)/extra/preboot.dmg no ramdisk config...
Mounting: done -
odessa32
tag
Na megint nekialltam. Leparticionàltam a vinyot 4 fele 2 mc.. Journaled 2 win fatra. Feltelepitettem a wint làtszolag jo de nem indul. S azota ez a kèp fogad, ilyet mèg nem làttam. Na ja iphonerol nem tudok kèpet küldeni. Szoval ezt irja. Reading ramdisk image: bt(0,0)/extra/preboot.dmg no ramdisk config...
Mounting: done -
Clemi
veterán
Nos khmm a most gyártott boot képernyő is szétesik, ha entert nyomok mert választani akarok mi bootoljon be.
Viszont a Lion bekakázott sajna. Csak -x opcióval indul, normál módon nem töltődik be, csak egy üres asztalt kapok, ahol néha fel-fel villan a kurzor, és a fogaskerék egy darabig pörög néha, majd megáll.
Annyit csináltam pluszban, hogy rátoltam egy Nvidia driver pkg-t, amit el is fogadott, sőt -x módban vissza is jelzi a rendszer a kártya tipusát csak persze a képi megjelenítés ugyan 1680x1050 ami tökéletes, csak nagyon lassan mozdul minden képi effekt. -
madgie
titán
Nem raktam semmit a 10.6.6-ra, bár lehet most már a Lion update megkavarta. Adjak neki BridgeHelpert?
A táppal nem tudom, mi van, soha nem sípolt eddig, de most nincs is leterhelve, nincs még nálam a GTX 460, így olyan átlag 50 wattot eszik a gépem, miközben GTX 460-nal együtt ment sokáig sípolás vagy más üzemzavar nélkül. A táp egy Antec 380W.
-
madgie
titán
Fel van téve, a pendrive-ra. De rosszul írtam: pendriveról bootolva verbose módban oldalakon keresztül szorgosan írja kifelé, mi csinál, aztán amikor a processzor neve jön egyszerűen újraindul a gép. Egyébkent tiszta X-akta az egész, a frissen javított win7 is random újraindul, tök kiszámíthatatlanul. Ilyenkor mi van? Alaplapi nyűg? Vagy táp? Ez utóbbi gáz volna, nincs már rá gari
-
odessa32
tag
Akkor a forumon.
Azt hiszem ott rontottam el a telepitést, hogy 10.6.8 után de a multibest elött hagytam ujraindulni a gépet. Ha most ibootal ujra kezdem a telepitést leformázom a winyot az jo???
Én a softwer update- vel raktam fel a 10.6.8 at. Nem ugy kellene?? Meg ég azt szeretném kérdezni multibestben mit válasszak ki az én alaplapomhoz?? -
Clemi
veterán
Igen, a Lion /Extra/Extensions mappába, kell lennie ilyennek. Utánna Kext Utility-t lefuttatni ne felejtsd el!
Ez nem indul el Macen??Az a gáz, hogy már nem tudom elindítani a telepített rendszert. Mint írtam, csak egyszer indul el mindíg, ami az első ujraindítás, és a rendszer beállítása. Utána az autopatcher résznél nem tudok továbblépni, és igen direkt a MAC verziót próbáltam de nem indul el, az is Java-t keres. Bár lehet hogy rossz fájlnévre kattintok.
Ha a windows alatt akarom kicsomagolni egy könyvtárba a zip fájlt, akkor hibaüzenettel megáll
Egyébként nézz bele légyszi a csomagba, szerinted mit indítsak el, illetve melyik fájlra kattinsak, ha megnyitom a fájlt? Egyébként a WMVare-re telepített Lion-al meg sem tudom nyitni. -
Clemi
veterán
2 változata van a DSDT AutoPatchernek, egy .app-os Macre, és egy Javas Win/Linuxra. Mac-re a .app-osat használd.
Az a gáz, hogy ami lejön az egy zip fájl, és windows alól nem tudom kicsomagolni valamiért, hogy egy könyvtárban legyen. Amúgy ha a virtual OSX alól sikerül kicsomagolni, akkor melyik fájlt indítsam? Merthogy a telepített OS alatt bele tudtam nézni, de bármire kattintottam, akkor is kereste a Java-t
A .kext-et a telepített rendszer extra mappájába tegyem be?
-
Clemi
veterán
Amit linkeltél, az pendrivera telepíti az iBoot Bootloader egyik változatát. Nem nyúl a Win7hez.
Azt hogy nem látja, azt hogy érted? Be van dugva, csatlakoztatod Vmware-hez, és nem látja a rendszer?Akkor azt a pendrive-os iBOOT-ot megcsinálom.
Korrigálok, most lecseréltem a VMware playert a Workstation-ra, és abban már látom a a virtuális OSX alól a pendrive-ot
-
madgie
titán
-
F34R
nagyúr
én is használnám nehogy azt hidd de ameddig ilyen mókolással jár addig nekem felejtős
főleg hogy nem intel alapú rendszerre kínszenvedés felvarázsolni annyi időt + ba nem szeretnék ráfordítani ameddig elbaromkodok vele. ha mondjuk lenne olyan leírás ami mondjuk 100 emberből 90-nek bejön akkor nekiugranék utoljára midnekinél előjön egy egyedi probléma másodlagos gépem meg nincs hogy felszaladgáljak netre. -
Clemi
veterán
Most nézem Vmware-es vagy. Mi sem egyszerűbb, felrakod Vmware-re az OSX-et (iAntaresben ha jól emlékszem van hozzá kükön driver, de megnézem, addig ne keresd), és az alól rázúzod pendrivera a telepitőt. Kb 1óra alatt megvan a mű
Szia!
Nos hazaértem, és ha lehet segíthetnél, egy normális telepítőt összehozni nekem, hogy legyen végre OS X-emIgen van egy működő VMware vertiós 10.6.8-s Lion-om (most jön le a 10.7-es) de azzal szinte semmire nem megyek. Az anyagépen megosztott mappákat tudom tallózni, de sem a DVD íróval, sem az USB csatornával nem tudok fizikai kapcsolatba lépni.
Amúgy ez pontosan mire is jó? Nem szeretném elbarmolni a W7-es rendszerem.
-
madgie
titán
Nem megy így sem, kipróbáltam. Most azt csinálom, hogy feltelepítettem egy 10.6-ot, újraindítottam és a retail disk-ben klónozom egy másik partícióra a sima10.6-ot, majd arról a backupról bootolok be és az eredeti telepített helyére másolom rá a combo update-et. Ez persze jól hangzik, de nemtom, el fog-e indulni utána... majd elválik.
-
odessa32
tag
1: Applications/Utilities/Terminal
2: Beirod: diskutil list
3: Megjegyzed az azonositóját (IDENTIFIER) az Apple_HFS Snow Leopard meghajtónak.
Általában disk0s2.
4.: sudo -s -- beirod a jelszavad.
5: Szépen sorban beirogatod a következő sorokat, minden sor végén Enter
fdisk -u /dev/rdisk0
y
fdisk -e /dev/rdisk0
p
f 2
w
y
Konkrétan ezt nem értettem.
De már mindegy is.Valamit elronthattam a multibestel mert azota ujrainditás után double kp van.
Holnap ujjbol kezdem. -
madgie
titán
OK, repül fel az új rendszer kipróbáljuk
Szerk: fél perc billentyűzsonglőrködést megelőzendő: melyik gombon lesz a = jel?
Nekem magyar a billzet, akkor azon is ott leszvalahol
Printer kextek elől kivettem a pipát, majd külön megszerzem valahonnan a canon ip1800 kextjét, ha valami csoda folytán sikerülne a stabil os x-et összehozni
-
madgie
titán
-
Kommy
veterán
Valamit most nem értek ebben a ReadMe-ben első sor írja hogy másoljam át a két fájlt oké ezzel nincs is baj, majd jön a command rész ahol ugyan azt akarja megcsinálni.
sudo cp /location/layout885.xml /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/Resources/
sudu cp /location/Platforms.xml /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/Resources/
Ezt a kettőt megcsinálta finder-ben ^
Viszont ezt a hármat nem értem mivel nincs ilyen kext sehol :S
sudo cp -R /location/ALC885_889a.kext /System/Library/Extensions
sudo chown -R 0:0 /System/Library/Extensions/ALC885_889a.kext
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ALC885_889a.kextClear cache: (if not correct, please tell me.)
sudo rm -rf /System/Library/Caches/*Nekem ezek a dsdt meg ezek kicsit magasak jelenleg, de elvileg Snow leo alatt volt, először működött is rendesen aztán 10.6.8 ra frissítés után már nem megy a sleep.
(hülye helyesírás ellenőrző néhány szót átírt)
-
odessa32
tag
Ha feltelepitettem az osx et, a bios beállitásokkal (S3 only, AHCI,) indulni fog a win ha esetleg kellene???
Tegnap végre elindult a telepitö, ugy meglepödtem ki is léptem ittam egy sört gyorsan (ez volt az elsö az évben) Utánna mikor ujjbol nekiáltam elszállt a winyo. Hát vagy 5 éves most üritek egy particiot a 2 teráson. Nem gond ha a másik particion Win van??? Vagy várjam meg a jövö hetet akkor jön a másik 2 terás.
Bootloadernak cameleon vagy chimera??? -
madgie
titán
Azt nem tudom
Egyébként két egyterrás van a gépben (plusz egy SSD, amin a Win7 csücsül), pucolni kellett bőszen, hogy elférjen az egyiken az összes cucc (sok-sok videó és fotó van, így most rizikó is, mert csak egy vinyón lesznek, míg az OS X-szel szórakozom). Amúgy belépek a telepítőbe, megformázom GUID-ra, két partícióra, az egyikre feltolom a Snow Leo-t, a másikat majd Win alatt megformázhatom NTFS-re, vagy ütközni fog valamivel?
#7874: jó ötlet, köszi
még tíz perc a backup, de tuti lassan befutnak a lyányok is, így félbe kell hagynom névnapozás miatt
-
Clemi
veterán
Ezt a Hazaard boot-os lemezcserét még kipróbálom, erre még nem gondoltam, csak az a baj, hogy legkorábban holnap reggel 6 körül tudom kipróbálni, mivel ma reggel eljöttem melóba ami 24 órás.
Egyébként amit linkeltem módszert, ott találtam linket az Andy's boot lemezhez, amit kimondottan P8P67-es laphoz szegelt valaki, és az sem ismeri fel a retail lemezeim. Már ott tartok, hogy egyszerűen hibásak a lemezek, amiket egyébként a kalózöbölben találtam. Legtöbb megvan ISO és DMG formátumban is. A DMG-t a Transmac-el az ISO-t egy sima író programmal írtam ki. Hozzáteszem a Transmac éppen 4 lemezem tett tönkre, ami úgy sikerült neki, hogy elkezdte a dmg-t kitömöríteni valahová, majd megkezdte az írást, vagyis belekarcolt a lemezbe néhány csíkot, majd közölte, hogy a lemez nem üres.Ezt a VMware alól kiírást is szívesen kipróbálnám. Tegnap próbáltam egyébként a Transmac azt a funkcióját, hogy a pendrive formázása lemezképpel. A sima formázás még ment is, de a lemezképes formázásnál 4 óra alatt kb 20%-ig jutott a folyamatjelző, úgyhogy azt feladtam.
De ezt a VMware alóli telepítőlemez készítést holnap tényleg jó lenne kipróbálni.
-
Clemi
veterán
Szvsz herélt szar lemezről akarod felrakni, Retail telepitő NINCS 10.8.0-s kernellel és EvOReboot-tal... Amúgy meg ACPI okozza nálad a KP-t.
Köszi, hogy reagáltál a problémámra.
Tehát összefoglalva, ez alapján kezdtem hozzá a telepítésnek, pontosan követve a lépéseket, egy 10.6.3 Retail disk-et használva, amit mind ISO mind pedig DMG verzióban letöltöttem és kiírtam.
A gond nálam már ott kezdődik, hogy hiába nyomom az F5-öt soha semmilyen verziónál nem ismerte fel, hogy a meghajtóban telepítőlemez lenne. Ettől függetlenül az "enter után" elkezdődött a lemez beolvasása, de a telepítő képernyőig soha nem jutottam el, bármilyen paramétert is adtam meg az "enter" előtt, bár lehet hogy rosszul írtam be, és hatástalan volt. Konkrétan így nézett ki a beírásom: -cpus=1 busratio=33 PCIRootUID=1 (vagy még a -x is) -vEzután próbáltam ki a "herélt" verziót, ami konkrétan a 10.6.6i Hazard féle verzió volt. Ezzel korrekten eljutottam a telepítés végéig, csak éppen "panic" miatt képtelen a rendszer elindulni.
Igen sejtem, hogy az ACPI és a CPU nem tetszik a rendszernek, csak lövésem nincs hogyan tovább, mivel és milyen verzióval próbálkozzak, melyik bootloadert használjam (iBOOT és az AndyBoot között nálam eredményben nincs különbség)
Ezek szerint túlságosan új lenne a konfigom?
-
rooney8
aktív tag
a legutolsó megoldás mikor már minden kötél szakadt, akkor beteszed a laphoz kapott cd-t és azon van egy bios (amire először azt hittem, hogy a gyári bios, de helyette az a bizonyos 04xx). de pendrive-ról is működik, ha ráraksz egy bios-t onnan is kiszedi belőle. csak hát én logikusan arra gondoltam, hogy a gyári lemezen a gyári bios lesz, de hát nem
-
rooney8
aktív tag
most a p5kr 0605 és innen most se előre se hátra
amúgy most nézem és amit a crashfree rakott bios-t, az nem is a gyári volt... a gyári az 0803-volt ő pedig valami 04xx rakott fel... aztán megnéztem asus oldalán és a letöltések között nincs is a 0803 (csak vmi "p5k-vm"-nél találtam meg ezt a verziót)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest