- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
Norby86 #32307 üzenetére
Megnéztem a videót, én kimenetre tippelnék. Próbálj egy másik portot ami nem DVI.
Ha még úgy se, akkor lehet máshol van a probléma.
Esetleg kérhetsz segítséget hacklis fórumokon is mint az InsanelyMac vagy a tonymacx86, lehet valakinek már volt ilyen problémája és van rá config-ja -
kushwavez
senior tag
válasz
8nemesis8 #32308 üzenetére
Ha van saját updater-je akkor lehet azzal is. Előtte nem árt egy backup-ot csinálni a már meglévő működőről.
Én minden frissítés előtt lefrissítem a kext-eket is, hogy ne legyen utána semmi kernel panic, sosem árt szerintem, igazából abból veszed észre, hogy a rendszered nem éppen stabil, vagy épp el sem indul utána.
Ha elindul és működik akkor nem muszáj frissíteni őket, de szerintem nem árt. Minden macOS kijövetelével nem sokkal utána a kexteket is frissítik, hogy elkerüljék a kompatibilitási hibákat. -
kushwavez
senior tag
válasz
Norby86 #32305 üzenetére
igazából miután gondolkodtam, rájöttem, hogy nem tudod megcsinálni a patch-edid-es dolgot mivel nincsen kép.
Viszont a config-ban véletlenül elírtam a "Graphics/RadeonDeInit"-et. "RadeonDeInt"-et írtam, lemaradt egy "i"
-rad24 a config.plist "Arguments"-hez megy, de lehet boot közben is ha a Clover bejön, nyomsz egy "0"-t numerikuson és előjön a bootarg szekció, rögtön a legelső, nyomsz egy entert beírod a végére, hogy -rad24 és megint enter, majd bebootolsz
EmuVariableUefi-64.efi-t rakd be a drivers64UEFI mappába és nézzük úgy is -
kushwavez
senior tag
válasz
markyy18 #32257 üzenetére
Dual-boot Mac/Windows: post #32171
amit tudni kell róla, hogy csakis UEFI-n működik ez a dual-boot amit leírtam
u.i: az Nvidia MÉG nem csinált Mojave-ra driver-t, de ki fog adni. High Sierra alatt működik. Viszont valóban igaza van az előttem hozzászólónak, elég instabil még a Mojave, nekem az van fent most is, nem fogott meg, megy vissza a High Sierra
-
kushwavez
senior tag
az mindegy. Ha nem kell a rendszerhez, de betölti, nem fog változni semmi. de igen, más plistjében lehetnek olyan patchek amikre neked nincs szükséged, azokat ki lehet törölni, felesleges
Ha leírod, hogy mik vannak a gépedben és elküldöd a config.plist-ed akkor megnézhetem miket kell módosítani hátha tudok segíteni, nekem is Skylake-m van
bootolj be "-v" bootarg-al és nézd meg amikor perceket vársz éppen minél áll
-
kushwavez
senior tag
az "installálandó" kextek nem a plist-ben vannak. amik a gépedhez kellenek az a CLOVER/kexts/Other-be vannak. Pl ha Reatlek PCIe Ethernet karid van akkor RealtekRTL8111.kext, ha AMD kártyád akkor WhateverGreen.kext + Lilu.kext, ha NVIDIA akkor NvidiaGraphicsFixup.kext, AppleALC hanghoz, stb
a config.plist-ben van egy olyan szekció, hogy KextToPatches > azt jelenti, hogy a rendszerben lévő kextekben végez bináris foltozást, azaz módosítja, hogy működjön az adott valami a hackintosh-on Wifi+bluetooth, hang, vidikari, stb.
Behúzni behúzhatod, de ha teljesen más rendszere van, akkor felesleges mert nem fog működni.
érdemes proci alapján rákeresni, pl i5-6300HQ hackintosh, és tuti kidob egy pár fórumot ahol próbálkoztak vele, lehet lesz egy full működő config.plist, DSDT, ami igazából a siker kulcsa, onnan már csak a kextek maradnakDe úgy láttam, hogy neked már volt egy módszer amivel be tudtad hozni a telepítőt, nem?
Unibeast-el. Annak a config.plist-jét fel lehetne használni, mivel azzal működik.megjegyzés: használd mindenből a legfrissebbet
-
kushwavez
senior tag
Ha jól láttam, 1 slot-ot használsz.
írd be ezt a config.plist-be SMBIOS-on belül, Manufacturer után<key>Memory</key>
<dict>
<key>Channels</key>
<integer>1</integer>
<key>Modules</key>
<array>
<dict>
<key>Frequency</key>
<integer>2400</integer>
<key>Size</key>
<integer>16384</integer>
<key>Slot</key>
<integer>0</integer>
<key>Type</key>
<string>DDR4</string>
</dict>
</array>
<key>SlotCount</key>
<integer>1</integer>
</dict> -
kushwavez
senior tag
válasz
sad_Vamp #32211 üzenetére
Nekem az a tippem, hogy mivel a Windows legacy és a clover UEFI ezért nem tudja a Legacy-t bebootolni.
De olyat nekem is csinál egyébként az asztalim, hogy rohadt sok idő elteltével bootolja csak be a legacy windows-om. csak az a különbség, hogy az egész gép legacy, bios is. Sajna nincs rá tippem, hogy mi más lehet.Mojave-n nekem is van final cut, semi para vele. De megyek vissza szerintem HS 10.13.6-ra. 10.14 még működött, de ez az új frissítés elcseszte az alvó módom ami eddig kb sierra óta működött hiba nélkül, VGA & HDMI portom is oda lett. Még megpróbálok egy kext rollback-et, ha nem megy megy vissza a 10.13.6, vagy a 10.14
-
kushwavez
senior tag
válasz
sad_Vamp #32195 üzenetére
oh igen látom, elnézést.
Sajnos nem tudom mi okozza ezt a fagyást, néha nagyon sok várakozással tovább ugrik, néha nem
De ha az előtt jó volt, akkor lehet érdemes egy osx frissítést csinálni. tehát bootable USB-vel rátelepíteni a macos-t ugyanarra a partícióra, nem kell formázni így a fájljaid sem fognak eltűnni.a Windows-t pedig úgy tudod megnézni, hogy nyisd meg az msinfo32.exe-t és kiírja, hogy Legacy (MBR) vagy UEFI (GPT)
Ha legacy a Win akkor valszeg azért nem tudja bebootolni mert a Clover meg UEFI
-
-
kushwavez
senior tag
válasz
zsnorbi21 #32188 üzenetére
érdekes egyébként, hogy valakinek tényleg nem működik valakinek meg semmi macera nélkül megy. nekem en1 nem en0 és még csak nem is builtin wifivel használtam jódarabig, holott azt írja, hogy muszáj annak lennie, azt minden működött icloud messages app store stb kivéve a handoffot.
egyetlen egyszer nem működött, de egy megfelelő smbios választás helyrerakta -
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32186 üzenetére
nekem natívan jó volt
nem csináltam vele semmit -
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32184 üzenetére
nincs több tippem. :/ az nem baj hogy 2 rendszer van egy driveon
-
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32182 üzenetére
benne van az újban is, attól hogy nincs odaírva még benne van és lehet használni. de bootargshoz is lehet írni, hogy "NoCaches=Yes"
-
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32180 üzenetére
találtam egy ilyet:
"Q: The system starts loading but hangs at Still waiting for root device.A: Apart from the standard tip to turn on AHCI mode in BIOS, if it does not exist, find a matching kext for your IDE controller. Or you can try booting with the key NoCaches. Loading will be slowed down because the controller needs more time to be initialised.
This issue arises only when Clover and the OS are on different devices."
source: Clover FAQ -
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32178 üzenetére
hmm.
az biztos, hogy nem a vidikari okozza.
frissítsd a clover-t és az összes kextet és próbáld meg
nekem egyszer a clover miatt nem indult sierra után -
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32175 üzenetére
Ha USB 3.0-t használsz akkor tedd át 2.0-ba. Telepítésnél nem szereti a 3.0-t
+ lehetőségek: USBInjectAll.kext CLOVER/Kexts/Other-ben
npci=0x2000 bootflag -
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32172 üzenetére
bootolj "-v"-vel és nézd meg minél akad meg
-
kushwavez
senior tag
válasz
Norby86 #32165 üzenetére
csináltam erről régebben egy posztot és egy videót osxlatitude-ra, bár az angol: [link]
2 féle verzió működik: 1. Meglévő Windows mellé, 2. Tiszta telepítés (Egy meghajtón)A tiszta telepítést írom most:
1. Létrehozod a Mojave USB telepítőt
2. bebootolod a telepítőt és a Disk Utility-ben létrehozol 2 Partíciót (1 Mac-nek (APFS) 1 Win-nek (FAT32))
3. Telepíted a Mac-et, a Cloverrel majd késöbb kell foglalkozni
4. Bebootolod a Win telepítőt
5. Válaszd ki és formázd az előzőleg létrehozott FAT32 partíciót
6. Telepítsd
8. Ha vége a telepítésnek bootolj be a Mac-be
9. Mountold az EFI meghajtót (EFI mounter v3)
10. Másold át a működő CLOVER mappádat a rendszer EFI meghajtójába
11. Indítsd újra a géped, nem kell megijedni a CLOVER még nem fog elindulni, automatikusan a Win fog bejönni
12. nyisd meg a Parancssort adminisztrációs módban és írd be ezt:bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi
13. Ennyi. Indítsd újra a géped és ha minden jól megy akkor a Clover bejön, tudsz válogatni melyiket akarod, hogy elinduljon -
kushwavez
senior tag
válasz
sad_Vamp #32169 üzenetére
csinálj backup-ot a régi EFI-ről és frissítsd a CLOVER-t, majd a régi config.plist-ed tedd be az új clover-hez és írd át amiket kell, esetleg clover configuratorral vagy valami plisteditorral, kexteket ugyanúgy tedd át az újba, dsdt-t ssdt-t stb. én így frissítéskor az összes kextemet is le szoktam frissíteni, sosem árt
-
kushwavez
senior tag
válasz
Norby86 #32158 üzenetére
nem tudom lehet-e, de ha van a biosodban DVMT prealloc beállítás akkor ott próbáld a 32 és a 64-et is ha az előzők nem változtattak semmit, és töröld az IntelGraphicsDVMTFixup.kext-et (ha van a biosban DVMT beállítás, vagy ha nem működik) , a configodban meg keress egy olyan szekciót, hogy "#DualLink", alatta "<intiger> 0 </intiger>
a "#" jelet töröld ki és az intiger-t írd át 1-re (Windows alól Notepad++-al lehet szerkeszteni a config.plistet, Mac alatt TextMate/PlisteditPro) -
kushwavez
senior tag
válasz
Norby86 #32158 üzenetére
próbáld ezekkel: IntelGraphicsFixup.kext, IntelGraphicsDVMTFixup.kext, Config.plist
Így egyébként már fel lehet telepíteni, csak ugye ugyanilyen fog maradni a kép addig amíg nem lesz támogatott vidikari -
kushwavez
senior tag
válasz
Norby86 #32156 üzenetére
[config.plist] > ha nem, tedd hozzá ezt is (CLOVER/kexts/Other/): [NullCPUPowerManagement.kext]
Ha nem jó, töröld ki és majd nézek valamit holnap -
kushwavez
senior tag
-
kushwavez
senior tag
válasz
Norby86 #32147 üzenetére
Ne add fel. Én 1 éve csináltam meg a laptopomra, jó pár órába került, hogy sikerült elindítanom és a grafikát, hangot, netet, stb-t megcsinálnom. Azóta még mindig volt valami ami nem volt jó és pl a HDMI/VGA kimenetemet még csak most (1 hete) tudtam megcsinálni, hogy úgy működjön ahogy kell, most értem el azt a laptopommal, hogy MINDEN működik (kivéve a GTX 950M vidikarit mert az alapból egyáltalán nem támogatott)
Ezt félretéve itt van egy másik Clover mappa, ez már Mojave-ra frissített és egy másik config.plist van benne. Az Inject Intel-t kivettem, így elvileg grafikai gyorsítás nélkül elindul, aztán ha fel van téve lehet vele játszadozni, hátha valamelyik ig-platform-id működik a grafikáddal. Teszteld, és ha elindul a telepítő, tehát bejön a bootscreen de töltés közben kidob egy kernel paniccal, akkor próbáld lekapni a kernel panicot és küld el a képet. azokból jól lehet okosodni, igazából ha a bootscreenig eljutunk akkor onnan már csak pár lépés a telepítő elérése
Clover: [link]UEFI boot legyen bekapcsolva, CSM (ha van) be, secure boot kikapcsolva, SATA-AHCI mód be
Kérdésre válasz:
1.
Nos tudomásom szerint az Intel HD 2500 egyiken sem támogatott, a minimum az Intel HD 3000. De lehetséges, hogy valamelyik ig-platform-id-val sikerül életre kelteni.
2.
igen, a grafika tudja befolyásolni a bootolást is, de ha ki van kapcsolva akkor VESA módban bootol be, tehát grafika nélkül is lehetséges a bootolás. -
kushwavez
senior tag
válasz
Norby86 #32144 üzenetére
nos utána néztem, de az Intel HD 2500 Mojave alatt nem támogatott. Ha van külső videókártyád akkor azzal működni fog. Nekem pl az asztali gépemben nincs Intel HD grafika és csak külső vidikariról megy, egy AMD radeon r7 370-ről. ettől függetlenül itt egy config.plist (külső grafikához). bootolni be tudsz vele elvileg, de amíg nem lesz vidikarid addig nem lesz full grafika, laggolni fog. itt a CLOVER cseréld ki erre: [link]
-
kushwavez
senior tag
-
kushwavez
senior tag
válasz
Plasticbomb #32130 üzenetére
telepítő készítéshez PC alatt ez a legegyszerűbb: [link]
-
kushwavez
senior tag
válasz
Ron Swanson #32117 üzenetére
hungarianPro
-
-
kushwavez
senior tag
válasz
zsnorbi21 #32111 üzenetére
esetleg próbáld meg az én config.plist-emet.
a rendszerünk nem sokba különbözik
csak mielőtt kipróbálod, az ig-platform-id-t írd át a tiedre mert neked HD 520 van nekem meg 530, tedd be megint az AppleALC-t a kexts/others-be, töröld a voodohda-t (Ha jól emlékszem van 2 kext-je szóval arra figyelj, hogy a törlésnél mindkettő eltűnjön) és ha esetleg módosítottad az AppleHDA-t akkor a clean apple verziójút tedd vissza, és próbálj bebootolni vele: [link]Még egy utolsó próbát megér szerintem, reménykedem benne, hogy így jó lesz mert a rendszerünk majdnem azonos, az egy eltérés a proci és a HD Grafika, de a tied is Skylake és ALC 255.
Ha így sem jó, akkor tényleg nincs tippem. -
kushwavez
senior tag
válasz
zsnorbi21 #32109 üzenetére
elég érdekes..ugyanakkor nekem meg az asztalimon van így, hogy egyszerűen nincs hang és én sem tudok rájönni mi lehet a baja..
Viszont próbáld ki így végső esetben a VoodoHDA-t, azzal biztos, hogy menni fog. Asztalimon csak azzal tudtam hangot varázsolni a gépre, igazából minden port működik rajta hiba nélkül
-
kushwavez
senior tag
válasz
zsnorbi21 #32106 üzenetére
nekem is ALC 255 van
Clover-be Audio/Inject/3
AppleALC CLOVER/kexts/others-bekész is vagy
ha nem megy, ezeket add a config.plist-be kexttopatch-hez:
<dict>
<key>Comment</key>
<string>Zeroing 10ec0261 codec (patched by AppleHDA Patcher.app)</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
YQLsEA==
</data>
<key>InfoPlistPatch</key>
<false/>
<key>Name</key>
<string>AppleHDA</string>
<key>Replace</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>Zeroing 10ec0262 codec (patched by AppleHDA Patcher.app)</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
YgLsEA==
</data>
<false/>
<key>Name</key>
<key>Replace</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>Zeroing 10ec0885 codec (patched by AppleHDA Patcher.app)</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
hQjsEA==
</data>
<false/>
<key>Name</key>
<key>Replace</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>Patching 11d41984 with 10ec0255 codec (patched by AppleHDA Patcher.app)</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
hBnUEQ==
</data>
<false/>
<key>Name</key>
<key>Replace</key>
<data>
VQLsEA==
</data>
</dict> -
kushwavez
senior tag
válasz
moleculez #32098 üzenetére
Ha két külön eszköz, akkor egyszerűbb a dolog
Nem kell a Win-t újratenni, csak a másik eszközre telepítsd a macOS-t, majd ugyanannak az eszköznek az EFI-jére telepítsd a CLOVER-t
majd a gép indításakor a boot kiválasztásánál válaszd ki azt az eszközt amelyiket el szeretnéd indítani (Win vagy Mac) -
kushwavez
senior tag
válasz
moleculez #32090 üzenetére
nekem is dual-bootban van a Win 8.1 és a mac egy ssd drive-on. Pont tegnap vettem és pakoltam újra a dolgokat.
A trükk nem sok, ha clean installt csinálsz akkor a legegyszerűbb:
Ami feltétlen kell hozzá: UEFI mód
1. csináld meg a mac boot USB-d
2.Bootold be az USB-t\ lépj be a disk utility-be a mac telepítőben
3. hozz létre az adott drive-on 2 partíciót: 1. mac(APFS, HFS+), másik Windows-nak (FAT 32)
4. Telepítsd a mac-et az 1. partícióra
5. miután végzett, bootold a Win telepítőd, usb-ről vagy cd-ről mindegy, a lényeg, GPT (UEFI) telepítő legyen
6. Formázd a Win-nek létrehozott partíciót, telepítsd rá a Wint
7. Miután végzett bootold be megint a mac USB-vel a már feltelepített Mac-ed
8. Mountold a gép EFI-jét és az USB EFI-jét is (Szükséged lesz egy EFI mounter-re, én az EFI mounter v3-at használom, google-be egyből kiadja)
9. Másold át az USB EFI-jéből a CLOVER-t a gép EFI-jére (oda ahol van a Microsoft mappa is)
10. indítsd újra a gépet, kihúzhatod az USB-t is, a gép automatikusan Windows-al fog indulni
11.Hogy Clover legyen az alapértelmezett loader, nyisd meg a cmd-t admin módban és írd be ezt:bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi
12. ENTER és indítsd újra a géped, látni fogod, hogy most már a CLOVER fog bejönni, és tudsz választani a 2 OS között.Sokféle videót/variációt találtam ezekről régebben, de egyik sem volt valami érhető/sok felesleges dolgot csináltak benne. Ez a legegyszerűbb módja a dual-bootnak.
-
kushwavez
senior tag
válasz
whited #32071 üzenetére
UEFI - AHCI, Támogatott Intel HD Grafika:
ig-platform-id-k
Ivy Bridge:[ 1] : 0x01660000 - Ivy Bridge Mobile GT2
[ 2] : 0x01620006 - Ivy Bridge GT2
[ 3] : 0x01620007 - Ivy Bridge GT2
[ 4] : 0x01620005 - Ivy Bridge GT2
[ 5] : 0x01660001 - Ivy Bridge Mobile GT2
[ 6] : 0x01660002 - Ivy Bridge Mobile GT2
[ 7] : 0x01660008 - Ivy Bridge Mobile GT2
[ 8] : 0x01660009 - Ivy Bridge Mobile GT2
[ 9] : 0x01660003 - Ivy Bridge Mobile GT2
[10] : 0x01660004 - Ivy Bridge Mobile GT2
[11] : 0x0166000a - Ivy Bridge Mobile GT2
[12] : 0x0166000b - Ivy Bridge Mobile GT2Haswell:
[ 1] : 0x0c060000 - Haswell SDV Mobile GT1
[ 2] : 0x0c160000 - Haswell SDV Mobile GT2
[ 3] : 0x0c260000 - Haswell SDV Mobile GT3
[ 4] : 0x04060000 - Haswell Mobile GT1
[ 5] : 0x04160000 - Haswell Mobile GT2
[ 6] : 0x04260000 - Haswell Mobile GT3
[ 7] : 0x0d260000 - Haswell CRW Mobile GT3
[ 8] : 0x0a160000 - Haswell ULT Mobile GT2
[ 9] : 0x0a260000 - Haswell ULT Mobile GT3
[10] : 0x0a260005 - Haswell ULT Mobile GT3
[11] : 0x0a260006 - Haswell ULT Mobile GT3
[12] : 0x0a2e0008 - Haswell ULT E GT3
[13] : 0x0a16000c - Haswell ULT Mobile GT2
[14] : 0x0d260007 - Haswell CRW Mobile GT3
[15] : 0x0d220003 - Haswell CRW GT3
[16] : 0x0a2e000a - Haswell ULT E GT3
[17] : 0x0a26000a - Haswell ULT Mobile GT3
[18] : 0x0a2e000d - Haswell ULT E GT3
[19] : 0x0a26000d - Haswell ULT Mobile GT3
[20] : 0x04120004 - Haswell GT2
[21] : 0x0412000b - Haswell GT2
[22] : 0x0d260009 - Haswell CRW Mobile GT3Broadwell:
[ 1] : 0x16060000 – Broadwell GT1
[ 2] : 0x160e0000 – Broadwell GT1
[ 3] : 0x16160000 – Broadwell GT2
[ 4] : 0x161e0000 – Broadwell GT2 (MacBook)
[ 5] : 0x16260000 – Broadwell GT3 (MacBook Air)
[ 6] : 0x162b0000 – Broadwell GT3 (MacBook Pro)
[ 7] : 0x16220000 – Broadwell GT3
[ 8] : 0x160e0001 – Broadwell GT1
[ 9] : 0x161e0001 – Broadwell GT2 (MacBook)
[10] : 0x16060002 – Broadwell GT1
[11] : 0x16160002 – Broadwell GT2
[12] : 0x16260002 – Broadwell GT3 (MacBook Air)
[13] : 0x16220002 – Broadwell GT3
[14] : 0x162b0002 – Broadwell GT3 (MacBook Pro)
[15] : 0x16120003 – Broadwell GT2
[16] : 0x162b0004 – Broadwell GT3 (MacBook Pro)
[17] : 0x16260004 – Broadwell GT3 (MacBook Air)
[18] : 0x16260005 – Broadwell GT3 (MacBook Air)
[19] : 0x16260006 – Broadwell GT3 (MacBook Air)Skylake:
[ 1] 0x191e0000 - Intel® HD Graphics 515..........(ULX GT2)
[ 2] 0x19160000 - Intel® HD Graphics 520..........(ULT GT2)
[ 3] 0x19260000 - Intel® Iris™ Graphics 550.......(ULT GT3)
[ 4] 0x191b0000 - Intel® HD Graphics 530..........(Halo GT2)
[ 5] 0x193b0000 - Intel® Iris™ Pro Graphics 580...(Halo GT4)
[ 6] 0x19120000 - Intel® HD Graphics 530..........(Desktop GT2)
[ 7] 0x19020001 - Intel® HD Graphics 510..........(Desktop GT1)
[ 8] 0x19170001 - Skylake Desktop.................(GT1.5)
[ 9] 0x19120001 - Intel® HD Graphics 530..........(Desktop GT2)
[10] 0x19320001 - Skylake Desktop.................(GT4)
[11] 0x19160002 - Intel® HD Graphics 520..........(ULT GT2)
[12] 0x19260002 - Intel® Iris™ Graphics 540.......(ULT GT3)
[13] 0x191e0003 - Intel® HD Graphics 515..........(ULX GT2)
[14] 0x19260004 - Intel® Iris™ Graphics 540.......(ULT GT3)
[15] 0x193b0005 - Intel® Iris™ Pro Graphics 580...(Halo GT4)
[16] 0x193b0006 - Intel® Iris™ Pro Graphics 580...(Halo GT4)
(Skylake: 7, 8, 10 nehéz működésre bírni v nem működik) -
kushwavez
senior tag
válasz
zsnorbi21 #32068 üzenetére
frissítés után a hang nekem is elment, ezért frissítenem kellett az AppleALC.kext-et a Clover/others-ben.
A layout-Id-m egyébként 3
működik minden, belső hangszórók, mikrofon, csatlakoztatott füles/mikrofon/hangszóró. egyedül a kombo jackes fülesem a rossz, de az windows alatt is bolond -
kushwavez
senior tag
válasz
zsnorbi21 #32061 üzenetére
Próbáld ugyanazzal a config-gal amit használtál HS alatt, csak friss kextekkel és Whatevergreennel
esetleg próbáld meg ezt az ig-platform-id-t: 0x19160002
azthiszem rehabman hd 520-as config-ja nem éppen jó
én hd 530-at szedtem le egyszer tőle de egyáltalán nem akart elindulni a gépem és mint kiderült asztali gépre van.
az apfs.efi-t én bennhagytam, nem lesz semmi probléma ha otthagyod, ugyanígy a hfs.efi is maradhat, nem okoz fennakadást -
kushwavez
senior tag
Egy kis update:
frissítettem az Acer Aspire V 15 V5-591G-55TU gépemet Mojave-ra minden működik rajta, stabil, nem találtam bugokat. Egyedül a meglévő kexteket és a Clovert kellett frissítenem, ugyanazzal a config.plist-el működik mint HS alatt.i5-6300HQ - Intel HD 530 - ig-platform-id 0x191b0000
8 GB DDR4
Dual-boot-ban Windows 8.1-elAmi működik:
HDMI & VGA kimenetek w/ QE/CI (HDMI hang nélkül)
BCM94352Z M.2 Wifi+BT combo handoff-al
Hang (belső, külső) - ALC 255
Ethernet
iCloud, Siri, Messages (natív)
USB 3.0 - Néha gondok merülnek fel (néha egyszerűen nem érzékeli a 3.0 eszközt, néha igen, 2.0-val mindig működik)
Touchpad SmartTouchpadDriver kext-el
Alvó módAmi nem működik:
Eredeti Wifi: Qualcomm QCNFA344A nem támogatott
NVIDIA GTX 950M - optimus
Kártyaolvasó
HDMI HangIgazán meg vagyok elégedve a gép teljesítményével Mac alatt, akksi idő sem rossz. csináltam cinebench-el egy kis tesztet Win és Mac alatt és nem sokkal, de jobb értékeket produkált Macen mint Windowson.
Ha valaki tudna segíteni a HDMI hang, USB 3.0 és a kártyaolvasó (bár sosem használom, szóval ez egyáltalán nem fontos) fixálásában, örömmel elfogadom a segítséget!
-
kushwavez
senior tag
válasz
Smiley #31583 üzenetére
[[Hackintosh] Dual-Boot High Sierra & Windows - when Windows already installed - no data waste - UEFI]
ha nem sikerül a telepítés és UEFI-s a gép akkor alternatívaként ezt is ki lehet próbálni. Jópárszor már telepítettem a gépet restore method-al -
kushwavez
senior tag
válasz
kicsiii #31555 üzenetére
Bootnál azért nem tudod használni, mert a Bluetooth chip-nek csatlakoznia kell az eszközhöz hogy működjön. Mielőtt betölt az OS, sajnos a Clover meg az UEFI, driverek nélkül nem tud vele mit kezdeni.
Viszont vannak vezetéknélküli billentyűzetek meg egerek amik egy usb receiverrel csatlakoznak a géphez, azok működnek bootnál is -
kushwavez
senior tag
válasz
peterattila #31537 üzenetére
USBInjectAll.kext, GenericUSBXHCI.kext-eket használod? ha nem, tedd be őket: EFI/CLOVER/kexts/Other
-
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #31530 üzenetére
Állítsd vissza a BIOS-t alaphelyzetbe, próbáld úgy. ha telepíteni akarod a Mac-et akkor AHCI_SATA enabled Biosba, és szerintem ennek a rendszernek Snow leopard jó lenne (iATKOS S3 version 2). pont van egy kis régi gépem Core 2-es procival és jól megy rajta a Snow leo.
meg figyelj arra a telepítő készítésénél, hogy LEGACY boot legyen, a linuxosnál is. UEFI-t nem fog bebootolni.
Snow Leohoz a "Chameleon RC4-AsereBLN-1.1.9" bootloadert ajánlom. -
kushwavez
senior tag
Korábban volt problémám a hardwaredecode-al High Sierra 10.13.3 alatt, alvás után nem működött a FaceTime HD videók, képek nem tölöttek be HD 530 Skylake-el
Sikerült megoldanom azzal, hogy ezt a 2 fixet a config.plist-be írtam:
hátha valaki erre téved akinek ugyanígy problémái vannak.HECI to IMEI
48454349
494d4549
EC0 to EC
4543305f
45435f5f -
kushwavez
senior tag
válasz
szuszinho #31490 üzenetére
Hmm. érdekes. Tudsz alkalmazást indítani Safe Mode-ban? Ha igen akkor valami efi mounter app-al próbáld meg. ha nem megy, akkor sajnos nem tudom. DE ha van windows-od dual-boot-ban akkor windows alatt is tudod szerkeszteni. Ehhez először is nyisd meg a cmd-t admin módban, majd:
diskutil
list vol
Itt lesz egy olyan ami 200 MB méretű és ha jól emlékszem "System" típusú.
Válaszd ki, például 1. akkorsel vol 1
majdlist part
(itt ugyanígy a 200 MB-st válaszd ki)sel part 1
És létrehozunk neki egy mount pontotassign letter=b
azaz B lesz a meghajtó jele
majd nyisd meg a total commander-t admin módban, válaszd ki a meghajtód és már tudod is szerkeszteni.
Miután végeztél és nem akarod látni a meghajtót csak írd be:remove letter=b
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Diablo IV
- Nyaralás topik
- Gamepad
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest