- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Kemény másfél óra település után, de fent van a Big Sur és egyelőre úgy fest minden működik.
Tényleg érezhetően gyorsabb lett a rendszersebesség Catalinához képest. Az sem volt lassú.. de ez valahogy olyan még azonnalibb.. vagy nem is tudom, hogy lehet ezt elmagyarázni. -
RaZroX
addikt
Hát. Most megy minden. Őszintén sokmindent nem értek ami az elmúlt 1 órában történt..
Mostmár a pendriveról is megy a boot bár nem ad képet a rendszer miután bebootolt..
Kicsit olyan mintha egyszerre minden elromlott volna de szerintem jobb ha elfogadom, hogy valamit csúnyán benéztem.
Szóval köszönöm a türelmet és a segítséget, már tölti a le a Big Surt.ui: az icloud fiókom kicsit nehezen értelmezi mi is történt, azt se tudja milyen eszközeim vannak.
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35842 üzenetére
Igazából most ott tartok, hogy PlistEDplus segítségével próbálom átmásolni a saját configomba a quirks részt
De a copy past nem működik..
Utólag kiderlt, hogy ha nem explorer++ból nyitom meg a plistet akkor be se tölti rendesen. Ezért nem láttam a quirks részt.
Na sikerült, nyomom a próba resit.
-
RaZroX
addikt
Közben Windows alól megnéztem, hiába volt újabb a clover sajnos nincs benne a quirks rész. Sőt amit letöltök a githubról latest 5128 verziót abban sincs benne.
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35835 üzenetére
Megcsináltam mindent, frissítettem a clovert és githubról letöltottem a kextjeimből a legújabbakt. Beállítottam az iMacPro 1,1-et majd restart.
Azóta csak a cloverig jutok. Bootolnék a lemezről amin van a rendszer és felete kép de világít a monitor és elalszik az egér meg a bill fénye is.
jó akkor betettem a bootflagek közé a “-x”-et, utána idáig jut majd ismét fekete kép.Van egy usb telepítőm amin az az efi van amit eddig használtam, azzal is ugyan ez/
-
RaZroX
addikt
Még annyi, hogy amikor felraktam a Catalinát akkor viktor001 segített minden apróságban mert lövésem nem volt hozzá és írta, hogy ne használjak egyszerre VirtualSMC-t és FakeSMC-t.
Ezt bevallom elfelejtettem akkor javítani és most amikor átnéztem a beszélgetést, hogy mit hogy kellett csinálni, gondoltam rendbe rakom. Viszont nekem drivers/uefi mappában nincsen se VirtualSmc.efi, se SMCHelper.efi.Szóval hagyjam így vagy csinálni kéne vele valamit mielőtt frissítek big sur-re ?
-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
Én idáig úgy tudtam, hogy 4.gen alatt nem megy fel a big sur mert régi a proci. Ezért kérdeztem, hogy van-e rá valami trükk, mivel AMD-re is fel lehet ügyeskedni a rendszereket.
De ezek szerint rosszul tudtam.Viszont nem szeretnék tiszta telepítést csinálni. Mi a frissítés menet Clover+Catalina rendszerről Big Sur-re váltásnál?
-
RaZroX
addikt
Hali!
Tudom, hogy natívan nem támogatott a 3rd gen intel Big Sur alatt, viszont van már rá valamiokosságmegoldás, hogy menjen rajta? Érdemes egyáltalán próbálkozni vele? -
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Először is boldog új évet kívánok mindenkinek!Egy korábbi problémámra azóta sem találtam megoldást, így gondoltam felhozom ismét, hátha azóta más is belefutott.
Gyakorlatilag annyi az egész, hogy az egér random arrébb "teleportál". Ez apróság de rohadt idegesítő.. ahogy észrevettem akkor csinálja, amikor valamin dolgozik a processzor a háttérben. Pl amikor bekapcsoltam a FileVaultot akkor gyakorlatilag 4 másodpercenként "skippelt" az egér. De akkor is tapasztalom, ha pl elindítok egy Photoshopot vagy hasonló nagyobb programot.
Egy USB-s Logitech G102 egeret használok, fel van telepítve a GHUB progi is hozzá.
Olvastam, hogy sok más embernek is van hasonló gondja, több helyen is a vga-ra hivatkoztak, bár nem értem mi köze lenne hozzá.Konfigom:
ga-h61m-s2pv
i5 3570
RX580 4GB
16GB ram
2db SSD + 2db HDDCatalina 10.15.7 + Clover
-
RaZroX
addikt
Közben azt találtam, hogy disk utilityből tudom elvileg unlockolni a partíciót, de megvárom az itteni tanácsot, nehogy elrontsak valamit mégjobban.
-
RaZroX
addikt
Hali! Ma bekapcsoltam a FileVault-ot, de azóta a Clover nem látja a rendszer partíciót
Mit tudok ezzel tenni?
Ui.: Catalina
-
-
RaZroX
addikt
Mikrofon erősséget valahogy lehet növelni? Hang beállításoknál maxra van húzva, de így is halkabb mint kéne, illetve mint Windows alatt.
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35365 üzenetére
Pont most csinált Magyarosi Csaba egy "tesztet" és kijött belőle, hogy az új M1-es Macbookok hamarabb tudnak végezni a renderrel, mert nem esik vissza a teljesítményük a melegedés miatt. Illetve nem 45-50%-ra merültek hanem csak 90%-ra!
Egy másfélmillás MacBookról beszélünk.. -
RaZroX
addikt
Volt már itt ez téma többször is. Sokak szerint még egy 5 év simán lehet a hackli témában, ami azért nem kevés. És igazából szerintem sincs ez kizárva.. bár az tényleg kérdés, hogy a developerek, hogy fognak hozzá állni így a dolgokhoz.
Úgy gondolom, hogy más lesz a kulcsa a dolognak. Elnézve az M1 képességeit.. ha én most akarnék egy MacOS rendszert és vásárlás előtt állnék, nagyon elgondolkodnék, hogy Mac Mini vagy hackli. (Persze csak ha szükség van a teljesítményre.) Hamarabb át fogja vinni az embereket az Silicon által nyújtott teljesítmény mint a kényszer szerintem.Én még addig tartom magam a hacklihoz, amíg elég ez a hardver, mivel én már zsákutcában vagyok eléggé a régi vas miatt. Már a Big Sur sem megy fel nekem, még egy 3770k beleférne a lapba a mostani 3570 helyett, és már ezen is érzem, hogy nem az igazi.. Sata3 sincs, kevés az usb portom, kevés a sata csatlakozóm is (4). Az RX580 szépen duruzsol de csak 4GB-os, ez már most is kevés szóval előbb utóbb költeni kell majd a gépre, de akkor már inkább újat kezdek, friss hardverrel. Akkor viszont nálam erős a gyanúja egy Mac Mininek és egy Ryzen gamer konfignak.
Bár nem ez lenne az első dolog amit elhalasztanak az IT világban. Mármint most a 2 éves csere ciklusra gondolok. Szóval ki tudja mi lesz még itt. No meg ha valaki más is elő áll a piacon valami b.szó arm procival akkor beindul a verseny, az meg felpörgeti az egészet. Izgalmas évek lesznek az biztos.
-
RaZroX
addikt
Azt mi okozhatja, hogy az egér néha "teleportál" ?
Eléggé random és nem annyira idegesítő mert viszonylag ritka de érezhető.
Illetve néhány hete vettem csak észre.Catalina 10.15.6
-
RaZroX
addikt
válasz
Senator #35178 üzenetére
Én se váltanék már át. 10.5 Leopard óta követem a MacOS-t (OS X-et), akkor még csak rövidebb időkre volt fent de rengeteget nyomkodtam, akkor is nagyon szerettem már. Most már teljesen elsődlegesen használom, csak arra van fent egy w10, hogy tudjak gamelni. Ha idővel eltűnik a hacklizás akkor be is fogok ruházni egy macbookra vagy egy mac mini-re.
-
RaZroX
addikt
válasz
Neil Watts #35168 üzenetére
Én abban reménykedem, hogy előrelépés lesz. Olyasmire gondolok, hogy a mostani árakért jobb teljesítményt adnak vagy esetleg olcsóbbak lesznek a kategóriák.
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35159 üzenetére
Áh dejó! Egyik este meg is csinálom ha lesz rá időm.
Ezt a grid beállítást ismerem, csak ha beállítom akkor bal oldalt hatalmas helyet hagy a képernyő széle és a hozzá legközelebb tett ikon között, így inkább levettem a spacing távolságot. De azért köszönöm a tippet.
Pofás ez a lemezkezelő. Az egyetlen amit sajnálok, hogy a "gombok eltűntek". -
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
válasz
Neil Watts #35150 üzenetére
-
RaZroX
addikt
A hacklizástól függetlenül, magáról a MacOS-ről lenne kérdésem, úgyhogy maradok is off-ban.
Bnőm megelégelte a Windowsos laptopját és szeretné kipróbálni a MacOS "világát".
Ezért szeretnék neki csinálni egy felhasználói fiókot a hacklin, hogy megnézze milyen, viszont MacOS alatt még sosem használtam több fiókot. Mennyire van kapcsolat több fiók között ? Osztoznak valamin, pl beállítások, appok.. bármi vagy mindenen fiókon külön kell mindent kezelni ? Be tud lépni a saját iCloud fiókjába és szinkronizálni mindent úgy, hogy az enyém érintetlen marad ? -
RaZroX
addikt
No, nekem lenne 1 kérdésem.
Szépen lehúztam az ssd-t amin a MacOS van, majd ezután egy 320-as HDD-re feltoltam egy Windows 10-et. Az megy is szépen. Most visszadugtam az SSD-t és Cloverben megjelent 2db Windows logós bootolási lehetőség:Ha ezekből bármelyiket bootolom akkor utána ez fogad:
Illetve MacOS alatt nem látom a Windows-os HDD-t sem, csak a "rendszer számára fenntartott" partíciót:
Mi lehet a probléma és mi a megoldás rá ?
-
RaZroX
addikt
válasz
tatomi92 #35065 üzenetére
Sapphire. Hát egyelőre még nem csináltam semmi olyat amin lehetne érezni, és csak egy 1080p monitor van rákötve. De majd tesztelgetem a napokban. Biztos erős lesz a különbség a GT740-hez képest. Ja annyi volt, hogy az accountsd 10 percig csutkán pörgette a procim miután betettem a kártyát
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35041 üzenetére
Ezt leszámítva nekem nincs gondom a Catalinával. Néha a fotók alkalmazás bénázik amikor kimásolnék az asztalra pár 4k videót amit iPhone-nal vettem fel, de amúgy mást nem tapasztaltam.
Sőt én idén Big Sur-re sem fogok váltani valszeg. Egyrészt mert 3. generációs intelem van, másrészt meg az a tapasztalatom, hogy a friss OS-ek az applnél mindig problémásak. No meg nekem nagyon nem tetszik az új ikonkészlet... Bár az utóbbi nem létfontosságú. -
RaZroX
addikt
viktor001
Neked mi lett a megoldás ? -
RaZroX
addikt
Már majdnem rákattintottam a frissítés gombra amikor eszembe jutott valami. Nekem nincs tartalék hacklim, ha ezt hazavágja egy update. Hogyan tudok a legjobb biztonsági mentést csinálni a rendszerről, amit könnyen vissza tudok állítani másik macOS nélkül ? Cloveres telepítőm az van, de csak internetes van most jelenleg.
-
RaZroX
addikt
Tehát a lényeg, hogy a Windows telepítése közben ne lássa semmi a macOS partíciókat.
Miután kész a telepítés, cloverből tudok akkor bootolni ami nekem tökéletes.
Viszont attól mennyire kell tartanom, hogy a Windows sérült partíciónak fogja felismerni a macOS partíciót és elkezdi "helyreállítani" ? Futottam már hasonlóba bele..
Illetve a kártya csere mennyire macerás a hacklit tekintve ? GT740-ről lesz a váltás, ha jól emlékszem csak nv inject meg whatevergreen-t kellett használni hozz, de lehet csak az utóbbi van.(#35018) viktor001
Én még nem próbáltam meg felrakni, majd vasárnap lesz rá időm. Ha tapasztalok valamit leírom ide. Bár nekem a 10.15.6 rohadt sokáig települt ha ez számít valamit. Vagy 3x újra indult közben a gép és fél órán keresztül néztem az logót. -
RaZroX
addikt
HA minden jól megy, jövőhónap végén meg lesz a vga upgrade rx580-ra. Ennek apropójából felkerül egy w10 egy HDD-re, hogy lehessen veretni a codot
Az lenne a kérdésem, hogy meglévő macOS mellé (ez ssd-n van), hogy tudok felrakni úgy egy W10-et egy HDD-ra, hogy a macOS-nek tutira nem lesz semmi baja ? -
RaZroX
addikt
A CleanMyMac mennyire ajánlott vírusvédelemre ? Nem vagyok egy vírus szakértő, de valami alapvető védelem azért csak kéne. Ez most fent van de csak a free.
Ha ez nem annyira ajánlott akkor mit érdemes helyette ? -
RaZroX
addikt
válasz
trialboj #35003 üzenetére
Windows alatt nem használtam gyakran Adobe programokat csak a PS-t. A premiere-t csak 1-2 kivétel esetével van értelme használni Macen, mert ott a Final Cut Pro ami kenterbe veri kb mindenben. Adobe AE-vel nem rég kezdtem el foglalkozni, de Windowsom nincs szóval nem tudok mihez hasonlítani.
Sokszor célszerűbb angol nyelven használni programokat, én pl a tutorialok miatt nem használok magyar photoshopot. Egyébként globálisan nézve is több sikerrel talál meg az ember mindent angolul google-ben, mint magyarul. Nyilván ha magyar témára keres rá akkor más a helyzet. Ugyanakkor nem tartom ezt annyira fontosnak, hogy ne használjam ezért a saját anyanyelvem virtuális környezetben. Én örülök neki, hogy van magyar opció, szeretem is ezt a nyelvet (többségében). Amikor szükséges akkor persze ott az angol nyelv. Attól, hogy manapság a fordítás abból áll, hogy menjen át google translaten azt lesz amilyen lesz, az a fordítók lustasága.
-
RaZroX
addikt
Catalina alatt meg tudom valahogy jeleníteni a vga hőmérsékletét ? (GT740)
-
RaZroX
addikt
válasz
st3v3np3t3r #34967 üzenetére
Na laptopban kicsit sem vagyok járatos, azt majd egy okosabb ember leírja neked
-
RaZroX
addikt
válasz
st3v3np3t3r #34965 üzenetére
Ahogy elnézem a 10.10 még megy vele, de ebben majd valaki szaki ad pontos infót, mert ezekkel a kompatibilitási dolgokkal annyira nem vagyok képben.
-
RaZroX
addikt
válasz
st3v3np3t3r #34963 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy milyen eredetű MacOS-t használsz a telepítő elkészítésére. A lényeg, hogy addig működjön, amíg a telepítő elkészül. Utána úgy is kuka. Egyébként ezek az előkészített iso telepítők televannak pakolva mindennel, hogy minél könnyebben elinduljon kb bármin, emiatt hibákba és kernel panicekbe futhat az ember gyakran. A lényeg pedig az, hogy ha felraksz egy vanilla rendszert, akkor magát az OS-t nem írod át, hanem egy EFI partícióról tölti be a szükséges kexteket illetve konfigot. Így a rendszer "szűz stabilitása" megmarad és bármi van, csak az efi partíciót kell mókolni. De utóbbira nem is lesz szükség miután egyszer megcsináltad, ha csak nem cserélsz hardvert.
Egyébként van internet alapú telepítő, ahhoz nem kell macos, én is azzal telepítettem fel.
-
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #34806 üzenetére
Ez a loopback ez szimpatikus. A gyári midivel próbálkoztam eddig de nem jött össze, most ezt a loopbacket próbálgatom. Igazából nem nagyon jövök rá, hogy hogy kéne beállítani.. Lényegében csak az kéne, hogy az első és a hátsó mikrofonhangot, illetve a rendszerhangot kinyomja az első jack csatlakozón.
-
RaZroX
addikt
Egy ilyen megoldást szeretnék hacklin összehozni.
Xbox hangját akarom átvinni a hacklira, összekötöttem egy jack-jack kábellel a monitort és a gépet. Kérdés, hogy hogyan kell beállítani, hogy menjen is a hang ?Előre is köszi!
-
RaZroX
addikt
Ó! Köszi a tippeket, mindenképp utána fogok majd nézni amikor aktuális lesz a vásárlás.
Én webcamot sosem használtam, nem is tervezek de olvastam már én is valahol ezt a streameléses dolgot amit írsz.
A laptop meg hát igen.. egy prémium termék után nehéz vissza szokni valami gagyibbra. Amennyi tapasztalatom van a laptopokkal, elég borsos ára van egy felső kategóriának. -
RaZroX
addikt
144hz-es monitor mennyire megy MacOS alatt ?
-
RaZroX
addikt
válasz
Aureal #34706 üzenetére
Beállításokban a kis zászló ikonra kell kattintani, ott lehet nyelvet beállítani.
Rendszer visszaállítást úgy tudom, csak akkor lehet csinálni ha korábban készült visszaállítási pont, ezt a Time Machine csinálja, de szerintem az 10.4-ben még nem is volt.
Tehát egy tiszta telepítést kell csinálni. Szerezz be egy Snow Leopard telepítőt (google a barátod). Hirtelen ezt a leírást találtam a telepítő elkészítéséhez: [link]ui: a Snow Leopard még nem volt ingyé.
-
RaZroX
addikt
Hali!
Szeretnék a mostani gépembe beletenni egy komolyabb VGA-t, hogy Windows alól tudjak néha játszani. Mik közül választhatok amikkel semmi gond nem lenne Catalina alatt ?
Illetve fontos tudni, hogy régebbi alaplapról van szó, nem tudom, hogy előfordulhat-e hardveres kompatibilitási probléma.konfig:
i5 3570
Gigabyte H61m-s2pv rev2
2*4GB ram
NVIDIA GT740 1GB
macOS Catalina 10.15.5 @ Clover -
RaZroX
addikt
Ez nem kifejezetten Hackintosh kérdés..
Windows alatt van a hangkeverő, ami lehetővé teszi a programonkénti hangerő állítást.
Ilyet Catalina alatt, hogy tudok csinálni ? -
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #34620 üzenetére
Hát én amikor utoljára Windowst használtam, a vezérlő pult fele ki volt herélve már. Szóval muszáj voltam a gépházban turkálni.
Linuxból nekem a KDE Ubuntu (Kubuntu) a bestHa nem lenne rá mód, hogy macos-t használjak és alapvető dolgokra kéne csak rendszer, akkor az lenne.
(#34622) Időközben én is odáig jutottam, hogy az adblock plus okozza, mert ha kikapcsolom egyből minden megy. Ki akartam próbálni a Ublock-ot is, de nem tudom sehonnan leszedni safarihoz.
(#34623) Na király
Nem hinném, hogy bug... biztos véletlen, hogy csak a youtube-nál okoz gondot egy reklámblokkoló
-
RaZroX
addikt
Na nem is vészes. Mármint az ablak teteje. Bár vastagabb mint kéne.. de legalább nincs annyira benyomva az ablakba a 3 gomb mint ahogy a keynote-on kinézett.
Notira visszatérve, hát elég macerának hangzik. Jó lesz neki a Windows
Igaz, hogy kb csak Office-ra van használva és már volt kékhalál meg random rendszer helyreállítással bootolt, de nem gond(Pedig az előretelepített gyári W10 van rajta!)
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #34596 üzenetére
Hát akkor ezt kihagyjuk
Barátnőmnek a laptopját csináltam volna meg, de neki maradéktalanul kellene minden és mivel dolgozik is rajta rendszeresen így nem fér bele, hogy majd valahogy működni fog.
Más.. Big Sur fent van még ? A hagyományos "ablakkerettel" rendelkező dolgok, hogy néznek ki rajta ? (pl VLC) Mert ahogy elnéztem, ott igazából elmosták ezt határt az ablak teteje illetve a benne lévő tartalom közt. A VLC meg ugye határozottan használta a felső sávot.
-
RaZroX
addikt
ASUS X509FA-BQ127T
Ő mennyire alkalmas hacklinak ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest