- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
Szerintem igen... De akkor tutira a vezérlőt nem látja...
Ez lesz az: [link]Azt hiszem ezek kellenek:
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > EmuVariableUefi-64.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > FSInject-64.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > HFSPlus.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > OsxAptioFixDrv-64.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > OsxFatBinaryDrv-64.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > PartitionDxe-64.efiEFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > kexts > 10.9 > FakeSMC.kext, NullCPUPowerManagement.kext
-
xedos
addikt
Broadcom wifi kártya beállításában tud valaki segíteni? 43162-es és El Captain alatt.
-
xedos
addikt
Notebook Broadcom wifi kártyát nem állított be még senki? Asztalimba sikerült olyat rakni amit egyből airportként felismer.
-
xedos
addikt
broadcom m2 ngff wifire van ötlet? BCM43162...
Ez megy az intel helyett a Yogában. -
xedos
addikt
Wifi esélytelen, megnéztem mik mehetnek még a Yogába gyárilag, így rendeltem a Broadcom 43162.
Hang megoldódott. Connexant 20751/2. Egyelőre csesztetem a rendszert, majd, ha minden összejön, akkor ideiglenes hdd helyett mehet ssd-re a rendszer és mellé a win10. Hónapok kérdése :-) -
xedos
addikt
Open egy Yoga 700 14isk-ra telepíteném a Kapitányt.
Nehezen indult, újabb SATA cucc van benne, mint amit a Kapitány ismer. Egy Kext a Clover-be.. után még kellett a EmuVariableUefi-64.efi -így bootolt és települt. Utána kapott egy Multibeast-et...
Nem indult. Hiába raktam fel a Clovert és másoltam be ugyanazokat a cucokat a megfelelő helyre nem segített :-( Pendriveról bootol... A Wifi kártya úgy látom esélytelen Atheros QCA9377-es. A ciki az, hogy a hangkártyáról nem tudok semmit :-( Connexant ... ennyi... Tudtok segíteni?
Music kérdés: HD520-as VGA van benne -egész normálisan meg, bár mintha kicsit lassú lenne... 7Megásnak látja... -
xedos
addikt
Gondoltam kipróbálom egy Yoga 700-ra (i5 6200u, intel HD520 vga) felrakni az El Captaint. OHA pendriveról bootolok 10.11.6-al, akkor rendben elindul a telepítő, de nem látja a gép ssd-jét. Ha az SSD-n megcsinálom a telepítő particiót Unibeastel, akkor meg elindul a telepítő, majd egy áthuzott jellel abbahagyja. ???
ötlet? -
xedos
addikt
Ezt az oldalt ismeritek? [link]
A megfelelő notikhoz a megfelelő rendszerhez a megfelelő clover és chameleon cuccok... -
-
xedos
addikt
OSX 10.11.6-ot felrakta valaki?
Bármi negatív tapasztalat? -
-
xedos
addikt
válasz
#97246720 #27426 üzenetére
Tudod az eredeti telepítő fájl mókolása és terjesztése már WAREZ!
Innetől kezdve, mindenkinek magának kell megoldani az eredeti beszerzését, majd telepítéskor tesre szabását. Én a gépemet úgy raktam össze, hogy a Pendrivról felrakom a rendszert, utána már csak a hangkártya kextet kell berakni! - de ez csak akkor működik, ha olyan hardvered van, amelyre alapból van támogatás az OSX-ben. -
xedos
addikt
válasz
#97246720 #27420 üzenetére
Hát...
A laptop nem PC! Másképpen kezeli a hardvert... kijelző fényerő szabályzás stb.
Ráadásul alapból az OSX-ben kevés hardverhez van driver (kext) néhányhoz hackeltek linuxból, de ezek nem 100%-osak! Wifi kártyával nem érdemes szenvedni -egyszerűbb cserélni egy olyanra, amit kezel alapból az OSX. Webkamera SD kártya olvasó vagy megy, vagy nem...
10.6-alatt már ne rakjál fel rendszert. Igazából a 10.9-est ajánlom! 4Giga RAM alatt nagyon nyögvenyelős lesz...
Szurkolok! -
xedos
addikt
válasz
Plasticbomb #27403 üzenetére
Nem tudom, hogy miért, de az OSX alapból támogatja az érintő képernyőt!
Nekem a Lenovo Yoga 2 Prom-on az El Captain alapból vitte az érintést... -
xedos
addikt
Yogánál lemondtam az OSX-ről. Az asztalin meg az egy SSD-n dual bootról.
Így lazán megy az El Captain és a Win10 együtt. :-( -
xedos
addikt
Köszi! Már félúton járok...
Asztali gépbe raktam és ott még az éles rendszerem Chameleonos és Legacy bootos volt...
Átraktam UEFI-re, Win 10 újra. Másik particiót HFS+-ra formázva, majd a korábban telepített El Captaint CCC-vel ráraktam. Most a telepítő Pendriveról bebootolt. Akkor most a Clovert melyikre telepítsem? -
xedos
addikt
Köszi!
A lényeg van asztali működő Hackintosh - Win10- azon készül a telepítő :-)
El captain unibeast-el pendrivra, majd az a Notebookra. Simán felmegy (megy az USB2-3,kamere,kártyaolvasó, speedstep, felbontás OK, de nincs QE/CI) Multibeastel raktam idáig a clovert.
Az a gond, hogy kextwizardal csak a Vodoo Ps2-öt sikerült beraknom, a többit nem. Sajna kicsit bonyolult a telepítés (3200x1800-as LCD és HD4400 páros és az ALC283-as hanghoz DSST módosítás is kell. A CLOVER indításakor F4-el nem csinálja meg a DSST mentést... próbálkoztam létrehozni FAT partíciót, és arra rakni a külön letöltött CLOVER-t, de így meg nem bootol be :-(
Közben túrtam a NET-et és ezt a Dual leírást találtam: [link]
A Gparted Legacy-ba bootol, és a Rufus által elkészített Win 10 telepítő is.. szóval win10 felmegy, de a OSX-nek nem tetszik az előre formázott HFS+ partíció...
Ma kb 5x telepítgettem, de egyszerűen nem megy :-(Régen kb 7éve szívtam ennyit, amikor egy VAIO-ra raktam még 10.5-öt... de akkor sikerült! Asztalira simán (mondjuk válogatott cuccokkal) Itt egy 40 oldalas topic amelyben leírják (szenvedik) [link]
hogyan sikerült felrakni a rendben működő rendszert.Ez egy spéci tablet-ultrabook 1db ssd helyel... Asztalin 2 winyón van a két rendszer.
-
xedos
addikt
válasz
#38742016 #27313 üzenetére
Megcsináltam - nem bootol :-(
Inkább megkérdezem, mivel készíted elő a particiókat? A Clovert akkor FAT-ra kell rakni vagy nem?
Próbáltam Gpartedel, magával a Disk utilal...
Egy rakás leírást olvastam (win 10 dual boot lenne a cél), végig csináltam- de nem sikerül.
Vagy a Win10 vagy az OSX megy fel... a másik rendszer mindig problémázik... -
xedos
addikt
válasz
#38742016 #27310 üzenetére
Újra raktam a rendszert. Csináltam Fat particiót. Telepítés után oda installáltam a CLOVER-t, de nem bootol be róla. Akkor a Multibeastel felraktam újra a CLOVER-t, de ő csak az OSX partícióra hajlandó települni :-(
Utána viszont nem indult a rendszer :-( végigfut a csík, de nem indul el a... -
xedos
addikt
válasz
#38742016 #27306 üzenetére
Köszi, hogy foglalkozol a problémáimmal :-)
Szóval a Clover F4-re sőt FN+F4-re sem ír semmit a megfelelő helyre...
Írták az oldalon a patchmaticot: beírom ugyanazt és nem azt csinálja...
Nem hozza létre a fájlt, hanem input-output vagy patch fájlt vár :-(A MaciASL New from ACPI hem penne jó? Bár elmenteni azt sen engedi, mert azt mondja, hiba van benne ???
-
xedos
addikt
válasz
#38742016 #27300 üzenetére
Clovert felraktam, de nem ment simán :-(
Leszedtem... pkg-t installáltam, de nem indul a gép winyóról, csak a pendriveról.
Ezután a multibeastel raktam fel - most már megy winyóról.
A kextwizardnál viszont a target disknél még mindig nem tudok winyót választani :-( Nem értem...
Próbálkoztam DSDT patchel is...
MaciASL megnyitom látom benn a szöveget System DSDT nevü, van a Yoga-hoz egy patch...
Ráengedem, de amikor a compilera megyek, akkor vagy 10sorban hibát jelez.
A vicc az, hogy ha nem patchelek, csak a compliera megyek, akkor is ugyanazok a hibákat írja az eredeti fájlra???
Másik kérdés. A kextet előtte kellene felrakni és utána patchelni a DSDT-t? -
xedos
addikt
válasz
#38742016 #27294 üzenetére
Újra raktam a rendszeret, most Pendriveról.
Leírás alapján megy minden, de csak a pendriveról bootol.
Alapból jó a speedstep, usb2-3, kamera, touch felbontás 3200x1800
De csak a Vodoo ps2 patch megy- utána ok a billentyűzet és a trackpad.
A többi nem :-(
Egyszerűen a CLOVER cuccai nincsenek meg.
mountoltam az EFI particiót, ott van is egy plist...
Kextwizardal felraktam a battery, acpi, intelbacklight cuccokat, de csak az asztalra tudta megcsinálni...
Nem találja a S/L/E mappát, pedig ott van!
Clover configuratort fent van, de ott sem látom, hogy hol lehetne injectálni az audio beállításokat :-( -
xedos
addikt
válasz
#38742016 #27290 üzenetére
Az EFI-nél találtam plist fájlt...
De CLOVER könyvtár egyik meghajtón sincs :-( Pedig induláskor látom!Audionál hol kell ezeket megnézni? az ALC283-as Kextet felraktam...
"Audio: Best result with patched AppleHDA. Google 'patch AppleHDA guide'. Search for suitable AppleHDA or patch it yourself. Apply appropriate DSDT patches.DSDT patches you need for AppleHDA: https://github.com/RehabMan/Laptop-DSDT-Patch
Apply: "Audio Layout 12" (change layout-id from 12 to the layout-id used by the patched AppleHDA)
Apply: "IRQ Fix"Determine layout-id from patched AppleHDA.kext:
First you need to know your codec id in decimal. Then look in the Info.plist for AppleHDAHardwareConfigDriver.kext (in PlugIns), find your codec id under HDAConfigDefault (there may be many entries in a sloppy patched AppleHDA or only one). The LayoutID that matches your codec id is the layout id you need."
-
xedos
addikt
válasz
#38742016 #27281 üzenetére
Én is kérdeznék...
Fent van a Kapitány. Kext wizardal megcsináltam a PS2-es billentyűzet-touchpadot is.
Utána viszont hiába állítottam be a megfelelő intel vga kext-et és audio-t nem történt semmi :-(
Clover Configgal nézegettem, de a plist-et melyik partícióra kellene raknom?
Van egy rejtett EFI, vagy a használt OSX-re? Ráadásul a winyó végére telepítettem a telepítőt - így igazából talán a CLOVER is ott van...
kb 5 Hackintosht csináltam, de ezzel a kapitánnyal nem boldogulok a YOGA-n.
Az asztalin meg tök jól megy :-) -
xedos
addikt
Na... belevágtam egy Lenovo Yoga 2 Pro OSX-esítésébe...
SSD-ki a végéből levágtam helyet a telepítőnek.
Felment a Captain. Alapból jó a 3200x1800-as felbontás -USB2 és USB3, a kártyaolvasó és a kamera.
A Wifi ügye nem fog menni (intel) a hangal próbálkoztam , de nem történt semmi... (ALC283)
Battery Manager és backlight kext-ek sem akarnak műkődni...
Pedig van egy 40oldalas topic, de nem megy :-( [link] -
xedos
addikt
Végignéztem, semmit nem állítottam a Cloverben és web drivert sem telepítettem...
Youtube 4K videót szaggatás nélkül viszi a Safariban. OSX 10.11.2 -
xedos
addikt
válasz
Atlantisz48 #27096 üzenetére
Te is rákereshetnél...
[link] -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27085 üzenetére
Ezt írja a Multibeast:
Audio
Collection of kexts to enable the on-board Audio on your system. Make sure to read the descriptions carefully and only install the correct files for your audio codec. CloverALC patching technique by toleda.
Realtek ALC8xx
Enables audio for motherboards featuring the Realtek ALC269, ALC283, ALC887/888b, ALC888, ALC885/889a, ALC889, ALC892, ALC898 or ALC1150 high-definition audio codecs.
Optional 3 Port (5.1) Audio
Optional for 3 port audio layouts. Remaps audio input and output ports for 5.1 analog support. Adds Devices/Audio/Inject=2 to /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist.
Optional HD 3000/HD 4000 HDMI Audio
Enables HDMI audio on HD 3000/4000 with limited analog output options. May need additional edited DSDT or SSDT and Intel Framebuffer patch for full support. Adds Devices/Audio/Inject=3 to /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist.
Optional HD 4600 HDMI Audio
Enables HDMI audio on HD 4600 with full analog output options. May need additional edited DSDT or SSDT and Intel Framebuffer patch for full support. Adds codec-specific patches for AppleHDA.kext into /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist.
Universal
Enables audio for most codecs. Uses VoodooHDA which is an open source audio driver for devices compliant with the Intel High Definition Audio (HDA) specification, based primarily on code from the FreeBSD hdac driver. It is intended as an Intel-only replacement for AppleHDA. Enables sound without DSDT patching. Click the triangle to expand and then choose the appropriate version.
VoodooHDA 2.8.6 / 2.8.7 / 2.8.8
Installs VoodooHDA.kext in /Library/Extensions. Also installs VoodooHDA.prefPane in /Library/PreferencePanes, VoodooHdaSettingsLoader.app in /Applications and getdump in /usr/local/bin. -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27078 üzenetére
Ezt javasolnád? [link]
Ha be van állítva a másik, akkor mi a teendő? Mondjuk nekem semmi gondom a zenével!
-
-
xedos
addikt
Gondoltam van egy szabad winyóm és kipróbálom a Kapitányt.
Unibeast 6,1-el megcsináltam az USB telepítőt.
Bootolok, kiválasztom a Pendriveot - alma megjelenik, alul végigmegy a csík, majd jön az áthúzott jel.
Próbáltam csak az IGP-vel HD4000 és nvidia GT650-el is- ugyanaz.
Van valami ötletetek? Mavericks és Yosemite tökélestesen fut.
Gigabyte B75N alaplap i5 3570K proci. -
xedos
addikt
Na én pl még maradtam a Maveriksen, a Yosemite egy winyón rajta van teszt jelleggel, de nem tetszett.
Most egy kicsit még várok, amíg megoldják a Multibeastet azután tesztre felrakom a Kapitányt.
Amúgy az APPLE pont ad ki frissítéseket a mai napig a régebbi rendszereire... -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26399 üzenetére
Gratulálok!
JPG: [link]
Progik kikapcsolása - elvileg sehogy. Az OSX-en a gombok így műkődnek.
Alul a Dockon jobb gomb és kilépés. -
xedos
addikt
Senki nem tud keresni???????
Itt leírják, hogy 10.9 és 10.10 alatt nem fog menni : [link]Valahogy meg kellene értetni minden ide betérő emberrel, hogy túrják végig a Tonymacx86 oldalát!
Igazából csak olyan konfiggal érdemes kísérletezni, amely hardwere alpból támogatott az APPLE részéről. Az tuti műkődik, minden más lutri! -
xedos
addikt
válasz
bugmenot1 #25554 üzenetére
Ne haragudj, de...
Nincs hivatalos driver (kext) a HD3000-hez! Hackeltek valamit, amelyik ennyit tud...
Van aki szerencsésebb, de tökéletes sohasem lesz!
A Hackli ilyen... vagy olyan alkatrészeket veszel, amelyek benne vannak az igazi APPLE gépekben is, vagy szerencse kell hozzá. -
xedos
addikt
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25431 üzenetére
Shift+command+3 asztalon keletkezik egy file
Finder beállításoknál.
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25334 üzenetére
Hangerő: Biztos van, de én nem isemerek egyet sem :-( Nekem rendben megy.
Ne kattints, hanem a képernyő tetején lévő csíkból válaszd a Finder Prefeencest... -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25332 üzenetére
Finder Preferences -pipáld be a hdd-t.
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25317 üzenetére
Toleda-val próbáltad már?
[link] -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25315 üzenetére
A Quicktime, elég kevés formátumot támogat...
VLC, MPLAYER stb támogatja a többet.Azt remélem azért tudod, hogy 100%-ig soha nem lesz olyan, mint egy eredeti MAC... (VGA venti hangos) Érdemes olyan VGA-t választanod, amelyet alapból támogat az OSX. Billentyűzet: át lehet állítani talán az UKELE-vel?
-
xedos
addikt
válasz
petata #25282 üzenetére
apple808
Simán egy Win7 telepítőről és lehet rendszert rakni rá. Ha OSX-et akarsz, akkor kell hozzá egy telepítőlemezt vagy pendriveot szserezni.petata
OSX rendszert kiírni tutira csak OSX alatt lehet.
Sokat felraknak egyet virtuális gépbe és onnan csinálják a telepítőt és a letöltést. -
xedos
addikt
Bocsi. De mostanában mindenki csak kérdez, amikor a Google 1000x gyorsabb!
Amúgy nekem is van több MAC-em mellette, de egy olyan iMac amit most használok 500.000Ft lenne a 200.000Ft-al szemben. Amúgy annyira minimális a változtatás, hogy OOB-t mondanék rá.
Multibeast a kulcsszó. Abban beikszeled, milyen hangkártyád van esetleg lan és viszlát. Speedstep, alvás minden műkődik pl nálam. Wifi kártyát és VGA-t is találsz, ami egyből megy! -
xedos
addikt
Utálom, hogy mindig le kell írni.. ott a Tonymac oldlán vannak ajánlott konfigok amelyekkel minimális buherával megy az OSX!
Általában a hangkártya és a LAN-hoz kell módosítás, vagy kext.
Nekem B75n alaplap i5-3470K proci, Gtx650VGA-val és válogatott Wifivel tök jül megy, lassan egy éve. Minden update után a hangkártya cuccát kell futtatni és OK.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest