- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DDL
őstag
1. Mégegyszer: önmagában a membrán átmérőtől nem függ egyenes arányban a lesugárzott mélyfrekvencia. Még akkor sem, ha azonos a gyártástechnológia (ez meg aztán pláne nem jelent semmit). Egy hangszórónak csak az egyik (azt nem mondom, hogy lényegtelen) paramétere az átmérője. Az meg megint más kérdés, hogy hiába ideális a hangszóró, ha a doboza nem megfelelő. Akkor aztán cseszheted a nagyobb átmérőt.
2. Az SNR-hez semmi köze a torzításnak. Az SNR az a Signal-to-Noise-Ratio. Azaz a bemenetre vonatkoztatott jel-zaj viszonyt jelenti. Tehát ha egy 50W-os és egy 100W-os erősítő egyaránt 80dB SNR-rel bír, akkor 30W-on bezony az 50W-os csendesebb...
Amiről Te beszélsz az a szűrő nélküli torzítás, azaz THD. Aminek viszont része az SNR.
3. Nem találtam két utas Bose szubot. Modul rendszerű mélysugárzó rendszert igen. De annak egy része a szub. De ez végülis nem jelent semmit (mármint, hogy nem találtam). Ettől még nevezhetnek ''szubnak'' egy olyan mélysugárzó rendszert ami mondjuk 20Hz és 300Hz között dolgozik. De ez nem csak szub. A szub ugyanis max. 80-100Hz-ig dolgozik, de inkább csak 70-80Hz-ig. Fölötte már nem. Ugyanis már az emberi fül igencsak irányérzékeny 100Hz fölött. Na most ezt értelmetlen szétdarabolni még 2 utra. Milyen frekiken megy a két út? Még egy sávszűrő és fégfok kell hozzá, az összes nyűgével együtt. Ha megkérhetlek rá akkor egy linket ide légyszi.
Üdv: DDL
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
-
DDL
őstag
''A gyártástechnológia ugyanaz a szateliteknél, de mintha az 560ason nagyobb lenne a membrán átmérője, tehát az 560as biztos jobban szól, meghát ugyanazon a teljesítményen a nagyobb teljesítményű hgs. valószínüleg kisebb SNR-el rendelkezik.''
Ez így ahogy van nem igaz. A hangszóró méretnek (önmagában) kevés köze van ahhoz, hogy hogy szól. Ebből nem lehet megmondani.
Az SNR megint nem függ egyenes arányban a teljesítménytől. Tehát ha nagyobb a teljesítmény akkor ettől (önmagában) legfeljebb csak a szám érték változik (sők kell is), de a hallható zaj az nem.
''Ha jól látom az 560-ason 2 utas mélynyomó van míg az 5300-ason csak 1utas,
tehát az 560-as ismét jobb.''
A kérdőjelek erre vonatkoznak. Mi az, hogy két utas mély? Ilyen nics. Két hangszórós viszont van.
Üdv: DDL -
DDL
őstag
(Egy 400W-os erősítő hangszóró nélkül is ennyi.
Nem mondtam, hogy nem tud hangos lenni
A hangerő poti állása önmagában nem sok infóval szolgál a teljesítményrőlgyakorlatilag zérussal. A fél állás lazán jelenthet ám 8-10W-ot is akár. A hangja az szubjektív. Nekem nem tetszik. Hangos, hangos, de ha hangerőt akarok akkor nem így fogok hozzá. Mellesleg a FOSTEX-eim meg a 15W-os végfokom még hangerőben is lenyomja
igaz nem 40k az ára meg nem is 13kg
.)
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
A paraméterek láttán
400W, meg 188W hehe. Jó vicc. Ahhoz kellene egy s más. Na meg a 35Hz alsó határfreki sem piskóta. A 20kHz-ről ne is beszéljünk. Na mindegy. Attól, hogy ezek nem valódi adatok még szólhatna jól is...
Viszont a 75dB-s jel-zaj viszony gyengus. Mondjuk sziszeg is rendesen, bár nem zavaró.
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
Vaú! Ha szabad kérdeznem mi volt az erősítő hangszóró kombó amit hallgattál?
'' Előtte gondolkodtam egy erősítő/hangfal párosításon, el is mentem meghallgatni őket, de vmi retek szarul szóltak (pontosabban semmi mélye nem volt, az meg kell nekem no)''
Az nem is érdekel, hogy esetleg minden másban így hanghűségben, hallgathatóságban is (teszem azt beszédhangok) messze jobb az erősítő+hangdoboz? Nem feltétlenül. Na persze ez függ attól is, hogy mit hallgat az ember. MP3+tuk-tuk zene estén el tudom képzelni. Anélkül, hogy ledegradálnám bármelyiket is (én is hallgatok MP3-at is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest