- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
lyalyly milyen energiamegmaradás érvényes egy nyílt rendszerben??? Meg milyen energia az a forgatónyomaték, ami álló helyzetben is hat? Ha nem mozdul az autó, akkor nincs mozgási energia változás. Ezzel szemben álló motoron is hathat forgatónyomaték, lásd pl. troli.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
hobizoli #4208 üzenetére
Ez volna ott:
· Miért nem lehet a korszerű műanyag szívócsöves járművekbe a hagyományos gázrendszereket beépíteni?
Az igazság az, hogy be lehet, csak óriási rizikó mind a tulajdonosnak, mind pedig a kivitelezőnek. Mivel ezek a motorok már általában hengerenkénti gyújtórendszerrel vannak ellátva, az alsóholtponti szikra berobbanthatja a szívócsőben lévő gáz-levegő keveréket, és százezer forint feletti tételű kár keletkezhet. Nagy merészség egy beszerelő műhelynek egy ilyen rizikót magára vállalni, miközben bizony ez nem szerelési hiba. Tehát ezeket az autókat teljes biztonsággal csak a legújabb gáz-befecskendező rendszerekkel érdemes csak átalakítani, melyek forgalmazása hazánkban is hamarosan megindul. -
bambano
titán
Attól, hogy a vízbontó berendezés fémházba kerül, még nem fog kicserélődni neked a hengeren a szívósor. A probléma az, hogy ez a cucc bontja a vizet, a hidrogént bevezetik a légszűrő után a szívócsőbe. Ezzel gyakorlatilag a teljes csőrendszer, ami a tisztított levegőt viszi a motorba, durranó gázzal lesz telítve. Ha a szívócső műanyag, mint mostanában szinte minden autóban, az nem bírja ki, ha a durranógáz berobban, hanem szétrepül és rossz esetben széthajítja a motort, motorháztetőt, gyalogosokat, stb. A legnagyobb baj, hogy ha leállítod a motort, a gáz ottmarad a csövekben. Ezt időzített bombának hívják.
-
bambano
titán
válasz
hobizoli #4194 üzenetére
Jó jó, hogy ezek itt véres kezű gyilkosok, de nem biztos, hogy érdemes reklámozni őket. Aki a műanyag szívócsöves autók szívócsövében robbanóképes elegyet tárol, márpedig ez itt nyilvánvalóan az, azt szerintem veszélyeztetés vádjával simán le lehetne csukni.
Összehasonlításképpen: azon autógázbeszerelők, akik valóban szakemberek és nem kontárok, komoly erőfeszítéseket tesznek ennek a problémának a megoldására. Van, aki hengerenkénti befecskendezőt használ (majd 100 rugós felárral), van, aki spéci visszadurranásgátlót.
Hidrogénes cuccot teszteltek a discoveryn a mythbuster sorozatban, komoly nagy bukás volt. Igaz, az a cucc nem teljesen így működött, mint ez. -
bambano
titán
Ez így ránézésre is duplán kapitális baromság.
Először is 30 ezer forintért nem fognak neked platinát meg nemesfémeket adni.
Másodszor azt mondja, hogy infravörös fényt gerjeszt, ami felbontja a molekulákat. Egy kötés felbontásához energia kell, az infravörös fényhez energia kell, tehát ha nincs kapcsolatban az autó elektromos rendszerével, akkor honnan nyeri ezt az energiát?
Azt még megkérdezném, hogy mik azok az intermolekuláris kötések? A szénhidrogénekben nem tudok ilyenekről, de ez molekulák közötti kötést jelent? Ha két atom között kötés van, akkor az egy molekula, hogy lehet ott intermolekuláris kötés? A benzinben meg tudtommal nincsenek polimerek. De ezügyben meggyőzhető vagyok.
Ja, egyébként ez csúcs cucc, tőlem is lehet ilyet venni, a 40 literes tankba való eszköz 50 eForint -
bambano
titán
Nem állítottam, hogy nincs különbség a két motor között. Azt állítottam, hogy a turbo miatt (ha nem kapja meg a szükséges plusz törődést) kevésbé megbízható a motor mint a sima motor és ez nem feltétlenül éri meg azt a minimális különbséget, ami a két motor között van.
A turbo a web szerint már 1800-tól húz, a 3.2-es meg 2000-től kezd mocorogni. Igazán aszfaltszaggató módon 3500-tól megy a 3.2-es. Tehát ha már mozog és hirtelen nagyon sietős lett, akkor vissza kell kapcsolni a 3.2-est. Nagy dolog.
Ha meg 1-ben indulnál, akkor jobb is, hogy nem kezd rögtön vágtázni, mert mindenkit lelökdösne az útról.
Ez szigorúan a magánvéleményem. -
bambano
titán
Nem néztem én be semmit, főleg, hogy a ''be'' az helyhatározásnál használatos igekötő. Te azt írtad, milyen jó volt egy hétig hajtani a tesztautót, én meg azt, hogy ha meg akartad volna venni, akkor se dől össze anyagiak miatt a világ, mert nagyon olcsón hozzá lehet jutni.
Az egy kérdés, hogy miért nevezed a 2/3-ados értékvesztést irreálisnak. Azért, mert úgy gondolod, hogy ilyen nem létezik, vagy azért, mert úgy gondolod, hogy ez nagyon komoly anyagi teher annak, aki ilyen autót vett. Egy 3.2-es gts full bőrrel, xenonnal, sok mütyürrel 12 misi körül volt annó újonnan. Sajnos már nincs ilyen árjegyzéke az opelnek, mivel a ráncfelvarrott c2-es vekit a csúcsmotorral lényegsen alacsonyabbra árazták (rájöttek, hogy azt a rettenetesen sok luxusfelárat, ami a c1-en volt, nagyon kevesen akarják megfizetni), így sajnos url-lel nem tudom bizonyítani az állításomat. A használtautó.hu-n anno több autó is volt 4.5-5.5 misi közötti árfekvésben. Egy 18 hónapos 3.2-est már 4.6-tól meg lehetett venni. A 12 misis autó 4.6-os árára 2/3-os értékvesztést mondani szerintem nem túlzás.
Egyébként gondolom azért ennyire olcsó a 3.2-es, mert sokan azt hiszik, horribilis összeg a fenntartása. Megveszi cégautónak a vállalat, és vagy leamortizálva vagy más okból eladják, annyiért, amennyiért el lehet adni. Ezért van olyan irreálisan alacsony ára.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Nem tudom, hol olvastam a két turbót, de most utánanéztem a weben és sehol nem találtam ilyen utalást... A 3.2-es 211 ló, az nem sokkal gyengébb, mint a 230, 300nm a 330 helyett, ez se rendít meg senkit. Viszont nem kell azzal szórakozni, hogy visszahűtse az ember a turbót, ha sietett, nem kell kínosan odafigyelni a motorolajra, meg ilyenek. Bár állítólag (már csak félve merem mondani
) ebben az autóban vízhűtéses a turbó ezért le lehet bármikor állítani a motort, de hiszem, ha látom. A 3.2-esnél ha jól emlékszem, 67le/literre jön ki a fajlagos teljesítmény, ami a sima régi 1.6-os ecotec motor szintje. Hondások gondolom visítva röhögnek rajta.
Én a 3.2-est választanám, ha ebből a két motorból kell választani. -
bambano
titán
Amióta wifin keresztül sikerült vírust feltolni a kocsiba (szerencsére jelenleg csak a navit meg a dvd lejátszót tudták megfertőzni), azóta én jobb szeretném, ha a fékem teljesen mechanikus lenne. Túl egyszerű gyilkolási módszer lenne, ha a fontos ember kocsijában kikapcsolnák a fékeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest