- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Károly 99
csendes tag
válasz
Amazonas #10235 üzenetére
Üdv!
A Windows-t nem hibernálva szoktam leállítani, a Windows leállítását a "leállítás" gombra kattintással szoktam leállítani. A mellékelt képen lévő "Legutóbbi állapot visszatöltése" opciót sajnos nem találtam meg a Cinnamon-nál. Most megpróbáltam a 10230-as számú hozzászólásnál leírt asztali számítógépemen a készenléti állapotba helyezést (felfüggesztés) a Linux Mint 19 telepítőjének a a Live (DVD-ről futó) rendszer alatt HDD nélkül (amelyiken a Windows 7 van feltelepítve), de sajnos a probléma ugyanaz, mint a fent említett (10230-as számú) hozzászólásnál (tehát a számítógépem készenléti állapotba kerülése után itt is rögtön "felébred"). A kernelfrissítés még nem próbáltam, de majd megpróbálom. Esetleg küldjek egy hang vagy videofelvételt, amelyben azt próbálom érzékeltetni, hogy valójában mi is a probléma? Mert, hogy ha kell, akkor majd elküldöm vagy feltöltöm valahová és belinkelem a hang vagy videofelvételt.
-
Károly 99
csendes tag
válasz
Amazonas #10231 üzenetére
Természetesen készítettem egy 5,5 GB-os swap partíciót a telepítéskor, és csak egy 250 GB-os HDD van benne. A "Felfüggesztés" (készenléti állapot) funkcióra mindenképp szükségem van rá, de jó lenne, ha a hibernálás funkciót is tudnám használni. Amúgy meg próbáltam a sima kikapcsolás utáni indítást is, de nem maradt meg az előtte megnyitott program (alkalmazás), mert még nem láttam ilyet, hogy megmaradnának a kikapcsolás előtt megnyitott alkalmazások.
-
Károly 99
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég egy ASUS M2N-E SLI alaplappal, AMD Athlon 64 X2 4800+ processzorral, 2 GB memóriával és egy NVIDIA Geforce GT630 videokártyával szerelt asztali számítógépemre egy Linux Mint 19 disztribúciót telepítettem fel Cinnamon 3.8.9-es asztali környezettel és Linux 4.15.0.20 kernellel dual bootban, illetve NVIDIA 390.77-es videókártya driverrel. A problémám a következő lenne: amikor készenléti állapotba (felfüggesztés) szeretném helyezni a fent említett számítógépemet, a számítógépem készenléti állapotba kerülése után rögtön "felébred", pedig nem nyomtam meg semmilyen billentyű vagy egérgombot, illetve a számítógépem power gombját. A hibernálásnál is ugyanez a probléma. A számítógépem a hibernálás befejezése után itt is rögtön "felébred", illetve olyan is előfordul, hogy a hibernálás befejezése után nem kapcsol ki automatikusan a számítógépem, így az kézzel kell kikapcsolni. A készenléti állapotba helyezést megpróbáltam a Linux Mint 19 telepítőjének a Live (DVD-ről futó) rendszer alatt is, de a probléma ugyanaz. Az asztali számítógépem tápegysége egy Codegen 300xx. Kipróbáltam a készenléti állapotba helyezést a Lenovo 80QQ018THV laptopon is, de nem tapasztaltam azt, hogy "felébred" a készenléti állapotba helyezés befejezése után. A jó öreg Windows 7 operációs rendszeren sem tapasztaltam problémát a készenléti állapotba helyezés és hibernálás után, mert ott automatikusan kikapcsol számítógép. Próbáltam megoldást találni a fent leírt problémákra, de sajnos nem jártam sikerrel.
Szerintetek mi lehet a konkrét probléma? Valaki tapasztalt már ilyen problémát? Lehet, hogy az ACPI-al (Advanced Configuration and Power Interface) van valami gond? A válaszokat előre is megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest