Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Károly 99
csendes tag
válasz
Amazonas
üzenetére
Üdv!
A Windows-t nem hibernálva szoktam leállítani, a Windows leállítását a "leállítás" gombra kattintással szoktam leállítani. A mellékelt képen lévő "Legutóbbi állapot visszatöltése" opciót sajnos nem találtam meg a Cinnamon-nál. Most megpróbáltam a 10230-as számú hozzászólásnál leírt asztali számítógépemen a készenléti állapotba helyezést (felfüggesztés) a Linux Mint 19 telepítőjének a a Live (DVD-ről futó) rendszer alatt HDD nélkül (amelyiken a Windows 7 van feltelepítve), de sajnos a probléma ugyanaz, mint a fent említett (10230-as számú) hozzászólásnál (tehát a számítógépem készenléti állapotba kerülése után itt is rögtön "felébred"). A kernelfrissítés még nem próbáltam, de majd megpróbálom. Esetleg küldjek egy hang vagy videofelvételt, amelyben azt próbálom érzékeltetni, hogy valójában mi is a probléma? Mert, hogy ha kell, akkor majd elküldöm vagy feltöltöm valahová és belinkelem a hang vagy videofelvételt.
-
Károly 99
csendes tag
válasz
Amazonas
üzenetére
Természetesen készítettem egy 5,5 GB-os swap partíciót a telepítéskor, és csak egy 250 GB-os HDD van benne. A "Felfüggesztés" (készenléti állapot) funkcióra mindenképp szükségem van rá, de jó lenne, ha a hibernálás funkciót is tudnám használni. Amúgy meg próbáltam a sima kikapcsolás utáni indítást is, de nem maradt meg az előtte megnyitott program (alkalmazás), mert még nem láttam ilyet, hogy megmaradnának a kikapcsolás előtt megnyitott alkalmazások.
-
Károly 99
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég egy ASUS M2N-E SLI alaplappal, AMD Athlon 64 X2 4800+ processzorral, 2 GB memóriával és egy NVIDIA Geforce GT630 videokártyával szerelt asztali számítógépemre egy Linux Mint 19 disztribúciót telepítettem fel Cinnamon 3.8.9-es asztali környezettel és Linux 4.15.0.20 kernellel dual bootban, illetve NVIDIA 390.77-es videókártya driverrel. A problémám a következő lenne: amikor készenléti állapotba (felfüggesztés) szeretném helyezni a fent említett számítógépemet, a számítógépem készenléti állapotba kerülése után rögtön "felébred", pedig nem nyomtam meg semmilyen billentyű vagy egérgombot, illetve a számítógépem power gombját. A hibernálásnál is ugyanez a probléma. A számítógépem a hibernálás befejezése után itt is rögtön "felébred", illetve olyan is előfordul, hogy a hibernálás befejezése után nem kapcsol ki automatikusan a számítógépem, így az kézzel kell kikapcsolni. A készenléti állapotba helyezést megpróbáltam a Linux Mint 19 telepítőjének a Live (DVD-ről futó) rendszer alatt is, de a probléma ugyanaz. Az asztali számítógépem tápegysége egy Codegen 300xx. Kipróbáltam a készenléti állapotba helyezést a Lenovo 80QQ018THV laptopon is, de nem tapasztaltam azt, hogy "felébred" a készenléti állapotba helyezés befejezése után. A jó öreg Windows 7 operációs rendszeren sem tapasztaltam problémát a készenléti állapotba helyezés és hibernálás után, mert ott automatikusan kikapcsol számítógép. Próbáltam megoldást találni a fent leírt problémákra, de sajnos nem jártam sikerrel.
Szerintetek mi lehet a konkrét probléma? Valaki tapasztalt már ilyen problémát? Lehet, hogy az ACPI-al (Advanced Configuration and Power Interface) van valami gond? A válaszokat előre is megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB Titanium Gray használt, megkímélt garancia 2027.12.27-ig
- 201 - Lenovo Yoga Slim 7 (15ILL9) - Intel Core U7 258V, no GPU (ELKELT)
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - BD-JB LEMEZ KAPHATÓ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szerintetek mi lehet a konkrét probléma? Valaki tapasztalt már ilyen problémát? Lehet, hogy az ACPI-al (Advanced Configuration and Power Interface) van valami gond? A válaszokat előre is megköszönöm!
Rowon