- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Én is Windowst használok ebben a pillanatban is... kivártam, hogy talán felismeri a Microsoft rossz útra tért, de nem... úgyhogy otthagyom őket... vagy csak játékra használom ezután.
A merketingre kéne nagy hangsúlyt helyezni. Ha lesz elég játék akkor az egyszerű felhasználoknál (ők azok akiknek mindegy csak menjen a Facebook és a játék meg az Office); amíg nincs addig a cégvezetőknél kéne kampányolni. Az amerikai titkosszolgálat és a Microsoft lenyúlja az adataikat... ez a cégük életébe is kerülhet, úgyhogy fontolják meg mire váltanak. Ehhez egy nagy kampány kéne, hogy egyszerre egy tömeg váltson, mert nyilván nem elég egy-két cég, mert ha a cég partnerei továbbra is mást használnak gond lehet a kompatibilitással. Ezt el kell kezdeni, hogy amikor eljön a Win7 támogatásának vége sok cég másként nézzen a Linuxra.
-
gabor7th
addikt
Még ha nehéz is lesz... nem szabad ölbetenni a kezeket... A változás lehet lassú lesz az elején, de aztán meg exponenciális. Amúgy meg nem is olyan régen volt, hír hogy pl. Oroszország a hivaltalaiban leváltaná a Microsoft termékeit. Szóval a változás akár gyors is lehet. A Microsoft tesz róla, hogy egyre többen forduljanak el tőle.
-
gabor7th
addikt
Szerintem sokan nincsenek tisztában azzal hova jutott a Linux az évek alatt. Én tisztára meglepődtem pl. a Mint-en mikor láttam a videon. A Linux megérett, vagy már majdnem megérett arra, hogy az egyszerű felhasználók is használják. A játékok hiánya nagy gond, de mint linkeltem tegnap exponenciálisan nől a számuk.
Ha lenne elég játék akkor az otthoni felhasználóknál kéne próbálkozni több embert szerezni. Ezzel akkor talán még kicsit várni kell.
Akkor a cégeket kell megcélozni. Azokat biztos zavarja ha kémkednek utánuk, viszont nehezen állnak át. Ezért akkor kéne egy jó marketing kampány amikor mindenképpen átállnának. Még talán három évig támogatják a Win7-et addigra össze kéne állni egy stratégiának, hogy hogyan győzzék meg a vállalatokat inkább őket válasszák.Nehéz, meg nem is arra kell gondolni, hogy mindenki átáll majd, de elindul egy folyamat és minél többen ajánlják majd annál többen csatlakoznak majd.
-
gabor7th
addikt
Meglévő telefonra nem lehet rárakni ingyen, mint a Pc-re a Linuxokat? / Nyilván nincs rá hatalmas mennyiségben app, de ha amúgy lényegében minden fontos dolgot már tud... miért ne. Miért kételketsz benne, az eladási adatokon kívül? Rosszul működnek rajta a dolgok?
Ezt legálisan meg lehet csinálni?: https://www.youtube.com/watch?v=EnS19EPnezo
Amúgy pofás: https://www.youtube.com/watch?v=a0oQy7jgH_w
Szerintem egyre többen fordulhatnak Linux felé mert amit a Microsoft telemeitria címen csinál az kiakaszt sokakat és az okostelefonoknál is van bőven privacy gond.
-
gabor7th
addikt
A Mint-es csapat nem gondolkozik okostelefonos operációs rendszeren is? Szívesen használnék inkább magánszférára adó okostelefont. Linuxosok csináltak már valami ilyesmit?
-
gabor7th
addikt
Amúgy korábban még reménykedtem, hogy a Microsoft észhez tér... de nem. Akkor mikor megjelent a Win10 néztem videókat Linuxokról és a Mint nagyon jónak tűnik. Jobb mint a Win7 bizonyos szempontokból. Nyilván a nagy elterjedség miatt a Win7nek vannak elönyei, de ma már elég érett a Linux szerintem az egyszerű felhasználóknak is. Legalábbis van olyan Linux, pl, a Mint az olyan... szerintem.
-
gabor7th
addikt
Köszi a tanácsot. Már nézem is a Linux Mint magyar forumán, hogy is kéne csinálni.
Amit írnak, hogy növekszik a Linuxszal játszaható játékok száma... ezek teljesen új játékok, vagy régebbieket próbálnak Linuxon is használhatóvá tenni, vagy mindkettő?
Van olyan irodai porgramcsomagjuk, amin tudnám nézni a Win Office-ban létrehozott dokumentaimat?
-
gabor7th
addikt
Nincs olyan törekvés, hogy átalakítják a játékokat olyanná, hogy Linuxon is menjenek? Erre gondolok? https://en.wikipedia.org/wiki/Steam_(software)#Linux
Must-have... ami a telepítés után kell, amit mindenki megcsinál. Pl. Windows-nál felrakja a Flash Playert, hogy videot tudjon nézni az ember.
Hogyan próbálhatom ki? / Más módon hogy derülhet ki, hogy működne-e?
-
gabor7th
addikt
Sziasztok lenne néhány kérdésem. Egyik probléma az szokott lenni, hogy nem mennek a játékok Linuxon. Ez most hogy áll a Mint esetében?
Ha telepítek egy Linux Mint-et mik azok a "must-have" programok amiket le kell tölteni hozzá?
Milyen alapvető biztonsági dolgai vannak? Pl. UAC
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a gépen biztos fog-e futni?
Én eddig Windowst használtam, de a Microsoft olyan irányba ment el, hogy többé már nem kívánom a termékeiket használni.
-
gabor7th
addikt
Üdv! Komolyan elgondolkodtam a Linuxra váltásról. A Microsoft felhasználókhoz való hozzáállása a Win8 esetében, továbbá olyan dolgok, mint az egyre erőltetettebb felhős integráció egyre kevésbé teszi számomra vonzóvá a Windowsokat. A 10 esetében sem jó irányba mennek attól tartok.(pl. kikapcsolhatlan frissítés miközben nem egyszer összeomlott már amiatt teljesen...) A linuxok közül a Mint-et emlegetik mint jó alternatívát korábbi wineseknek. Az lenne a kérdésem, hogy Linux esetében hogy áll ez a felhős dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- Sweet.tv - internetes TV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest