- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveL
aktív tag
válasz
fradi81 #3478 üzenetére
Mostanában nekem is zűrös a jelszószinkronizálás, nálam viszont időnként a Windowsos verziós is megmakacsolja magát, és nem menti el a jelszót, valószínűleg az oda-vissza szinkronizálás miatt.
A fő probléma nálam azokkal az oldalakkal van, ahol több felhasználónév és jelszó van, (pl. családtagok Facebookjai, Gmail). Ha megnézem a Google webes felületén a jelszavakat, ott megvannak, de az asztali kliensekre (Windows 7, 10, és Linux Mint 17.2 KDE) valamiért csak 1-2 (általában 1) felhasználónév-jelszó párost szinkronizál le... Olvastam valahol, hogy a következő, 45-ös Chrome-ban lesz valami erre vonatkozó javítás talán. -
SteveL
aktív tag
válasz
fradi81 #3452 üzenetére
Ez csak akkor kínos, ha leválasztható meghajtóra, pendrive-ra telepíti az ember (mint először én is), mert akkor nem indul el semmi, ha nincs bedugva az adott meghajtó. (Hacsak nem néztem be a Grub telepítésének helyét a telepítőben, de majdnem biztos, hogy nem. Mindenesetre nem próbálom ki megint.
)
-
SteveL
aktív tag
válasz
ubyegon2 #3448 üzenetére
Ez egy Toshiba Satellite C50 laptop előtelepített Windows 8.1-gyel, ami frissítve lett Windows 10-re.
A Linux Mint Cinnamon 64-bites verzióját raktam fel a főpartícióról leválasztott üres helyre, amin telepítéskor két partíciót hoztam létre, egy kb 75 GB-os ext4-et, és egy 8GB-os swapot. Ezek lettek az sda7 és sda8 partíciók. A Grubot az sda7-re szántam a telepítőben.
A Grub indítómenüjéből kiválaszható egyébként a Windows 10, és fut is hiba nélkül, alapértelmezetté is tettem a Grubban 5 mp-s késleltetéssel.
Az fdisk nem működött, a hibajelzés:
FIGYELMEZTETÉS: A(z) „/dev/sda” eszközön GPT (GUID partíciós tábla) található! Az fdisk segédprogram nem támogatja a GPT-t. Használja a GNU parted programot.
A sudo parted -l szerint:
Model: ATA TOSHIBA MQ01ABD0 (scsi)
/dev/sda lemez: 750GB
Szektorméret (logikai/fizikai): 512B/512B
Partíciós tábla: gptSzám Kezdet Vég Méret Fájlrendszer Név Zászlók
1 1049kB 1075MB 1074MB ntfs Basic data partition rejtett, diag
2 1075MB 1180MB 105MB fat32 Basic data partition boot
3 1180MB 1314MB 134MB ntfs Basic data partition msftres
4 1314MB 655GB 653GB ntfs Basic data partition msftdata
7 655GB 731GB 75,9GB ext4
8 731GB 739GB 8001MB linux-swap(v1)
5 739GB 740GB 876MB ntfs rejtett, diag
6 740GB 750GB 10,6GB ntfs Basic data partition rejtett, diag -
SteveL
aktív tag
válasz
King Unique #3433 üzenetére
Felraktam a merevlemezen felszabadított 80 GB-ra a Linux Mint 17.2-t, és ezúttal (is) különösen figyeltem, hogy a Grub2 ne a teljes lemezre (sda) kerüljön, hanem a Linux partícióra (sda7). Ennek ellenére a fő rendszerindítóra került, törölve a Windows 10-ét. Ezek szerint először sem én voltam a hunyó. Mondjuk most már nem zavar, mert egyrészt vissza tudom csinálni, másrészt nem kell a pendrive-ot "hardverkulcsként" használni a rendszerindításkor. :-)
-
SteveL
aktív tag
válasz
King Unique #3435 üzenetére
Ez a bootrec-es megoldás nem jött be, pedig elvileg lefutott. Továbbra is a Grub2 indul a merevlemezről, a Windows helyreállítási lemeze tanácstalan.
-
SteveL
aktív tag
válasz
King Unique #3435 üzenetére
Komolyan meg mertem volna esküdni, hogy beállítottam, hogy az sdb-re (pendrive) menjen a Grub, emlékszem az opcióra. De megint bejött Murphy-törvénye.
-
SteveL
aktív tag
válasz
King Unique #3433 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Kicsit türelmetlen voltam, és egy pendrive-ra (sdb) feltelepítettem a Linux Mint-et, viszont minden igyekezetem ellenére a Grub mégis a merevlemezre került (sda). Most csak úgy tudom elindítani a Windows-t, hogy a pendrive-ról bootolok, és ott kiválasztom a Windows Boot menüt. Ha nincs benne a pendrive, csak egy grub promt jelenik meg. Hogy tudnám ezt visszacsinálni? Ez mondjuk inkább Windowsos probléma...
-
SteveL
aktív tag
Sziasztok!
Ki szeretném próbálni a Linux Mintet. Fel lehet valahogy telepíteni utólag egy Windows 10-es laptopra úgy, hogy nem bántaná az eredeti Windows-os betöltőt? Jó lenne, ha a Win gyorsindítása is működne például. Az alapértelmezett op. rendszer (egyelőre legalábbis) a Win kéne, hogy maradjon.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Szerk.:
Van a merevlemezen 80 GB fel nem használt terület erre a célra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS notebook topic
- Fotók, videók mobillal
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest