-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Lehet igazad lesz... ugyanis úgy történt a telepítés, hogy windows alatt bootolható pendrive készítés, majd kikapcsolás helyett újraindítás...és így bootolt pendrive-ról. Emiatt a windows valószínűleg csak hibernált.
A windowsnak 4 partíciója van (egyet automatikusan csinált még anno, van a rendszer C:, és a maradék adatoknak D ill. E. A Linux lecsípett magának még 3-at az E-ből, és ezek egyikére került a / jelű -
st6969
őstag
Feltettem az Xfce-t, tényleg gyorsabb, köszi
PS. viszont ez is kinyírta a boot választólistát. Megint csak úgy tudtam visszaállítani, hogy bootolás közben shift nyomvatart, akkor kiválasztható a recovery mód, és ott grub update. Kiírta, hogy window 8 found, és következő indításnál újra volt választó menü. Miért lehet ez?! Sem Ubuntunál, sem Suse-nél ilyen nem volt...
-
st6969
őstag
Megoldódott...recovery módban elindítottam, és ott hibajavítás, vagy valami ilyesmi. Lényeg, hogy működik. Bár sajnos sokkal lassabb, mint a win 8, tegnap néhány órát használgattam. Pl. szoftverkezelőt elindítva, néha rögtön előjön, később rákattintva semmi nem történik (winchester sem pörög), aztán 15-20mp múlva megjelenik (persze addigra 2x, mert közben újra elindítottam)...
Amúgy a gépem Asrock E350M1 4GB RAM Ezt leszámítva tetszene. -
st6969
őstag
Úgy jártam, hogy feltettem a Mint 17.1-et Win 8.1 mellé. Viszont nem jön elő a boot menü, csak a Linux töltődik be automatikusan. Bármely másik linux változat esetén volt boot menü... Mi lehet a gond?
-
st6969
őstag
Nem tudom, mi lehetett a hiba, kipróbáltam másik pennel, ill. babráltam a BIOS-ban is, és rögtön elindult. Nagyon tetszik ez a változat, bár csak néhányat kattintgattam Live módban, de így is gyorsabbnak tűnt, mint az Ubuntu ill. a Suse feltelepítve. Hétvégén fel is telepítem, ha lesz időm. (És utána jövök 1000 kérdéssel
)
-
st6969
őstag
Win 8.1 alól szerettem volna egy bootolható Live pendrive-ot készíteni, hogy kipróbáljam a Mint-et, de továbbra is merevlemezről indul a gép. Biosban a flash drive van elsőnek beállítva (sőt, SUSE-val indult is pendriveról). Próbáltam Rufussal, Universal USB installerrel.
Mit rontok el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest