- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
Dhampir #3579 üzenetére
Szerintem rosszul értelmezted, amit írtam. Lehet rosszul fogalmaztam. A Wine-nál arról van szó, hogy a 64 bites Wine környezet fejlesztése nem olyan jól halad, mint a 32 bitesé. Ezért 32 bites Windows-os programok előbbiben problémába ütközhetnek, utóbbiban meg úgy működnek, mint egy 32 bites rendszeren Wine alatt. Neked csak annyi a dolgod, hogy megválasztod a megfelelő környezetet.
-
lev258
veterán
válasz
Dhampir #3576 üzenetére
Most nem igazán értem, mit szeretnél. A 32 bites és 64 bites rendszerek között akkor van különbség, ha a futtatott szoftverek is kihasználják az előnyöket. A PAE meg egész egyszerűen arra jó, hogy 32 bites rendszeren is elérhető legyen nagyobb memória. Egy átlagfelhasználó nem fogja megtapasztalni, hogy mennyit lassít a dolgokon az utóbbi használata (mivel ez lényegében egy trükk).
Az MS-t meg ne keverd ide, ők az egyes verziókban külön még limitálták is a RAM elérhetőséget, árazástól függően. -
lev258
veterán
válasz
adamch4 #3462 üzenetére
Ami egyszer ott volt, azt vissza is lehet hozni. Még arra gondoltam, ha nem szabtad nagyon át a dolgokat, megpróbálhatnád a MATE asztal beállításait alapra állítani. Ehhez ki kellene törölni (biztosabb, ha csak átnevezed) a saját mappádban levő rejtett mappát, ami a beállításokat tartalmazza. Nem tudom, a .config-on belül találod-e, vagy valahol külön.
-
lev258
veterán
válasz
adamch4 #3455 üzenetére
Vannak a menüben hálózati menüpontok. Illetve előfordul olyan is, hogy nem a felajánlott zárt drivert érdemes feltenni, hanem csak a firmware-t a többit pedig a nyílt driver lekezeli. Persze utóbbi pontos típus ismerete nélkül nem ajánlható, csak tájékoztatásképp írtam.
-
lev258
veterán
Már előzőleg is az volt a sejtésem, és csak erősödött, hogy UEFI-s telepítésnél már nem olyan könnyű szétválasztani a dolgokat, ahogyan King Unique kolléga is taglalta. Ugyanis ekkor nemcsak a Grub telepítési helyének megválasztása van, hanem ott a külön EFI partíció is, ami szintén részt vesz az egész folyamatban és nem kerülhető meg.
-
-
lev258
veterán
válasz
105kacsa #3426 üzenetére
Már nem tudom, linkeltem-e neked. Egy kollégának az Ubuntu fórumon sikerült a frissítés dual boot-ban, csak valami a secureboot-ba kavart be (az Ubuntu már nem akart indulni így, csak ha kikapcsolta).
Mindenesetre hasznos tapasztalat, mert biztos lesznek még, akik érdeklődnek a dologról. -
lev258
veterán
válasz
Dhampir #3412 üzenetére
Két dologra tudok gondolni. Vagy összeomlott a Cinnamon, ez esetben a log-okban nyoma kell, hogy legyen. Vagy valahogy átléptél másik munkaasztalra (bár hirtelen nem tudom, ott vannak-e alap ikonok).
Ha nem adja ki, lehet, hogy még dolgozik vele. Érdemes várni ilyenkor. -
lev258
veterán
válasz
bajnokpityu #3400 üzenetére
Esetleg még ez segíthet: [link]
-
lev258
veterán
válasz
bajnokpityu #3398 üzenetére
Talán [link]
-
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #3159 üzenetére
Van egy Frissítéskezelő program. Azt kell használni.
Az aksi szabályozása csak bizonyos modelleknél (pl. Thinkpad) működik. Úgy rémlik, külön program van hozzá. Gondolom azt használod. Annak kellene utánanézni, meg próbálgatni, mit csinál, hogyan működik. -
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #3155 üzenetére
Ehhez annyit hozzátennék, hogy a Mint-nek van egy külön frissítési metódusa (bizonyos csomagokat, pl. kernel, firmware, ...) nem ajánlott kategóriába sorol. Ez konkrétan azt jelenti, hogy nincsenek alaposabban tesztelve a saját környezetükben, hozhatnak bug-okat (generált már vitát is, mert biztonsági javításokat is visszatart így). A te frissítési módszered megkerüli ezt, vagyis mindent frissít. Csak gondoltam, jobb ha tudod.
-
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #3128 üzenetére
Az egyik frissítés hozhatott olyat magával, ami ezt okozta. Te is azt írtad, Live-ban jó (pontosabban másik rendszerrel).
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #3126 üzenetére
A kernel is lehet a ludas, de mindent alaposan végig kellene nézni.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #3121 üzenetére
Valami gubanc biztos van, én egyelőre a gépen keresném, külön kezelve a vezetékest és a wifit. De meg kell említenem, volt már példa olyan routerre is, ami a Linuxot nem kedvelte valamiért.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #3119 üzenetére
Ebben most IPv6 cím van, 4-es nincs, ami kicsit furcsa. Próbáld a Hálózati beállításoknál erőltetni a 4-est.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #3116 üzenetére
Az ethernettel biztosan valami, nincs IP cím. Megpróbálnád kihúzni a kábelt, várni, majd visszadugni? Aztán jöhet ismét ifconfig, illetve egy dmesg is.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #3114 üzenetére
Akkor most lássuk sorba a következőket.
lspci
rfkill list
ifconfig
iwconfig
Ha lehet, pastebin-re másold, ne ide. -
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #3111 üzenetére
A routert nézted már? Indítsd újra.
-
lev258
veterán
Hivatalos Linux Mint 17.1 Cinnamon frissítése 17.2-re megtörtént. Jelentem, még élek. Viszont tévedtem. Nem jött vele automatikusan új kernel és Mesa, kíváncsi vagyok, az új telepítőben ezek benne vannak-e.
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #3039 üzenetére
Még június vége van.
De amúgy valószínűleg hamarosan jön, szerintem maximum 1 hét. A többi változat mindig is később jött a Mint-nél, a MATE, Cinnamon élvez prioritást. -
lev258
veterán
válasz
King Unique #3027 üzenetére
A frissítésekkel idővel véglegessé válik; a 17-et vagy 17.1-et is fel lehet frissíteni 17.2-re, ha már késznek nyilvánítják.
-
lev258
veterán
Csak jelzem, úton a Mint 17.2, az újítások között a Cinnamon 2.6, valamint frissebb kernel (és valószínűleg Mesa) is szerepel. Az RC jelent meg ma, így 1-2 héten belül érkezhet.
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
Tommy1982 #3017 üzenetére
Nekem valami most összekeveredett. A Legacy és az UEFI két nem összeegyeztethető dolog.
A leírás látszólag jó, de azt a BIOS Grub partíciót nem értem benne, még nem láttam ilyet és fogalmam sincs, mire jó. Amikor a telepítőről boot-olsz, fontos, hogy EFI módban bootolj róla, ez külön meg szokott jelenni a listában.
Most, hogy tovább nézegettem azt a leírást, elég nagy hülyeségnek tűnik. Olyan dolgokkal operál, aminek nem látom értelmét és még bonyolult is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest