- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
dabadab
titán
Kiprobaltam, Quake2 olyan 20 fps korul megy (felbontastol fuggetlenul, persze), ennyit birnak a gagyi Realtek chipes ethernet kartyak :) Kiprobaltam ssh tomoritessel is, de az csak rontott a helyzeten, a szerver 1.7-es Celeronja tul lassu volt ahhoz, hogy ezt az adatfolyamot realtime tomoritse :)
-
_Petya_
őstag
Kipróbáltam a sarge netinst-et, az alaprendszer fel is ment, de a woody cd-ken lévő csomagokat nem tudom telepíteni. Már sikerült rávenni a sarge-ot, hogy ne akarja leszedni a security update-eket, de a dselect-el nem tudom a csomagokat feltenni. próbálkoztam apt-cdrom-mal, a sources.list-be frankón be is tette a 7 cd-t.
Mi lehet a gond?
Egy PATA winyóra sikerült feltenni a Woody-t, ott működik a dselect és az apt-get. -
eddie303
őstag
Arra jó, hogy neked TFTP-n odaadja a kernelt a másik gépnek, hogy bootoljon be róla, tart egy külön konfigot neki. S be tudod állítani, pl. hogy a kliensen használhass nyomtatót. Root filerendszernek NFS-en szórakozik, most pontosan nem tudom, hogy a szerver fájlrendszerével-e, asszem nem, hanem van egy külön rootjuk a disklesseknek, a /opt/ltsp-ben. Meg a boot-rom természetesen meg kell legyen a hálókártyán, s kell PXE-t támogasson asszem. Szerintem nagyon jó projekt, s fõleg netcafék, ahol nem a játszáson van a hangsúly - veetik hasznát. Én láttam gyakorlatban, szerintem nyereséges projekt, kapott is pár díjat külföldön, mert egy csomó gépet megõrzött a kidobás elõl.
-
eddie303
őstag
Hat, gyengen hiszem, hogy az X tudná magára. Az LTSP hálózatról be tud bootolni egy diskless station-t s azon indít el egy X-et. Elég jó, mert nagyon gyenge gépet is fel lehet használni vele X terminálnak, pl. láttam 200-as pentiumokat 32 mega RAM-mal, 4-et vitt egy 900 MHz-s Celeron szerver. S nagyon jól ment, netezni jól lehet, meg komoly munkát végezni (pl. szövegszerkesztés). Megspórolsz vele min. 4 merevlemezt ez esetben.
-
_Petya_
őstag
A kernel/disztrib dologgal tisztában vagyok, azt nem tudtam, hogy a stable/testing a kernelre vagy a disztribre vonatkozik-e.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom a debiant SATA winyóra telepíteni? Van SATA winyó, normál PATA winyó, és a 7 CD-s Debian Woody.
Le tudná írni valaki részletesen, és érthetően, mert amit találtam a neten elég zavaros...
Ha ez számít, P4P800 alaplapom van, Intel ICH5
Ezeket találtam:
[L]http://www.linuxmafia.com/faq/Hardware/sata.html[/L]
[L]http://www.e-aiyama.com/~toshi/Computer/Linux/SATA.html[/L]
A második szerintem használható, de nem értem igazán. -
_Petya_
őstag
Mi a különbség a stable és a testing között?
Én úgy tudtam, hogy a páros verziók stabilak (2.2; 2.4; 2.6). Rosszul tudom??
Honnan tudom letölteni az új kernelt, és hogy tudom összehozni a Woody-val? A SATA támogatás miatt kell a 2.6, de gondolom előtte a régi winyómon kell lefordítani...
Korábban próbálkoztan kernelfordítással, de nem sikerült, mindenféle kernel panic, stb, íródott ki..
Pedig a Kernel HOWTO szerint csináltam :(
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest