- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
van itt olyan, aki nálam jobban ért a wine-hoz? egy programot kellene futtatnom, de nem megy.
-
bambano
titán
"A változtatás oka, lényege az, hogy kevesebb topikgazda kelljen és kevésbé széttöredezett legyen a Linux érdeklődők tábora.": miután bárki képes több topicot olvasni, én is, így az érdeklődők tábora nem töredezik szét attól, hogy több fórumban kérdezhetnek.
ez alól az offtopic a kivétel, mert az egy kocsmai haveri társaság, nem szakmai.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8328 üzenetére
"Miért, mit csináltál?": ezügyben az álláspontokat az üléspontok határozzák meg
én úgy gondolom, hogy kijavítottam a tévedéseket. ők úgy gondolják, hogy trollkodtam.
mostanában kaptam egy figyelmeztetést politizálásért egy olyan topicban, ami tiszta politika volt. nyilván objektíven és velem kapcsolatos előítéletektől mentesen osztották. (nem)
úgyhogy tőlem akár az egész kócerájt elviheti az oom killer, én többet nem erőlködök, hogy a ph-nak jobb legyen.egyébként a bűnlajstromon ezen kívül tudtommal két figyelmeztetés van még, amiket legalább értek, hogy miért kaptam. mondjuk az is vicces, hogy ide bele kell fogalmazni, hogy tudtommal...
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8325 üzenetére
"A szerveres topikhoz meg bambano-nek kellene valamit alkotnia, legalább egy iránymutató 1. hszt. Feltéve hogy szeretne vele foglalkozni.": úgy sejtem, a ph! "vezetőit" még a gondolatától is leveri a víz, hogy nekem bármi közöm legyen ilyen dolgokhoz
pedig valószínűleg a ph! tagságából én voltam legkorábban moderátor más fórumokon...de jól van ez így, egyék meg, amit főztek.
-
bambano
titán
ez szinte tökéletes válasz, csak nem én kaptam, hanem a társam. amit én kaptam, az a gyártó szerint még ehető lett volna...
szerk:
(#8303) ubyegon2 ne álmodozz(#8301) F34R ballagásra rendes kaját kaptam, igaz, csak másodikra sikerült. anyám kérdezte, hogy a helyi étterem megfelel-e ballagási ebédre, mondtam meg, feltéve, hogy nekem nem az egyen fél csirkecomb kaját hozzák ki, hanem rendes adagot. erre kihozta a pincér a fél csirkelábat. mondom a pincérnek, hogy gyula (így hívják), nem beszéltél anyámmal? jaaa de de.. elrohant. hozott egy extra méretű tányért, rajta egy rendes halom rizzsel, aminek oldalról neki volt támasztva hat akkora szelet máj meg hús, mint most a tenyerem. látod gyula, tudsz te, ha akarsz...
-
bambano
titán
kvízkérdés:
Asszony néha, ha nincs idő főzni, hoz kaját egy önkiszolgáló étteremből, pár napja egy adag toroskáposztát hozott. én meg valahogy nem mozdultam rá, nem tudom, hogy miért, pedig kb. azt se tudtam, mi az.most ráfanyalodtam, kibontottam, és beugrott, hogy miért utálom
kitaláljátok?
-
bambano
titán
nem akarom fényezni magam, de itt van egy példa a haladó szintre. főleg, ha a kérdező meg is érti
-
bambano
titán
szép álom, amit írsz. mert akár lehetne igazad is, csak a tisztelt fórumozó nem hajlandó semmit elolvasni.
se 1-es hsz-t, se semmit. mindenki annyira fontos ember itt, hogy joga van külön személyes foglalkozást elvárni. önmagában azt nem lehet elérni, hogy ne magánba tegye fel a fontoskodó az 500x megválaszolt kérdését 501. alkalommal.tehát a javaslatoddal az a probléma, hogy ki fog válaszolni? mert aki ért is hozzá, az záros határidőn belül el fog menekülni, ha writeonly fórumtagok borulnak rá az összes topicra. én biztosan nem fogok elolvasni egy topicot se, amiben mindig ugyanazt a kérdést ismételgeti minden hmcs.
-
bambano
titán
válasz
CPT.Pirk #8158 üzenetére
szoktam filmeket nézni (karakteres terminálból mplayer-rel indítva
), szoktam tecsőt nézni, meg ritkán játszom egyszerűbb flash játékokat. a többi közvetlenül vagy közvetve "szerverabajgatás".
de ha megfigyelted, én nem mondtam semmit arról, hogy ti mit csináljatok, nem mondtam, hogy ne legyen ilyenről szó, csak annyit mondtam, hogy engem nem érdekel.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8122 üzenetére
a véleményem, mint ahogy korábban is írtam, továbbra sem ez.
4+1 linux topic: a totál offtopic, a kezdő, a közép, a haladó és a szerver.
szerintem a disztróspecifikus topicok maradjanak, de ha mindenáron változtatni kell, akkor csomagkezelés/származás alapon lehetne összevonni. tehát a debian maradna, maradjon egy ubuntu és származékai topic, egy fedora és származékai topic, arch, gentoo, stb.
egyébként meg bírja a ph szervere, nem érdemes topicot kiirtani. ha elsüllyed, elsüllyed. debian topic is kettő van, a debian meg a debian alapú szerverek, a debian szervertopic elsüllyedt rég, mégse zavar senkit.
a magam részéről hanyagolni fogok minden olyan topicot, ahol unos-untalan ugyanazokat a kérdéseket ismételgetik a kedves első hozzászólást elolvasni képtelen exwindozerek. lásd: milyen routert vegyek topic, ami arról szól, hogy naponta feltesznek ugyanolyan tartalmú kérdéseket és a topicgazdák napi 50 alkalommal leírják, hogy tplink wdrbizgentyű. hogy nem fogom elolvasni a 83645783. tilewm threadet, az is biztos.
-
bambano
titán
a pt100 az egy szabványos, platina huzal alapú hőérzékelő szenzor. guglizással 1 percen belül meg lehet találni a hőfok-ellenállás karakterisztikáját leíró grafikonját. tudom, mert vagy két éve nekem is kellett és megtaláltam.
ha van ellenállásod, akkor valami berendezéssel lehet ellenállást mérni, abból kalibrálás alapján hőfokot számolni, és azt tárolni.
amit májusban javasoltam, hogy lancontroller, az most se hülyeség. abból snmp-vel is ki lehet szedni az adatokat. vagy rpi, mintha ellenállást az is tudna mérni, és wget-tel fel lehet tolni egy adatbázisba.
gugli ilyeneket dob: [link]
-
bambano
titán
"Attol hogy hozza vagy szokva az oskovulethez nem biztos hogy mas rossz.": nem ez a kérdés, hogy rossz vagy sem. az volt az állítás, hogy "velemenyem szerint Arch a legjobb tanar". a jó tanár erőfeszítésre is kényszerít, nehéz feladatok elé is állít, hogy ezzel segítse a fejlődésedet.
márpedig a dselectnél nagyobb szívásra nem emlékszem linuxos múltam alatt
ha valami egyszerű vagy logikus, az nem tanít eleget
-
bambano
titán
válasz
#59070464 #8054 üzenetére
docker: szerintem viszonylag egyszerű és evidens egy kalap alá venni a dockert meg a cloudot.
azt nem értem benne, hogy minek rakjak fel egy dockert olyan feladatok megoldására, amit alap linuxon is meg tudok csinálni? plusz funkcionalitás, plusz hibalehetőség.
(#8055) colomb2: a virtualizációnak akkor látom értelmét, ha hardvert akarsz vele spórolni. tehát van x darab feladatod, amit valami egyéb betegség miatt külön gépen akarsz futtatni, de a hardverigénye csak töredéke egy gépnek. akkor összegereblyézed őket egy vasra, oszt jónapot. semmilyen más esetben nem láttam még értelmét.
konténernek nulla értelme van szerintem. azt mondják, hogy azért jó, mert összecsomagolhatom a programommal a függőségeit. namost ezt a függőség kezelést valahogy meg tudták oldani a debianosok vagy 28 ezer csomagra bakker nélkül is, tehát ez üres duma. azt is mondják, hogy kell a gyors telepíthetőség. most akkor az a gyorsabb telepítés, ha felrakom natív debianra a cuccot, vagy az, ha előbb lehúzok még alá egy dokker konténert is?
biztonsági kérdésekről addig nem akarok hallani, amíg tele van a net leírásokkal, hogy hogyan lehet kitörni a konténerekből, sandboxokból.
én xen-t használok, mert van olyan feladatom, ami nagyon kis teljesítményt igényel, de sok kell belőle. a franc se fog tízmilliókat költeni kihasználatlan szerverekre. meg néha kvm-et, ha ki akarok próbálni más oprendszert is, de ilyenkor is gyakrabban fordul elő, hogy az előző desktop pc-mre rakom fel natívan.
-
bambano
titán
fft-znem kellene pár adatot, szétnéztem a neten, hogy találok-e kész cuccot hozzá. amit első körben találtam, nem annyira tetszett. mondom magamban, postgreshez egy csomó minden van már, nézzünk szét.
és igen, van postgreshez fft modul kettő is. itt azért kicsit megakadt bennem a szoftver... -
bambano
titán
válasz
#59070464 #8009 üzenetére
csak azért váltasz bspwm-re, mert egy "tehetséges" kislány ajánlotta?
szerintem tök kínos az a videó, az első 1-2 percben elmondja a kiindulási téziseit, utána két órát beszél róluk, miközben ezek a tézisek alapvetően hibásak.
puff neki. de szerintem is megéri két órán át nézni, még akkor is, ha pösze mint az ágyú -
bambano
titán
válasz
joecontra #7978 üzenetére
attól, hogy rms hisztériázik, nekünk nem kellene minden hülyeséget átvenni.
linux topic. nem gnu/linux topic. nincs bsd/linux topic se, meg apache/linux topic se.
a gnu-nak kb. semmi köze nem volt a kernelhez és egyre kevesebb köze van az userlandhoz.szerk: én nem vonnám össze a disztró topicokat, elférnek a szerveren. én biztos nem néznék be többet a debiantopicba se, ha ubuntu kérdéseket kellene kerülgetni.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #7949 üzenetére
gyakorlatilag az összes nagy cég függ már a linuxtól. a google és a fészbuk is a teljes infrastruktúráját linuxra alapozza, ők azért lehetnek benne az alapítványban. az ms meg azért tolakszik bele, mert az azúron a guestek harmada linux és ez csípi az ms szemét. illetve rádöbbent az ms, hogy az eddig használt eszközeivel nem tudja megszüntetni a linuxot, így kénytelen más módszerekkel arra törekedni, hogy könnyebben váltsanak windowsra és ott is maradjanak.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #7948 üzenetére
azt, hogy feltörik az rsa-t és nincs belőle világszenzáció meg nobel díj (pontosabban Firtz medál), kizártnak tartom. az rsa feltöréséhez nagyméretű prímek gyors faktorizálása kell, és kizárt, hogy aki ezt megtalálja, magában bírja tartani. hacsak nem kapott egy kényelmes kis betonkockát, amiben az óceán mélyén álldogálhat.
-
bambano
titán
nyilván nem jófejségből csinálják.
ami nyilvánvaló, hogy össze akarják hozni a felhőjüket a linuxszal, ezért pakolták tele a kernelt a lomjukkal.viszont eddig minden korábbi esetben azt láttuk, hogy amit nem bírtak izomból lenyomni, ott bemásztak a megfelelő szervezetekbe és belülről torzították el a működését úgy, hogy az nekik jó legyen. lásd ooxml.
-
bambano
titán
megint egy paks2-es topicba keveredtem, megint egy sötétzöld küzd paks ellen:
"ahol a napelemesek rajta maradnak a hálózaton rendszeresen táplálnak bele áramot a csúcsidőszakokban, tehát igen, az utcai világításba is beleszállnak. ez teljesen természetes, napi gyakorlat évek óta. ez csak fokozódni fog a napelemek terjedésével..." -
bambano
titán
válasz
DrojDtroll #7897 üzenetére
hiába utálod az internet szolgáltatódat, attól rendszergazdai jelszava csak neki van, te meg kibicelsz.
-
bambano
titán
floppy:
Version 1.97 ------Sequential Output------ --Sequential Input- --Random-
Concurrency 1 -Per Chr- --Block-- -Rewrite- -Per Chr- --Block-- --Seeks--
Machine Size K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP /sec %CP
notebook 128424M 1502 99 1023479 57 498019 33 6133 99 1075935 57 +++++ +++
Latency 9267us 279ms 562ms 5695us 4746us 8227us
Version 1.97 ------Sequential Create------ --------Random Create--------
notebook -Create-- --Read--- -Delete-- -Create-- --Read--- -Delete--
files /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP
16 +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++
Latency 32us 874us 377us 607us 10us 26us
1.97,1.97,notebook,1,1477517638,128424M,,1502,99,1023479,57,498019,33,6133,99,1075935,57,+++++,+++,16,,,,,+++++,+++,+++++,+++,+++++,+++,+++++,+++,+++++,+++,+++++,+++,9267us,279ms,562ms,5695us,4746us,8227us,32us,874us,377us,607us,10us,26us -
bambano
titán
válasz
Apollyon #7861 üzenetére
a statisztikai szűrés nem csak a fejlécekre működik, hanem a levél törzsre is. elég jó, ha 3-4 hónapig eteted spammel, elég pontosan megtanulja.
esetleg azt próbáld meg, hogy a kedvenc email címedet nem a szolgáltatónál olvasod, hanem lehúzod egy saját szerverre, menet közben filterezel, és ami nem spam, azt berakod a saját szervereden egy postafiókba.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #7859 üzenetére
viharmadárban lehet statisztikai alapú spamkergetést csinálni.
azt nem tudom, hogy mennyire férsz hozzá a szerveréhez, mert ott meg címek alapján és egy-két regexp patternre lehet jól szűrni.mivel a spammerek nem annyira területi iq bajnokok, így gyakorlatilag néhány programból spammelik szinte az összes levelet. a következménye az, hogy a levél végére berakott leiratkozós link viszonylag egyforma, arra lehet tartalomszűrést csinálni. én ezt az smtp szerverben csinálom, de lehet, hogy neked pop3 vagy imap alapú kliens-szerver szűrő cucc kellene. imap postafiók esetén imapfilterrel egész szépen meg lehetne csinálni.
meg lehet charsetre is szűrni...
-
bambano
titán
nng progversenyre jelentkezett egy nullre ferenc nevű csapat
-
bambano
titán
A gépben, amin a tegnapi bátorságpróba ment, ma ramot cseréltem. A feladat elvileg egyszerű lett volna, vettünk egy marék ramot, és tele kellett rakni. hát nem jött össze elsőre, az egyik modullal gond volt, ki is dobta a memóriavezérlője.
na mondom, szép meló lesz, mire kisakkozom, hogy melyik vagy esetleg találok doksit hozzá. nem lett szép meló. kinyitottam, két led világított a modulok mellett.
"hülye" ibm számítógépet gyártott valaha.
-
bambano
titán
elég sok gépem van, úgyhogy van mit reszelni.
ez konkrétan egy melós szerver, amibe holnap érkezik memóriabővítés, így, gondoltam, előtte felupgradelem rajta az oprendszert is, meg tolok bele xen-t, hogy holnap, amikor kimegyek helyszínre, ezzel már ne kelljen görcsölni. -
bambano
titán
bátorságpróba indul: upgradeljünk jessie-re remote.
-
bambano
titán
innen: nem kompatibilitási problémák vannak, hanem alapvető filozófiai. bizonyos határokat nem lehet átlépni, mert ha átléped, az már nem az a dolog. ha az a termék alapfilozófiája, hogy kiss, ez az alapvető megkülönböztető tulajdonsága, akkor ha elbonyolítod, az már nem az a termék lesz, hanem egy másik.
a vega kaja is addig vega kaja, amíg nem raksz bele húst. ha raktál bele húst (=megsértetted az alapvető megkülönböztető tulajdonságát), akkor az már nem vega kaja.
vagy a klasszikus adatbáziskezelési probléma: lehet-e elsődleges kulcsot módosítani egy rekordban? NEM lehet. mert ha módosítottad, az már egy másik rekord. ha a telefonodban átírod a telefonszámot, akkor másik embert fogsz megcsörgetni.
ez az alapvető probléma a systemd-vel meg a btrfs-sel. a linux és a windows között a fő megkülönböztető tulajdonság, hogy a linux kis, okos, egy feladatra koncentráló programok hatékony összekapcsolásáról szól, a windows meg nagy böszme monolitikus cuccok futtatásáról. ha a linuxot nagy böszme monolitikus programok futtatásának irányába fejleszted, akkor az egy linux kerneles windows lesz, nem pedig egy unix.
-
bambano
titán
[link] nem akarok simicska lenni (de.
) de ilyen rendelkezésre állás esetén nem a mod_php tulajdonságai a bűnök...
-
bambano
titán
itt indult a thread, csak pár kényes orr miatt átterelném ide.
(#157) xTc "Az én véleményem pedig az, hogy mind a virtualizáció, mint pedig a konténer technológia előnyösebb a fizikai szerverek üzemeltetésével szemben.": a virtualizációnak akkor lehet értelme, ha össze akarsz rakni egy szerverre több, kisebb alkalmazást, amikre egyesével egy gép pazarlás lenne. ekkor bizonyos esetekben indokolható. amikor egy alkalmazásod van, mint a threadindító, a rios, akkor virtualizálni nettó marhaság. a konténerezésnek lehetne az az értelme, hogy a fejlesztői és az üzemeltetői környezet közötti esetleges különbségeket áthidalja, de rios: házon belül egy ember faragja a dolgokat. ha különbség van, el kell törni a kezét, oszt jónapot.
"Egyrészt megadják azt az izolációt amit több rendszer vagy alkalmazás egy vason történő futtatásához szükséges": ez egy nagyon kellemes, kényelmes, de a tapasztalatok szerint téves hiedelem. a tapasztalat ezzel szemben az, hogy nagyjából semmiféle érdemi izolációt nem adnak. most ezt a véleményt ne tetézzük a konkrétummal: miszerint egy darab riost nem lehet izolálni erővel, mert önmagában is izolált.
-
bambano
titán
röhögök nagyon...
segítenem kellene elektronikus számlával kapcsolatban, ezért küldettem pár példát.
kaptam is.úgy kezdődik az elektronikus számla, hogy Postacím: ... rotfl
-
bambano
titán
debiant remote upgradelni mindig izgalmas...
-
bambano
titán
tehát nem csak én gondolom, hogy az a gizi nem szép... még az arca se, olyan beesett...
-
bambano
titán
aktuális bulváradag: Joli néni válik. bevállalnátok, ha rajtatok múlna?
-
bambano
titán
megint bulvármocskot olvasok, fagyasztott hús helyes felolvasztása a téma:
"Nyissuk ki a csomagolást, majd folyassunk hideg vizet az ételre egyenesen a csapból, ezzel az hamar felmelegszik, mivel a folyadék hőt von el az ételtől." -
bambano
titán
bluechip készletsöprő akciót tart hétvégén, melynek keretén belül leárazza többek között a supermicro házakat. 71 ezer forintRA.
tiszta supermicro fan lettem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest