- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tv
senior tag
Köszi ismét a válaszokat. Eddig Ubuntu 7.04-et használtam xp mellett, nem is volt gond, mondhatni tetszett is, de időközönként megöli magát nálam, meg néha az xp-t is
. Lehet hogy adok neki mégegy esélyt, de a frissítéseket letiltom, mert lehet hogy ott van valami gond. Egy idő után nem látta az Ntfs partíciókat, és belssítja a windózt is (bár ezt nemtudom hogyan éri el). Az ubuntut már valamennyire tudom kezelni, és nem nagyon akarok másikat megtanulni, úgyhogy valószínűleg most marad az, aztán ha nem jó, akkor próbálom a többi lehetőséget. Ez a MinGW is jó megoldás lenne, de sajna kell majd írogatni ilyen boot-kor induló szkripteket meg mindenféle baromságot is
-
Tv
senior tag
Köszi a válaszokat. Őszintén szólva egyáltalán nem akarok linuxot használni, de a tanulmányaim miatt sajnos muszáj
. Igazából csak shell szkripteket irogatnék alatta. Meg azért tudjak alatta netezni. Most olvastam egy olyat hogy ez Damn Small csak 60Hz-es képfrissítéssel hajlandó menni. Igaz ez? Mert Crt monitorom van, és az nem lenne buli így.
Tehát nemigazán akarom én bővítgetni. Egyszerű és gyors legyen. Ez a lényeg.Szerk: Xp mellett használnám.
-
Tv
senior tag
Szevasztok! A Damn Small Linux-ot próbálta már valaki? Van benne olyasféle alkalmazás telepítő, mint az ubuntu-ban?
-
Tv
senior tag
válasz
ngabor2 #3314 üzenetére
Egyenlőre még szeretném meghagyni a nagyobb részt az xp-nek. Nem merek túl merészen beleugrani a dologba
. Most azt gondoltam ki, hogy megtartom a jelenlegi partíciókat. Tehát c: 20GB az xp-nek meg a win-es progiknak, d: 45GB az egyéb cuccoknak(játék,film,zene), és a fennmaradó e: kb. 10gigás partíciót alakítom át, hogy 9giga legyen a linuxnak, 1 pedig swap-nek (bár ennek a menetéről még fogalmam sincs). Szerinted így jó lesz? Telepítéskor meg tudom majd így csinálni? Vagy érdemesebb előre ketté osztani?
-
Tv
senior tag
Ismét köszi az infókat mindenkinek! Már töltődik lefelé a cucc. Jelenleg 3 részre van partícionálva a 80G-s vinyó. 20G, 45G és a maradék. De lehet hogy újra kéne partícionálna az egészet, és úgy lenne a legtisztább a dolog. Memória 2x512MB van a gépben. Hogy lenne az optimális? Most ráérek újratenni a windózt is. Arra gondoltam hogy csinálok egy 10gigást az xp-nek, aztán a fennmaradóból az ubuntunak 5giga, 1giga swap, a többi meg marad a cuccoknak. Szerintetek így megfelelő?
-
Tv
senior tag
Köszi a válaszokat! Nehéz a döntés
. Igazából olyant nem akarok, ami egyből elveszi a kedvemet, de olyat sem amiből nem tanulok szinte semmit. Na meg az is fontos lenne, hogy olyan legyen amiben tudok segítséget kérni, mert vannak hozzáértők itt a Ph-n. Meg hogy angol nyelvű legyen. Akkor talán az Ubuntu lenne jó kezdésnek? Később meg majd valami durvább. Viszont xp-re is szükségem van mellette (játék meg egy-két dolog). Megoldható ugye? [link] - elvileg ha innen szedem le a legfelsőt az jó is lesz nekem?
-
Tv
senior tag
Szevasztok! Még én is tök kezdő vagyok linux téren. Xp mellé szeretném feltenni. Az xp-t jóformán ezután már csak játékra használnám. Még nem választottam ki a disztrib-ot. Lényeg, hogy angol legyen és ne legyen nagyon nehéz bekonfigolni. Suliban debiant használunk, de azt úgyhallom, hogy elsőre elég nehéz konfigolni. A knoppix-ról mi a véleményetek? Vagy ha van valami jó tipp, szívesen várom. Sajna egyenlőre azt sem tudom, hogyan kell elkezdeni a telepítést
. Partíciókat megcsinálja magának? Előbb a wint vagy a linuxot kell felrakni? Bocsi a sok kérdésért, gondolom már mindet megkérdezték vagy százszor. Nincsenek valahol összegyűjtve az alapvető dolgok? köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Filmvilág
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Interactive Brokers társalgó
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest