- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz
#47035369 #101030 üzenetére
Ez az egyetlen módszer, és ez hasalt el nálam valami apróságon.
Azért a Fedora lett a választásom, mert a többi próbált (Opensuse, Ubuntu, Debian, Mint) disztró vagy elhasalt Dellre való telepítés közben, vagy a nekem fontos (IMSProg, Flashrom, stb) programok nem akartak rá feltelepülni/hibamentesen futni.A chromeos frissítésre 2030-ig nem lenne gondom, de a nagyobb szoftverválaszték miatt a linuxra szavazok.
A win10 legfőbb ellenérve, hogy csak fizetős (és nem mindig működő) audio driver van a géphez. -
Papooo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #101027 üzenetére
A grub miatt aggódom, mert a jelenlegi gépben két ssd és Win10 is van, ami úgy sejtem okozhat némi zavart.
Képes a rendszer a másféle (wifi, bt, igp, stb) hardverhez feltelepíteni önmagától a drivereket?egoria
Ezt is néztem, és csaináltam már egy csomó Chromeos- Windows telepítést.
Nekem a próbálkozás vége fekete képernyő lett.
Végül Fedora alatt egy SuzyQ modul segítségével sikerült visszaírni az eredeti biost. -
Papooo
senior tag
Üdv mindenkinek!
Hogy az elején kezdjem: Lusta vagyok, ezért a Win10-et úgy szoktam telepíteni különféle gépekre, hogy van egy 120 gigás ssd-re feltelepített alaprendszer a jól bevált programokkal, amit True Image-el leklónoztam. Live pendriveról bebootolok, feltolom a TI lemezképet, majd rendes bootolás után nyomok egy Windows Updatet, ami felteszi a szükséges drivereket. Így gyakorlatilag 15 perc alatt megvan a teljes telepítgetősdi hercehurca, és max 15 percnyi frissítés után már semmi dolgom a géppel.A jelenlegi problémám:
Van egy Dell Latitude e7250re (i7 5600U, hd lcd, 8/128gb)feltelepített és belakott Fedora 41-em, rajta egy csomó speckó progi, amit egy hónap alatt sikerült nagynehezen összevadásznom.
Ezt a rendszert kéne jelen formájában átraknom egy HP Pro c640 Chromebookra (i710610U, FHD touch lcd, 16/128gb).
(Tudom hogy ez Chromeos gép, de van hozzá leírás, és most talán nem fogom úgy kinyírni, mint az előző próbálkozásommal, amikor a firmware-util offolta egy picit a biost, annyira hogy 2 hónapnyi masszív probálkozással sikerült helyrehozni)
Windows nem nagy ügy, de tudom hogy a linux ennél finnyásabb.Van-e valami program vagy módszer, amivel meg tudnám oldani?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest